BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #472102 przez Kamyczka
Misiowa napisał:

Moja pediatra powiedziala ze u Hanci lepiej do tego 6 miesiaca poczekac bo nie ma co jej dodatkowo tuczyc:D hahaha ;) a o kaszkach to powiedziala ze mam wogole zapomniec do 10 miesiaca:D a ja juz nawet kupilam sobie dwie:)

Anszka no klopsik z niej niezly sle za to jaki slodki:) zdjecie jakies wrzuce jak bede lapka miala bo maz dzis do pracy zabral.

Misiowa mój też dużo waży,więc nie ma co przesadzać z dokarmianiem :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #472104 przez anszka
Chłopek - miałam na myśli dietę Wojtka, bo mojej już się nie da bardziej rozszerzyć :laugh:
Kamyczka - a jak u Dominisia ze spaniem wygląda?

12 lata 1 miesiąc temu #472105 przez chłopek
no tak masz racje jak dobrze wazy to po co dokarmiac i dawac jakies inne smakołyki,

12 lata 1 miesiąc temu #472106 przez chłopek
anszka no myslalam ze nie wszystko jesz i dlatego:)

12 lata 1 miesiąc temu #472107 przez Kamyczka
anszka napisał:

Chłopek - miałam na myśli dietę Wojtka, bo mojej już się nie da bardziej rozszerzyć :laugh:
Kamyczka - a jak u Dominisia ze spaniem wygląda?

wiesz co różnie, w nocy nadal się budzi na cycola ze 2,3 razy :( a w dzień śpi też 2,3 razy tak do godzinki

12 lata 1 miesiąc temu #472118 przez Anna77
Anszka szczeniaczek-uczniaczek to jeszcze po Kubusiu. Bardzo fajna zabawka.

Kamyczka pierwsze jabłuszko mój dostał jak miał 4 m-ce i tydzień. Też karmię tylko piersią. W sumie nie wiem czemu mu dałam, chyba też troszkę dlatego że mój B nie mógł się doczekać, kiedy sam będzie mógł mu coś dawać. A w sumie to i tak może tylko w weekendy :laugh: Nie spiesz się, jeśli mleczko wystarcza, to przecież nie trzeba nic wprowadzać nawet do końca 6 m-ca :)

12 lata 1 miesiąc temu #472124 przez chłopek
ej cosiek :) ksawcio chodzi i tak woła

12 lata 1 miesiąc temu #472126 przez Kamyczka
chłopek napisał:

ej cosiek :) ksawcio chodzi i tak woła

heheehhe dzieciaki są urocze i nieprzewidywalne :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #472131 przez chłopek
za duzo bajek o myszcze miki:)

12 lata 1 miesiąc temu #472140 przez Anna77
Dzisiaj Mateusz od 9 do 10 próbował zasnąć. Niby codziennie niemal tak śpi - krótka 30 minutowa drzemka. A tu zmiana - nie zasnął. No to po godzinie kulania w łóżeczku, powiedziałam że koniec tego dobrego. Teraz zaraz będzie cycuszek i spadamy na spacerek. u nas jakieś 0 stopni dzisiaj. W sumie wczoraj po południu nie zasnął i dzisiaj już drugi raz. Czy to jakieś zmiany, czy zbieg okoliczności :unsure: Ciekawe

chłopek he he, musi to super brzmieć :)

12 lata 1 miesiąc temu #472168 przez saiko
dzien dobry kobietki,

noc byla bardzo dobra, zasnal ok 22, obudzil sie o 24 (zjadł) obudzil sie ok 3 (zjadl) i ok 6:40 (zjadł) i na amen obudzil sie ok 8:30

wlasnie pije druga kawe, mały śpi

poprzegladałam jego ubrania i jakos w szafce zaczelo wiac pustka :( body maja za krotkie rekawy, polspiochy sa za ciasne w pasie, śpiochy sa za krótkie na długosc

szykuja sie zakupy

kolderkę kupiłam taka cienka i od dzis bedzie pod nia spal

bidol - biedny Sebuś :( skąd takie myśli w główkach małych dzieci
nie kuś ta dietą ;) bo mi waga stanęła na 60-61 i za cholerę nie chce spaść a ja powinnam ważyć max 56
mój fotelik jest do 10kg ale mój Szymonek to raczej nawet do 8kg nie dobił jeszcze
Bidolku - tez pamietam jak narzekałyśmy, ze nigdy nie urodzimy :) i te herbatki, wiesiołki itd ;)

Anna - i co? rozumie jak mu mówisz? bo mój nie rozumie. Mówię do niego "Skrzeczuski, nie skrzecz, nie wolno" a on jeszcze głośniej ;)

chlopek - to ksawcio niedobry sie zrobil dla braciszka, mam podobne zdanie co anszka - moze to zazdrosc

12 lata 1 miesiąc temu #472183 przez Misiowa
Saiko ja tez mialam ten problem ale juz sie obkupilam,i teraz w druga strone przegielam za duzo body z dlugim rekawem kupilam:D
Dziewczyny co dzis planujecie na obiad?ja zupelnie nie mam pomyslu a zaraz musze na jakies zakupki sie wybrac...myslalam o jakiejs rybce albo zapieknace z makaronem lub ziemniaczkami:)

12 lata 1 miesiąc temu #472218 przez Marta M
Witajcie, jestem wrześniówką 2011, moja kuzynka pomaga mamie tej tak bardzo chorej dziewczynki i codziennie zbieramy głosy aby mogła wygrać konkurs blogów i pojechać w nagrodę na wakacje :) Jeśli dacie radę dodajcie do zakładek i klikajcie proszę raz dziennie do 15 grudnia. Bardzo Was o to proszę. Poczytajcie o niej na blogu. Możemy pomóc tym jednym kliknięciem..

tak mnie przejął jej los, proszę klikajcie...też mogę codziennie przypominać, tu jest link:

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

12 lata 1 miesiąc temu #472227 przez mama89muminka
anszka napisał:

M89M - dobrze doczytałam, że Miro śpi tylko 7 godzin na dobę czy to jednak w ciągu nocy?
Wojtek śpi 10-12 godz. w nocy (oczywiście z przerwami na karmienie), a wciągu dnia ma 3-4 drzemki po 45 min. - 1 godz., czasem 2 godz. (ale to bardzo rzadko).

Tak, w nocy, ale tale to i w najlepszym wypadku, czesciej sie zdarza ze spi mniej. On ma tyle energii, ze nie wiem co to bedzie jak zacznie chodzic :huh:

Bidolku mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, zycze zdrowia dla taty :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #472276 przez mama89muminka
Dziewczyny, uznacie mnie za wariatke jak wam cos powiem, Wlasnie Miro sie bawil ze mna i powiedzial bardzo wyraznie "kocham" :laugh: Probowal powiedziec cos jeszcze ale nie za bardzo mu wychodzilo chyba. Teraz biedny zmeczyl sie zabawa i spi :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka