BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468982 przez bidol
Doberek - my już na nogach :laugh:

zaraz czarna kawka i śniadanko z głowy :S
Kamila w nocy daje popisy - coś krzyczy piszczy rzuca się- już nie wiem o co jej chodzi - do tej pory spała przecież pięknie ;)

a to mój czort :lol:

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #468999 przez chłopek
hek dzisiaj bede miec laptop bo testow musze sie uczyc daners kasze mam na mleko brzoskwiniowa i na wode truskawkowa, nic mu po nich nie jest, ale nie widze zeby jakos wiecej jadl, w nocy budzi sie tyle samo co wczesniej do jedzenia, zaczelam brac witaminy i daje mu juvit c moze cos pomozr

12 lata 1 miesiąc temu #469011 przez daners
witam mamusie :)

m89m no synuś superowy :)

Bidol kopenhadzka fuuuj jezu tożto masakra jest ;p
tydzien hmmm to trzymam kciuki :) tez kiedys byłan na niej ;/

Kamilka jak zawsze piekniusia :)

Moj z zasypianien/drzemke porannna ma klopot naplacze sie niewiem czemu... jejciu kazdy dzien jest zaskakujacy/inny :)
dzis pobudka o 3 eeech :) naszczescie o 5.15 jeszcze pospałam godzine :) bo chyba bym niezyła juz heheh

chlopek to super ze laptop bedzie bedzie Cie tu wiecehj :) a kaszki hm ja zakupilam jabluszkowa:)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #469018 przez anszka
Cześć mamuśki :)
U nas nocka taka sobie, mały często się budzi i nadal je co 2 godz.
Bidol - Kamilka jak zwykle powala, niezła z niej pannica :) za postanowienie diety podziwiam, ja się nie podejmuję.
I bądź dzielna, kochana!
M89M - witaj i rozgość się, zdradź nam drugie imię swojego skarba, słodki jest :)
Misiowa - Anna chyba też kiedyś jakieś wkładki polecała, ale nazwy nie pamiętam. Ja wypróbowałam z trzech firm i żadne nie są godne polecenia.
Daners - i do której Fifi teraz śpi?
Saiko - a jak Twoje słodkie wyrzeczenia? dajesz radę?
Daria - moim zdaniem maj to dobry miesiąc :)
Olga- też bym na Twoim miejscu wybrała niedzielę, byłam kiedyś na chrzcinach na 18.30, przyjęcie było później, więc bez dziecka. A to przecież jego święto.
Anna - jak tam oczęta Kubusia?
Kamyczka - nienawidzę gryzoni, wrrr...swoją drogą ciekawe, skąd ona się u Was wzięła.
Chłopek - a jak często Sebek budzi się w nocy na jedzenie?
M_M - zdaje się, że miałaś milusi wieczór :silly:
Maksiu - kopę lat :)

PS Dziewczyny, na co mam zwracać uwagę przy wyborze krzesełka do karmienia?

12 lata 1 miesiąc temu #469019 przez anszka
Daners - jejciu, mój tylko raz się obudził o 2 i nie spał 1,5 godz. i do tej pory to pamiętam ;) nie dziwię się, że bez kawy nie funkcjonujesz. A drzemiesz w dzień, gdy mały odsypia?
Nieśmiało przypominam się w sprawie muffinsów :)

12 lata 1 miesiąc temu #469038 przez daners
Anszka Fifi zazwyczaj drzemie z godzinke :) wiec mam czas na relaks oraz ogarniecie sie:) nie nie drzemie bo szkoda mi dnia :D

muffiny ach te muffiny:) zgapiam przewaznie z tej stronki dania slodkosci itd :)
zkotemwkuchni.blogspot.com/2011/12/kremowe-muffiny-dukan.html

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #469046 przez mloda_mamuska
Hej ;)

nocka udana.maly spal dwa razy po 6 godzin,ale jak zwykle misiek do niego wstawal ;)
a wieczor był ekstra masaż udany i reszta też :laugh:

teraz wypoczęta jestem ;)) ale i tak lecę po kawusie . pomyje naczynia poki maly ma jeszcze dobry humorek i wracam do was ;*

bidol
Kamilka cudna. fajne wloski jej rosna.sliczna ta moja synowa :laugh: :kiss:

Daria a Duze wesele robicie? maj to super miesiac ;)

bidolku
trzymam kciuki za dietkę ;)

to ide jakies sniadanko zrobic i kawusie ;*

12 lata 1 miesiąc temu #469068 przez Olga
Hej.

Piszę do was w trakcie jedzenia śniadanka,ale mały już się drze w leżaczku,więc na razie się żegnam :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #469075 przez bidol
Olga napisał:

Hej.

Piszę do was w trakcie jedzenia śniadanka,ale mały już się drze w leżaczku,więc na razie się żegnam :(

że niby Ignaś się drze????

:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
no dacie wiarę :unsure: :woohoo:

dziękujemy za miłe słowo - ojjj kocham tą moją dziewuchę :lol: :cheer:

M_M - ummmm - mówisz że nocka udana :lol: pod każdym względem?? :lol: :S

Chłopek - to czekamy :laugh: a z witaminką pamiętaj żeby nie dodawać do mleczka :blink:

Danres
- jak :blink: remoncik??

Anszka
- no przecież karmisz piersią - dietki masz zakazane :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #469076 przez Kamyczka
Hejka mamusie :blink:
Mama89muminka witaj,mój Dominik tez urodził się 25lipca :) ale jest już większy i cięższy :) śliczny jest twój Miro a jak ma na drugie imię?
Anszka no właśnie nie wiemy jak wlazła :unsure: :unsure: dlatego u nas mały remoncik,zasklepianie wszelkich dziur :blink:
Bidolek jak tata?Kamilka piękna :kiss:
MM masaż?Brzmi super mmmmmm :)

12 lata 1 miesiąc temu #469079 przez Kamyczka
Bidol podziwiam za dietkę,ja nie mam do tego nerwów :blink:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469116 przez Anna77
Hej Dziewczynki :)

Olga ugotuję kaszkę mannę na wodzie zgodnie z przepisem - chyba 2,5 łyżki na szklankę wody (na opakowaniach jest napisane). I z tej ugotowanej dodam pół łyżeczki do zupki. Tak mi przekazała pani doktor.

Misiowa Sama jestem ciekawa ile Hania waży. Mój ma 7,5 kg póki co na cycuszku ;) A odnośnie wkładek, ja używam Lansinoh. Moim zdaniem są najlepsze na świecie :)

Bidol he he fajne śniadanko :lol: Pamiętam tę dietkę, robiłam raz. Chyba trzeci czy czwarty dzień są najgorsze. Ja wyszłam właśnie wtedy z domku do sklepiku, to tak mi się w głowie zakręciło, że musiałam podpierać się o samochody. Nigdy więcej. Mam fajną dietkę trzydniową, sprawdzoną. Podaj mi maila, to Ci podeślę. No i Kamilka... prześliczna jak zwykle :silly:

A ja póki co włączyłam ruch - w zeszłym tygodniu byłam 3 raz na siłowni. Głównie bieżnia i orbitrek + troszkę ćwiczenia na przyrządach. Dzisiaj też idę. Waga coś mi od ponad m-ca stoi w miejscu. Trzeba coś ograniczyć, tylko mądrze żeby mi z cycków woda nie leciała, zamiast mleka !!

M89M fajnie że jesteś z nami :) A Miro super chłopak!!

Anszka nasze nocki też tak wyglądają. Ale nic to, w końcu miną ;) A jeśli chodzi o oczko Kubusia, to coraz lepiej. W czwartek następna kontrola i mam nadzieję na zmniejszenie ilości kropli, żeby w końcu mógł pójść do przedszkola, bo troszkę już na głowę dostaję.

Daners, Anszka a jeśli chodzi o muffiny, to polecam Wam spróbować czekoladowych z przepisu Nigelli Lawson - są przepyszne, mocno czekoladowe, i co niemal niespotykanie w przypadku muffinów - dobrze smakują też drugiego dnia.

Mati śpi, a potem pakujemy się odebrać dowód rejestracyjny i wyrobić Kubie i Mateuszowi paszporty. Niby nigdzie się nie wybieramy, ale na wszelki wypadek niech leżą.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469121 przez mloda_mamuska
bidolku tak bylo bardzo ekstra ;D .... najpierw kapiel,pozniej mega masaz z olejkami. , nastepnie ... wypasiony seks :lol: :lol: :lol: :lol: dobrze, maly pal i nie przeszkdza.bo bym sie wsciela :lol:

Dziewczyny jak ubieracie maluchy na spacerki ???? bo znajoma z polski juz w zimowym kombinezonie małą trzyma. a ja tylkko czasem kombinezon lekki malemu wkladam zazwyczaj to jeszcze w sweterku ;) Nie chce Malego przegrzewac;)

Anna a ile na paszport sie ceka w polsce?:)

12 lata 1 miesiąc temu #469130 przez bidol
Kamyczka - dziękuję :cheer: tata ma nawadnianie i dziś pierwszy raz ma mieć podaną tą nową chemię ;) zobaczymy co będzie dalej :huh:
Kamyczka - Ty i dieta :ohmy: no szok :S oooj chyba mam nakrzyczeć :angry: laska jesteś i koniec :laugh: :cheer:

Ania
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dziękuję - ewnie skorzystam :lol:
wiem że nie ma się czym podniecać bo to pewnie jak na razie woda, ale od wczoraj mam 1 kg mniej :laugh:
A kiedy będzie już wiadomo czy operacja Kubusia się udała?? straszne tak w niepewności żyć ;) :kiss: :kiss:

M_M - no my też już w zimowym :huh: a pod spód bodziaczek bluzeczka i cienkie rajstopki :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469136 przez Anna77
Bidol generalnie to się udała. Tylko na razie jej efekty są... no cóż, szału nie ma. Ale wiedzieliśmy że tak może być. Widzi na to oczko troszkę lepiej, troszeczkę. W pełni będzie można to ocenić, jak zejdzie mu tak "wysięg" pooperacyjny. Być może będzie miał okularki. Mam nadzieję, że w czwartek coś będzie więcej wiadomo. A dietkę podeślę jeszcze dzisiaj ;) Miałam ją w kompie jednak, więc już powinnaś mieć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka