BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #375495 przez Daria23
a ja wziełam sie za prasowanko białych ubranek a kolorowe właśnie sie piorą..dopiero teraz widze ile tego nakupywaliśmy:)a mi sie wciaż wydawało ze mam tak mało ubranek:)
Kurier przywiózł kuchnie ciekawe jak bedzie wyglądać po skręceniu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375503 przez anszka
Cześć dziewczynki,
Agnesssa - fotkę widziałam, dzięki za pamięć, rzeczywiście rzęski prezentują się pięknie i ja po tych rzęskach domyśliłam się, że to Ty :)
Maksiu klejnotkami się chwali, a buźką nie - heheh, ciekawy przypadek wstydnisia :) Pięknie rośnie, mój w 25 tyg. miał 950g, a to wg usg odpowiadało 26 tyg. :)
Bidol - niezła jest ta Twoja akrobatka, ja mam wrażenie, że Wojtek od kilku dni też prawie nie śpi, przeciąga się i wypina tak, że aż mnie to trochę boli, od góry brzuch jest bezustannie naciągnięty, nie wiem, czy to normalne?
Chłopek - też kilka lat temu wjechałam na Jaworzynę :) super, że synuś się nie boi.
Anna - oby przeziębienie się nie rozwinęło, zdrówka życzę!
Daria - tylko nie szalej za bardzo przy tej kuchni, wiem, że cieszy, ale na górnych półkach to lepiej niech Michał poukłada wszelkie akcesoria. Pochwal się później efektem.
Kamyczka - ja też jestem rozleniwiona, a muszę uporządkować papiery. Może jak Ty się weźmiesz za ciuszki, to ja za papiery ;)
Majówka - muszę Ci zazdrościć ;) baw się dobrze i korzystaj z pięknej pogody i urokliwych miejsc :)

Pogoda beznadziejna, a ja muszę wyjść dzisiaj z domu...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375553 przez bidol
Olga - ja już niec do zrobienia i kupienia dla Kamilki nie mam :( już mi troszkę brak tego szału zakupowego i szykowania - wszystko czeka gotowe :)
Co do pogody to i ja mam nerwa :angry: truskawki mi pogniją :angry:

Anna - to kuru się kochana - :kiss:

Agnesssa - no nie - Czarownica się pomyliła :ohmy: mi dziewuchę wywróżyła i pomimo pierwszego USG - na którym wyszedł chłopak - Ona trzymała się swojego :laugh: i miała rację :lol:

Saiko - uspokoiłaś mnie :kiss: pogoda i mnie dobija :dry: już drugi zestaw ubranek przyszykowałam na wyjście Kamilki ze szpitala - taki cieplejszy z bluzą itp :dry:
A co do prania i prasowania -to jak chcesz to Cię zmobilizujemy :laugh: tak jak Chłopka z pakowaniem torby :lol:

Chłopek - Seba uwielbia arbuza :lol: :lol:

Anszka- masz już wszystko gotowe??

dziewczyny a teraz doradźcie mi - czy te literki - co Anna ma - i może jeszcze któraś z Was będą tu pasowały i czy można sobie wybrać kolor każdej z literek?? bo ja się zastanawiam nad seledynem, brązem i różem - bo za jakiś czas pewnie będzie tam sporo różowego - kocyki zabawki itp ;) Do tej pory o tym nie myślałam ale jak zobaczyłam kącik Anny - to stwierdziłam że i Ja muszę coś wykombinować - bo ja prócz łóżeczka w naszej sypialni nic dla niuni nie mam - tj brak takiego kącika :huh:

a to nasza sypialnia i niby kącik Kamilki :dry:
a tu na tej brązowej ścianie chcę te literki przyczepić :unsure:
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #375559 przez Anna77
Chyba nawet do apteki nie pojadę, bo cały czas pada i jest nieprzyjemnie. Poczekam aż Kamil wróci ze szkoły, zostawię go z Kubą i szybko wtedy wyskoczę. Mam nadzieję że prognozy się sprawdzą i od jutra się ociepli troszkę, no i najważniejsze żeby przestało padać!

A wczoraj brat z bratową przywieźli mi matę edukacyjną FisherPrice, leżaczek-bujaczek taki z pozytywką, fajna sprawa. Co prawda jest różowy, bo po mojej chrześniaczce, ale to co. Dostałam jeszcze chustę. Ciekawe czy będę używać :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #375561 przez saiko
bidol napisał:

Saiko - uspokoiłaś mnie :kiss: pogoda i mnie dobija :dry: już drugi zestaw ubranek przyszykowałam na wyjście Kamilki ze szpitala - taki cieplejszy z bluzą itp :dry:
A co do prania i prasowania -to jak chcesz to Cię zmobilizujemy :laugh: tak jak Chłopka z pakowaniem torby :lol:

tu nie chodzi o mobilizację bo tej to chyba mi nie brakuje tylko chciałabym żeby ubranka miały możliwość szybkiego wyschnięcia na dworze a póki co cały czas może padać więc czekam.
Mam brak mobilizacji odnośnie pakowania torby - bo jeszcze wieeeeki mi zostały

a kącik fajny :D

12 lata 7 miesiąc temu #375562 przez Kamyczka
Bidol,śliczny masz kącik dla Kamilki :)
Ja się nie czuję za specjalnie dziś :( lewa ręka mi drętwiała miałam zawroty głowy,a na dodatek krew mi leciała z nosa :( dobrze,że jutro wizyta....

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375563 przez anszka
Bidol - rzeczywiście, coś by tam można wykombinować, ale nie wiem, czy poszłabym w literki czy raczej w jakąś inną ozdóbkę dziecięcą. Swoją drogą to łóżeczko pięknie się wpasowało w sypialnię.
Anna - weź nic nawet nie mów o tej pogodzie :angry:
Saiko - na Twoim miejscu też poczekałabym na ładniejszą pogodę.
Kamyczka- może to wina pogody, ja mam ciśnienie: 85/47, więc też się szałowo nie czuję.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375565 przez Anna77
Bidol jeśli chodzi o te literki to jest spory wybór wzorów. Ja zamówiłam najmniejsze literki, ale wzór kolorystyczny podałam im z innej ich aukcji, na której były literki innej wielkości. Możesz też wybrać literkę K z wzoru jednego, a z jeszcze innego itd. Oni są bardzo elastyczni. Kupiłam od użytkownika Allegro giewont78, bo mi się najbardziej podobały. Te ozdóbki z kolei - ja akurat wybrałam auta, napisałam który zestaw wybieram, ale z adnotacją że kolorystycznie mają być dobrane do imienia. No i najważniejsze - czas realizacji to dwa tygodnie!!! A pasować będą super, bo już teraz ślicznie to wygląda :) Możesz przecież wybrać albo literki, albo same ozdóbki jakieś - też mają naprawdę fajne :)

12 lata 7 miesiąc temu #375574 przez Daria23
anszka napisał:

(Daria - tylko nie szalej za bardzo przy tej kuchni, wiem, że cieszy, ale na górnych półkach to lepiej niech Michał poukłada wszelkie akcesoria. Pochwal się później efektem. )

Anszka- ta kuchnia to dopiero mebelki cała reszta czyli gazówka lodówka akcesoria stół wciąż są do kupienia niestety bo robimy ją sami i od podstaw także spoko luz zanim bede układać do szafek cokolwiek to pewnie mały bedzie już na świecie:)

Ja właśnie skończyłam prasować i teraz czas na leżanko bo kręgosłup boli

12 lata 7 miesiąc temu #375581 przez Anna77
Daria zmobilizowałaś mnie, to ja też rozstawiam deskę i zabieram się za prasowanie. Leci właśnie Ostry Dyżur, który uwielbiam więc czas jest znakomity (jeśli na prasowanie w ogóle jest taki czas :huh: )

12 lata 7 miesiąc temu #375588 przez chłopek
ja ide robic obiad bo Ksawcio spi, i jeszcze pranie powiesic musze

12 lata 7 miesiąc temu #375596 przez bidol
Saiko - jakie wieki -??? równie dobrze możesz zacząć rodziś z tydzień lub dwa (czego Ci oczywiście nie życzę) ale z tego co wiem torbę należy pokować już w 8 miesiącu :lol: zmobilizowałam Cię :lol:

Kamyczka
- ooooo - może ciśnienie masz za wysokie? jakoś nie fajnie to brzmi ;) zjedz coś słodkiego żebyś nie zasłabła :ohmy:

Anszka
-hahahahaha - to sypialnia musiała się wpasować do łóżeczka :lol: wczoraj kupiłam seledynowe dodatki w Pepco - zasłonki, narzutę poduszki i jakieś bibeloty :laugh: coś poszukam ale nie mam wizji :huh:

Anna - dzięki :kiss: :kiss: faktycznie - może same ozdóbki wybiorę :)

12 lata 7 miesiąc temu #375607 przez anszka
Bidol - to wobec tego pięknie dopasowałaś sypialnię do łóżeczka :)

Ale mam lenia, tylko mój żołądek się nie rozleniwił, bo ciągle głodna jestem.

12 lata 7 miesiąc temu #375617 przez bidol
anszka napisał:

Bidol - to wobec tego pięknie dopasowałaś sypialnię do łóżeczka :)

Ale mam lenia, tylko mój żołądek się nie rozleniwił, bo ciągle głodna jestem.

dziękuję :kiss: :kiss: :kiss:
ja też głodna jestem ale niechce mi się wstać z łóżka :silly: :side:

12 lata 7 miesiąc temu #375618 przez chłopek
bidol moja szwagierka jak rodziła pierwsze dziecko nie miała nic spakowane mąż jej przywoził, mnie zmobilizowałyście do spakowania torby i teraz cisza :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka