BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #471158 przez bidol
M_M - nie interesuje mnie to- Jakoś musi przeżyć :laugh: :laugh: :laugh:
za 10 lat :ohmy:

m89m
- n o moją teściową z opowieści już dziewczyny poznały :laugh: ooojjjj kruwsko takie że szok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - jak Seba się urodził - to świata poza nim nie widziała i troszke nadal tak jest - przekupuje go jak może - najchętniej to zrobiła by tak żeby mieszkał u nich :angry: kupuje mu po 3 zabawki na raz- bo nie potrafi mu odmuwić :dry: a jak proszę że na gwiazdkę, pod choinkę lub inne śięto kupiła mu tylko jedną zabawkę a jak ma już ochotę na więcej to ubranie - to udaje że nie słyszy :angry: :angry: :angry: :angry:
zato Kamila jak się urodziła - do szpitala nie przylaciała - 2 tygodnie po powrocie do domu przyjechali z teściem i dali jej album i kasę. Jak na zapalenie płuc leżałyśmy w szpitalu to nawet nie zadzwoniła nie zapytała :angry: Ma swój sklep z zabawkami i Ostatnio jak byliśmy to Sebkowi zabawkę dała a Kamili już nic - a grzechotek i takich tam dla małych dzieci ma sporo w sklepie :angry: :angry: :angry: A poza tym ignoruje ją jak tylko potrafi :angry: :angry: :angry: :angry:
och - jak ja jej ........................, ............. :angry: :angry: :angry:

nie dość że głodna to jeszcze teściowa teraz w głowie mi siedzi :dry:

Olga
- biedna dziewczyna :( ale widzisz -tu się sprawdza powiedzenie - co nas nie zabije to nas wzmocni :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471165 przez mama89muminka
anszka napisał:

M89M - dobrze widzę? braliście ślub we wtorek? opowiedz nam trochę, jak trafiłaś do Finlandii i jak się tam czujesz?

Tak to byl wtorek, mamy tylko slub cywilny bo maz jest luteranem, a raczej byl bo do kosciola nie chodzil a podatki tylko za to placil, wiec sie wypisal oficjalnie z wiary. Chcemy wziac koscielny ale pewnie bedzie problem w Polsce u nas w parafii bo ksieza u nas zacofani, nawet o chrzest sie boje isc zapytac. To znaczy pojde oczywiscie jak bede w Polsce ale nie wiem co mi powiedza. Historia jak trafilam tutaj jest dosc dluga, poznalam meza przez internet, on przyjechal do mnie, pozniej ja do niego, oj duzo sie wtedy dzialo, jakos tak sie zlozylo ze u niego zamieszkalam, zareczylismy sie i po prawie 3 latach wzielismy slub. a dokladnie 9 miesiecy pozniej urodzil sie Miro. Jak obliczylamjuz bylam w ciazy jak bralismy slub tylko o tym nie wiedzialam ;) a ciaza byla przenoszona i niech niektorzy wierza ze dzieck slubne jest :P

12 lata 1 miesiąc temu #471172 przez Olga
bidol jak moja teściow by tak zrobiła,że jednemu dziecku by dała,z drugiemu nie,to ja bym jej oddała tą zabawkę chyba.Nienawidzę,jak się dzieci traktuje nie równo :angry: Tak robi mój były mąz,mówią mu wszyscy,że zamiast dać Marice 100zł,niech to podzieli i powie,że dla obu córek i zauważyłam,że zaczyna tak robić,ale i tak nie raz doładuje Marice telefon,a Oldze już nie :angry: Palnęła bym go w łeb,to by się od razu opamiętał :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #471185 przez mloda_mamuska
bidol to jest najgorsze,ze tak nierowno sie traktuje dzieci.... no i pewnie Kamilce kiedys bedzie przykro ,ze ma taka babcie ...
moja babacia tez taka jest w sumie...mojej siostrze wszystko mi nie..zawsze sie tlumaczy,ze to pierwsza wnuczka..ale to jej nie usprawiedliwia . ja tam o nią zazdrosna nie jestem wiec nie ma takiego problemu,chociaz czasem zrobilo mi sie przykro nie powiem. Tak samo teraz mieszkanie na siostre przepisala i mi opowiada o tym,ze moja siostra bedzie miala to i tamto.a jak kiedys ja powiedzialam-w zartach a co ja dostane to powiedziala:ty to masz meza to nie potrzebujesz... chamskie trochę.no ale trudno ;)

zdążyłam małemu obciąć pazurki,bo znow do krwi sie po twarzy podrapal.....o juz sie budzi :angry:

mam wyrzuty sumienia-zjadlam paczka. byl taki tlusty.... wszystko przez mojego meza nakupuje i ja pozniej wcinam.a juz czuje,ze znow zamiast chudnac to mi w boczki idzie :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #471193 przez mama89muminka
mloda_mamuska napisał:

bidol to jest najgorsze,ze tak nierowno sie traktuje dzieci.... no i pewnie Kamilce kiedys bedzie przykro ,ze ma taka babcie ...
moja babacia tez taka jest w sumie...mojej siostrze wszystko mi nie..zawsze sie tlumaczy,ze to pierwsza wnuczka..ale to jej nie usprawiedliwia . ja tam o nią zazdrosna nie jestem wiec nie ma takiego problemu,chociaz czasem zrobilo mi sie przykro nie powiem. Tak samo teraz mieszkanie na siostre przepisala i mi opowiada o tym,ze moja siostra bedzie miala to i tamto.a jak kiedys ja powiedzialam-w zartach a co ja dostane to powiedziala:ty to masz meza to nie potrzebujesz... chamskie trochę.no ale trudno ;)

zdążyłam małemu obciąć pazurki,bo znow do krwi sie po twarzy podrapal.....o juz sie budzi :angry:

mam wyrzuty sumienia-zjadlam paczka. byl taki tlusty.... wszystko przez mojego meza nakupuje i ja pozniej wcinam.a juz czuje,ze znow zamiast chudnac to mi w boczki idzie :angry:

Z moja babcia jest dokladnie tak samo, tylko faworyzuje jej corki dzieci, bo ma jeszcze mojego tate, ale to ze mieszka obok nie znaczy ze nie potrzebuje czasem tez pomocy. Tak ze moje siostry cioteczne zawsze maja lepiej, tym bardziej ze ich rodzice zarabiaja wiecej od moich.

A i od tesciowej mojej za wiele nie moge oczekiwac, raz mielismy z mezem taka sytuacje ze w tym samym czasie on musial byc w pracy a ja na kursie i nie mielismy z kim dziecka zostawic, to dzwonimy do niej, ona mowi ze zbaczy i oddzwoni, minal dzien a telefon milczy, maz probowal sie dodzwonic a ona ma telefon wylaczony, pozniej sie glupio tlumaczyla ze samochodu nie miala :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #471200 przez mloda_mamuska
mamamuminka no to vhamsko postapila. moja tesciowa akurat chciala,zebym malego jej zostawiala jak bylam w polsce. ja sie balam.bo czulam,ze tylko ze mna jest bezpieczny... no i nie balam sie zostawic Go z moimi rodzicaami czy moja siostra.a z tesciami tak jakos nie bardzo.ale dwa razy dostali Go na pol godzinki i tacy szczesliwi byli.tylko moja tesciowa wazy z 40 kg wiecej na pewno nie ...ciagle sie odchudza i ciagle twierdzi,ze jest za gruba a wyglada juz fatalnie i wiecie im czlowiek starszy i chudszy tym gorzej wyglada a ona nie da sobie przemówic i nie miala zbytnio sily,zeby olego dźwigać..a ja jej mowilam,ze ma wiecej jesc bo jak chce olego nastepnym razem to musi niestety meic wiecej sily.bo oli rosnie i przybeira na wadze-jak to dziecko;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471209 przez anszka
Rodzice mojego ojca też mieli wybranych wnuków, ja i mój brat do tego grona nie należeliśmy ;) Wyobraźcie sobie, że jak byliśmy w przedszkolu i zrobiliśmy laurki na Dzień Babci i Dziadka, to dziadek zrzucił je ze stołu, jak mu je wręczyliśmy. O rzucaniu w nas wiadrami i innymi przedmiotami, które miał pod ręką nawet nie wspomnę ;)
Teraz mam do tego dystans, ale gdy byłam mała, to było mi przykro, tym bardziej, że ojciec mamy jest zupełnie inny, mój dziadzio kochaniutki :kiss:

M_M - ja wczoraj zjadłam pączka, nie mogłam się powstrzymać :silly:
M89M - a podoba Ci się w Finlandii?

12 lata 1 miesiąc temu #471215 przez mama89muminka
To rzeczywiscie niefajnie, szczegolnie dla dziecka...

12 lata 1 miesiąc temu #471227 przez mama89muminka
WTak szczerze to juz w gimnazjummialamjakas obsesje na punkcie Finlandii ale jak tu mieszkam juz kilka lat to chyba wolalabymbyc w Polsce, tyle ze system tu jest lepszy bo jaknie pracujesz to ostajesz pieniadze i nie musisz spelniac jakisglupich warunkow jak w polsce. i nie podoba mi sie ze tu za szpital trzeba placic, jak bylam z Miro raz bomyslalam ze ma biegunke, za tydzien przyszedl rachunek.. oczywisciesa plusy i minusy bycia tutaj, jak wszedzie chyba

12 lata 1 miesiąc temu #471242 przez mloda_mamuska
mamamuminka naprawde musieliscie za szpital placic? ale taki panstwowy ? masakra. my jak raz poszlismy z malym do szpitala to nie chcieli nas wypuscic,bo tutaj szpitale są zamykane...jak wiezienie ;p i zeby drzwi sie otworzyly,zeby wyjsc to trzeba miec wypis od lekarza specjalny ktory pokazuje sie przy wyjsciu inaczej drzwi sie nie otworzą. ;)

my ja kidziemy do lekarza i np lekarz zauwazy,ze maly ma sucha skroe to dostajemy recepte i kosmetyki dla niego mamy za darmo;) a w sklepie patrzylam to te kosmetyki po 20-30 funtow sa to dosyc drogie; ) jak w polsce bylam to tez lekarz mi przepisal kosmetyki na skore i 400zl musialam za nie zaplacic..i zatęsknilam za anglią.hehehe

w ogole mi sie super tu zyje.i w ogole nie choruje ..a w polsce co jakis czas,katar czy inne lekkie przeziebienie;)

12 lata 1 miesiąc temu #471248 przez mama89muminka
Tak, panstwowy. No ja tez dostaje za darmo leki, witaminy, wszystko co potrzebuje, nawet raz mialam dostac taka kratke na wozek zeby mi koty do niego nie wcodzily ale okazala sie za duza. I antykoncepcyjne tez za darmo przez caly rok mam dostawac ale ich nie biore bo nie mam nawet na to czasu przy moim dartym dziecku, pozatym tez okres przez 3 tygodnie po nich mialam w zeszlym miesiacu :(

12 lata 1 miesiąc temu #471287 przez mloda_mamuska
mamamuminka no ja tez zaczelam brac teraz tabletki i mam okres juz miesiac i ciagle mam... mam nadzieje,ze minie :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #471288 przez mama89muminka
Umordowac sie idzie z tym okresem... A jakie bierzesz?

12 lata 1 miesiąc temu #471301 przez Daria23
Hej ja tylko na chwile Tymek dziś ma straszny humor normalnie wysiadam przy nim....
Ja też biore tabletki ale okres miałam normalny 5dni chyba...

chłopek-ja chcę za niego 40zł+wysyłka bo dałam 55zł za niego

12 lata 1 miesiąc temu #471302 przez chłopek
olga mój maz sie wkurza ze butelka go karmiłam, no ale teraz nic nie mowi bo musze go dokarmiac

w dzien tez karmie ale sciagnetym z butelki bo on mi nie chce czasem sie cyca chwycic

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka