BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #461664 przez mloda_mamuska
chlopek,ale u nas jest bebiko dopiero 2R z kleikiem. nie ma 1R :(
a jaka jest różnica w tym 1 i 2 ??

Mamusie mam do Was pytanie... jaki obwód głowy mają Wasze maluszki ? mi sie wydaje,ze Oliwier jakąś małą ma głowę ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #461667 przez chłopek
1 do 6 miesiaca 2 po 6 miesiacu

12 lata 1 miesiąc temu #461669 przez mloda_mamuska
chlopek to wiem ;P Ale te 2 jest jakies gęstsze??

12 lata 1 miesiąc temu #461671 przez chłopek
chyba wiecej składników ma znaczy sie bardzie,j przystosowane dla wiekszych dzieci bo tak samo jak mleko w piersi sie zmienaia wraz ze wzrostem dziecka to tak samo to jest inne

12 lata 1 miesiąc temu #461676 przez saiko
Mm, moj ma taki sam obwod klatki co glowy i tak powinno podobno byc
Pamietam, ze jak 6 lat temu bylsm w uk to tez jakos puszczali czesto fajerwerki jesienia

Dr browns skladaja sie z 6 czesci w sumie bo msja system odpowietrzanua ktory moim xdaniem jest rewelacyjny chociaz nie mam porownania
W Lovi wlasnie nie ma zadnego odpowietrzania i smoczek sie zasysa i maly misial ciagle przerywac ciagniecie - strasznie sie umeczyl przy herbatce

12 lata 1 miesiąc temu #461678 przez Majowka
M-M, Lucas am bardzo duza glowke, teraz am okolo 42cm, kupilam mu czapke na 45cm I jest w sam raz.

Kamyczka, powstawiaj linki, tez jestem ciekawa zakupow...chyba tez sie wybiore do h&m po ta czapke! Dzieciaczki tak slodko w niej wygladaja!

U nas jutro 3-miesiecznica! :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461679 przez bidol
Hej laski.

M_M- co do ubranek Next-a - uwieeeeeeelbiam. A rozmiarowka hmmmm Kama nosi na 6-9 miesiecy ale sama nie wiem jak to jest bo Seba nosi zawsze rozmiar mniejszy ;/
Śpiworek ten oryginalny jest super. Choc z Zary jest śliczny ale ja nie lubie z oddzielnymi butkami dla takich maluchow bo to jakos mało wygodne ;/
No ładnie Oli bigamistą :ohmy: no ładnie :laugh: watpie czy Kamila pójdzie na taki układ - choć kto wie :unsure: ta dzisiejsza młodzież :woohoo: hahaha

Olga - jak ucho? Bo ja nadal na jedno głucha jestem : (
A co do Kamili masz racje- utęperuje każdego chłopa. Ma dość donośny głos - Jedrula twierdzi ze po mamie :lol: i chyba muszę się z tym zgodzić :blush:

Kamyczka - no ubije Cie zaraz :angry: co Ty z tymi rozmiarami :unsure: 34 za małe?? :woohoo:

Saiko- no sama widzisz. Zuh chłopak :) tylko niech jeszcze nie siada. Mnie tez to nie cieszy :dry: bo ryku jest co niemiara :dry:

Daneds - no lepiej późno niż wcale :woohoo: miejmy nadzieje ze tak juz zostanie :S
:blink:
Maksiu - hahaha no pewnie ze pamietam o Błażejku :)

Ja mam rajstopki z tex till i są tanie ok 8-10 zł i super. Ani jednego supełka a nosimy je non stop :) a i z lidla są jeszcze super i bardzo ciepłe.

W kauflandzie jest promocja na pampersy ok 0,54 gr za sztuke - rozmiar 3 a od poniedziałki lovela w lidlu juz nie pamiętam ceny ale bardzo tania :)

Misiowa- zazdroszcze tego spania. Ja w ciązy tez do 10. spałam i po cichu liczyłam ze Kamila będzie śpiochem :) ale niestety to jakas nowa odmiana ptaka - ani sowa ani skowronek :S chodzi spac poźno i wstaje o świcie :dry:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461692 przez mloda_mamuska
hej mamuski ! ;))))

u nas nocka nawet nawet fajna;)
chociaz maly o 5 juz mnie z wyra zwalił .haha koniec spania czas marudzenia ;p
ale wlaczylam m uswiatlo i chwile pogadal do siebie a ja polezalam.ale to pol godzinki a teraz przenieslismy sie do salonu.mam nadzieje,ze jeszcze pośpi z godzinke,bo to wręcz nieludzkie matke w niedziele o 5 budzić :lol:

saiko no wlasnie i lovi i avent mi sie zapowietrzaja.ale myslalam,ze kazda butla tak ma . :angry: to na pewnie wyprobuje tego dr.browns

Majowka moj ma wlasnie chyba 42 cm ;/ to jakas mała ;p bo Twoj mlodszy :(

LUKASKU BUZIAKI DLA CIEBIE SLICZNY CHLOPCZYKU Z OKAZJI 3 MIESIECY NA TYM SUPER SWIECIE U BOKU WSPANIALYCH RODZICOW :kiss: :kiss: :kiss: :lol:

bidolku
no Oliwierek co do spabnia to tez pasuje do Kamilki,bo moze pojsc spac pozno a juz o 5 wstaje. dziadoki niedobre małe...

Kamyczka
ja malemu tą czapke kupilam jak w pl bylam jeszcze :
www.hm.com/gb/product/93998?article=93998-C

ja juz 14 dzien okres. co za masakra .

Dziewczyny Wam po tej loveli odpieraja sie dobrze ciuszki? ile dajecie tego rposzku na jedno pranie ? bo mi kiepsko odpiera jak maly mocniej zabrudzi. ;/

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461719 przez Kamyczka
Witajcie niedzielnie :)
MM tak taką mu kupiłam, słodko wygląda :)
Majówkka całusy dla Lucasika z okazji 3mcy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Bidolek,nie mieszcze się w cycochach w te bluzki :( :( :( tragedia

12 lata 1 miesiąc temu #461721 przez Kamyczka
Bidol w kauflandzie jest promocja na pampersy np trójeczki 96 sztuk kosztują 44,44zł

12 lata 1 miesiąc temu #461724 przez Daria23
hej kochane i ja sie witam z rana po imprezce jestem niewyspana mega ale Tymek oczy jak 5 zł od 7 wiec co zrobić......

Saiko-ja używam też dr Brownsa super ta butelka jest mam dużą i mała a i my już mamy smoczek nr 2 i z naszego wcale nie leci mocno tak akurat.

M_m-ja używałam lovelli a teraz używam dzidziusia z biedrony i też jestem zadowolona

Olga-kupiłam wczoraj pampersy 4 i byłam w szoku bo one mocno większe nie są od 3 więc śmiało możesz kupić Ignaś napewno się nie utopi:)

Majówka-sto latek dla Lukasa:*:*:*

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #461738 przez mloda_mamuska
Daria a Wy juz 4 uzywacie ? My jeszcze 3 ;p)
a jak po imprezce ? Maly grzeczny byl?szybko zasnal ? :)

Kamyczka co do tej czapy.. no ja tez sie skusilam juzmiesiac temu. poki co lezy jeszcze w polsce.rodzice maja mi przysłać. ale gdzies mialam zdjecie Malego w tej czapie. faktcznie dziaci super w nich wyglądają;)))

12 lata 1 miesiąc temu #461752 przez Olga
I ja się witam w deszczową niedzielę :blink:

Mały wczoraj jak się rozbudzil po 21 i zrobił kupkę.to usnął o 23.30,chyba jego rekord. :angry: ale za to spał dzisiaj do 9.30,oczywiście z nocnymi karmieniami :)

Daria dzięki za wiadomość,co do pampersów.Mam jeszcze całą dużą paczkę 3,więc jak skończę to kupię już 4.Ciekawe jakiej wielkości są 4 z biedronki,bo my na dzień je zakładamy,a one są troszkę większe niż oryginalne ;)

Bidol jak poszłam do laryngologa,to byłam tak wystraszona przed wejściem,ale jak tylko mi włozył jakiś szpikulec z watką i tam wytarł(oj bolało trochę),to momentalnie mi się odblokowało i drugie ucho już w domu też zaczęło działać :) Poczułam taką ulgę po tych dwóch tygodniach głuchoty,jakbym się na nowo urodziła :lol: coś okropnego tak nie slyszeć :angry:

chlopek ja jeszcze nie zamierzam dawać tego kleiku,ale smoczek chcę kupić na wszelki wypadek.Teraz nawet Nan nie podaję codziennie,ale on pije to z takim smakiem i jak bym mu zrobiła więcej niż 180ml to też by wytrąbil :laugh:

m m Ignas też ma małą główkę,tzn.w porównaniu z koleżanki synem,bo on ma taką dużą-kwadratową prawie.Na ostatnim bilansie miał 41,5 a klatkę 42.Teraz jak mu mierzyłam,ale nie wiem,czy dobrze to ma 42.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #461753 przez Kamyczka
MM ja swojemu przymierzałam w sklepie,ale się uśmialismy z mężem :lol: słodki jak cukierasek jest,oby mu wygodnie było :blink:
Olga ja jeszcze nie podawałam żadnego mm,tylko cyc aż się boję jak to będzie,mamy terazz szczepienie,więc spytam pediatrę o nowe pokarmy :blink: :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #461754 przez chłopek
hej ja sebkowi nie daje mm jedynie jak gdzes ide ale tez staram sie sciagac dostalam laktator avent od kolezanki wiec juz to mi sprawniej idzie jak tym starym laktatorem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka