BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #472040 przez chłopek
hej
bidolku bedzie dobrze musi
popłakałam sie jak przeczytałam co Seba powiedziaał
u nas strasznie zimno moze później sie rozpogodzi to pójdziemy na spacer
Sebek właśnie spi, ostatnio Ksawcio mu dokucza jak je cyca i później ju sie nie chce chwycc głodny jest płacze ale nie bedzie jadł cyca musze mu wtedy butelke robic

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #472043 przez Kamyczka
Hejka mamusie :)
Bidol współczuję z powodu taty,trzymajcie się ciepło :kiss: :kiss:
Dziewuszki Wy już tyle wprowadzacie,a mój Dominik tylko cyc i cyc,nawet herbatek nie chce :(
Anna super,że z oczami Kubusia lepiej :kiss: mój mąż też ma zabieg na oczy w grudniu.a Mati jaki duzy i jak mądrze patrzy.
U nas fatalna pogoda brrr
Majówka,MM gdzie Was posiało?

12 lata 1 miesiąc temu #472063 przez chłopek
Kamyczka ciesz sie :) ja tez bym chciała zeby sebek tylko cyc ale sie nie da:( ksawcia miałam tylko cyc i chyba w 6 m-cu rozszezałam a herbatek tez mi nie pil

12 lata 1 miesiąc temu #472065 przez bidol
Chłopek, Kamyczka - ja jakoś się nie łamię- po prostu dziwi mnie to co się stało - bo to jest niemożliwe- więc mam nadzieję i trzymam się tego że to pomyłka w labolatorium :)
ale to nie zmnienia faktu że Seba wie już o co chodzi :(

Olga - nie odlądałam :( padłam wczoraj wsześnie spać- ale na bank też bym się popłakała :blink: :blush:

Kamila leżąc na brzuszku łapie już zabawki i się stara nimi bawić, ale ciężko jak jedna z rączek jest non stop w buzi :woohoo: :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #472067 przez Kamyczka
Bidol no bo jest to dziwne,kurde musicie uważać(o ile się da),bo jakiś dziwny ten szpital i te pomyłki :( :( :( Sebuś już duzy chłopak,więc rozumie,szkoda dzieciaczka

12 lata 1 miesiąc temu #472073 przez Kamyczka
chłopek napisał:

Kamyczka ciesz sie :) ja tez bym chciała zeby sebek tylko cyc ale sie nie da:( ksawcia miałam tylko cyc i chyba w 6 m-cu rozszezałam a herbatek tez mi nie pil

z jednej strony to dobrze,że moje mleko tylko zażera,ale z drugiej sama nie wiem,czy to dobrze tak późno wprowadzać nowe jedzonko :unsure: :unsure: zobaczymy ile jeszcze pokarmię :unsure: :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #472076 przez chłopek
wiesz moja kolezanka np jest takiego zdania ze po co czekac do 6 miesiaca później dziecko nie bedzie ummialo gryzc i nie bedzie chciało inych pokarmów, jeszcze poczekaj i mozesz po woli wprowadzac nie zaszkodzi przeciez zacznij od jabłka

12 lata 1 miesiąc temu #472079 przez Kamyczka
chłopek napisał:

wiesz moja kolezanka np jest takiego zdania ze po co czekac do 6 miesiaca później dziecko nie bedzie ummialo gryzc i nie bedzie chciało inych pokarmów, jeszcze poczekaj i mozesz po woli wprowadzac nie zaszkodzi przeciez zacznij od jabłka

wiem poczekam jeszcze z miesiąc może i dam mu coś lekkiego,zobaczę ile i jaki pokarm będę miała

12 lata 1 miesiąc temu #472081 przez anszka
Hejka :)
U nas nocka bez rewelacji, ale też się przyzwyczaiłam i dopóki nie płacze po nocach i nie budzi się o nieludzkich porach, to nie narzekam.
Mąż wziął wolne,więc rano miałam jeszcze ekstra godzinkę snu :)
Bidolku - :kiss: :kiss: :kiss:
gratki z powodu utraty wagi, ale pilnuj się, by nie spadała zbyt szybko, zwłaszcza, że masz teraz sporo stresu.
Kamyczka - mój synek za bardzo nie umie pić z butelki, więc dałam mu parę razy herbatkę łyżeczką i bardzo mu smakowała, aż krzyczał, gdy za wolno mu podawałam :) Gdy karmi się piersią, nie trzeba przepajać dziecka, ale powoli przyzwyczajam go do innych smaków niż mleczko, bo wkrótce i my rozszerzamy dietę.
Misiowa - ładny klopsik z Twojej córci, podeślij aktualną foteczkę, bo te fałdki maluszków są przesłodkie.
Olga- Ignaś długi, ale mówią, że jak dzieci śpią, to rosną, więc nie powinnyśmy mieć powodów do zdziwienia :woohoo: :woohoo:
Anna - Mati słodziak, widzę, że ma Uczniaczka :)
Daria - ja też miałam wczoraj odwiedziny prawie przez cały dzień, ale dzisiaj już luzik ;)
Słoneczko - wczoraj miałyśmy temat o teściowych, więc chyba wywołałyśmy wilka z lasu ;) nie martw się, ważne, by mąż był po Twojej stronie.
Chłopek - a może Ksawcio jest zazdrosny o cycusia?
Saiko, Daners - wyrośną z tego, kiedyś na pewno. Teściowa mi opowiadała, że mój mąż darł się niemal bezustannie, przeszło mu, jak skończył pół roku i potem był dzieckiem idealnym :laugh:
M89M - dobrze doczytałam, że Miro śpi tylko 7 godzin na dobę czy to jednak w ciągu nocy?
Wojtek śpi 10-12 godz. w nocy (oczywiście z przerwami na karmienie), a wciągu dnia ma 3-4 drzemki po 45 min. - 1 godz., czasem 2 godz. (ale to bardzo rzadko).
M_M - a Oliwierkowi przebił się już ten ząbek?

Odezwę się później, bo dzidzia się budzi :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #472083 przez Misiowa
Kamyczka my tez tylko na cycu:)Ale mi to nie przeszkadza;)leniuch ze mnie i z samym cycusiem mi latwiej a z pierwszymi posilkami to sie troszke zamieszania zrobi:p Choc nie ukrywam ze ciekawa jestem reakcji Hanci na cos nowego w buzce.

Bidolku biedny Sebus:( A Kamilka pewnie tez wyczowa Twoj kiepski nastroj. Jak tylko ja jestem niespokojna to Hani sie odrazu udziela.

12 lata 1 miesiąc temu #472091 przez chłopek
anszka raczej nie bo sie go pytam czy chce to nie:)
ja juz dawno wszystko jem jeszcze jak nie dokarmialam

12 lata 1 miesiąc temu #472092 przez Kamyczka
Anszka kurde ile Ty piszesz i o kązdym pamiętasz :)
Słoneczko a co z twoimi teściami nie tak????
Misiowa tez się zastanawiam jak młody zareaguje na nowe,pił z butli więc umie z łyżeczki i ze strzykawki też umie :) więc myślę,że to będzie kwestia smaku,jak mu dawałam słodki syropek to chciał więcej :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #472095 przez chłopek
moj jak cos je to tak jak by gryzł :) śmiesznie to wyglada

12 lata 1 miesiąc temu #472097 przez Misiowa
Moja pediatra powiedziala ze u Hanci lepiej do tego 6 miesiaca poczekac bo nie ma co jej dodatkowo tuczyc:D hahaha ;) a o kaszkach to powiedziala ze mam wogole zapomniec do 10 miesiaca:D a ja juz nawet kupilam sobie dwie:)

Anszka no klopsik z niej niezly sle za to jaki slodki:) zdjecie jakies wrzuce jak bede lapka miala bo maz dzis do pracy zabral.

12 lata 1 miesiąc temu #472098 przez Kamyczka
chłopek napisał:

moj jak cos je to tak jak by gryzł :) śmiesznie to wyglada

jak dawałam Dominikowi kropelki na łyzeczce to najpierw się tak dziwował i krzywił a potem dziamgał heehhehe śmiesznie to wyglada....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka