BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #423292 przez daners
bon dżorno mamunie ;]

niema to jak byc wyspanym ;/eech dzis wstawałam 47 razy.Myslałam ze mnie cos weznie hehe. Mały spi jakos niespokojnie krząka wierci sie co chwile mu smoczek wypadał... teraz spi prawie cala noc ze smoczkiem..kiedyS tylko z nim zasypial wypluwal i był spokój a teraz..;/

chłopek no ciekawie zapewne ława będzie wyglądać,Pochwal sie fotami pozniej ;p

m-m robie tak samo jak Ty jak sie wierci to rózek albo jak nie dopije to do bekniecia i znowu ale czasami miał aż trzy podejscia a potem i tak to zwrócił :angry: A dajesz mu na "zawołanie' melczko czy czasami oszukujesz by wytrwac te trzy h? bo podobno powinno sie dawac mniej wiecej co 3h by sie strawiło.Fajnie,że Twoj na tym SMA spał tyle :lol: przynajmniej mozna cos zrobic w domu hahaha

moj tez pierwsze szczepienie zniośł na medal ;] :lol:

musze przyznac że kazdy dzien jest inny :silly:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #423314 przez mloda_mamuska
daners no wlasnie bylo super ;D 6 godzin jakby dziecka nie bylo hehehe

w dzien staram sie co 3 godzinki go przetrzymywac. a jak mocno chce i placze to zapycham go herbatkami;) jakbym dawala mu na zawolanie to jadlby co pol godziny po 30,40 ... a chce go nauczyc systematycznosci :)

nataleczka faktycznie wiem,ze niektore dzieci uczula.ale nie wszystkie. No i ono jest tylko na miesiac.

Kurde dziewczyny mam dylemat odnosnie mleka. Jade na miesiac do polski. chcialabym dawac malemu te SMA po ktorym dlugo spal,ale nie robi po nim kupy i nie wiem czy wziac te mleko do polski i sprobwac tam dac mu te mleko i jakies probiotyki-podobno dzialaja na kupki. czy od razu przejsc na bebilon pepti po ktorym robi kupy,ale malo spi ??? nie chce mu za bardzo tych mlek zmieniac,bo brzuszek bedzie go bolał. doradźcie cos proszę.

a NASZA nocka paskudna..... maly ciagle krzyczal,plakal az chrypke dostał.... nosimy,tulimy i nic.. nie chodzilo o szczepionkę-tak myślę, tylko o kupkę ,bo ciągle cisnął,cisnął i nie mógł..i normalnie wpadal w taką histerię ,że bałam się,że coś mu sie dzieje,to byo straszne...... tak mocno plakal jakby naprawde cos mu sie dzialo......a on tej kupki nie mogl.rano to samo. teraz dalam mu herbatke i trzymam na kolanach i zabawiam,bo inaczej wpada w histerie i ciśnie i nie może..... :(

Mam wrazenie ,ze te problemy z kupami nigdy sie nei skoncza,a on bedzie ciagle cierpial. :(

12 lata 3 miesiąc temu #423332 przez nataleczka_92
Daners Ty podajesz swojemu synkowi mleko Bebilon? Ile mały Ci po nim śpi?najada się? Bo ja swojemu zmieniłam na bebilon ale on co chwilę się budzi tak jakby się nie najadal... I niewiem czy jest różnica od innego mleka.

12 lata 3 miesiąc temu #423356 przez Olga
m m to może to jest po szczepieniu,ja pamiętam,że Olga też tak miała,wyglądało jakby straszne boleści miała i nóżki tak podkurczała,że nosiliśmy ją na zmianę z babcią,a nóżki trzymaliśmy jej tak mocno do brzuszka podkurczone,to wtedy mniej ją bolało.Jak wspominam ten dzień,to mi ciarki przechodzą.Dzwoniliśmy wtedy do pediatry i kazała przeciwbólowe coś podawać,ale za wiele to nie pomagał. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #423371 przez mloda_mamuska
Olga ale on dwa dni temu i kilki dni wczesniej juz mial takie histerie.identyczne. :( i wlasnie dopiero jak mu pomoglam termometrem to sie uspokajal.wczoraj tez,ale to bylo straszne.nie moge patrzec jak tak placze i sie meczy z tymi kupami.

12 lata 3 miesiąc temu #423396 przez mloda_mamuska
Dziewczyny a jak tam u Was? jak nocki ???/

Zostaly jeszcze jakies maluszki bez szczepionki ???

jaka u was pogoda?
U nas strasznie gorąco,strasznie :dry: aż słabo sie robi.

12 lata 3 miesiąc temu #423430 przez chłopek
daners myslisz ze fajnie to bedzie wygladac? tylko ja nie wiem jaki wzór wybrać? chciałąm jeszcze do okna w drzwiach wejsciowych bo strasznie duza szyba jest i głupio to wyglada

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423431 przez chłopek
mm po szczepieniu najlepiej posmarowac te miejsca po igle Altacetem, i normalne ze dziecko jest nie spokojne po szczeionce Ksawcio tez tak miał ze na drugi dzien był marudny. czopka Oliwierkowi daj,

Sebastianka nózki bolały po szczepionce i strasznie nimi kopał dałam mu czopka i spał słodko cały dzien

12 lata 3 miesiąc temu #423434 przez mloda_mamuska
chlopek, czopki uspokajajace kupic?

12 lata 3 miesiąc temu #423435 przez chłopek
nie zwykłe przeciwbólowe i gorączkowe ja kupuje paracetamol

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423579 przez mloda_mamuska
Hej Mamusie !

Nasza nocka juz super ;))))
Malutki teraz odpoczywa .a mama pije kawusie.

DZIEWCZYNY jutro o 7 już lecę do Polski :kiss: nie wiem jak często będę miała czas,żeby do Was zaglądać,ponieważ chcę wykorzystać Nasz pobyt na wszystkie możliwe spotkania ze znajomymi i rodzinką. a znając mnie i moją mamę będziemy praktycznie całe dnie u mamy na hali(w pracy) i bedziemy cale dnie z malym na swiezym powietrzu. Juz tam wszyscy sie doczekac Malutkiego nie mogą ;)

Obiecuję,że po miesiącu wrócę do Was i do codziennych rozmów ;)
Ciekawi mnie i martwi jak Oli zniesie lot. Mam nadzieje,ze nie będą Go uszka bolały i nie będzie za dużo płakał. i że przyjmą mi wózek z gondolą i jakos sobie poradzę...Trzymajcie kciuki. :kiss:

Dziewczyny a jak długo mozna trzymac mleko w tych termotorbach ??? bo jak bede wychodzila z domku to bede brala dwie butelki mleka ale nie wiem jak dlugo mozna tak trzymac mleko w tej torbie ?

12 lata 3 miesiąc temu #423588 przez Kamyczka
Witajcie mamusie.My już na nogach od ok.7 :)
MM ale super,odpocznij sobie z rodzinką,a potem opisz nam jak było :blink: miłego pobytu i bezpiecznego lotu dla Was!!!! :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #423589 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Dziewczyny a jak tam u Was? jak nocki ???/

Zostaly jeszcze jakies maluszki bez szczepionki ???

mój został bez szczepionki,idziemy za tydzień,mam stracha już :(

12 lata 3 miesiąc temu #423593 przez mloda_mamuska
Kamyczka nie stresuj sie naprawdę. bedzie dobrze ! Wiadomo maluszki placza,bo to jest uklucie.ale ja sie tez balam..tym bardziej, ze moj Oli to taki ma charakter marudny i duzo mi krzyczy,placze na co dzien.. i bylam pewna,ze bede plakala z nim,bo jak w domu tak histeryzuje to tam bedzie terror... a tu sie okazalo,ze dzielnei zniósł szczepienie i szybciutko zasnął. smialismy sie.bo pielegniarka wbija igielkie i taka cisza...i dopiero to chwili dotarlo do niego co sie stalo i ze zabolalo i po chwili zapłakał chwile ;))) w domu wieksze histerie robi i bardziej placze niz tam ;))) Wiec głowa do góry !!! :kiss: moj nie bardzo lubi smoczek,ale czasem uda mi sie wcisnac mu na chwile..i wlasnei wtedy mu wlozylam i sie uspokoil a po minucie juz smacznie spal ;) tylko kup w razie czego paracetamol.moj gorączkował wieczorem i na drugi dzien . ale dalismy syropek i pomoglo ;) no i Oliwier stracil apetyt całkiem i wczoraj przec caly dzien zjadl tylko 40 ml mleka! ale wciskalam mu chociaz herbatkę. a w nocy juz normalnie jadl a dzisiaj nad ranem juz byl taki wyspany i mega bąki nam puszczał w łóżku i gaworzyl,śmial sie... czyli juz Nasz Oli wrócił :kiss:
Po szczepionce spał z Nami i dzisiaj też,bo baliśmy się o Niego ,bo tak plakal... zeby czul sie bezpieczniej to przytulalismy go mocno w nocy ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423655 przez Olga
Hej.

U Olgi spała koleżanka i nie miałam dostępu do kompa,nie mogę się doczekać,kiedy mi mojego laptopa naprawią :)
Ignaś jeszcze śpi,o 4.30 tak nawalił w pampersa,że mu wypłynęło,jak przebrałam mu pajaca,to go obsikał,bo jeszcze pieluszki nie miał,jak założyłam następnego,to się okazał za mały i nie mogłam nóg włożyć,więc dopiero kolejny był ok.A mały tak sobie gadał przez ten czas,że aż mi się spać odechciało ha ha :laugh: na szczęście tylko położył główkę na podusi,od razu usnął i śpi do tej pory z małym przerwami :lol:
U nas chyba cieplutko dzisiaj :)

m m wypoczywaj w Polsce,będziesz miała dużo pomocników,więc korzystaj :laugh: ale tatuś się za Olim stęskini,jak wrócicie,to będzie całkiem inny chłopak z małego :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka