BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #391029 przez Daria23
Kamyczka- myśle że jak już trafie do Poznania do szpitala to już będe tam do końca taki miała plan moja ginka bo jednak do Poznania mam80 km dlatego chciała żebym była na miejscu

Anszka- mo Michaś pracuje 3km od domu więc nie ma problemu pd tym względem a do wolsztyna jedziemy tak 40 minut to chyba tyle zdąże mam taka nadzieje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #391032 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Kamyczka- myśle że jak już trafie do Poznania do szpitala to już będe tam do końca taki miała plan moja ginka bo jednak do Poznania mam80 km dlatego chciała żebym była na miejscu

Daria to przynajmniej będziesz tam pod stałą i dobrą opieką,a wizyta w czwartek tak?

12 lata 6 miesiąc temu #391041 przez Daria23
no tak w czwartek..Kamyczka są plusy i minusy tego bo byłabym pod stała opieka ale przeraża mnie myśl że mogłabym tam np leżeć z dwa tyg bo nie wiadomo kiedy urodzę

12 lata 6 miesiąc temu #391043 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

no tak w czwartek..Kamyczka są plusy i minusy tego bo byłabym pod stała opieka ale przeraża mnie myśl że mogłabym tam np leżeć z dwa tyg bo nie wiadomo kiedy urodzę

no tego nikt nie wie :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #391045 przez Daria23
No właśnie i to jest to...jak wtedy tam leżałam to była jedna laska co już 3 tyg leżała z 5 cm rozwarcia i ja jechałam do domu a ona wciąż leżała

12 lata 6 miesiąc temu #391047 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

No właśnie i to jest to...jak wtedy tam leżałam to była jedna laska co już 3 tyg leżała z 5 cm rozwarcia i ja jechałam do domu a ona wciąż leżała

to nieźle,ale plusem jest,że donosiła ciążę,a to spora nagroda

12 lata 6 miesiąc temu #391051 przez Daria23
No fakt, to tak jak ze mną od początku było wszystko pod znakiem zapytania i ta szyjka 26mm od początku ale wszystko teraz jest oki:)

A wiecie że mam dziś na obiad fasolkę po bretońsku:):)

12 lata 6 miesiąc temu #391052 przez anszka
Daria - no właśnie, też nie chciałabym leżeć i czekać tyle czasu w szpitalu, zwłaszcza, że ciąża nie jest zagrożona. Myślę, że jeśli uzna, że masz iść do szpitala, to dlatego, że będzie podejrzewała, że poród się w każdej chwili zacznie.

PS Myślę, że bidolek chyba jednak rodzi, bo coś się nie pojawiła :)

12 lata 6 miesiąc temu #391057 przez Daria23
Oj ta nasza Kamila to ale psikusy nam robi:):):)
Ja uciekam na dworek chwile bo cały dzień w tym domu siedzę...buziaka

12 lata 6 miesiąc temu #391059 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Ja juz w domku, obkupilam sie w blekitne gadgety :laugh: :laugh: :laugh: Gumeczek mi tylko brakuje.
Odebralam tez lezaczek dla Lukaska, jest swietny, naprawde rozklada sie na lezaco i mozna nim kolysac, jestem pewna, ze bedzie niezastapiony!

Ciekawe co tam u Anny....? Nic ostatnio nie pisze :(
Mam nadzieje, ze po porodzie nie znikniecie, bo sama z Agnessa tu zostane :laugh:
Jestem bardzo ciekawa tych pierwszych dni w domku z maluszkiem, czy dziewczyny karmia, jak piersi, jak spia ich pociechy, etc....
Nie maja czasu pewnie :(

12 lata 6 miesiąc temu #391060 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

No fakt, to tak jak ze mną od początku było wszystko pod znakiem zapytania i ta szyjka 26mm od początku ale wszystko teraz jest oki:)

A wiecie że mam dziś na obiad fasolkę po bretońsku:):)

uwazaj na tą fasolkę kochana :) ja zjadłam wczoraj garnek(!!!) kapustki :)

12 lata 6 miesiąc temu #391065 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Czesc dziewczyny,

Ja juz w domku, obkupilam sie w blekitne gadgety :laugh: :laugh: :laugh: Gumeczek mi tylko brakuje.
Odebralam tez lezaczek dla Lukaska, jest swietny, naprawde rozklada sie na lezaco i mozna nim kolysac, jestem pewna, ze bedzie niezastapiony!

Ciekawe co tam u Anny....? Nic ostatnio nie pisze :(
Mam nadzieje, ze po porodzie nie znikniecie, bo sama z Agnessa tu zostane :laugh:
Jestem bardzo ciekawa tych pierwszych dni w domku z maluszkiem, czy dziewczyny karmia, jak piersi, jak spia ich pociechy, etc....
Nie maja czasu pewnie :(

Majowka super wozeczek kupiliście synkowi,ale wasz pokoik mnie ciągle zachwyca :blink: a ty znow szalejesz zakupkowo :)

12 lata 6 miesiąc temu #391066 przez saiko
Bidol, przykro mi, że Kamilka takie fochy stroi ;)

Majówka - faktycznie ten pokoik odwraca uwagę od wszystkiego innego :D

Martadam - ja chętnie cały czas bym siedziąła przy lodówce, ale walczę z tym
tylko, ze wczoraj zjadąłm 4 kawałki ciasta, michę lodów i 2 małe bułeczki z twarogiem ;(

jednak udało mi się zdrzemnąć jeszcze ale rano chyba ze 3 burze były u mnie
na obiadek dziś mam botwinkę na gorąco z ziemniaczkami - pierwszy raz będę jesc

Kamyczka, Anszka - a ja jestem gotowa psychicznie tylko fizycznie nie ;) nie boję się porodu a do szpitala nie ma szans żebym nie zdążyła bo mam mniej niż 5 min samochodem i w ostateczniści to taksi dojedzie do mnie w max 10 min

na rozstępy kupiłam maść na blizny w aptece contractubex - ciekawe czy zadziała :unsure:
najgorsze, ze z brzuchem to jeszcze trudniej na tyłek spojżeć ;) ale mam nadzieje, ze juz zadne nie wyskocza i na tych się skończy

12 lata 6 miesiąc temu #391067 przez Majowka
Dzieki Kamyczka :) Dla synusia juz wszystko mamy, teraz tylko ta organizacja niedzielnej imprezy mnie pochlania :) no i dobrze, zawsze jest cos do roboty...

12 lata 6 miesiąc temu #391072 przez anszka
Saiko - myślę, że lada dzień i gotowość psychiczna mi przyjdzie :) A ktoś tu się niedawno zarzekał, że żadnych słodkości do końca ciąży nie tknie :silly: a tu proszę ciasta, lody :)
Dziś też mam dzień obżarstwa, lodówka się nie zamyka :)

Majówka - myślę, że dziewczyny nie mają czasu, ale wkrótce coś napiszą :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka