BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471555 przez mama89muminka
mloda_mamuska a dziekuje, model przystojny to i awatar sie udal ;) cala sesje zdjeciowa dzisiaj i wczoraj porobilismy :P

saiko jezeli chodzi o mleko to moj wcina nawet ponad 200ml, a przegotowana wode pije ok 80ml raz dziennie (daje mu raz bo cale 80 wpiernicza na raz, a moja mama mowila zeby nie dawac mu az tyle, dlaczego- nie wiem, jako ze Miro jest moim pierwszym dzieckiem slucham sie jej, bo do takich malych szkrabow nie mam doswiadczenia)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471556 przez mloda_mamuska
saiko moj do niedawna pil co 3-4 godziny 150ml a ostatnio cos mu sie zmienilo i pije raz 90 raz 180 ... i raz musze dorabiac a raz polowe wylewam... wczoraj wieczorem wypil 190ml. a przedwczoraj wieczorem 90ml. :angry: a juz 3 tygodnie ladnie jadl rowno co 3-4 godz 150 ..a teraz jak na poczatku ;/

a Twoj?

12 lata 1 miesiąc temu #471563 przez saiko
mloda_mamuska napisał:

saiko moj do niedawna pil co 3-4 godziny 150ml a ostatnio cos mu sie zmienilo i pije raz 90 raz 180 ... i raz musze dorabiac a raz polowe wylewam... wczoraj wieczorem wypil 190ml. a przedwczoraj wieczorem 90ml. :angry: a juz 3 tygodnie ladnie jadl rowno co 3-4 godz 150 ..a teraz jak na poczatku ;/

a Twoj?

MM, a herbatek, wody ? bo o to pytałam a nie o mleczko
a mleczka moj wypija tak jak Twój - od 80 do 180 :( i czesto musze wylewac pół butli

12 lata 1 miesiąc temu #471566 przez mama89muminka
Wlasnie i ja musze sie rozejrzec czy u mnie w sklepie sa herbatki dla takich maluchow, bo polka ze sloiczkami jest wrecz pelna (bo nie tylko niemowleta je jedza tutaj...) a herbatki jakos nie zauwazylam. Jakie wy kupujecie?

12 lata 1 miesiąc temu #471583 przez mloda_mamuska
a herbatki roznie od 30 do 140. czasem jeszcze soczek 60 ,70;)
mamamuminka ja z HIPPa kupuje .nie polecam z heinza-soczki sa z koncentratow i z chemia.i takie niedobre ;/

12 lata 1 miesiąc temu #471601 przez chłopek
ja mam bobovite

12 lata 1 miesiąc temu #471612 przez mama89muminka
Ok, dzieki, juz wiem ze powinna byc u nas herbatka HIPP. Zobacze jeszcze co mi doktorka powie we wtorek. W ogole to sie zaczynam stresowac rozszerzaniem diety. A Miro sie chyba zmeczyl swoimi bolacymi dziaselkami i spi juz ladne 2 i pol godziny. Szok :ohmy: Musze go obudzic niedlugo jak nie wstanie za 20 minut zeby go wykapac chociaz. Zmykam kochane, poki spi to zjem chociaz cos, dobrej nocy :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471628 przez mloda_mamuska
mamamuminka ale Ci dobrze. Moj to zaczął godzinę marudzenia.na szczescie jest juz tata i Go przejął;)

co do rozszeerzania diety czytałam,ze powinno sie robic odstępy 3 dni wprowadzając nowy produkt.
ja wprowadzam jeden na 5 dni srednio.

www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ka...iety-niemowlaka.aspx
znalazlam

chociaz ja inaczej wprowadzam,bo u mnie sąinne słoiczki. ja daje różnych firm,ale głównie HIPP ORGANIC i tam mięsko jest od 4 miesiąca tak samo jak pomarancza ,banan,sliwka czy gruszka .a w tej tabeli jest duzo pozniej. chyba kiepska ta tabela :dry: :)

12 lata 1 miesiąc temu #471692 przez daners
hej dziewczyny jezusicku ponad 214 wpisów do nadrobienia,,,,,zmeczyłam sie juz ;/hehe
ciezko bylo mi zagladac bo Fifi dalej mi popalic ;/ niedosc ze noc katastrofa to i dzien....tylko rece Ja niewiem co sie dzieje :)

Anszka sypialnia sie jeszcze robi;] narazie wali farba ;];] a dokonca jeszcze trszke..
i co najgorsze chyba wizyta u dentysty mnei czeka;/podeszla mi ropa ;/

dobra pojawie sie jutro bo czytaniem sie juz zmeczylam ;P ide na film,,,

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #471752 przez mloda_mamuska
daners biedna.daj fifiemu buziaka od ciotek niedobrych ;) i powiedz,ze ciocie Go moooocno proszą,żeby dał mamie odpoczac troszke :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #471765 przez saiko
daners napisał:

hej dziewczyny jezusicku ponad 214 wpisów do nadrobienia,,,,,zmeczyłam sie juz ;/hehe
ciezko bylo mi zagladac bo Fifi dalej mi popalic ;/ niedosc ze noc katastrofa to i dzien....tylko rece Ja niewiem co sie dzieje :)

Szymulin tez nam daje popalic od wczoraj - cały czas tylko 'noście mnie' :( a przy okazji piszczy tak świdrująco

12 lata 1 miesiąc temu #471783 przez kejtin
Ja ogladalam stepup4 - jest w sieci do sciagniecia;)

Saiko - ja z Grodziska Maz:) ale w sobote bede w Nowym Dworze bo mam wesele siostry;) Miasto nie jest mi obce:)))

Moja zjada 150ml i tak 5x na dobe:) tyle ze ja odciagam i swoje daje, choc nie ukrywam ze coraz ciezej pogodzic laktator z aktywnym malenstwem:)

Dzis na szczescie mala pieknie spala, byly tylko przerwy na karmienie i dalej szla spac, spacery jej sluza:)

Dzis sie budze chce malej zalozyc pajacyka, patrze za maly.. a dwa dmi temu pasowal:)
Waze... przekroczylysmy 6kg:)
Czekaja mnie zatem kolejne zakupy:)

12 lata 1 miesiąc temu #471879 przez Anna77
No i wreszcie jestem. Po dzisiejszej kontroli, Kubuś ma zmniejszoną ilość kropelek i zmierzamy do ich całkowitego odstawienia, ale bardzo powolutku. Za tydzień kolejna kontrola. Dzisiaj zaliczyłam 50 minut na orbitreku, gdyby nie to że musiałam wrócić o odpowiedniej godzinie, żeby mój B zdążył na swój trening, pewnie dobiłabym do godzinki. Jutro po pracy mój B z kolegami jedzie na weekend do Berlina. Co roku w czwórkę gdzieś wyjeżdżają na weekend. Będę więc od jutra do niedzieli sama z chłopakami.

A Mateusz nieźle. Śpi ładnie, budzi się często na karmienie, ale nie ma przy tym jakiś większych scen, więc jest ok. Codziennie jemy po pół słoiczka - bardzo smakowała mu zupka jarzynowa. A dzisiaj sam pięknie otwierał buźkę jak tylko zobaczył łyżeczkę :)

Dzisiaj przeszedł samego siebie. Spał tradycyjną poranną drzemkę półgodzinną, a potem od 11 do 14 na spacerku i po powrocie do domu. Normalnie śpi jeszcze z półgodzinki popołudniu, a dzisiaj za chiny nie mogłam go uśpić. No i o dziwo B mówił że dociągnął spokojnie do 19. Czyli w sumie jak zwykle.

daners kochana powodzenia w nadrabianiu.

Póki co Mati nie pije żadnych soczków i herbatek. Mleczko z piersi mu wystarcza :)

12 lata 1 miesiąc temu #471889 przez bidol
Jestem i ja

Załamałam się bo Tata został w szpitalu. Jakaś dziwna sytuacja. Chemie miał podana w 2 dawkach. Po pierwszej dawce miał robioną morfologię i była lekka poprawa - tj cos sie zadzialo. A po drugiej dawce wszystko sie cofneło :( nawet lekarze nie znaja przyczyny. Zaczyna martwic sie nie na zarty :(

12 lata 1 miesiąc temu #471922 przez Anna77
bidolku o cholera. Przytulam mocno i jestem z Tobą :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka