- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- Otrzymane podziękowania: 0
nie mam jeszcze okresu,ale gin kazał brać jak karmię piersią od razu 28dni bez przerwkamyczka mój tez dzisiaj nie mógła zasnac,
a dostałaś okres ?
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Bidol maszynka do pieczenia chleba fajna sprawa. Choć mi się zdarza piec chleb w piekarniku w keksówkach i jest pyszny.
A mój Mateusz dzisiaj jakoś tak dziwnie. Zwykle jak budzimy się i wstajemy między 8 a 9, to idzie spać o 11. Potem drugi raz tak o 16-17. Dzisiaj zaczął marudzić już o 9.50 i zasnął w foteliku. Spał tylko 30 minut, ale jak wyszliśmy z domu po 11 to już spał normalnie, to znaczy obudził się o 14.30. Nakarmiłam go, odłożyłam na chwilę do fotelika żeby zjeść obiad, a on zasnął. Hmmmm mam nadzieję że to nie wróży ciężkiej nocki
Aaaa i byliśmy dzisiaj u fotografa zrobić zdjęcie Mateuszkowi i Kubusiowi do paszportu. Mati na zdjęciu jest okrąglutki bardzo. Wieczorkiem zgram jakieś fotki na kompa i Wam wrzucę wreszcie.
Kurcze, muszę iść do gina na kontrolę po połogu. Skończył mi się dawno, ale jak byłam u niego na zdjęciu szwów, to kazał mi przyjść za 2 miesiące, czyli wypadałoby 10 września. Baaardzo mi się nie chce.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Histeryk mały się z niego zrobił, czyżby to skok rozwojowy 8 tygodnia?
Bidol- maszyna z Lidla? też kupiliśmy i piekę codziennie
Kamyczka - i jak sobie radzisz bez męża? nie jest tak źle, prawda?
Anna - fajnych masz chłopaków moja budka chyba jest trochę inna, ale kombinuję jak mogę
Olga- Ignaś szybko z gondolki wyrośnie
Chłopek - i co, kupiłaś ten podwójny wózek?
Agnesssa- co tam u Ciebie? jak ciśnienie?
Daners- a Twój mały to generalnie w dzień nie sypia w ogóle?
M_M- pewnie już odliczasz dni do odlotu?
Daria - ja mam na chrzciny sukienkę odpinaną z przodu i marynarkę.
Kejtin - dobrze, że wszystko ok, ale wierzę, że się zdenerwowałaś.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
Dzis byl.ismy w lubawie maly oki p dr kazala tylko go nosic najwiecej przodem, i ukladac na brzuszku i 10.10 na kontrole
Ja tez jeszcze nie mam okresu, zobacze ile m dostan ie wyplaty to pojde za tydzien do gina prywatnie wizyta 50zl bo na taka to bede z pol roku czekac ahh a z malym mam na bioderka na 11
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Dzieki za rady!
U nas wysyp tych pryszczykow, juz nie tylko na twarzy, ale tez na niektorych czesciach ciala
na rzie nic nie robie, bo krochmalu tutaj nie dostane, herbaty rumiankowe tutejsze sa przetwarzane, nie ma to jak herbapol, wiec do jakiegos specjalistycznego sklepu bede musiala sie udac... jutro bedziemy rozmawiac z pediatra, wiec zapytam.
Neka nas gorszy problem niz te pryszczyki, Lucas pod pacha ma takie male zgrubienie, cos jak duzy pryszcz, guzek... tym sie bardz martwimy.
Ogolnie u nas bardzo stabilnie. Pory jedzenia i spania sa dosc regularne. Spacerki, kapiele, te o ustalonych porach.
Dzisiaj cos mi poplakiwal... nie wiem dlaczego, moze gazy, bo kupki ciezej mu ida.
Ja juz po porodowym przegladzie u gina, dostalam tabletki anty, ale nawet o nich nie mysle, bo nie jestem jeszcze gotowa na pierwszy raz "po porodzie"
a tu moje szczescie, dzisiaj mu zrobilam! Wczoraj mial 1 miesiac!!!!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jupiii !
pani w okienku nawet pamiętała Naszego Oliwierka i się smiała : O Ten przystojniak
anszka oj tak,odliczam i juz mysle co dokladnie spakowac. Wiesz przy dziecku to trzeba wszystko przemyśleć,chociaz w razie czego to w Polsce kupię
ale musze miec miejsce chociaz 4 kg na mięsko,bo zawsze z Polski przywozimy nie ma to jak polskie amciuuuu
chlopek ja tutaj nie dostalam poki co tej maki ziemniaczanej .a szukalam juz w 4 duzych marketach ;/
bidolku 10 mamy lot TAK SIE CIESZE !
jeszcze 5 dni
troche boje sie tego lotu. no i nie wiem jak z godnolą,bo w regulaminie wizzair jest napisane,ze mozna za darmo wozek wziąć,ale spacerowke typu parasolka,a moj nei jest an ispacerowka a tym bardziej parasolka......no i nie wiem.bede musiala zadzwonic i dopytac. musze wziąć gondole.na spacerowke jeszcze za wczesnie. On dopiero 2 miesiace ma .
Majowka a Twoj Lukas to prawdziwy cukiereczek ! wiem ,ze u Ciebie jest bosko i aż do pozazdroszczenia,ale wpadaj do Nas !!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zawsze to taniej
a ten wozek naprawdę bardzo fajnie wygląda i pewnie fajnie by sie sprawowal przy dwójce,moja znajoma chyba podobny kupila,bo ma wlasnie dwa bąble ,jeden w wieku mniej wiecej Ksawcia a drugie tak jak Nasze z lipca. Jak bede w Polsce to obejrze dokladniej i podpytam jak sie sprawuje.
a Dlaczego znajomi odwodzą Cię od tego wózka ???
widze,ze chyba Mamy poszly spać . Moj Misiek mial dzisiaj wolne i duzo zajmowal sie Olim,a ja pilam drinka i jadlam pycha obiad-Maz robi przepyszną rybę w panierce piwnej -palce lizać! a na deser upiekł szarlotkę.....i objadłam sie strasznie no i wypilam whisky i po tej whisky dostalam jakiegos duzego powera i sprzątnelam caly salon i kuchnie na błyska.a u nas po takim pieczeniu i guotowaniu męża kuchnia wyglada jakbysmy miesiac nie sprzatali-DOSLOWNIE!..wszedzie straszny bałagan.wszedzie obklejone..okruchy i w ogóle ..no i wszystkie naczynia brudne......Strasznie nie lubimy ,oboje , takiego balaganu ... no i na szczesie juz jest pieknie posprzatane.jutro moge na spokojnie wstac i z Malym ogladam DDTVN.a tak codziennie juz wieczorem mysle jak to na nastepny dzien uda mi sie ogarnac wszytsko i posprzatac..a teraz na relaksie
w ogóle nie chce mi się spać,ale Misiek juz dawno poszedl Malego ululac i z Nim zasnął-slodkie Moje chlopaki
jeju jeszcze 4 dni. Juz musze powoli sie pakowac....POLSKO MOJA KOCHANA tak sie ciesze,ze spotkam znaojmych,rodzinke i wszystkich !
dobranoc Mamusieee. !
ciekawe czy jutro rano pierwsza Was przywitam !
Oby nocka mijala spokojnie...
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Misiek kupil juz prawdziwy zasuszony rumianek, wiec sparze I bede przemywac.
M-m, dzieki
Ale masz dobrze! Tez mi sie marzy taki wyjazd Moze jeszcze sie uda w tym roku. Tez sie musze wziasc za dowod Lucasa I przyznanie polskiego obywatelstwa.
U nas popoludnie tez placzliwe strasznie sie martwie, Ze cos mu dolega goraczki nie ma, wiec nie wiem.... Jutro bedziemy dzwonic do pediatry.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Majówka z mąki ziemn robi się krochmal tu masz linka:Chlopek, tak ja mam make ziemniaczana (choc to tez tutaj produkt deficytowy )) do czego ona?
Misiek kupil juz prawdziwy zasuszony rumianek, wiec sparze I bede przemywac.
M-m, dzieki
Ale masz dobrze! Tez mi sie marzy taki wyjazd Moze jeszcze sie uda w tym roku. Tez sie musze wziasc za dowod Lucasa I przyznanie polskiego obywatelstwa.
U nas popoludnie tez placzliwe strasznie sie martwie, Ze cos mu dolega goraczki nie ma, wiec nie wiem.... Jutro bedziemy dzwonic do pediatry.
www.rodziceradza.pl/Alergie/Jak-zrobic-k...kapieli,q,23632.html