- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewczyny gdzie bym miala isc zeby wiedziala czy wszystko jest dobrze z małym? bo przedramion tez zbytnio nie kreci.
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jakos ostatnio czasu nie mialam w ogole na forum farmerama mnie wciagnela
Tak czytam wasze przygody z maluszkami i coraz bardziej mam wrazenie ze moj aniolek jest z nieba:)
Spi po 5h, w ciagu dnia ma jedna dluga przerwe od spania od godziny 14 do mniej wiecej 19 lub 20 (to zalezy czy jest kąpiel)
Ostatnio (trzy dni temu) w dzien od 14 do 19 jadla mi co poltorej godziny 130ml.. i jak zasnela mi o 20 tak obudzila sie dopiero po 8 godzinach... i nie plakala z glodu tylko gadala do wiszących misiow nad nią Ale i tak od razu nakarmilam... i patrze nastepnego dnia sytuacja sie powtarza... tym razem 7h ale tez ciagiem na noc... miala takie dwa dni gdzie czesto chciala jesc a noce cale przesypiala:) a teraz wrocilismy do stalych por jedzenia i w nocy wstajemy tylko raz bo je po 18 potem po 2 i po 8
Wczoraj bylysmy na szczepieniu 5w1 i tez przy wkuciu nie bylo placzu, przy wpuszczaniu tak i zaraz po zastrzyku cisza:) Teraz tylko zauwazylam ze ma zaczerwienienie tam gdzie byl zastrzyk - posmarowac to czyms ?
Mala moja (przy porodzie 2500) teraz 5100 a minelo 2 i pol miesiaca:)
Jesli chodzi o glowke - no tu mam zmartwienie bo o ile jak ja klade na brzuszek to podnosi glowke, opiera sie na rączce, to jak ja z pleckow probuje podniesc to nie utrzymuje glowki.. dopiero jak jest juz w pionie to sama ladnie ja trzyma... tylko ten moment podnoszenia nie bardzo nam wychodzi, moze jeszcze za wczesnie...
Mała dalej pije tylko moje mleczko, jest zdrowa, żadnych katarków (na szczęście) i każdego dnia jesteśmy przynajmniej 5h na dworze - może dlatego zdrowa bo zahartowana:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
mam nadzije ze jutro kupię to szafkę w biedronce,
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ja na Ignasia też nie narzekam,bo jest grzeczniutki,może nie przesypia całej nocy,ale wcale od niego tego nie wymagam,bo jednak pokarm w nocy jest najbardziej wartościowy(widać po jego wadze ha ha )I ogólnie nie jest beksą,czy jakimś marudą
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My mamy o tyle dobrze, ze posiadamy duzy taras, takze moje wyjscie sprowadza sie do spacerowania po tarasie albo na bujawce itp mamy wystawiony taki letniskowy domek to ja sie chowam a mala spi na dworze Dziwi mnie tylko to ze moja mała robi kupki raz na 3 dni, za to konkretne:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
no własnie bo sama nie wiem MM a jak czyscisz malutkiemu uszka?Dziewczyny jak to jest z basenem? jak w domku kapiesz dziecko to musisz uwazac na uszy.zebvy woda nie wleciala a na basenie przeciez jest to nieuniknione,ze wleci ta woda...!?!?!?
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga to juz nie chodzi nawet o to zanurzanie,ale to jest normalne,ze ktos z boku chlapnie czy nawet dziecko sobie machnie rączką i wleci mu do uszka......
a mialam Wam pisac,ze Moj Misiek spi w nocy tylko w bokserkach i to On zazwyczaj karmi Oliego w nocy....i tej nocki maly ladnie zjadl i Mąż wziął Go do odbeknięcia i jak beknął tak misiek krzyczal 'szybko pielucha'... ja szybko zlapalam za pieluche..patrze..a tam Misiek ma caaaaaaaaaaaale plecy obrzygane chyba polowe z tego co zjadl to zwymiotowal......
a przedwczoraj maly jak zaczynal pojękiwać to tak pięknie Mu wyszlo : mama ......... wczesniej jak marudzil to tak mu wychodziło ma-ma ma-ma ma-ma ...a teraz jednym ciągiem tak pięknie mama.......... to bylo takie piekne,ze sie poplakalam........ Maz tez taki zadowolony byl,ze Malemu tak ladnie to wyszlo......wzruszylismy się bardzo
a jak z lotniska wyszlismy i czekalismy na sprawdzenie paszportow i dowodow to taka cisza byla ......a Oli na cala sale bąki na głos walił i ze Go mialam na ramieniu w pionie to beknął głosno ze 2 razy............. odwróciłam sie a tu wszyscy na mnei patrzą.........hahaha ........... a ja spojrzałam na Olego i powiedziałam ;sobrze synus ,dobrze a Oli się zachichrał pare razy ....... ........ ale miny tych ludzi..............hahahaha
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój też puszcza głosne bąki i ludzie pewnie myślą,że to ja lub mąż,a to nasz mały "bąkulec"
Kejtlin ale masz córcię-aniołka
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dzisiaj juz tyle zjadlam.....
a Moj Synus nie moze zasnac,bo ciagle chce baka puscic i nie moze
a co ile obcinacie pazurki ja co 2 dzien musze;/
jak czasem nie obetce to na 3 dzien koniecznie musze lapki niedrapki,bo inaczej ma cala twarz pociachana...bo Oli ciagle jeździ raczkami bo buźce.a jak jest zły to juz w ogole jest masakra.bo wyrywa sobie wloski z glowy!....wariat!
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paznokcie obcinam dwa razy w tygodniu.
Trochę się boję tego basenu, ale z drugiej strony bardzo bym chciała, żeby chodził.
Jeśli uszka są wrażliwe, to jest taki wynalazek:
www.zabawkowicz.pl/zabawka/2399,niemowla...ad-akcesoriow,8.html
Jaka u Was pogoda, bo u mnie leje
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa