BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #428922 przez Anna77
A my już po. Chłopaki na szczęście osłuchowo czyste. Kuba na wszelki wypadek do kontroli za 3 dni, czy mu się czasem coś nie rozwinie. A no i Mateusz waży 6600g. Teraz usypianie Mateuszka .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428940 przez daners
hej
Ann to super ze zderowi ;] ja tez dzis bylam u lekarza i biedny Filuś ma katar...męczy sie przeokropnie. Nakupowałam leków i oby pomoglo.

chlopek bylam z ta bula co wyczulam ja z tylu- naszczęscie to węzeł poniekszony wiec nic zlego uff ;] a lezy juz sobie na obu stronach wiec przykurcz mu nie grozi ;]
aaa i wazy juz 5200 ;]

bidol witaj mnie w klubie zakatarzonych ;p bo Filp ma kataros

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 3 miesiąc temu #428972 przez bidol
Daners - hahahaha

więc witam w klubie zakatarzone mamy i maluszki. Ja już się boję co to będzie w zimie :ohmy: :(

Ania - super że chłopaki zdrowe :) a katarek kiedyś minie :)a zdjęcie Matiego słodkie :laugh:

Daners, Ania - ale chłopy Wam rosną :lol: Kamilka pewnie ok 6 kg waży

12 lata 3 miesiąc temu #428978 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
To i my chyba dołączymy do klubu, jutro idziemy do pediatry, bo mały coś dziwnie charczy.
Majówka, Chłopek - wielkie dzięki za przypomnienie o "Języku niemowląt" :kiss: :kiss: :kiss:
zdaje się, że udało mi się znaleźć źródło problemów ze spaniem w ciągu dnia :laugh:
Kamyczka - Dominiś wygląda uroczo (Ty zresztą też :))
Bidol, Anna, Daners - zdrówka dla dzieciaczków
Agnesssa- czyżby brak wiadomości oznaczał dobre wieści? Trzymam kciuki
Olga- fajnie macie z tymi spacerkami, my dzisiaj i tak odnieśliśmy sukces - 20 min. ;)
M_M - mam nadzieję, że spisujesz te historie ;)
Maksiu - daj znać, jak się miewa Błażejek.

12 lata 3 miesiąc temu #429101 przez Majowka
czesc dziewczyny!

u nas "dzis" przechodzi do rodzinnej historii :) dzis Lucasek dwa razy obdarzyl mnie pieknym usmiechem odpowiadajac na moj :)

to drugi po spacerku :) jestem przeszczesliwa!

Anna, tez niedllugo wyprobujemy metode w duzej wannie, bo za miesiac nie bedzie sie miescil do wanienki :laugh:
Mateuszek wyglada bosko w swoim stateczku! fajna zabawa!

M-M, cale szczescie ze nic gorszego ci sie nie stalo! kolanka szybko sie zagoja.

Daners, duzo zdrowka dla Filusia i calej reszty zakatarzonych :kiss:
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #429118 przez Olga
Witam się z rana.

Ja już na nogach,bo Olgę do szkoły trzeba wyprawić,dzisiaj ma 2 gogz basenu,więc oprócz 10 kg-mowego plecaka,jeszcze torba na basen-szok normalnie,jak tu nie mieć skrzywienia kręgosłupa,jak takie ciężary trzeba dzwigać. :( Ignaś się nauczył i nad ranem śpi z nami,tak się kręci w swoim łóżeczku,że po kilku próbach wstawania,przenoszę go do nas. :laugh:

Zapowiada się znów piękny dzień

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429133 przez Anna77
Też się witam z rana. U mnie dzisiaj wcześnie bardzo. Mateusz już drugą noc się nie budził. To znaczy je ok. 00.30, a potem muszę go budzić ok.4, bo ja się budzę z bólem piersi. I jak tu takiej dogodzić. Nie śpi źle, śpi też niedobrze. Do tego w nocy miałam straszne dreszcze, telepało mnie, myślę że to ze względu na zastój w piersi. Boli potwornie. O 6 wmusiłam niemal Małemu cycka i poszłam do gorącej wanny. Masakra, gęsią skórkę miałam nawet pod wodą, czuję się jakby mnie czołg przejechał. Olga i cały czas o Tobie myślałam. Jakie miałaś objawy jak zaczął Ci się problem z piersiami :unsure: Bo u mnie poprzednio tylko miałam zgrubienie w piersi i rumień na zewnątrz. Teraz do tego jeszcze te dreszcze. Boli mnie dosłownie wszystko, tak jakby grypowo, ale żadnych objawów grypowych nie mam.

Majówka gratuluję uśmiechu :) Pamiętam moje wilgotne oczy, kiedy zostałam obdarowana pierwszymi uśmiechami chłopaków. Niebiańskie przeżycie :kiss: Lucasek cudowny :)

12 lata 3 miesiąc temu #429185 przez agnesssa
Majówka Gratulacje uśmiechu, a Lucas jest cudny :kiss: :kiss:

Bidolku Dużo zdrówka dla Kamilci i dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss:

Anna Mam nadzieję, że to okropne samopoczucie szybko minie :kiss:

Olga to prawda, dzieci muszą tyle dźwigać :dry: I tyle razy był ten temat poruszany i nadal nikt z tym nic nie robi :angry:

Anszka dla Was również zdrówka :kiss: :kiss: :kiss:

A ja nadal w dwupaku, Maks się nie spieszy :silly: Jetem spokojniejsza, bo dostałam zwolnienie ze szpitala do końca tygodnia więc nie muszę się już o to martwić, a w niedzielę idę z powrotem do szpitala już na obserwację. Najgorsze, że dostałam zalecenie robić KTG co dwa dni, i wczoraj pół dnia szukałam w mojej wiosce kto i gdzie mi może zrobić to badanie :huh: W końcu dostałam namiary ale niestety mąż dzisiaj musiał zabrać samochód i nie mam jak dojechać, a na piechtę trochę się sama obawiam iść 4km :silly: Ale Maks się rusza więc mam nadzieję, że wszystko jest ok. Wydaje mi się, że urodzę w przyszłym tygodniu i to przez cc bo Maks waży już ponad 4kg. No ale nigdy nic nie wiadomo :huh:

Buziaki dla Wszystkich mamuś i pociech

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #429206 przez anszka
Cześć dziewczyny,
już po wizycie u lekarza, osłuchowo jest czysty, ma tylko mały katarek, waży 5350g :)
Majówka - piękny uśmiech i super, że udało Ci się go utrwalić, bo mój maluch bardzo się skupia na aparacie i przestaje się uśmiechać. Mam za to filmik z pierwszymi uśmiechami :)
Anna- miałam takie coś w szpitalu, jak mały miał żółtaczkę i przesypiał karmienia. Dreszcze i bóle piersi przeszły, jak jadł regularnie. Straszne uczucie, współczuję.
Agnesssa- już i tak bliżej niż dalej, ale pewnie rodzina bombarduje Cię pytaniami :urodziłaś już?" wrr... mnie to na szczęście ominęło.
Olga- temat ciężkich plecaków powraca jak bumerang,niestety.Pewnie jeszcze sporo czasu zajmie nam "odchudzenie" tornistrów.
Są też jednak dzieci, które mają mnóstwo niepotrzebnych rzeczy w plecakach, a nawet ksiązki i zeszyty do przedmiotów, których danego dnia nie mają ;)

12 lata 3 miesiąc temu #429217 przez Kamyczka
Witajcie mamusie,my niedługo idziemy na szczepienie brrrr :( ma mega stresa
Majówka Lucasik cudny i ma piękny uśmiech :kiss:
Moj synek uśmiecha się często i dużo gaworzy już :)

12 lata 3 miesiąc temu #429412 przez anszka
Kamyczka - i na jakie szczepienia się zdecydowałaś?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429416 przez Kamyczka
My juz po szczepieniu :blink:
Anszka 6w1 plus pneumo i rota :)
A mój synek waży już 5900 :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #429425 przez anszka
Widzę, że mój Wojtek to tak na końcu tej wagowej listy się plasuje :)
Kamyczka - i jak się mały miewa?
Dużo jest tej szczepionki na rota?

12 lata 3 miesiąc temu #429457 przez Kamyczka
anszka napisał:

Widzę, że mój Wojtek to tak na końcu tej wagowej listy się plasuje :)
Kamyczka - i jak się mały miewa?
Dużo jest tej szczepionki na rota?

Na razie jest ok :) mam czopki i altacet w razie czego,był kłuty w oba udka.Na rota jest doustna w strzykawce,mały chetnie wypił :blink: ale troszke jest

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #429458 przez Anna77
U mnie bez zmian :( Temperatura ok. 38 st., a w kulminacyjnym momencie dnia 38,6. Teraz też niestety tyle. Piersi niby opróżnione, jedna boli, choć nic kompletnie w niej nie mam - żadnych zgrubień. Zaraz dzwonię do mojego lekarza, co mam wziąć przeciwzapalnego i czy muszę brać antybiotyk. Troszkę jest średnio.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka