BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #376262 przez Anna77
Kamyczka ślicznie wyglądasz :cheer: No i zgadzam się całkowicie z Bidolem - po porodzie nic Ci nie zostanie ;)

Anszka bardzo fajnie, że mąż sobie radzi. To cieszy i zawsze troszkę ulgi. Mój też radzi sobie zawsze świetnie, a do kąpania nie jestem w ogóle dopuszczana :)

Dzisiaj przyjęłam już sporą dawkę wit.C - kalarepa i micha truskawek z jogurtem naturalnym i cukrem (coś nie mogę z niego zrezygnować :( )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #376268 przez maksiu
kejtin napisał:

Bidol - zgadzam sie, nalezy mi sie ochrzan za zbyt rzadkie zagladanie :-) Ale tak sie staram byc poza komputerem - jak pracowalam to spedzalam przed monitorem ponad 10h dziennie, wiec odkad wiem ze jest ze mna dzidzia to staram sie jak najmniej, stad to wszystko :)

Dzieki za rady apropo masazu wodnego.. bede ostrozna ale bede korzystac dalej:) No przyjemnosc pierwszego stopnia, nawet maz mnie tak nie wymasuje :D

Ja kupilam pieluszki Huggies newborn od 2 do 5kg
Przyklad: www.frisco.pl/c,909/bc%5B0%5D,406/cn,Pie...82810777320901719635 (6 od lewej w pierwszym rzędzie)

Moze sie komus przyda - nie wiem czy cenowo jest atrakcyjnie ale wydaje mi sie ze tak :-)
Mi w szkole rodzenia polecaly babki huggies, odradzaly pampersy mowiac ze sie czesciej sie u dziecka pupa odparza. Poza tym te pieluszki maja wyciecie na pepuszek ktory sie troche goi;)

Wspolczuje dziewczyny tej zgagi, ale z drugiej strony warto pomyslec ze juz blizej konca :D

kejtin skarbie wiesz szczerze bym powiedziala ze ja bym osobiscie wolala ten zestaw caly z chusteczkami i czappeczka tam jest chyba taka sama ilosc pampersow jak w tej paczce co ty kupilas a tylko kilka groszy drozsze:) no ale to twoj wybor nie moj

Ja dzis tez bym chciala malutkie kupic jak bym dostala jakies w promocji dobrze by bylo ale to sie zobaczy jak z kasa, w aptece zamowilam smoczek butelke no i dla siebie podklady bo w koncu maja

12 lata 7 miesiąc temu #376278 przez bidol
Anna - życie jest zbyt krótkie by rezygnować z cukru :silly:

na TVN STYLE jest fajny program :)

12 lata 7 miesiąc temu #376284 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja dzisiaj dopiero teraz,bo chociaż laptop włączony,to nie mam kiedy usiąść.Mam dobry dzień,więc korzystam.Okno trzecie umyłam,więc już mam z głowy,trzy prania już zrobiłam,bo moje córcie w piątek wyjeżdżają i akurat to co brudne to im potrzebne. :angry: Mamusia mnie odwiedziła z niespodzianką,kupiła małemu ręczniczek z kapturkiem taki większy i pieluchę flanelową kolorową,bo nie mogła się oprzeć.Ona tak szaleje,jakby to miał sie narodzić jej pierwszy wnuk,a to będzie niby wnuk 2,ale ma jeszcze 3 wnuczki.Ale miłe to bardzo,prawie codziennie coś dla Ignasia przynosi,w przeciwieństwie do mojej niedoszłej teściowej,od której nawet soczku jeszcze nie dostałam,a to jej pierwszy wnusi :angry:

Mężulkowi napisałam listę co ma kupic w tej aptece i sie wystraszyła majtek poporodowych i stwierdził,że w piątek kupi jak mu wytłumacze co i jak ha ha.Oj te chłopy są udane. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #376292 przez maksiu
OLGA anie lepiej jest ci zamowic z neta?? nawet chyba tansze sa
Ja ostatnio zamawialam to placilam chyba za 7 sztuk 7.59

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #376300 przez Olga
Moja znajoma urodziła chłopczyka-4300 kg,a należy do drobnych kobietek. :laugh:

Maksiu możliwe,ja wszystko na allegro kupowałam,ale juz mi się jakoś nie chce,mąż chciał znów pampersy kupić,więc mu podpowiedziałam,że jest na razie zapas,a sa inne rzeczy które trzeba kupić i zapytała jakie,więc mu napisalam i się wystraszył ha ha. :)

Dziewczynki gdzie kupiłyście chusteczki z pudełkiem,bo u nas nie mogę dostać? :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #376303 przez anszka
Olga- ja kupiłam w Auchan, ale widziałam tańsze w Rossmannie
w aptece też są:
www.doz.pl/apteka/p14743-Nivea_Baby_chus...atne_z_kremem_63_szt

12 lata 7 miesiąc temu #376306 przez Anna77
Olga a ja pudełka nie kupuję, ani razu jakoś mi się nie sprawdziło. Mam zresztą takie po Kubie, ale trzymam w nim jakieś pierdołki, bo nie planuję używać

12 lata 7 miesiąc temu #376308 przez Daria23
Kamyczka ale masz fajny ten brzuszek jak na ten tydzien to ale malutki:)

Ja kupiłam w rossmanie chusteczki 4X 64 szt za 28 zł ale w tym miekkim opakowaniu

12 lata 7 miesiąc temu #376309 przez anszka
Anna - witaminka C pomogła?

12 lata 7 miesiąc temu #376316 przez Kamyczka
Dzięki dziewuszki :kiss:
Ja już po,bez zmian,nadal mam leżeć,za 2 tyg wizyta,lekarz zbadał mi wody płodowe,bo ciągle mam schizę,że mi mokro-ale wody są ok,więc się uspokoiłam.Za 2 tyg powwiedział,że będę mogła już chodzić i po 3 lipca-mogę już bezpiecznie rodzić :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #376321 przez anszka
Kamyczka - dobrze, że wszystko ok :) usg też miałaś? wyglądasz ślicznie i tak, jak mówią dziewczyny, nie musisz się martwić o powrót do figurki sprzed ciąży :)

12 lata 7 miesiąc temu #376326 przez Anna77
Anszka witaminka C chyba działa, bo na razie bardziej mnie nie rozkłada. Katar, troszeczkę gardło i takie ogólnochorobowe samopoczucie.

Kamyczka super, no to jak już tyle wytrwałaś, to te dwa tygodnie to pestka :)

My już po obiadku i teraz leniuchowanie. Za pół godzinki obiecałam Kubie, że będzie mógł sobie pograć na komputerze, więc się rozłączę. Jutro znowu pewnie będą pustki, bo święto przecież :)

Majówka teraz mi się przypomniało. Oj Ty to wzbudzasz zazdrość tymi Twoimi opisami spędzanego czasu :) Plaża, opalanie, słoneczko B) , hmmm można się rozmarzyć ......

12 lata 7 miesiąc temu #376328 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - dobrze, że wszystko ok :) usg też miałaś? wyglądasz ślicznie i tak, jak mówią dziewczyny, nie musisz się martwić o powrót do figurki sprzed ciąży :)

Anszka dzięki :kiss: Zrobił mi takie krótkie usg,popatrzył na wody i serduszko :) więc nawet nie wiem ile mały waży.Jakoś dziwnie mierzy mi czas ciązy,bo wpisał 34 tydzień :unsure:
A brzuszek mam wrażenie jest taki śmieszny okrąglutki:lol: z dnia na dzień większy :blink:
A jak tam wasze brzuszki?

12 lata 7 miesiąc temu #376330 przez mloda_mamuska

Czesc Dziewczyny

ja po wizycie u położnej.... :( :( :( W piątek muszę iść do szpitala,żeby lekarz mnie przebadał i może będzie robił mi usg,bo położna powiedziała,że Oliwierek za mało przybrał i urósł i na razie mam się nie niepokoić,ale wysyła mnie do szpitala,zeby lekarz stwierdził co i jak.
Kazała mi jeść częściej,ale małe porcje,dużo przekąsek, przepisała mi lek za 10 funtów - 50zł ;/ na zgagę. no i kazala jesc ..jak ja jem...... i to sporo...Jak Misiek to uslyszał to zabrał mnie do sklepu i kupił mi tyle przekąsek i jedzenia.... i kazal mi to wszystko zjesc do konca tygodnia.... normalnie tak ryczalam jak wyszlam od tej poloznej..... :( :( :( :(
Przecież ja chcę,żeby Oliwierek był duży i silny .... :( :( :(

Daria sliczny suwaczek :kiss:
Kamyczka piekny malutki brzusio :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka