- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamyczka - my 5w1 pentaxim na DTP na Hib i IPV i euwax B na wzw B - 2. dawka. Byly 2 ukucia a normalna bylyby 4.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 0
Kamyczka-no robimy przyjecie na 23 osoby takie
Dziękujemy za komplementy:)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
to sporo osób,my na 16 a ty karmisz mm?Bidolku- paczka niestety tylko na 3 dni tak wystarcza:( A wam?
Kamyczka-no robimy przyjecie na 23 osoby takie
Dziękujemy za komplementy:)
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
M_M - a jak u Was z kupkami????
A i co sie dzieje z Saiko???
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Śliczne macie maluszki, każde z osobna do zjedzenia
Ja nadal w dwupaku i już straciłam nadzieję, że urodzę przed terminem Dzisiaj się zaczął 40tc No i chciałabym urodzić w tym tygodniu, bo jak nie to będę musiała iść do szpitala A nie uśmiecha mi się leżenie bez sensu Ale niestety zwolnienie mam tylko do terminu porodu, a później bym musiała już macierzyńskie brać, a póki nie urodzę to nie chce tracić ani jednego dnia
Buziaki dla Wszystkich
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Bidol-no Tymuś robi ładne żółte i takie kleiste-wsumie takie normalne:)i też tak sporo wczoraj np zrobił 3:)ale taki zadowolony i uśmiechniety:)
agnessa-kochana korzystaj z tych ostatnich dni i śpij najlepiej non stop:)bo potem bedziesz marzyc o śnie:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bidolku no niestety u nas dalej okropne krzyki,placz,stękanie i brak kupy. Jedynie po soczku pomaranczowym.ale i tak bez rewelacji.
a jak juz mu pomoge to są takie jakby mial zatwardzenie ;/ mimo,ze naprawde duzo go przepajam . czasem byly takie jak plastelina a teraz takie 'suche' . no i są mega śmierdzące i zielone.
co do podrozy jeszcze nei spakowana.ale juz mysle co spakowac. No i nie wiem czy tą gondole mi wezmę do samolotu kurde.a ze spacerowka nie bedzie problemu,bo mam dwie-dwa siedziska prezent od moich rodzicow mamy letni zestaw i normalny brąz i bede zmieniala mu ,ale moja mama jest przeciwniczka wkladania takich maluchow do spacerowki i ona uwaza,ze powinnam zime go w gondoli przetrzymać,ale nie wątpię,że zmieście mi sie w gondoli na zime.. mysle,ze max 2 miesiace i wyrosnie a na zime to tam śpiwor sie wklada to jeszcze zmniejsza sie wielkosc gondoli ;///
Kamilka jak zwykle piękniutka i slicznie ubrana ! i wcale nie kluseczka ;)slodziutka jest i normalna nie za grubiutka!!
Majowka hhehe to pieknie Lukas przybiera.ale na zdjeciach nei wyglada na za grubego ani nic z tych rzeczy )
a jaki rozmiar ciuszkow nosi ???
My mamy tutaj w wiekszosci sklepow jakies kiepskie rozmiarowki bo są ponizej 1 miesiaca, ponizej 3, itp .. no i ja teraz kupuje np. w next ponizej 3 i są akurat. Ale z hm mam na 62 i te są dobre a niektore mam 56 takie duze ,ze nawet za duze na niego. ale wieksozsc 62 jest dobrych i ponizej 3 miesiaca. a czapeczki 38 za male.
agnesssa, Daria dobrze pisze , wyspij sie Kochana i odpocznij,bo to juz ostatnie dni kiedy mozesz odetchnac i na spokojnie sobie wszystko zrobic. i przespac całą noc. Mi tez tak mowili i nei bralam tego do siebie ,a teraz żałuję
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
M_M Trzymam kciuki za szczepienie, będziesz dzielna
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My za te sojowe placimy na zł 55 zł ale mamy 900 g i wystarcza na tydzien prawie.
a jak to jest u was z resztkami mleka ? bo ja robie po 120 ml i maly czasem zjada tylko 50,60 a pozostale 60 wylewam. bo na opakowaniu jest napisane,zeby nie zostawiac do ponownego uzytku.dlatego ze zbieraja sie tam bakterie ze śliny. Wy tez wylewacie czasemtyle mleczka ???
Moj maly tylko po jednym mleku-bebilon pepti robil kupki a tak po zadnym nie daje rady i ma zatwardzenie ;/ mimo ,ze wypija nawet 300 ml herbatek tych ulatwiajacych trawienie i z kopru i nic.
ale po bebilonie spal tylko 2 godziny po wypiciu calej butli ;/
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
M_M No mój też waży już ponad 4 kg wg USG ale zobaczymy ile będzie miał faktycznie po urodzeniu
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Kamyczka ja szczepiłam tą 6w1 - było tylko jedno ukłucie, bo ona ma w sobie już WZW.
Chcę jeszcze szczepić na pneumokoki, ale nie wiem czy nie poczekam aż mały skończy pół roku, bo wtedy jest jedno kłucie mniej.
mm jeśli chodzi o spiralę, to w tak młodym wieku i po pierwszym dziecku na pewno bym się nie zdecydowała. Wiele czytałam o tym, że spada na przykład wydolność szyjki macicy u kobiet, które miały właśnie wkładkę. Jeśli chodzi o miesiączki, to ona chyba właśnie powoduje zmniejszenie obfitości, a w niektórych przypadkach w ogóle zahamowanie. Dwa lata temu wpadłam w potworną anemią, otarłam się o szpital. Leczyłam się pół roku. Wszystko to było spowodowane właśnie długimi i cholernie obfitymi miesiączkami. Po prostu systematycznie się wykrwawiałam. Wszyscy lekarze, a byłam chyba u 4, twierdzili tak samo - jak nie tabletki, to tylko wkładka bo jest to najskuteczniejszy sposób na walkę z obfitymi miesiączkami. Najbardziej polecali Mirenę - ona ma też w sobie hormon, który się powoli uwalnia. Nie zdecydowałam się jednak, bo po pierwsze - cały czas jeszcze wtedy kołatała mi myśl o trzecim maluszku, po drugie - jakoś nie bardzo pasuje mi żeby na stałe tkwiło tam we mnie ciało obce, po trzecie - mimo wszystko jeśli wystąpią powikłania, to raczej nie są one "lightowe", pomijając już w ogóle w tym myśleniu względy światopoglądowe.
Fajnie że udało Ci się załatwić wszystkie formalności z tym wyjazdem i wreszcie możesz jechać do domku
Bidol Kamilka przepiękna
Majówka Lucasek w ogóle nie wygląda na za "pulchne" dziecko
Agnessa na 100% - rodzinny musi wpisać tylko odpowiedni kod na zwolnieniu i po sprawie. Zresztą, nawet jeśli nie urodzisz, to w ostatnim dniu zwolnienia możesz iść do rodzinnego żeby Ci wypisał na przykład na 3 czy 5 dni. Nawet jeśli w międzyczasie pójdziesz do szpitala, to ważniejsze stanie się to ze szpitala
Daria Tymek super chłopak
Kejtin fajnie że Mała tak dzielna, będzie Ci łatwiej chodzić na szczepienia
Anszka Spacer w Parku Sołackim - jak najbardziej Świetny pomysł.
Dzisiaj u nas zimno, wietrznie i co chwilę pada. Właśnie wydawało mi się, że wyszło słoneczko i już mówiłam, że ubieramy się i idziemy na spacer, kiedy znowu lunęło. Jestem strasznie połamana, łupią mnie wszystkie kości, mięśnie, do dooopy. Chyba coś źle spałam - he he, tak jakbym ostatnio spała dobrze kiedykolwiek.
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie taka myśl. Ciekawe jak długo i w jakim składzie wytrwamy tu na forum, ale może fajnie byłoby spotkać się na przykład za rok w wakacje, gdzieś w środku Polski z naszymi Maluszkami Rzucam temat na pożarcie wszystkim babom
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa