BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #315033 przez chłopek
an mój wczoraj nic sie nie ruszał, a dopeiro jak kładłam sie spać to zaczał kopac ale słabo.
a co do dzieci to tak jak u nas bedzie to jedno przy drugim sie wychowa wiem ze ciezko bedzie ale ciesz sie,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #315037 przez An83
chłopek napisał:

an mój wczoraj nic sie nie ruszał, a dopeiro jak kładłam sie spać to zaczał kopac ale słabo.
a co do dzieci to tak jak u nas bedzie to jedno przy drugim sie wychowa wiem ze ciezko bedzie ale ciesz sie,

No tak :) bedziesz miała podobną sytuację jak ta moja kolezanka :) Nie no jakby mi sie trafiło zaraz to tez bym się cieszyła i pewnie jak sie człowiek od początku przyzwyczaja to jest moze troche łatwiej - ja tak wskoczyłam na te 2 msc do opieki i to było pewnie dlatego bardziej meczace :)

12 lata 10 miesiąc temu #315038 przez chłopek
An my akurat chcieliśmy teraz drugie dziecko, ale następne troszeczkę później,

12 lata 10 miesiąc temu #315043 przez An83
chłopek napisał:

An my akurat chcieliśmy teraz drugie dziecko, ale następne troszeczkę później,

Z tego co pamiętam rocznikowo masz 27/28 lat? ja w tym roku bede miala 29 wiec tez chciała bym drugie nie za późno, tak do 32 roku życia - oczywiście planować to ja moge, tak jak planowaliśmy pół roku po ślubie (slub w sierpniu 2008) juz a udało sie 2,5 roku pozniej.. heh No ale ogolnie napewno tez bede chciala miec przynajmniej dwójke :)

12 lata 10 miesiąc temu #315045 przez chłopek
my Ksawcia tez planowalismy i myślałam ze sie od razu uda a tu po 9 miesiacach sie udało i tak nie długo, teraz od razu sie udało.
ale mi dzisiaj ciezko tocze sie cały dzien, noga mnie jeszcze boli :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315046 przez Olga
Między moimi córkami jest 6,5 roku odstepu,bo zawsze mi się wydawało,ze tak bardzo mocno kocham Marikę,że dla drugiego dziecka zabraknie mojej miłości.Wiem,że to głupie ale długo zwlekałam z tego powodu,zanim się zdecydowalismy.Teraz z perspektywy czasu uważam,że taki odstęp między dziećmi jest nie dobry,mają bardzo mały kontakt ze sobą,ciągle się kłócą.Czym mniejsza różnicy,tym dzieci chowają się o wiele lepiej i chyba bardziej się kochają.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #315049 przez chłopek
Olga napisał:

Teraz z perspektywy czasu uważam,że taki odstę między dziećmi jest nie dobry,mają bardzo mały kontakt ze sobą,ciągle się kłócą.Czym mniejsza różnicy,tym dzieci chowają się o wiele lepiej i chyba bardziej się kochają.

nie myśl tak bo to nie prawda, miedzy mna a moja sieostra jest 2 lata różnicy i sie strasznie kłóciłyśmy, a miedzy bratem 7 lat i z nim sie dogadywałam. teraz jak moja siostra urodziła to sie naprawde dobrze dogadujemy

12 lata 10 miesiąc temu #315053 przez An83
chłopek napisał:

Olga napisał:

Teraz z perspektywy czasu uważam,że taki odstę między dziećmi jest nie dobry,mają bardzo mały kontakt ze sobą,ciągle się kłócą.Czym mniejsza różnicy,tym dzieci chowają się o wiele lepiej i chyba bardziej się kochają.

nie myśl tak bo to nie prawda, miedzy mna a moja sieostra jest 2 lata różnicy i sie strasznie kłóciłyśmy, a miedzy bratem 7 lat i z nim sie dogadywałam. teraz jak moja siostra urodziła to sie naprawde dobrze dogadujemy

:) to podobnie u mnie, z rok młodszą siostrą chciałysmy sie pozabijać a z bracmi młodszymi o 10 i 11 lat dogaduję sie bardzo dobrze. Z siostrą dopiero jak zamieszkalam poza domem rodzinnym zaczełysmy miec normalny kontakt.

12 lata 10 miesiąc temu #315057 przez chłopek
An to ty tak jak ja w 6 miesiacu jesteś :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315058 przez An83
Ale rzeczywiscie plusy tej małej roznicy są chociażby takie, ze dziecko nie jest wychowywane jak jedynak, mniej rozpieszczane, uczy sie dzielić i ma z kim spedzac czas zanim pojdzie do przedszkola czy złobka. W gruncie rzeczy z siostrą do jakiegos 13 roku zycia dogadywalysmy sie, pozniej zaczelysmy dorastać i JEJ odbiło ;)

Moj mąż jest jedynakiem i widzę, pewnie roznice z podejsciu do roznych spraw. Nawet takich na codzien, pozornie nie waznych, ja np nie potrafię zjesc ostatniego ciastka, jak kupie cos to dziele sie, albo kupuje dwa czy kilka jesli ide do rodzicow a tam są moi bracia. Mąż czasem zapomina ze ja tez cos lubie i zjada ostatnie np ciastko w paczce (ok teraz w ciazy to tez specjalnie sie nie przejmuje jak chce zjesc to wszytsko ;) )
Nie mowie, ze jest egoistą, bo nie byl rozpieszczany ale jednak inaczej wychowywany i na takie "subtelności" troche wyłączony hehe

12 lata 10 miesiąc temu #315059 przez An83
chłopek napisał:

An to ty tak jak ja w 6 miesiacu jesteś :)

A Ty zaczynasz juz wkrotce 7! :) Ale ten czas leci! :)

12 lata 10 miesiąc temu #315061 przez An83
Narazie zmykam, milego wieczoru :)

12 lata 10 miesiąc temu #315070 przez bidol
An - co do liczenia to najpopularniejsza metoda to ta

1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.

Majóweczka - nie martw się :kiss: ja mam tak że pierwszy posiłek jem o 16 bo nie czuję głodu. Nie zawsze, ale tak mam :lol:

Co do różnicy wieku między rodzeństwem, to różnie to bywa ;)
Moja znajoma zaszła w drugą ciążę zaraz po porodzie - uważam że to nie jest najlepszy pomysł zwłaszcza że poprzednia ciąża bła zagrożona (a mąż za granicą do tej pory). Synek jeszcze nie potrafił chodzić, a ona nie mogła brać go nawet na kolana bo obecna ciąża też była zagrożona ;) Dziecko niestety musiało szybko dorosnąć ;)
Pamiętam jak do nas przyjechali i mały wyciągał rączki żeby go wziąć na ręce, a oni nie pozwalali - bo mały się przyzwyczai :ohmy: Co innego jakby Piotrek był w Polsce :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #315072 przez Olga
Dziewczynki to ja jak mam z usg 19 tydz.to w końcu w którym jestem miesiącu?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #315075 przez bidol
Olga napisał:

Dziewczynki to ja jak mam z usg 19 tydz.to w końcu w którym jestem miesiącu?

Olga - moim zdaniem w 5 :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka