BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #138569 przez Green
Czesc :) ale pospalam dzis szok , nadrobilam zaleglosci od wczoraj bo wieczorkiem jak chcialm tu zajrzec to pokazal sie mi duzy czerwony ERROR :angry:

Z rana zaskoczyl mnie listonosz , przyniosl mi moje cycniki ,ktorych w sumie spodziewalam sie dopiero w przyszlym tygodniu.Na I rzut oka pomyslam o matko za duze ,przymierzam i okazuja sie wporzadku :blush:

Lody , lody no coz ktos mial pomysl z tym mlekiem babskim ale jak bylo napisane wynika to z tego ze brakuje nam juz pomyslow :blush:

Rozyczka lista dokladna , ze hoho :)

Co do masci na cycki to czy ktoras z was ma/miala/slyszala o ZIAJKA LANO-MASC DO PIELEGNACJI BRODAWEK W OKRESIE CAIZY I KARMIENIA? ktos cos slyszal na ten temat dobre /zle ? Oplacalne/nieoplacalne? Zainwestowalam wlasnie w taka masc rzucila sie mi w oczy w Pl sklepie wiec wzielam :silly:

Kaska fajny brzus , a 2 maluskimi roztepami niema sie co martwic ogladalam jakis czas temu na YOUtubie filmiki zabaw mam z brzuszkami tam to bylo dopiero, roztep na roztepie az obrzydliwie to wygladalo :X A 2 kreseczkami niema co sobie glowy zawracac :blink:

Dzieci ,dzieciaczki ich obecnosc przynosi duza radosc a ich strata wielki bol ,kazdy z nas radzi sobie z tym na swoj sposob. Niemam pojecia co musi przerzywac kobieta ktora stracila dziecko we wczesnej ,za awansowanej ani juz odchowane dziecko mam nadzieje ze sie nigdy o tym niebede musiala przekonywac. Niewiem jak ja bym dawala sobie rade gdybym to ja niemogla miec dzieci i nawet gdybym adoptowala pewnie wciaz czulabym sie nieswojo w obecnosci ciezarnej, czemu? Hm, moze dlatego ze mimo tego 'marudzenia' naszego ze goroco ze duszno ze nogi rece puchna i wogole pol dnia i nocy przytulalysmy sie do WC przez 3 pierwsze miesiace mialysmy mozliwosc tego doswiadczyc ,wiemy jakie to uczucie ,wyczekiwanie na 1 ruchy dziecka ,uczucie czkawki to sa zeczy ktorych niestety nasze kolezanki niemoga niedoswiadczyc, mimo wielu prod i staran . Mimo tego ze adoptowaly pewnie niegdy sie niedowiedza jakie to uczucie byc w ciazy i to sprawia im przykrosc,tak przynajmniej mi sie wydaje ,nawet te najbardziej wyluzowane kobiety gdzies tam wsrodku czuja zal.

To chyba na tyle ? :huh: :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #138572 przez różyczka
:lol: Dorotas oby tak własnie było!!! ze ostatni pierwszymi itd. :lol:

Czyli mamy remis: 3 wodniki (Rika, Przyszła_mam, Dorotas)
na 3 skorpionice (Masuska, Piekarniczyk i ja) :)
Kto jeszcze jest skorpionem palec do budki?? :lol:

Już dostaje pierd....ca z nudów chyba :silly:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #138576 przez Kamilka24
Czeeeeeeśśśśśśććććć!

Jak mi smutno- nikt o mnie nie pamięta... trudno, będę płakała :P :silly:
Widzę, że przy końcówce stronki mkną jak struś pędziwiatr :lol: PONAD 300 stronek :blink:

Czytałam Was na bieżąco, ale nie miałam weny żeby cokolwiek napisać :S
Też myślalam tak sobie, że jakby urodzić na początku lipca to do końca miesiąca- odpoczynek po porodzie a od sierpnia biorę się za siebie, bo we wrześniu mamy zamiar lecieć do POLANDI i trzeba się jakoś zaprezentować rodzince a nie jako spasła mamuśka :silly:

Co do zodiaczku to ja Koziorożec :woohoo:

W niedzielę mamy wizytę u położnej :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #138578 przez Green
Kaska z tego co wiem to solarka zabroniona na caly czas karmienia, ale wiem ze sa odwazne ktore laza sie podpiekac. A na slonku wiadomo zawsze sie cos tam opalisz latem chodzbym niewiem co i jak ,ale zeby z glowa ,z glowa :silly:
Ja ostatnio robilam przeglad brzusia i zadnego roztepa sie niedoszukalam przynajmniej z tego co widzialam :blush: Ale w sumie maz potwierdzil ze zadnego dziada niewidzi , wiec jest chyba dobrze.
O to tak na szybkiego znalazlam filmik o roztepach ,blee :X

Masuska zycze powodzenia z goleniem, ja to mam mega problem z tym , najwygodniej i najszybciej i bezproblemowo to z paszkami mi idzie :silly: :woohoo:

13 lata 6 miesiąc temu #138580 przez różyczka
Green naprawdę ładnie to ujęłaś :)

Kaska super brzusio a ze 2 paseczki...mówi sie trudno, ja po pierwszej ciązy na brzuszku ani jednego ale na piersiach za to zostały na zawsze. To podobno nasze matczyne medale czy jakoś tak :silly: czy medale macierzyństwa :unsure:

13 lata 6 miesiąc temu #138584 przez Green
rozyczko dziekuje ,ale co ? jesli mozna wiedziec ? :unsure: :cheer:

13 lata 6 miesiąc temu #138589 przez piernikarczyk07
Ale macie piękne brzusie i nowe avatarki :)

Co dziennie coraz bardziej mi nudno :dry: ale też mi się nic nie chcę :S
To czekanie na "coś" mnie dobija :dry:

Normalnie co się mały zaczyna ruszać to boli mnie w kroczu :huh: Też tak macie :unsure:

13 lata 6 miesiąc temu #138593 przez Kamilka24
Green naprawdę blee :P aż nie chciało mi się patrzeć na ten jej brzuch, a ja się martwię paroma rozstępami na udach...

Kaśka 2 rozstępy w porównaniu do tego filmiku to cudeńko

13 lata 6 miesiąc temu #138601 przez kaska191919
fuu te rozstępy u tej baby to już normalnej skóry nie widać B)

Dzięki za słowa otuchy :blink:
Ja smarowałam rano i wieczorem kremem, chyba teraz zacznę po południu jeszcze oliwką, no czasem i to smarowanie nic nie daje, jak skóra genetycznie podatna :huh: ale ja wole smarować żeby mieć świadomość że zrobiłam wszystko co mogłam :)

13 lata 6 miesiąc temu #138605 przez masuska
Myślę że nie Green tylko chodziło o Kamilka24 wywód. Pamiętamy o Tobie kochana, wiadomo że prędzej czy później się odezwiesz:)
A i świetny awatarek.

Nie mogę się zmobilizować, ale w końcu muszę dotoczyć się do wanny. Dobra idę!

13 lata 6 miesiąc temu #138606 przez Oposek
Hej:)

Mnie dziś nawet udało się wcześniej wstać, bo mam sporo do zrobienia. Zacznę chyba od prania rzeczy do szpitala i dla Małego, bo czas nagli. Mam nadzieję, że poród nie rozpocznie się akurat, jak mokre ciuchy rozwieszę na suszarce;)

Dziewczyny, jaki jst Wasz stosunek do studentek przy porodzie? i jak jest w Waszych szpitalach? zgadzacie się na ich obecność, czy nie?

Lecę poczytać, co napisałyście od rana, bo jeszcze nie zdążyłam.

13 lata 6 miesiąc temu #138608 przez piernikarczyk07
Kamilka24 ale masz piękne zdjęcia na NK :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #138609 przez Viszka11
witam ciezaroweczki wy Moje:*:*

ja dzis jakas senna jestem: Mati bawil sie w ogrodzie i w basenie a ja zasnelam.... i mnie obudzil jak Listonosz przyszedl....

chyba po wczorajszej wycieczce jestem tak senna i jakas obolała

ide nadrobic posty [file/]

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu #138622 przez Green
Kamilka i kaska fajne avatareki .

Co do roztepow to ten filmik i tak niebyl najgorszy z tych wszytskich ktore tam sa bo akurta ta babka ma w miare male roztepy, fuuuj :X

Nic ide w koncu do tego sklepu, na swieza weke i tak pewnie niemam co juz liczyc ale i tak sie przejde :P

13 lata 6 miesiąc temu #138623 przez różyczka
Green chodziło mi o Twój wywód na temat babeczek, które nigdy nie poczuja kopniaczków itd. :( tak jakoś mnie chwyciły za serce Twoje słowa...myśle sobie, ze tak jets własnie z tą moja kupmelką z pracy, że pomimo bycia już teraz mamą /adopcyjną/ jest w niej tęsknota by poczuć dziecko pod samym sercem DOSŁOWNIE - czyli tak jak my...

kamilka jak to nie tęsknimy??? Zajebiscie wyglądasz na tym avatarku :)

Piekarniczyk ja tez chce zoabczyć te na NK!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka