BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #375816 przez maksiu
MM zgaga jej niewiem co to jest hee

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #375819 przez mloda_mamuska
maksiu ja przed ciążą też nie wiedziałam i zawsze myślałam co to... bo moj tato czesto się skarżył a ja myślałam,że on zmyśla,że coś mu dolega :lol: .... a teraz strasznie Mu współczuję,bo zgaa jest okropna :( piecze w całym przełyku zwlaszcza od dołu .. a u mnie razem ze zgagą pojawia się uczucie jakbym miala wymiotować i słabo mi... teraz sode odstawilam i cinam migdal,bo misiek mi znowu kupil i mleko pije. na chwile chociaz pomaga.ale juz doczekac sie nie moge kiedy urodzę i położę się normalnie bez tej cholerej zgagi ;/

12 lata 7 miesiąc temu #375833 przez kejtin
Maksiu oki to bede czekac i miec nadzieje ze to minie :-)

Mamussska:) zgaga - no tez przezylam pierwszy raz w ciazy :) ale powiem Ci zr jak sie trzymam zasady by po jedzeniu nie klasc sie od razu, to jakos lepiej to znosze:) A migdaly zawsze lubilam jesc :-)

I mam jeszcze pytanie: mozemy korzystac z takich masazy wodnych? Mam mate ozonową ktora sie wklada do wanny i mam masaz ze hej:) tak pozbylam sie opuchniec na nogach - kazdego dnia na 15 min wchodze ... i tak sie zaczynam zastanawiac czy dzidzi nie zaszkodze? Ustawiam na niski level ale to i tak drgania i boje sie by przed czasem nie urodzic :D Wie ktos cos na ten temat?:)

12 lata 7 miesiąc temu #375836 przez Anna77
Kejtin nie wiem jak z tą matą, ale wiem że na basenach czy w parkach wodnych nie pozwalają korzystać kobietom w ciąży z jacuzzi. Chodzi m. in. o to że ze względu na ciepłą wodę, to jest większe prawdopodobieństwo rozmnażania wszelkiego typu żyjątek. Nie wiem niestety czy bąbelki szkodzą :)

Poprasowałam sporo, a jak skończyłam, to byłam totalnie padnięta. W międzyczasie zjedliśmy obiadek. Teraz czekam aż B. wróci z pracy, bo w końcu muszę jechać do apteki. Zgaga mnie na szczęście nie męczy, ale za to skurcze nóg w nocy są czasem nie do zniesienia. A niby ciąża to ie choroba, he he

12 lata 7 miesiąc temu #375842 przez mloda_mamuska
Anna haha dokladnie mówią,że ciąża to nie choroba,a jak cos dopadnie to masakra i jeszcze zadnych lekow nie mozna brac ; /

ja i tak sie ciesze,ze przez 7 miesiecy czulam sie rewelacyjnie ,nic mi nie dolegało. a w 8 tylko ta zgaga no i czasem mi slabo i niedobrze.

Wiecie co moj misiek zrobil ? nakrzyczał na oliwierka...az mi przykro było .. w nocy mały gdzies po żóładku mnie kopał,że niedobrze mi strasznie było,a Mąż na Niego nakrzyczał,że ma mnie tak nie kopać,bo mnie boli przez Niego :( :( :( ... przeciez On jest taki maleńki,że nie można na Niego krzyczeć... :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375843 przez Olga
Ja jestem dumna z siebie-spakowałyśmy z Mariką torbę Ignasia do szpitala,tylko człowiek taki tępy jest,jakbym pierwsze dziecko rodził.Ja normalnie nie wiem,ile tego mam wziąć.Czy body tez potrzebne,czy same pajace.Wziełam wszystko,ale czuje,że nie będą potrzebne.I te rozki,kocyk,ręczniczek,pieluchy tetrowe i flanelowe.Trochę tego jest :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #375845 przez Kamyczka
Kejtlin łóżeczko przesłodkie :)
MM jak to nakrzyczał?
Olga,Anna-wow-podziwiam za samozaparcie przy prasowaniu,ja nie mam siły :( pewnie wykorzystam męża
Makksiu-widzę,że humor lepszy :)
Chłopek jak tam?

12 lata 7 miesiąc temu #375850 przez mloda_mamuska

Kamyczka
...no przybliżył twarz do brzucha i tak unesionym głosem przemówił o Oliwierka,że ma mnie nie kopać tak,bo to mnie boli... ale tak mi przykro sie zrobiło,że nakrzyczał na takiego maluszka :(

DZIEWCZYNY mam pytanie do tych z Was,które mają fotelik maxi-cosi Czy Wy kupujecie baze do auta.czy mozna go wozic bez bazy ??

12 lata 7 miesiąc temu #375851 przez maksiu
Kamyczka tak tak ale rano byla jeszcze masakra teraz jest lepiej
tylko znowu wymyslam z jedzeniem zjadalm juztruskawki, czeresnie i teraz wcianm cos ala zapiekanki chlebek z serem pomidorem i kielbaska

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375853 przez Olga
m m ja na razie bazy nie mam,jeżeli wydołam z kasą,to możliwe,że kupię później,jeśli mi się uda w miarę tanio,ale nowej na pewno nie będę kupować :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #375864 przez Kamyczka
MM-oj niedobry ten mąż :blink:
Maksiu-to podjadłaś :)

12 lata 7 miesiąc temu #375865 przez mloda_mamuska
Kamyczka paskudny...tak to mu koysanki spiewa.całuje brzuszek,mówi,że go bardzo kocha...a tak nakrzyczał na Niego :(

olga a mozna bez bazy jezdzic z tym fotelikiem ?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375870 przez Olga
m m oczywiście,że można,tylko trochę więcej z tym roboty,bo pasami fotelik przypinasz,a tak tylko klikasz w tą bazę :laugh:

Tak przypina się pasami.

Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #375876 przez saiko
MM - wiem o czym mówisz, te ich domy sa jakies takie zapuszczone, czuć stęchliną a krany doprowadzały mnie do szaleństwa, a młynka w zlewie w ogóle się bałam ;) te otwierające sie do gory okna, wiecznie 'pocące się' (maja tylko 1 szybę)

Kejtlin - to nie tylko Twój mąż - ja też nie ogarniam co jak się nazywa i jak ubierać maluszka :D
Współczuje infekcji, sama miałam kilka razy i to nic przyjemnego ;(

myślę, że jeżeli woda nie będzie za ciepła to mozesz sobie pozwolić. Jeśli Ci to nie przeszkadza to załóż tampon - zalecają na baseny żeby do środka woda się nie dostawała

co do zgagi to ja mam nawet jak nie kłade się odrazu po jedzeniu, mam po wszystkim, czasem tez jak siedzę a migdałów nie mogę bo mnie uczulają ;(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #375878 przez mloda_mamuska
olga bo My wlasnie tez kupujemy chyba ten fotelik,ale nie wiedzialam czy momzna go bez bazy wozic. My tez jak bedziemy mieli kaski więcej,to dokupimy bazę ;)

saiko ja ostatnio mam zage po owocach po kiwi,pomaranczach i bananach ;/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka