BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #427559 przez Anna77
Kejtin kurcze, współczuje :kiss: I dołączam się do zdania - nie odpuszczaj!!!

MM, Olga ja też mam ponad 30 - w sumie to równo w połowie drogi pomiędzy 30 a 40, he he :silly:

Chłopek fajna to Twoja kuchnia, taka ciepła :)

U nas jako tako. Mateuszek non stop się pięknie uśmiecha, można już sobie z nim "pogadać", bo czasem fajnie odpowiada, zdarzyło mu się śmiać głośno. Jest kochany.
Za to Kubuś zakatarzony maksymalnie i zaczął pokaszliwać. Zobaczymy jak będzie jutro.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #427566 przez Majowka
kejtin napisał:

Chlopek - nie odpuszcze !

Majowka - a co sie dzialo ze trafilas 2tg po porodzie do szpitala? (chodzilo o to zatrucie?)

I ja tez czytalam jezyk niemowlaka - swietna ksiazka:) i tez pasuje mi tam wiele rzeczy:-)

Tak, przez to zatrzymanie trawienia :( :( :( musialam zostac w szpitalu pod kroplowka z powodu odwodnienia. Cale szczescie byla w domu moja mama, nie wyobrazam sobie tego inaczej...to ona mu podawala moje odciagniete i pierwsze butelki z modyfikowanym...
Przez to odwodnienie produkacja mleka zostala zachwiana na kilka dni, mialam go bardzo malo. podawalismy suplement i tyle co mialam. Po tygodniu zaczelo wszystko powracac do normy, ale niestety Lucas juz nie byl zachwycony piersia i zadal butli :(
Tak sie zaczela monotonia odciagania, przechowywania i mojego znudzenia tym procesem. Jutro biore tabsy na zasuszenie. Dzis rozmawialam z ginem.

u nas usypianie po kapieli to jakis dramat od 2 tyg...pewnie za duzo bodzcow..nie wiem dlaczego tak ciezko mu idzie zasypianie o tej godzinie...wlasnie dzisiaj, dzieki ksiazce usunelismy jeden element stymulujacy: muzyke pzy kapieli, puszczalismy mu nasze ulubione single, a powinny byc specjalnie dobrane dla niemowlaczkow dzwieki, wedlug szeptunki :)
musimy lepiej rozgrysc to pokapielowe marudzenie, bo nie jemy juz wspolnie kolacji z miskiem...lub jemy, ale zimna :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #427580 przez mloda_mamuska
Hej ja odebralam wczoraj swoje wyniki.
w normie raczej mam wszystko.
hemoglobina 13,1 a norma 11-15,2

a żelazo mam 43 a norma to 35-150
no zelazo w normie ale troszke nisko.

Majowka u nas tez tak bylo,ze nie jedlismy razem kolacji albo zimne. ale to dlatego ,ze maly akurat w tym samym czasie co my jedlismy domaal sie amciu ;) Teraz karmimy Go przed nasza kolacja nawet jak nie domagaa sie, to zjada pol butelki i mamy na jakas godzine spokoj ;)

kejtin jezu,biedna :kiss: ;( nie odpuszczaj im! a to czyszczenie bolało ? :(
na pewno bylo Ci bardzo trudno i ciezko bez Malej ...jak sobie pomysle,ze nie widzialabym Oliego tyle czasu tez bym ciagle plakala ;(

chlopek ja ta ksiazke tez mam w prf i muse jednak kupic normalnie ksiazke i czytac.bo na komputerze zawsze cos ciekawszego mnie zajmuje ;p
a tak usiade i przeczytam. kiedys jak nie mialam internetu 3 dni to wlasnie czesc przeczytalam i calkiem ciekawa byla ;)

Olga,Anna ależ nie o to mi chodziło z tą wagą. Po prostu dziewczyna wygląda tanio i śmiesznie w kozaczkach bialych,badz czerwonych z czubkiem ,białym futerku...mega miniówie...... taka wyszpachlowana toną make-upu i chyba codziennym lezakowaniem pod solarowymi palmami :lol:

ja nie mam nic przeciwko ''kochanego cialka nigy za wiele'' Moi rodzice są właśnie takich rozmiarów. i uwazam ,ze wygladaja dobrze i wole ich takich niz 40kg teściów,ktorzy wiecznie sie odchudzaja i jak wzieli Oliwiera na rece to po pol godzinie oddali mi Go,bo 'za ciezki' i sily nie mają ..........
co do wagi...jesli ktos potrafi ubrac się stosownie do wagi i po prostu normalnie, po ludzku a nie jakby pracowal w night clubie to nie mam nic przeciwko ;)

Majowka
witaj w swiecie niezlych historii kupkowych hahaha :lol: :lol:

chlopek
kolorek w kuchni super ;)))

Dziewczyny Wasze maluchy tez tak śpią ,ze podczas snu często pojękują,popłakują itp. ? Moja mama twierdzi,ze musial sie czegos wystraszyc u nas ,ale czego? :( :( :(

12 lata 3 miesiąc temu #427602 przez daners
Hejorsik mamunie ;]

ooo widze m-m ranny ptaszek a reszta mam to gdzie ;p

kejtin dobrze mówia dziewczyny nie odpuszczaj wiec duzo siły zycze ;] i super ze juz z malutka jestes ;]

Kamyczka- udanej imprezki i oby Dominis był spokojniutki :)

m-m moj tez czSAMi pojękuje steka - oczy zamkniete a niewiadomo co mu.. czasami przy zasypiniaiu tez tak ma... musi sie "nagadac" i dopiero zasypia :) ee czy wystraszył moze mu sie cos sni albo sie denerwuje podczas zasypinia no ciekawe to jest.
wysłalam Ci zaproszenie na fejsie :silly:

a co do wyników badan to good,najwazniejsze ze mamusia zdrowa;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 3 miesiąc temu #427609 przez mloda_mamuska
Dziewczyny jak ubieracie maluchy jak pada, na dwor ?

jestem jeszcze zdezorientowana. :)

12 lata 3 miesiąc temu #427625 przez chłopek
hej
nocka nawet nawet ksawcio sie budził i płakał, chyba bedzie chory bo katarek ma. Sebus spi,
mm on tez tak ma ze jeczy jak spi i popłakuje ostatnio nie moze sobie zasnac i cos mruczy płacze jak go pohustam to zasypia.

majówka polecam Raymond Lap- Usypianki bobasa, jak chcesz to moge mailem wysłać moze sie uda.
mm ja ubiera jak jest zimno body z długim rękawem, ciepły sweterek czapka, czasem rajtuzy i spodenki,zadko buciki przykrywam kocykiem albo wkładam w spiworek polarowy, jeśli do nosidelka daję

12 lata 3 miesiąc temu #427650 przez mloda_mamuska
chlopek ja chce tez te usypinki :))

jesli mozesz :) :) :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #427728 przez kejtin
Majowka, no ja tez juz odciagam ale dalej podaje moje... choc musze Ci racje przyznac, ze mozolna robota...

MM - mialam w pelnej narkozie wiec przespalam... ale te 7 tygodni pologu - meczylam sie bardzo... ;\

a tu moje malenstwo ktore wazy 4,5kg;)

bardzo sie ucieszylo jak juz zobaczylo mame....
a balam sie ze nie bedzie mnie pamietac...
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #427735 przez Olga
Hej mamusie.

U nas dzisiaj dzień sprzątania,zrobiłam znów porządek w szafie Ignasia i połaowa odłożona.Chyba Marika będzie niektóre ciuszki na Szafe wrzucać,może się coś sprzeda,bo nie mam co z nimi zrobić,a sporo już tego się nazbierało.Mały prawie cały czas śpi,chyba to przez tą pogodę i on śpi w miarę mocnym snem,nie płacze i nie stęka przez sen-rzadko mu sięto zdarza.

m m mi to nie o wagę chodziło,tylko ten wiek mnie zmartwił,bo tak się zastanawiam,jak się wygląda jak się ma 30kilka lat,bo ja już 35 mam :(

Kejtin śliczna ta Twoja córeczka i jaka malutka w porównaniu z moim klopsem ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #427807 przez chłopek
dziewczyny jak zarejestrujecie sie na www.mojabobostrona.pl to tam mozna sciagnąć kołysanki dla maluszków za darmo

12 lata 3 miesiąc temu #427814 przez Olga
chlopek zarejestrowałam się i podglądam co tam jest ciekawego,bo straszne nudy :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #427816 przez agnesssa
Hej dziewczyny.

Nie było mnie kilka dni bo byłam w szpitalu, trafiłam z powodu za wysokiego ciśnienia a później Maks miał za niskie tętno i podejrzewali niewydolność łożyska, zrobili mi test na tą wydolność podjąć oksytocynę ale nie wyszło bo nie rozwinęły się żadne skurcze, przenieśli mnie na patologię i obserwowali, teraz już jest wszystko w normie i ciśnienie i tętno małego więc ubłagałam żeby mnie dzisiaj wypuścili. Rano na KTG wyszły skurcze co 15min i się powtarzają, mam rozwarcie na 1cm więc w dalszym ciągu mogę urodzić dzisiaj a równie dobrze za tydzień :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #427821 przez Olga
agnesssa no to już lada moment zobaczysz się z synusiem,to kwestia godzin lub kilku dni :laugh:

chlopek jesteś tam zalogowana?

12 lata 3 miesiąc temu #427840 przez chłopek
olga jestem zalogowana

12 lata 3 miesiąc temu #427842 przez Olga
Nawet fajny ten portal,wyczytuje sobie teraz :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka