BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #444019 przez Olga
m m w kujawsko-pomorskim i własnie w tej miejscowości,gdzie ja zdaję,to prawie każdy podchodzi po kilka,a nawet kilkanaście razy.Moja znajoma własnie zdała za 15 razem :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #444031 przez Kamyczka
O Chłopek ,Olga to będzieciee siać zagrozenie na drogach hehhe(żartuję) :blink:
Mój spi w pajacyku,ale skopuje kołderkę,więc chyba zacznę go cieplej ubierać

12 lata 3 miesiąc temu #444044 przez Olga
Kamyczka ja to już w sumie straciłam nadzieję na zdanie tego prawka,ale obiecałam sobie,że jak zdam kiedyś,to się chyba upiję ha ha :lol:

Własnie ja dlatego zaczęłam zakładać body pod pajaca i się tak w nocy o niego nie martwię,że się odkryje,chociaz on się nie odkopuje,najwyżej rączki sobie wyjmie na wierzch :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444174 przez Majowka
mloda_mamuska napisał:

kamyczka mi pediatra powiedziala,ze nie czysci sie tak malym dzieciom uszu..zeby nic nie wkladac do srodka,bo mozna latwo uszkodzic takie delikatne uszka,ale ja mimo wszystko uzywam ptyczkow z gruba koncówka i delikatnie to co widze to czyszcze ) ni pcham nigdzie głęboko,ale nie wiem jak Wasze maluchy,ale Moj ma co 2,3 dni sporą warstewkę miodziku :lol:

Olga to juz nie chodzi nawet o to zanurzanie,ale to jest normalne,ze ktos z boku chlapnie czy nawet dziecko sobie machnie rączką i wleci mu do uszka......

a mialam Wam pisac,ze Moj Misiek spi w nocy tylko w bokserkach i to On zazwyczaj karmi Oliego w nocy....i tej nocki maly ladnie zjadl i Mąż wziął Go do odbeknięcia i jak beknął tak misiek krzyczal 'szybko pielucha'... ja szybko zlapalam za pieluche..patrze..a tam Misiek ma caaaaaaaaaaaale plecy obrzygane :huh: chyba polowe z tego co zjadl to zwymiotowal......

a przedwczoraj maly jak zaczynal pojękiwać to tak pięknie Mu wyszlo : mama ......... wczesniej jak marudzil to tak mu wychodziło ma-ma ma-ma ma-ma ...a teraz jednym ciągiem tak pięknie mama.......... to bylo takie piekne,ze sie poplakalam........ Maz tez taki zadowolony byl,ze Malemu tak ladnie to wyszlo......wzruszylismy się bardzo :) :kiss: :kiss: :kiss:

a jak z lotniska wyszlismy i czekalismy na sprawdzenie paszportow i dowodow to taka cisza byla ......a Oli na cala sale bąki na głos walił i ze Go mialam na ramieniu w pionie to beknął głosno ze 2 razy............. odwróciłam sie a tu wszyscy na mnei patrzą.........hahaha :huh: :huh: :huh: :huh: ........... a ja spojrzałam na Olego i powiedziałam ;sobrze synus ,dobrze a Oli się zachichrał pare razy .......:lol: ........ ale miny tych ludzi..............hahahaha

hehehe, M-M, z twoimi perypetiami to bloga powinnas prowadzic! zawsze sie smieje :)

My jak kapiemy Lucaska, tzn tata, to nigdy nie mysli o uszkach i woda nie raz wlatuje, bo czesto go zanuza w wodzie, wode na oczka mu leje, maly nigdy nie protestuje...misiek go chyba tak hartuje przed lakcjami surfu, hahaha
a niby dlaczego nie moze woda do uszu wleciec?
po kapieli jak wychodzimy na kolacje to zawsze czapeczke mu zakladam, zeby go nie przewialo.

juz mowi mama!!!!!! gratuluje!!!!!! u nas dzis tez przelomowy dzien, prwawdziwe gaworzenie! :))) naprawde pieknie z nami rozmawia :)))

anszka, jeszcze nie przelozylismy go do lozeczka, przeciagamy caly czas...troszke chyba sie boimy, ze nie uslyszymy jak sie dlawi czy cus :(

kejtin, piekna twoja coreczka!

12 lata 3 miesiąc temu #444197 przez chłopek
hej u nas dzisiaj gorączka :( Ksawcia złapało zaraził sie od kuzynki :(
Olga ja to juz tak długo robie to prawko ze masakra, wkoncu musze zrobic bo auto pod domem, kazdy mi wypomina ze nie mam prawka, no i czasem mąż by sie napił ze swoim ojcem a nie ma jak bo ja nie mam prawka

12 lata 3 miesiąc temu #444207 przez Anna77
Dzień Doberek. Chyba mam znowu dni, kiedy mam mniej czasu :( Potem Wam napiszę jak na tych ćwiczeniach rehabilitacyjnych. Dopadł mnie katar, mam zapchany nos i chyba wstałam lewą nogą :angry:

Póki co polecam Wam do poczytania www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html

12 lata 2 miesiąc temu #444245 przez Daria23
hej kobity:)my wczoraj bylismy na bioderkach i wszystko oki koniec wizyt:)mały wczoraj nastroj miał taki zmienny raz sie smiał w głos a zaraz mocny płacz nie wiedziałam o co chodzi mu....
A dziś brzydko i pochmurnie ale myśle że na dwor na chwile wyjdziemy...
Olga-mój Tymek tez spi w samym pajacu i ma łąpki zimne fajny pomysł z tymi bodami pod pajaca-szczerze nie wiedziałąm co tu wymyśleć a ty dałaś fajny pomysł-dziekuje:):)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #444246 przez Olga
Hej mamusie.

Ignaś poszedł wczoraj spać przed 19 i wstał dopiero po 8,godzinka zabawy i już znów chrapie ha ha,więc kawkę sobie popijam :) Rano to on jest najkochańszy,chyba jest tak wypoczęty po nocy,że śmieje się w glos i tylko mu głupotki w głowie.Zabawki już tak fajnie trzyma w rączkach i wszystko do buźki bierze,a bez swojej pieluszki(nazywamy ją jego szmatką ha ha)nie rozstaje się,to jest najlepsza zabawka :lol:

bidolek co tam u was? Jak Kamilka,czy już doszła do siebie? :kiss:

Anna daj znać,jak po tych masażach :) Super ten artykuł,warto przeczytać

chlopek jesteś nastawiona pozytywnie na egzamin,myślisz,że uda Ci się od razu.Bo ja na pierwszy to szłam taka pewna,a teraz jestem załamana :angry:

Daria no ja zawsze córkom zakładałam body na zimę pod pajaca,na razie na krótki rękawek,a jak będzie więcej cudował w nocy to na długi rękawek mu założę i będę o niego spokojna.Kupiłabym ten śpiworek do spania,ale nie wiem,czy by chciał w tym spać :)

My na 17 na usg bioderek idziemy :) :)

12 lata 2 miesiąc temu #444252 przez mloda_mamuska
hej nasza nocka okropna.maly ciaglke poplakiwal.pokrzykiwal i nie wiedzielismy co Mu dolega. w koncu wzielismy Go do nas. i tak cala noc. dopiero rano sie smial i teraz nie spi ale lezy kolo mamusi i bawi sie pieluszką.ale widze,ze juz troche marudny sie robi. a wczoraj caly dzien taki aniolek z niego byl :(myslalam ze dzisiaj bedzie tak samo:(

12 lata 2 miesiąc temu #444255 przez anszka
Witam się i ja. Mój skowronek wstał dzisiaj o 6.
Też zakładam body pod pajaca.
A jaką temperaturę macie w sypialniach, bo wszędzie jest napisane, by było to ok. 18 stopni, a moim zdaniem to trochę za chłodno.

12 lata 2 miesiąc temu #444259 przez Kamyczka
anszka napisał:

Witam się i ja. Mój skowronek wstał dzisiaj o 6.
Też zakładam body pod pajaca.
A jaką temperaturę macie w sypialniach, bo wszędzie jest napisane, by było to ok. 18 stopni, a moim zdaniem to trochę za chłodno.

Witajcie mamusie :)
Anszka a temp nie powinna oscylować między 20-22stopnie???

12 lata 2 miesiąc temu #444262 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

hej kobity:)my wczoraj bylismy na bioderkach i wszystko oki koniec wizyt:)mały wczoraj nastroj miał taki zmienny raz sie smiał w głos a zaraz mocny płacz nie wiedziałam o co chodzi mu....

Daria to super,że maluszek zdrowy :) a to już ostatnie badanie bioderek????

12 lata 2 miesiąc temu #444263 przez Kamyczka
u nas leje i ciemno :(

12 lata 2 miesiąc temu #444267 przez Olga
anszka ja nie wiem,ile mamy,ale napewno więcej niż 18 :)

12 lata 2 miesiąc temu #444270 przez mloda_mamuska
U Nas chlodno,ale wczoraj nie bylismy na spacerze,wiec dzisiaj chociaz na pol godzinki wyjdziemy tylko cieplutko Oliwierka ubiore ;)

Majowka
to mowisz,ze mozna dziecko zanurzac i moze woda wlac sie do uszu ???
ja to na Męża krzyczę jak kąpie Olego,ze ma uwazac na uszka..a on sie wscieka na mnie,bo ja nawet nie umiem Mu wytlumaczyc dlaczego nie moze ta woda sie tam wlac.On uwaza,ze nic sie nie stanie .a mi rodzice mowili,ze uszka sa bardzo wrazliwe i trzeba bardzo na nie uwazac,zeby woda sie tam nie dostala i sama nie wiem ?!?!?!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka