- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Majowka nie przejmój się,Ignaś też ważył 5,500 jak miał 4 tyg,a po nim wcale tego nie widać Może nabici tacy są? Tylko mój na cycu tak przybiera i nie możliwości ustalić mu godzin karmienia
agnesssa to finał tuż,tuż Trzymam mocno kciuki za was
Bidol Kamilka słodziutka-buziaczki od cioci i Ignasia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
później szczepienie... po wkłuciu dwa razy zapiszczał i koniec . spokoj )) wyszlismy z przychodni i zasnął pięknie. teraz sie obudzil i już się smieje z tatusiem. ))
W razie czego babka kazala kupic paracetamol.
a pani doktor powiedziala,ze Oli ma za suchą skórę i przepisala cos z johnsons&johnsons nawilzajacego .
ale jestem zadowolona
Mielismy skojarzona 5w1 i pneumokoki.
Anna dziękuję za opinie. Co do okresu...ja od kiedy dostalam (14 lat) do prawie 19 roku zycia mialam okres trwający po 20-28 dni...dosłownie prawie miesiąc mocno krwawilam.... jak mialam 4,5 dni przerwy to az mi dziwnie bylo i i tak nosilam tampony i podpaski ,bo nei wiedzialam kiedy dostane.... juz bylam przyzwyczajona do tego.ale bali sie,ze bede mdlała i jestem osłabiona i mialam zwolnienie z wf mimo,ze czulam sie naprawde dobrze. No i leczylam sie ciagle na to. u ordynatora szpitala i trwalo to naprawde dlugo.nei wiem czy to minelo po prostu z wiekiem czy te leczenie cos dalo. Teraz przed ciążą mialam po 7-12 dni wiec tez dlugo. i bardzo mocno krwawilam i bardzo bolesne mialam zawsze pierwsze 3,4 dni...normalnie po scianach chodzilam z bólu .wyłam niesamowicie... . i zawsze bol zajadalam calymi tabliczkami czekolady... masakra. Na 9 miesiecy mialam spokoj a teraz znowu to samo. przerąbane.
Dziewczyny a są tabletki,które zmniejszaja łaknienie ?
Ja kiedys własnie takie miałam.... nie wiem czy to byl przypadek,ale mialam duuzo mniejszy apetyt po nich. i jakos schudlam po nich 5 kg. a tak siebalam wlasnie,ze bede tyla po tabletkach
A JA TEZ MYSLALAM O SPOTKANIU )) Bardzo fajnie byloby tak z maluszkami spotakc się z Wami
Mimo,ze nie widziałyśmy się na żywo,to czuje się bardzo z Wami zżyta.Jak z przyjaciółkami.
W końcu takie tematy są poruszane..wszystkie
I CHCIALABYM Wam podziękować ,że jesteście ze mna i bylyscie i wspierałyście mnie . Pamiętam jak bałam sie wyjazdu do anglii i wspieralyscie mnie ) dziekuję !
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tylko za rok hmmm sporo czasu ciekawe ile mamusiek bedzie tu nadal
Bidol Daria a ja kupuje bebilon chyba 700gr tam jest i starcza na tydzien albo i czasem osiem dni
m-m to super ze Oli tak ładnie szczepienie przyloł
a odnosnie resztek mleka ja tez wylewam, Czasami szkoda bo moj szczegolnie w nocy raz zje a raz jezyk mi tylko pokarze i frrru do wylania...
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m-m a ile Twoj je ml?
e Bidol pisala chyba ze pija bebiko a one maja chyba 300 gram
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m m cieszę się,że Oliwierek dzielnie zniósł szczepieni
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie koszt 40 zł na tydzien ;p
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
daners ale wczesniej pisalam z bidolem o bebilonie pepti i pisala,ze jej Kamilce na 3 dni wystarczyl.a mi na 4
daners to wszystko zalezy od rodzaju mleka,bo np. hippa daje sie 90ml na jeden raz, moje angielskie SMA daje sie 120ml na jeden raz, te sojowe ktore teraz daje Malemu daje sie az 180. i on w zależności od mleka różnie pije. te SMA wypijał 120 i spal nawet 6 godzin. a te ktore teraz ma sojowe powinien 180 a pije raz 60 a raz 130. nigdy nie wypil 180. ale jakby średnio podliczyc to wypija 120 ml na raz i srednio śpi 3,4 godzinki. Jakbym mogla wybrać to chcialabym dawać mu te SMA,bo bylo syte i spal tak ladnie 5,6 godzin...no ale musimy byc na razie na tym sojowym. Polozny powiedzial,ze po miesiacu mozemy sprobowac wrocic do SMA i wtedy zobaczymy czy wysypka mu wróci czy nie. Tyle,ze po tym SMA nie robil kupki ..po tym tez nie robi.niestety. Wolalabym angielskie ,bo polskie to trzeba sprowadzac i to dodatkowy koszt Dlatego teraz jak jade do polski na miesiac to musze 4 puchy zabrac 900gram.
daners,Olga ja tez chcialabym karmic do roku cycem. Mam nadzieje,ze przy drugim dziecku uda mi się.
Będę się czuła bardziej spełniona jako mama. Teraz jeszcze mam mleko i czasem jak mam czas to cos sciagma,chociaz przy Oliwierku to dosyc trudne,bo ja zasnie to musze byc bardzo cicho,inaczej szybko sie wybudza... a laktator jest glosny ;/ no i po moim beznadziejnie sypial. a teraz i tak musi byc na tym sojowym,a nie chce mu mieszac ,bo to dla brzuszka duza rewolucja zmienia mleczka.
Wiecie co..balam sie,ze wieczorem bedzie go cos bolalo po tej szczepionce,ale zupelnie nic. Spi jak aniolek. A JAK Wasze Maluchy pozniej sie czuly ? dawala ktoras czopek albo cos innego na uspokojenie ?
chlopek to wlasnie jest najgorsze..nie wiem ile Maluch zje
Moj w nocy akurat jak budzi sie co 4 godzinki to zjada butle i zasypia.ale w dzien bardzo duzo wylewam.bo nieregularnie je. Raz zje 20.raz 40. w dzien to naprawde roznie. ciesze sie,ze w nocy zjada i spi. ostatnio w dzien go ucze tego. i 2 dni mi nawet nawet wyszlo. dalam mu 120 i o dziwo wypil i zasnal na 3 godzinki i znowu 100 zjadl... )
daners a jak karmisz go butlą to podczas karmienia dajesz go na ramie,zeby mu sie odbeknęło ???
Moj czasem na histerie podczas jedzienia.biore go na ramie i pieknie beka jak dorosly chlop. i dalej je czasem strasznie sie wierci rzuca i jest nieznosny butla mi ucieka,to wkladam go w rozek,ciasno wiążę i wtedy nei ma za bardzo jak sie wiercić
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa