BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #375886 przez Olga
m m można na pewno :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375890 przez chłopek
hej ja juz wróciłam:)
Damian usypia Ksawcia, a ja idę sie myć,
mały szaleje tak ze mnie boli cały brzuch i szyjka straszliwie, aż w aucie podskoczyłam jak wracalismy od szwagierki
ja mam zgagę i to tragiczna nic nie pomaga :( wczoraj reni na noc wziełam. i zgagę mam nawet po wodzie mieralnej

ide spać buziaki

12 lata 7 miesiąc temu #375920 przez mloda_mamuska
wspolczuje chlopek. :(
obranoc ;*

12 lata 7 miesiąc temu #375921 przez bidol
M_M - oba mieszkanka śliczne :cheer: ale jaki metraż mają?? co do krzyczenia na maluszki - to sama od kilku dni się drę na Moją :) bo brzuch mnie cały boli - tak się rozciąga, no ale co się dziwić jak Pindka zamiast ułożyć się główkowo ( miała by więcej miejsca) ułożyła się poprzecznie - a ja brzuszek mam mało rozlany (bardziej szpiczasty) i miejsca brak :dry: Ja też mam Maxi Cosi i raczej nie kupię bazy- z Sebkiem doszłam do wprawy z wpinaniem fotelika to i teraz dam radę :laugh:

Kejtin - bo za rzadko tu zaglądasz :) łóżeczko śliczne. A co z tym wózkiem Maxi Cosi??
mnie dłonie nie bolą ale brzuch od kręcenia się Kamilki i tak na dole mnie ciągnie - no i plecy troszkę ;) Taką ściągawkę to i Ja swojemu zrobiłam - ale z ubrankami Sebka :laugh: bo jak pójdę rodzić to Seba do przedszkola będzie chodzić :laugh:

Anna
- u mnie remont pełną parą idzie a Ja w łóżku leżę, bo brzuch mnie strasznie boli i mam wrażenie że zaraz mi wszystko z niego wypadnie :dry:

Olga - ja się cieszę że nie muszę mieć ubranek dla niuni do szpitala (tylko na wyjście). Z drugiej strony - Wy pierwsze zdjęcia maluszków będziecie miały śliczne w ślicznych uprasowanych czyściutkich ubrankach - a ja w tadrachach :dry:

Kamyczka - jak tylko daje się wykorzystywać - to czemu nie :blink: :lol:

Maksiu - jedz i ciesz się chwilą :laugh:

Daners - gdzie się podziewasz?????????? :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375944 przez mloda_mamuska
bidol domek spory ,a te mieszkanko wyposazone ladne takie male sie wydaje,ale jest sliczne... jutro beziemy dzwonic,zeby obejrzec ;-)
Fajnie by bylo miec ten ogródek ,w kazdej chwili moge wozkiem wyjechac i ja odpoczywam i mały wdych powietrze.a bloki są w centrum,gdzie jest duzy ruch,wiec powietrze raczej znieczyszczone,a nie tak jak kolo domków.
Kurde moze tez sie naucze ten fotelik wpinac w pasy.zobaczymy.

Miałam upic ten zestaw za 4500zł z fotelikiem Stokke i bazą,ale okazało się,że dostawa ma byc w lipcu dopiero i to nie wiedzą kiedy i sie wściekłam.... no ale trudno.

bidol ciekawe jak o porodu sie Kamilka ulozy. pewnie prawidłowo! :kiss:
a mój jakoś po prawej stronie jest ulozony dziwnie,bo ciągle z prawej mi sie wypina i ciągle go tam czuje. jutro mam wizytę,to się dowiem czy zmienil pozycje czy nie . Moze obrazil się na tate za to,ze tak na Niego nakrzyczał i dalej będzie źle ułożony :cheer:

12 lata 7 miesiąc temu #375949 przez Kamyczka
MM mój też się głównie wypina z prawej strony,od tej strony śpi tatuś :lol:
Piękny masz suwaczek dziś :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #375950 przez Anna77
mm też bym wybrała opcję domku z ogródkiem - argumenty sama wymieniłaś :)

Do wpinania fotelika w pasy można szybciutko się przyzwyczaić.

Apteka odwiedzona, kasy poszło jak to w aptece. W dodatku się zdenerwowałam troszkę, bo 30.05 zamówiłam chusteczki Pampersa 3 opakowania, bo były za 5,99 czy jakoś tak. A jak dzisiaj pojechałam odebrać, to Pani mi powiedziała że w tej cenie, to trzeba było odebrać do końca maja :( Powiedziałam Pani, że w takim razie nie odbieram, bo to żaden interes. Kupię w Makro jak mi zabraknie i tyle.

Bidol, Chłopek mój Mały też się tak rusza, że coraz bardziej boleśnie to odczuwam. Zresztą znalazł sobie takie dwa, trzy miejsca, gdzie ja mi się wypchnie nóżką albo rączką, zwłaszcza jak stoję, to robię naprawdę dziwne miny, albo się wzdrygam bardzo, bo to po prostu boli.

Idę na szybką kąpiel i kładę się do łóżka.

12 lata 7 miesiąc temu #375962 przez Kamyczka
Dobranoc mamusie :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #375963 przez mloda_mamuska
Kamyczka dziękuję :kiss:
hehehe.. u mnie tez z tej strony śpi tatus... ale nie wpadlam na to,ze to z teo powodu :lol:

Anna u Nas te chusteczki pampersa mokre 64szt. w marketach kosztują 2 funty.czyli dyszkę. Ale widzialam tez w promocji za 1,50 funta . a ostatnio bylismy z sklepie dla dzieci i mieli je niby w promocji 2,50funta... niezła promocja...
pampersy tez widzialam w markecie dużą paczkę za 9 funtów a w tym dla dzieci sklepie tez niby w promocji za 12. w ogóle takich rzeczy tam sie nie oplaca kupowac.My uzywamy te mokre chusteczki np.do smarkania ;p i kupujemy huggisy za funta. a dla malego kpimy pampersa. chociaz nie wiem czy jest różnica.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375982 przez Olga
Anna tak w tej aptece ta promocja była do końca maja,ale już w połowie praktycznie ich nie było,bo ja codziennie wchodziłam na stronę apteki i już nie zdążyłam kupić,ale żadna strata bo w Stokrotce potrójne opakowanie kosztuje 24zł.także wielkiej różnicy nie ma.Musze kupić jakieś z otwieranym pudełkiem,żeby nie wysychały.

bidol najlepsza była moja Marika przy pakowaniu torby Ignasia,zanim doszłam do pokoju to ona już wyjęła rampersy,bluzy i spodnie,a pajacyków itp.nawet na myśli nie miała ha ha :laugh:

Ja też mam największą wypukłość po prawej stronie,tam mój Ignaś ma swoją pupcię i ja ciągle na mnie wypina :laugh: a tatusia też ma z prawej strony,ale on w nocy na razie jest w miarę grzeczny :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #376005 przez Anna77
Olga no właśnie wiem, bo ja w tej aptece kupuję już baaardzo długo. Pampersy faktycznie bardzo szybko się skończyły i zdążyłam zamówić tylko paczkę, bo chciałam druga zamówić pod koniec m-ca a tu pustki :( Ale chusteczki były do końca, bo ja zamówiłam 30.05 tylko nie wiedziałam że trzeba odebrać w tym m-cu, w którym się zamawiało by utrzymać cenę promocyjną. No i tak jak mówisz - są miejsca gdzie są w podobnej cenie :)

Bidol przesyłka dotarła, czy jeszcze nie :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #376008 przez Olga
Anna tak chusteczki były,tylko ja musze pare km do tej apteki dojechać,to po same chusteczki nie było warto,a pampersów już nie było,więc zrezygnowałam :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #376011 przez Anna77
no fakt, żeby dojeżdżać to trzeba wszystko skalkulować. Miałam tak z matą do przewijania na przewijak. Ona jest z Ikei i bardzo ją lubię. Kosztuje 25 zł w sklepie, a na Allegro tyle samo + 7 zł wysyłka. Ale jak sobie pomyślałam, że mam specjalnie jechać przez cale miasto - dosłownie - do Ikei, a przed euro to żadna u nas przyjemność, to stwierdziłam że nie warto i zamówiłam przez internet.

Widzę że dzisiaj dziewczynki szybko pokonuje sen. No i dobrze trzeba się wysypiać :laugh: Ja już też tableteczkę o 23 przyjęłam, więc w sumie mogę iść spać. Nie wiem czy mi się uda, bo Mateusz dzisiaj przechodzi sam siebie :silly: :kiss:

No to Dobranoc i do jutra

12 lata 7 miesiąc temu #376022 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

Faktycznie, jeden dzien ominac, to ciezko sie nadrabia :laugh: :laugh: :laugh:

Agnessa, sliczna fotka! Urwisek z tego Maksia :) Ciesze sie, ze pieknie przybiera i zdrowo sie rozwija!

Bidolku, super sypialnia! Te skosy! Super!! Kacik Kamilki przeslodki! Bardzo Wam pasuje tam to lozeczko do Waszych kolorkow w sypialni.

Chlopek, Fotka Ksawcia super! Ale mial radoche!

Kejtin, piekne lozeczko! Cudo!

Kamyczka, ciekawe co Cie tak zmoglo dzisiaj, daj znac jutro po wizycie :kiss: Moze faktycznie ta kiepska pogoda.... :(

M-M, usmialam sie z tych opisow angielskich domkow :laugh: Pamietam, ze faktycznie byly dwa krany w mieszkaniu kolezanki u ktorej bylysmy. Piekne bylo to mieszkanko z tego ostatniego linka, to umeblowane. Gratuluje 36tyg!!!! Juz tuz tuz :laugh:

Olga, torba juz gotowa, no to pozostalo teraz tylko czekac :laugh:

My juz po kolacji, spedzilsmy dzien na plazy. Pieknie sie opalilam :) Pogoda super! Oby tak dalej!

12 lata 7 miesiąc temu #376039 przez Anna77
Cześć Kobitki, przywitam się tylko, ale jeszcze poleniuchuję. Poczekam aż Kubuś się obudzi, bo w przeciwieństwie do tego gagatka w brzuchu, on jeszcze śpi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka