BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #443543 przez anszka
U nas są zajęcia dla maluchów od 3. miesiąca, więc jadę zbadać teren, martwię się jedynie, czy woda będzie dostatecznie ciepła.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #443553 przez słoneczko
moj mały niechce krecic główke w lewa strone. mowilam pediatrze a ona ze on ma jeszcze czas .
Dziewczyny gdzie bym miala isc zeby wiedziala czy wszystko jest dobrze z małym? bo przedramion tez zbytnio nie kreci.

12 lata 3 miesiąc temu #443567 przez kejtin
Hej wam :)
Jakos ostatnio czasu nie mialam w ogole na forum ;) farmerama mnie wciagnela :D

Tak czytam wasze przygody z maluszkami i coraz bardziej mam wrazenie ze moj aniolek jest z nieba:)

Spi po 5h, w ciagu dnia ma jedna dluga przerwe od spania od godziny 14 do mniej wiecej 19 lub 20 (to zalezy czy jest kąpiel);)
Ostatnio (trzy dni temu) w dzien od 14 do 19 jadla mi co poltorej godziny 130ml.. i jak zasnela mi o 20 tak obudzila sie dopiero po 8 godzinach... i nie plakala z glodu tylko gadala do wiszących misiow nad nią;) Ale i tak od razu nakarmilam... i patrze nastepnego dnia sytuacja sie powtarza... tym razem 7h ale tez ciagiem na noc... miala takie dwa dni gdzie czesto chciala jesc a noce cale przesypiala:) a teraz wrocilismy do stalych por jedzenia i w nocy wstajemy tylko raz bo je po 18 potem po 2 i po 8 :)

Wczoraj bylysmy na szczepieniu 5w1 i tez przy wkuciu nie bylo placzu, przy wpuszczaniu tak i zaraz po zastrzyku cisza:) Teraz tylko zauwazylam ze ma zaczerwienienie tam gdzie byl zastrzyk - posmarowac to czyms ? :)

Mala moja (przy porodzie 2500) teraz 5100 :) a minelo 2 i pol miesiaca:)

Jesli chodzi o glowke - no tu mam zmartwienie bo o ile jak ja klade na brzuszek to podnosi glowke, opiera sie na rączce, to jak ja z pleckow probuje podniesc to nie utrzymuje glowki.. dopiero jak jest juz w pionie to sama ladnie ja trzyma... tylko ten moment podnoszenia nie bardzo nam wychodzi, moze jeszcze za wczesnie...

Mała dalej pije tylko moje mleczko, jest zdrowa, żadnych katarków (na szczęście) i każdego dnia jesteśmy przynajmniej 5h na dworze - może dlatego zdrowa bo zahartowana:)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #443574 przez chłopek
moje dzieciaki spia teraz jakis obiadek, i musze sprzatnac w domu bo ksawcio przed spaniem jeszcze bałagan zrobił,
mam nadzije ze jutro kupię to szafkę w biedronce,

12 lata 3 miesiąc temu #443577 przez chłopek
do mnie wlasnie paczka z bebilonu przyszla :) dostałam próbke mleka i śliniak

12 lata 3 miesiąc temu #443658 przez Olga
Kejtin to my też ciągle na dworzu,aż czasem nie mam siły wieczorem chodzić.Nie wiem,co to zimą będzie,bo przecież nie będę cały dzień jeździła :) Teraz byliśmy 2 godz,ale zmarzłam,chociaż jest o wiele ładniej niż wczoraj :)
Ja na Ignasia też nie narzekam,bo jest grzeczniutki,może nie przesypia całej nocy,ale wcale od niego tego nie wymagam,bo jednak pokarm w nocy jest najbardziej wartościowy(widać po jego wadze ha ha :lol: )I ogólnie nie jest beksą,czy jakimś marudą :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #443681 przez kejtin
Olga to super ;)
My mamy o tyle dobrze, ze posiadamy duzy taras, takze moje wyjscie sprowadza sie do spacerowania po tarasie albo na bujawce itp :) mamy wystawiony taki letniskowy domek to ja sie chowam a mala spi na dworze :) Dziwi mnie tylko to ze moja mała robi kupki raz na 3 dni, za to konkretne:)

12 lata 3 miesiąc temu #443700 przez mloda_mamuska
Dziewczyny jak to jest z basenem? jak w domku kapiesz dziecko to musisz uwazac na uszy.zebvy woda nie wleciala a na basenie przeciez jest to nieuniknione,ze wleci ta woda...!?!?!?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #443702 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Dziewczyny jak to jest z basenem? jak w domku kapiesz dziecko to musisz uwazac na uszy.zebvy woda nie wleciala a na basenie przeciez jest to nieuniknione,ze wleci ta woda...!?!?!?

no własnie bo sama nie wiem :unsure: MM a jak czyscisz malutkiemu uszka?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #443719 przez Olga
Dziewczynki,ale przecież nie będziemy chyba tak od razu zanurzać małego po wodą,tylko sie go trzyma głowa na powierzchni-tak myślę.Nie byłam jeszcze i nie wiem,czy pójdziemy tak szybko,bo wyczytałam,ze jak woda jest chlorowana,to się wstrzymać do poł roku,a u nas własnie tylko taka jest na basenie :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #443741 przez mloda_mamuska
kamyczka mi pediatra powiedziala,ze nie czysci sie tak malym dzieciom uszu..zeby nic nie wkladac do srodka,bo mozna latwo uszkodzic takie delikatne uszka,ale ja mimo wszystko uzywam ptyczkow z gruba koncówka i delikatnie to co widze to czyszcze ) ni pcham nigdzie głęboko,ale nie wiem jak Wasze maluchy,ale Moj ma co 2,3 dni sporą warstewkę miodziku :lol:

Olga to juz nie chodzi nawet o to zanurzanie,ale to jest normalne,ze ktos z boku chlapnie czy nawet dziecko sobie machnie rączką i wleci mu do uszka......

a mialam Wam pisac,ze Moj Misiek spi w nocy tylko w bokserkach i to On zazwyczaj karmi Oliego w nocy....i tej nocki maly ladnie zjadl i Mąż wziął Go do odbeknięcia i jak beknął tak misiek krzyczal 'szybko pielucha'... ja szybko zlapalam za pieluche..patrze..a tam Misiek ma caaaaaaaaaaaale plecy obrzygane :huh: chyba polowe z tego co zjadl to zwymiotowal......

a przedwczoraj maly jak zaczynal pojękiwać to tak pięknie Mu wyszlo : mama ......... wczesniej jak marudzil to tak mu wychodziło ma-ma ma-ma ma-ma ...a teraz jednym ciągiem tak pięknie mama.......... to bylo takie piekne,ze sie poplakalam........ Maz tez taki zadowolony byl,ze Malemu tak ladnie to wyszlo......wzruszylismy się bardzo :) :kiss: :kiss: :kiss:

a jak z lotniska wyszlismy i czekalismy na sprawdzenie paszportow i dowodow to taka cisza byla ......a Oli na cala sale bąki na głos walił i ze Go mialam na ramieniu w pionie to beknął głosno ze 2 razy............. odwróciłam sie a tu wszyscy na mnei patrzą.........hahaha :huh: :huh: :huh: :huh: ........... a ja spojrzałam na Olego i powiedziałam ;sobrze synus ,dobrze a Oli się zachichrał pare razy .......:lol: ........ ale miny tych ludzi..............hahahaha

12 lata 3 miesiąc temu #443761 przez Kamyczka
MM ja tez wyjmuje miodzik z zewn częsci lekko,dalej nie pcham,ale ma sporo teego miodu :)
Mój też puszcza głosne bąki i ludzie pewnie myślą,że to ja lub mąż,a to nasz mały "bąkulec" :lol:
Kejtlin ale masz córcię-aniołka :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #443770 przez mloda_mamuska
to dobrze,ze sie odgazowuja... :laugh:

ja dzisiaj juz tyle zjadlam..... ;)

a Moj Synus nie moze zasnac,bo ciagle chce baka puscic i nie moze :dry:

a co ile obcinacie pazurki ja co 2 dzien musze;/
jak czasem nie obetce to na 3 dzien koniecznie musze lapki niedrapki,bo inaczej ma cala twarz pociachana...bo Oli ciagle jeździ raczkami bo buźce.a jak jest zły to juz w ogole jest masakra.bo wyrywa sobie wloski z glowy!....wariat!

12 lata 3 miesiąc temu #443780 przez anszka
My czyścimy uszy po każdej kąpieli, ale tak delikatnie bez wkładania patyczka do ucha, oczywiście używamy tych dla dzieci.
Paznokcie obcinam dwa razy w tygodniu.
Trochę się boję tego basenu, ale z drugiej strony bardzo bym chciała, żeby chodził.
Jeśli uszka są wrażliwe, to jest taki wynalazek:
www.zabawkowicz.pl/zabawka/2399,niemowla...ad-akcesoriow,8.html
Jaka u Was pogoda, bo u mnie leje :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #443790 przez Kamyczka
MM my tez 2 razy w tygoddniu obcinamy :)
Anszka u nas raz pada raz słońce wychodzi :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka