BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #471927 przez saiko
bidol napisał:

Jestem i ja

Załamałam się bo Tata został w szpitalu. Jakaś dziwna sytuacja. Chemie miał podana w 2 dawkach. Po pierwszej dawce miał robioną morfologię i była lekka poprawa - tj cos sie zadzialo. A po drugiej dawce wszystko sie cofneło :( nawet lekarze nie znaja przyczyny. Zaczyna martwic sie nie na zarty :(

oj Bidulko trzymaj się, jestem dobrej myśli

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471932 przez Olga
bidol trzymam kciuki za Twojego tatę-wszystko będzie dobrze :)

Dzisiaj nie mialam wcale czasu,żeby tu zajrzeć.Najpierw sąsiadka do mnie zajrzała,chciała mi podziękować,że jej zamówiłam przez internet różne produkty bezglutenowe,bo musi przejśc na taką dietę,a sama nie wiedziała jak to zrobić,później godzinny spacerek.Po powrocie przyszła moja mama z zaopatrzeniem słoiczkowym dla wnuka,później ta znajoma,co wam pisałam,że podaje już zwykłe mleko z kartonu,a maly ma teraz 5,5 mies-waży 10kg.Na koniec przyszla jeszcze jedna koleżanka z córką.Cały dzień ktoś.Nawet obiadu nie miałam czasu zjeść :angry:

Ignaś wytrąbił na noc 210ml mleczka i ciągnął dalej-on nigdy nie zostawi nawet kapki.I spróbował kaszki mamnny z hippa,takiej w słoiczku-bardzo mu smakowała :) On jest wszystkożerny ha ha :lol: A ten mały co był dzisiaj u nas na noc zjada 340ml tego mleka,ma dwie butelki uszykowane i ona musi szybko zamienić jak pierwsza się skończy,tak się drze mały :)

saiko ja mam podobne zdanie na temat słoiczków,niż warzyw i owoców z nieznanych źródeł ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #471933 przez Misiowa
Hej dziewczyny:)
Troche mnie nie bylo bo jakos nie nadazam z czytaniem ;)Hancia daje mi popalic i nie mam czasem nawet czasu zeby cos zjesc...
Bylismy dzis u lekarza i mamy poprawe Hania pierwszy raz przytyla w ciagu miesiaca mniej niz 1 kg - jedyne 980 gram:D i w ten sposob mamy juz 8,2 kg:) to i tak mniej niz sie spodziewalam:) Pani dr powiedziala ze w takim wypadku nie ma mowy o zadnych kaszkach a ze sloiczkamj tez jeszcze poczekamy:)hehe co za klopsik;)

Wlasnie ogladam step up 4:)

Bidolku mocno trzymam kciuki za Twojego tate!trzymaj sie:*

12 lata 1 miesiąc temu #471936 przez Misiowa
Olga ale Twoj Ignas to maly glodomorek:) ale sunus Twojej kolerzanki to dopiero lubi pojesc;) my tez pewnie niedlugo do 10 kg dobijemy;) zaraz bede musiala kupowac nowy fotelik do samochodu:D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471938 przez Olga
Misiowa no właśnie,do ilu kg są te nasze foteliki,bo zapomniałam-do 10 ?
Ignas waży podobnie do Hani,my niedługo na szczepienie idziemy,to go zważę dokładnie :) Ten synuś mojej znajomej to od dawna pije zwykle mleko ze sklepu z kartonu ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #471940 przez Misiowa
Olga foteliki sa do 13 kg ostatnio sprawdzalam bo swydawalo mi sie ze do 10kg i sie przestraszylam;) To mleko z kartonu to chyba srednio zdrowe dla takiego maluszka. No i nie ma tych wszystkich skladnikow odzywczych ktore sa w modyfikowanym...ja bym sie nie odwazyla podac:)
No ciekawa jestem ile Ignas bedzie wazyl:) My 26 mamy szczepienie wiec tez zwaze zeby zobaczyc czy moze przybiera coraz wolniej;)choc szczerze watpie bo cycusia nadal ciagnie co 1-1,5 h:D A przy okazji pielegniarka zmierzyla tez Hancie i wyszlo jej 64,5 ...hmm nie wiem jak to mozliwe skoro ciuszki 68 sa juz na nia za male:D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471941 przez Olga
Misiowa Ignas według moich córek wygląda na drobnego,chociaż waży dużo więcej niż one w jego wieku,ale to dlatego,że jest strasznie długi.Na ostatnim szczepieniu mial 71cm-ciekawe ile ma teraz? :unsure:
Co do mleka w kartonie,to też bym nie podał takiemu maluszkowi i takiego od krowy raczej też nie :)

bidol widziałaś,wczoraj były nowe odcinki porodówki na tlc-popłakałam się jak oglądałam ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471950 przez Misiowa
Dziendobry mamusie:)
Przez ten step up polozylam sie spac po 1 a juz o 7 pobudka i jednym slowem jestem znasakrowana:D bez kawy sie nie obedzie;)

Olga czyli Twoj Ignas szukuje sie na koszykarza:) wysoki i przystojny od lasek sie nie opedzi;)

12 lata 1 miesiąc temu #471977 przez Daria23
hej Kobitki i ja się przywiam z rana..coś ostatnio nie mam czasu na nic nie wyrabiam się:)jeszcze codziennie ktoś przychodzi w odwiedziny normalnie nikt nie przychodzi a w tym tygodniu jaby się wściekli wszyscy:)dziś też przyjeżdża 5 koleżanek-masakra....
Tymuś cały i zdrowy codziennie chodzimy na spacerki ale musze mu kupić kombinezon bo jednak już zimno jest...

Bidol-my również trzymamy kciuki

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym glutenem od kiedy go wprowadzacie i od czego zaczynacie???

12 lata 1 miesiąc temu #471994 przez daners
to i ja mówie dzien dobry :D

buziaki chyba poskutkowały mały dzis w lepszym nastroju niekaze sie nosic;] teraz ma drzemke

nocka jak nocka bez rewelacji ;] ale przywykłam .....

m-m niema cie ;p ja myslalam że Ty z kawa czekasz juz tu .....na mnie hahaha zartuje:)

Bidol trzymam kciuki za tate i bedzie dobrze...NO MUSI BYC.

Daria my gdzie tam gluten hehe my mamy dopiero dwa sloiczki za soba marchew i jabklko :d

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471995 przez Anna77
Przywitam się i ja szybciutko i zmykam robić śniadanko :)

Daria tu masz o glutenie www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Artic...70-9116-3d7d80df5f47 . Parę stron temu pisałam jaki mi poleciła przygotować kaszkę mannę pediatra. Przygotuj wg proporcji z opakowania. Potem dajesz pół łyżeczki ugotowanej kaszki manny na 100g jedzonka :)

U nas dzisiaj znowu mgliście :huh:

Aaaa i sprawdziłam też ten mój fotelik od wózka. On jest do 10kg. Ciekawe kiedy mnie czeka zmiana, ale chyba jeszcze sporo czasu, bo Mateusz miał tydzień temu 7,5kg. W przyszłym tygodniu mamy szczepienie to zobaczymy jak przybiera. Przez ostatnie 4 tygodnie - 500g.

Mateusz bawi się na podłodze a jak zaczyna piszczeć muszę się pojawić, podać mu jaką zabawkę i wytłumaczyć, że korona mu z głowy nie spadnie jak troszkę sam poleży, otoczony zewsząd zabawkami ;)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #471997 przez daners
Anna slodki ten Twój Mati :) i co rozumie slowa....bawi sie sam:)
Moj czasami potrafi...ale chyba bardzxiej woli jak sie patrzy na niego przy zabawie;-p

u mnie tez mgliście..i zimno ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471999 przez Misiowa
Daria a masz juz jakis kombinezon wypatrzony?Mi sie bardzo podobaja te ze smyka ale sa drogie..i czekam na jakies przeceny:)
A jesli chodzi o gluten to akurat wczoraj rozmawialam o tym z pediatra:) Ja karmie piersia i powiedziala ze w takim wypadku zaczniemy w 6 miesiacu poprzez dodawanie 2g glutenu do zupki jarzynowej. I powiedziala ze najlepiej jest kupic takie biszkopciki z hippa one sa po 7 miesiacu ale w formie stalej a ona mowi zeby wlozyc biszkopcika do wody zeby powstala papka i ten jeden rozpiszczony biszkopcik odpowiada 2 g glutenu:)i to dodac do tej zupki;) ale sama nie wiem czy tak bede robila;)

Anna ale Twoj Mateuszek ma fajne zabaweczki:) Hania na macie swojej tylko chwilke wytrzymuje;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472017 przez bidol
Doberek.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Mam ciagle nadzieje ze to pomylka w labolatorium. Bo inaczej nie mam pojecie czemu tak by sie zrobilo:(

U Nas nocka nie za bardzo. Seba przyszedl do Nas w nocy. Chodzi jak zbity pies. Wczoraj powiedzie ze dziadzio juz nigdy nie wroci i sie poplakal. On nawet za mna tak nie tesknil jak bylam w szpitalu. Straszne to. Widze jak cierpi :(
Mala sie tez cos nad ranek krecila i z nienadzka zaczela piszczec. Dziwne.

Ja nadal na diecie. Juz mam 3 kg mniej :)

Co do fotelikow to nasz na bank jest do 13 kg ale wiem ze niektore sa do 9 kg.

Dle Seby mamy Beby Confort i jest rewelacyjny. Przekreca sie w strone drzwi zeby latwiej bylo wlozyc dziecko i ma 2 pozycje pochylenia - np do spania lub dla mniejszych dzieci. Jest od 9 do 17 kg. Wiec jak tylko Seba z niego wyrosnie to Kamila w niego wskoczy :) a Sebie trzeba bedzie kupic nowy :)

Ja wzielam sie na sposob juz prawie Kamili na rekach nie nosze. Zagaduje ja przekladam w rozne miejsca i pomaga.
Denerwuje mnie tylko to ze non stop sie przekreca na brzuszek nawet jak juz nie ma sily trzymac glowki ktora laduje w lozku - i boje sie ja nawet na chwile sama zostawic bo sie jeszcze udusi :(

Ania - ale Matus słodki - a jaki juz duzy :) piekny chlopczyk. I wiem ze juz to mowilam - strasznie do Kubusia pidobny :)
Łał a za tydzien Matus juz 5 miseia bedzie swietowal.
Ale ten czas leci :)

A pamietacie jak jeszcze niedawno doszukiwalysmy sie oznak porodu :) az milo powspominac. Az chyba zaraz wroce sie te kilkaset stron :)

12 lata 1 miesiąc temu #472020 przez Anna77
Misiowa super pomysł z tym biszkopcikiem. Może jednak ten wypróbuję. Zobaczę.

Daners średnio rozumie, ale ja nie daję za wygraną :) Gdzieś musimy znaleźć jakiś złoty środek :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka