BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #391920 przez słoneczko
młoda mamuska - wszystko było by lepiej tylko nie mam zbyt uprzejmych sasiadów niestety :( wczoraj przyszła administratorka do mnie z pretensjami ze nie jest sprzatana klatka schodowa i ze sa skargi ze nie sprzatam jej :( ostatnio ja myłam chyba z 20 min bo niemiałam nawet siły, a ktos pod wieczór zbił sloik z obiadkiem i nawet tego nie posprzatał :( a ja nie mialam ani sił ani zamiaru sprzatac tego :) no i ktos nakablował :( takie to sa uroki mieszkania w bloku :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #391921 przez anszka
M_M - dobre wieści :)
Słoneczko - to syndrom wicia gniazda, zwiastuje, że organizm szykuje się do porodu :)a wcześniej z kim dzieliście cztery ściany?

My mieliśmy to szczęście i od początku mieszkaliśmy sami, skredytowani maksymalnie, ale swobodni :)

12 lata 6 miesiąc temu #391922 przez słoneczko
olga - a czemu on nie odlicza?

12 lata 6 miesiąc temu #391923 przez słoneczko
anszka - z teściami moimi :( masakra :( jak tam samopoczucie?

12 lata 6 miesiąc temu #391926 przez Olga
słoneczko napisał:

olga - a czemu on nie odlicza?

Mi tak od początku liczy,ja wiem,że każdy nowy tydz.zaczynam w niedzielę,a on mi od wtorku nalicza,ale ja na to nie patrzę :laugh:

Odkurzyłam całe mieszkanko i leci ze mnie dosłownie :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #391927 przez mloda_mamuska
sloneczko ja w polsce tez z sasiaami mialam przeboje....ylam klatke a sasiad szedl i rzucal pety............albo pluł...

12 lata 6 miesiąc temu #391930 przez anszka
Słoneczko - właśnie się objadłam naleśnikami, więc samopoczucie jak najbardziej dobre :) a Ty, rozumiem, zmęczona i zadowolona? :)
Ojej, z teściami bym nie chciała, mimo tego, że kocham ich z całego serca :)

12 lata 6 miesiąc temu #391932 przez słoneczko
anszka - ale mi zrobiłas apetyt na naleśniki :) mniam, mniam . po posprzątaniu byłam cała mokra i spocona, dosłownie lało sie ze mnie :lol: ale wogóle nie jestem zmeczona :) podaj mi przepis na nalesniki jak robisz :) chetnie skorzystam z przepisu :) ja swoich tesciów kocham jak ich nie widze :)

młoda mamuska - oj jak by mi tak zrobił to bym go chyba walnęła i to nie lekko :angry:

olga - zemnie tez leciało jak nigdy :) to przez ta pogode

12 lata 6 miesiąc temu #391934 przez Olga
Ja nawet z własnymi rodzicami bym nie chciała mieszkać,chociaz z mamą prawie codziennie muszę się widzieć :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #391935 przez słoneczko
olga - dlaczego musisz sie widziec ?

12 lata 6 miesiąc temu #391937 przez słoneczko
a moze dziewczyny byscie mi podały jakis fajny przepis na jakies ciasto ? chetnie bym skorzystała bo ja dopiero sie ucze piec i gotowac :) jest ciezko ale jakos mi to wychodzi :)chetnie skorzystam z jakiegos przepisu :)

12 lata 6 miesiąc temu #391939 przez anszka
Olga- ja też codziennie rozmawiam z mamą, ale mieszkać z nią też bym nie chciała ;)
Słoneczko - ja od lat robię najprostszą wersję: jajko, mąka, mleko, szczypta soli i cukier (wszystko "na oko")
M_M - co za cham :ohmy:

A ja scedowałam mycie klatki na męża :)i nie mamy ustalone z sąsiadem żadnego grafiku, jak jest brudno, to ktoś z nas myje i nie ma problemu, ale w poprzednim mieszkaniu mieliśmy na piętrze dwie sąsiadki i zawsze była kontrola :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #391940 przez słoneczko
anszka - ja nie moge prosic mezusia bo wiecznie pracuje :blink: u mnie niestety tak niema ze jak jest brudna to któras z nas posprzata bo najchetniej to zadnej sie niechce sprzatac :silly: mieszkam na I pietrze gdzie wiecznie jest brudno :)

ale moj mały sie wierci :) mam teraz brzuszek w kształciew kwadratu :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391941 przez Olga
słoneczko napisał:

a moze dziewczyny byscie mi podały jakis fajny przepis na jakies ciasto ? chetnie bym skorzystała bo ja dopiero sie ucze piec i gotowac :) jest ciezko ale jakos mi to wychodzi :)chetnie skorzystam z jakiegos przepisu :)

Bo my bez siebie żyć nie umiemy,oczywiście zdarza się,że się dłużej nie widzimy,ale wtedy sms,lub rozmowy przez telefon są na porządku dziennym.Moja mama była przy mnie jak się Olga rodziła i jeżeli teraz mój partner nie wytrzyma,to też będzie. :laugh: :laugh: :laugh:

Moja córcia dostała przepis na 3bita i często go robi,bo jej wychodzi i wszystkim bardzo smakuje,ale jego nie trzeba piec,bo jest na herbatnikach.Ja kiedyś nie byłam przekonana do ciast na herbatnikach,ale ten jest pyszny :)

My mamy dyżury i problemu nie ma-ja mam zawsze od 20-30 :) Moje dziewczyny często myją,bo mężusia bym raczej nie namówiła :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391943 przez chłopek
słoneczko ja ma fajny przepis na ciasto ale musze znalezc i ci wyśle:)

znalazłam :)
Składniki – BABKA NA MAJONEZIE
dla >6 osób
Mąka pszenna, 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana, 1/2 szklanki
majonez, 4 łyżki
jajka, 4
cukier, niepełna szklanka
cukier waniliowy, 16 g
proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki
kakao (opcjonalnie), 2 łyżeczki
Bułka tarta, do posypania formy Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min

1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodać żółtka i cukry.Zmiksować do uzyskania puszystej piany.Następnie dodać majonez i chwilę miksować.Obydwie mąki przesiać,połączyć z proszkiem i dodać do masy.Zmniejszyć obroty miksera do minimum i chwilę miksować do połączenia składników.

2. Formę wysmarować tłuszczem i lekko obsypać bułką tartą.Można odlać 1/2 szklanki ciasta,zmieszać je z kakao i wylać do formy. Następnie wylać resztę ciasta. Piec ok 45 min w temp.190-200 st

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka