BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #472294 przez Olga
Witam dziewczynki.Ignaś przez wczorajszy nawał gości się rozstroił i poszedł spać o 23,ale dał mi pospać prawie do 10 (oczywiście on też spał).Teraz już od pół godz,znów smacznie spi,a ja mogę kawkę wypić i na laptopka trochę wejść.

Wczoraj jak była ta koleżanka z córką (ona ma 11 lat),to wspominałyśmy jak Olga i jej córka były takie małe,bo my sie razem trzymałyśmy,na spacerki razem itp.bo różnica jest 9 mies.między naszymi córkami.I ona mi zawsze tak niby zazdrościła,bo Olga chodziła na noc spać do późnego wieku o 19,w dzień oczywiście też spała,a jej Martynka mogła całe dnie od niemowlaka nie spać i na noc bardzo późno w nocy chodzila,a jak już umiała mowić,to zawsze z płaczem o 22-23 pytała się,dlaczego ona znów musi iśc spać,przecież wczoraj spała ha ha :lol: Rodzice opadali z sił,a ona ciągle na nogach,a teraz dopiero od 3 tyg.śpi w swoim pokoju,bo ciągle przechodziła do nich,albo do babci i po cichu tak wchodziła do łożka,jak ją wygnali,to za godzinkę lub dwie ponawiała próbę i tak do skutku.Teraz też przychodzi,ale już jej nie ustępują-11 lat i z rodzicami w łóżku,masakra jakaś :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #472296 przez mloda_mamuska
hej
mam problem :(
krwawie od wczoraj tak mocno jak w pologu. po prostu leje sie ze mnie jak z kranu ....... nie nadążam podpasek wymieniać i jeszcze polowe mieszkania juz zalałam. ciagle wlaczam praie i piore wszystko co zaleje.co za masakra. dorbze,ze oli w miare grzeczny.bo dodatkowo jesteem strasznie rozwścieczona.........

nadrobie was jak mi przejdzie troche.....

12 lata 1 miesiąc temu #472336 przez Olga
m m Ty nie masz czasem nadżerki? Moja znajoma tak krwawiła strasznie,to lekarz jej powiedzial,że to wcale nie jest od okresu,tylko nadżerkę taką miała i po wypalance jak ręką odjął,a tyle lat się męczyła biedna :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #472338 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

hej
mam problem :(
krwawie od wczoraj tak mocno jak w pologu. po prostu leje sie ze mnie jak z kranu ....... nie nadążam podpasek wymieniać i jeszcze polowe mieszkania juz zalałam. ciagle wlaczam praie i piore wszystko co zaleje.co za masakra. dorbze,ze oli w miare grzeczny.bo dodatkowo jesteem strasznie rozwścieczona.........

nadrobie was jak mi przejdzie troche.....

o kurczę,masakra,współczuję a nie możesz iść się zbadać?Tracić tyle krwi to niebezpieczne

12 lata 1 miesiąc temu #472339 przez mama89muminka
Olga Wspolczuje Twojej kolezance, cos wiem na ten temat jak dziecko nie chce spac, mam to samo w domu. To jak dlugo pozwalali jej tak z nimi w lozku spac?

mloda_mamuska Nie wiem co ci poradzic, moge jedynie powiedziec, ze tez mialam tak samo przy pierwszym okresie po pologu, w dodatku przez 3 tygodnie (jezeli o cie pociesza... :huh: ) Wypij sobie moze meliske, ja tak zawsze robie jak mnie cos drazni i zazwyczaj pomaga. A jak nie to Nutella ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472341 przez mama89muminka
Olga napisał:

m m Ty nie masz czasem nadżerki? Moja znajoma tak krwawiła strasznie,to lekarz jej powiedzial,że to wcale nie jest od okresu,tylko nadżerkę taką miała i po wypalance jak ręką odjął,a tyle lat się męczyła biedna :(

wez nas nie strasz bo ja mialam tak jak MM

12 lata 1 miesiąc temu #472352 przez Olga
Tak miała moja znajoma i to na serio nie był okres,tylko od nadżerki,ale ona miala dużą tą nadżerke :( Kilka podpasek musiała w nocy na raz wkładać,bo by ją zalało ha ha :)

A ta dziewczynka ma 11 lat i od 3 tyg.śpi w swoim pokoju,oczywiśie w nocy kursuje,ale rodzice są tym razem twardzi i odchodzi z kwitkiem ;) Jak ją w tamte wakacje zabraliśmy pod domek nad jezioro,to tylko jedną noc wytrzymała i z moją Olgą w łożku spała,nie sama :( i musieli po nią przyjechać :)

12 lata 1 miesiąc temu #472354 przez mama89muminka
To chyba i ja bede musiala sie przebadac. Albo poczekam na nastepny okres, jak bedzie to samo to wtedy pojde.

Watpie, zeby udalo im sie tak latwo nauczyc ja spac cala noc w swoim lozeczku, przez tyle lat przychodzila do rodzicow to moze byc ciezko... Chyba ze ja zmecza jakimis zabawami przez caly dzien to nie bedzie sie budzic w nocy i przychodzic do nich.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472360 przez Olga
To już jest panienka,za chłopakami się ogląda,a z rodzicami w łóżku spi-dla mnie to chore trochę ;)

Kurcze nie mam jeszcze czapeczki do chrztu i nie wiem jaką kupić,bo mi sie nie podobają zbytnio :unsure: a czasu mało ;)

12 lata 1 miesiąc temu #472362 przez mama89muminka
No ale po trochu to tez wina rodzicow jakby nie bylo... Ja mojego juz teraz probuje oduczyc spania z nami

12 lata 1 miesiąc temu #472365 przez mloda_mamuska
Olga ale jak ginekolog mnie badal to by nie zauwazyl ? i usg mialam robione i nic by nie wyszlo? jak bylam w polsce to bylam u 2 ginekologow moich prywatnie i mnie badali jak tam po porodzie sie zagoilo i badali mnie ginekologicznie i usg robili i mowili,ze idealnie . to mogloby sie teraz zrobic? jestem taka wściekla...i ciagle mi sie leje juz mi slabo przez to.......
dobrze,ze maly przysnął...

bidolku
przykro mi ,ze sebus tak reaguje ..szkoda Go ale dzieci tak maja,ze czują jak cos sie dzieje.On widzi ze dziadzia nie ma,ze Ty jesteś smutna...dzieci to odczuwaja.bedzie dobrze Kochana,nie zalamuj sie! :kiss:

mamamuminka wiesz co jak zawsze mialam bardzo mocno okres i to bardzo bardzo dlugo... ale teraz to doslownie leje sie jak z kranu mocno. nie nadazam wkladek zmieniac. wstalam rano do malego .wstalam z lozka i poczulam jakby ktos mi kurek odkrecil i lalo sie mocno patrze miedzy nogi a mi przecieklo przez wielką podpaske ,majtaski taki ściskające i spodnie obcisle i leje sie strumieniem miedzy nogami na ziemie........ :dry: :dry: :dry: :dry: w nocy przebralam sie w taki obicsle legginsy,bo pizame cala krwią przemoczylam..... :huh:

12 lata 1 miesiąc temu #472368 przez chłopek
ja tez miałam nadzerke i nie miałam tak jak mm wiec to nie nie ma reguły,
olga moja szwagierka tez spi ze swoimi dziecmi maja swoje pokoje ale i tak w nocy do niej przychodza: 9, 6 i 4 lata maja

12 lata 1 miesiąc temu #472373 przez mloda_mamuska
ja tez spalam z mama dlugo ;PPP i moja siostra ;P ale to dlatego,ze moj tata od kiedy tylko pamietam jezdzil tirem i raz na 2,3 tygodnie przyjezdzal do domu na 2,3 dni i wtedy u siebie spalysmy a tak to z mama ,bo ona sama my same to tak razem razniej bylo :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #472374 przez mama89muminka
Ja wlasnie tez tak, 3 opakowania podpasek w ciagu 4 dni zuzylam. Najgorzej cieknie jak wstajesz albo idziesz, wtedy to potop normalnie...

12 lata 1 miesiąc temu #472376 przez chłopek
mm a bierzesz tabletki anty?
moja kolezanka ze studiów tak miała spała na ręczniku bo tak sie z niej lało po tabletkach anty spokkoj miała, dosc długo w ciaze nie mogla zajsc ale sie im udało ma ślicznego synka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka