- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Jestem i ja
Załamałam się bo Tata został w szpitalu. Jakaś dziwna sytuacja. Chemie miał podana w 2 dawkach. Po pierwszej dawce miał robioną morfologię i była lekka poprawa - tj cos sie zadzialo. A po drugiej dawce wszystko sie cofneło nawet lekarze nie znaja przyczyny. Zaczyna martwic sie nie na zarty
oj Bidulko trzymaj się, jestem dobrej myśli
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Dzisiaj nie mialam wcale czasu,żeby tu zajrzeć.Najpierw sąsiadka do mnie zajrzała,chciała mi podziękować,że jej zamówiłam przez internet różne produkty bezglutenowe,bo musi przejśc na taką dietę,a sama nie wiedziała jak to zrobić,później godzinny spacerek.Po powrocie przyszła moja mama z zaopatrzeniem słoiczkowym dla wnuka,później ta znajoma,co wam pisałam,że podaje już zwykłe mleko z kartonu,a maly ma teraz 5,5 mies-waży 10kg.Na koniec przyszla jeszcze jedna koleżanka z córką.Cały dzień ktoś.Nawet obiadu nie miałam czasu zjeść
Ignaś wytrąbił na noc 210ml mleczka i ciągnął dalej-on nigdy nie zostawi nawet kapki.I spróbował kaszki mamnny z hippa,takiej w słoiczku-bardzo mu smakowała On jest wszystkożerny ha ha A ten mały co był dzisiaj u nas na noc zjada 340ml tego mleka,ma dwie butelki uszykowane i ona musi szybko zamienić jak pierwsza się skończy,tak się drze mały
saiko ja mam podobne zdanie na temat słoiczków,niż warzyw i owoców z nieznanych źródeł
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Troche mnie nie bylo bo jakos nie nadazam z czytaniem ;)Hancia daje mi popalic i nie mam czasem nawet czasu zeby cos zjesc...
Bylismy dzis u lekarza i mamy poprawe Hania pierwszy raz przytyla w ciagu miesiaca mniej niz 1 kg - jedyne 980 gram:D i w ten sposob mamy juz 8,2 kg:) to i tak mniej niz sie spodziewalam:) Pani dr powiedziala ze w takim wypadku nie ma mowy o zadnych kaszkach a ze sloiczkamj tez jeszcze poczekamy:)hehe co za klopsik;)
Wlasnie ogladam step up 4:)
Bidolku mocno trzymam kciuki za Twojego tate!trzymaj sie:*
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ignas waży podobnie do Hani,my niedługo na szczepienie idziemy,to go zważę dokładnie Ten synuś mojej znajomej to od dawna pije zwykle mleko ze sklepu z kartonu
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
No ciekawa jestem ile Ignas bedzie wazyl:) My 26 mamy szczepienie wiec tez zwaze zeby zobaczyc czy moze przybiera coraz wolniej;)choc szczerze watpie bo cycusia nadal ciagnie co 1-1,5 h:D A przy okazji pielegniarka zmierzyla tez Hancie i wyszlo jej 64,5 ...hmm nie wiem jak to mozliwe skoro ciuszki 68 sa juz na nia za male:D
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do mleka w kartonie,to też bym nie podał takiemu maluszkowi i takiego od krowy raczej też nie
bidol widziałaś,wczoraj były nowe odcinki porodówki na tlc-popłakałam się jak oglądałam
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przez ten step up polozylam sie spac po 1 a juz o 7 pobudka i jednym slowem jestem znasakrowana:D bez kawy sie nie obedzie;)
Olga czyli Twoj Ignas szukuje sie na koszykarza:) wysoki i przystojny od lasek sie nie opedzi;)
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Tymuś cały i zdrowy codziennie chodzimy na spacerki ale musze mu kupić kombinezon bo jednak już zimno jest...
Bidol-my również trzymamy kciuki
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym glutenem od kiedy go wprowadzacie i od czego zaczynacie???
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
buziaki chyba poskutkowały mały dzis w lepszym nastroju niekaze sie nosic;] teraz ma drzemke
nocka jak nocka bez rewelacji ;] ale przywykłam .....
m-m niema cie ;p ja myslalam że Ty z kawa czekasz juz tu .....na mnie hahaha zartuje:)
Bidol trzymam kciuki za tate i bedzie dobrze...NO MUSI BYC.
Daria my gdzie tam gluten hehe my mamy dopiero dwa sloiczki za soba marchew i jabklko :d
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Daria tu masz o glutenie www.przepisy-dla-dzieci.pl/Cooking/Artic...70-9116-3d7d80df5f47 . Parę stron temu pisałam jaki mi poleciła przygotować kaszkę mannę pediatra. Przygotuj wg proporcji z opakowania. Potem dajesz pół łyżeczki ugotowanej kaszki manny na 100g jedzonka
U nas dzisiaj znowu mgliście
Aaaa i sprawdziłam też ten mój fotelik od wózka. On jest do 10kg. Ciekawe kiedy mnie czeka zmiana, ale chyba jeszcze sporo czasu, bo Mateusz miał tydzień temu 7,5kg. W przyszłym tygodniu mamy szczepienie to zobaczymy jak przybiera. Przez ostatnie 4 tygodnie - 500g.
Mateusz bawi się na podłodze a jak zaczyna piszczeć muszę się pojawić, podać mu jaką zabawkę i wytłumaczyć, że korona mu z głowy nie spadnie jak troszkę sam poleży, otoczony zewsząd zabawkami
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj czasami potrafi...ale chyba bardzxiej woli jak sie patrzy na niego przy zabawie;-p
u mnie tez mgliście..i zimno ;]
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jesli chodzi o gluten to akurat wczoraj rozmawialam o tym z pediatra:) Ja karmie piersia i powiedziala ze w takim wypadku zaczniemy w 6 miesiacu poprzez dodawanie 2g glutenu do zupki jarzynowej. I powiedziala ze najlepiej jest kupic takie biszkopciki z hippa one sa po 7 miesiacu ale w formie stalej a ona mowi zeby wlozyc biszkopcika do wody zeby powstala papka i ten jeden rozpiszczony biszkopcik odpowiada 2 g glutenu:)i to dodac do tej zupki;) ale sama nie wiem czy tak bede robila;)
Anna ale Twoj Mateuszek ma fajne zabaweczki:) Hania na macie swojej tylko chwilke wytrzymuje;)
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Mam ciagle nadzieje ze to pomylka w labolatorium. Bo inaczej nie mam pojecie czemu tak by sie zrobilo:(
U Nas nocka nie za bardzo. Seba przyszedl do Nas w nocy. Chodzi jak zbity pies. Wczoraj powiedzie ze dziadzio juz nigdy nie wroci i sie poplakal. On nawet za mna tak nie tesknil jak bylam w szpitalu. Straszne to. Widze jak cierpi
Mala sie tez cos nad ranek krecila i z nienadzka zaczela piszczec. Dziwne.
Ja nadal na diecie. Juz mam 3 kg mniej
Co do fotelikow to nasz na bank jest do 13 kg ale wiem ze niektore sa do 9 kg.
Dle Seby mamy Beby Confort i jest rewelacyjny. Przekreca sie w strone drzwi zeby latwiej bylo wlozyc dziecko i ma 2 pozycje pochylenia - np do spania lub dla mniejszych dzieci. Jest od 9 do 17 kg. Wiec jak tylko Seba z niego wyrosnie to Kamila w niego wskoczy a Sebie trzeba bedzie kupic nowy
Ja wzielam sie na sposob juz prawie Kamili na rekach nie nosze. Zagaduje ja przekladam w rozne miejsca i pomaga.
Denerwuje mnie tylko to ze non stop sie przekreca na brzuszek nawet jak juz nie ma sily trzymac glowki ktora laduje w lozku - i boje sie ja nawet na chwile sama zostawic bo sie jeszcze udusi
Ania - ale Matus słodki - a jaki juz duzy piekny chlopczyk. I wiem ze juz to mowilam - strasznie do Kubusia pidobny
Łał a za tydzien Matus juz 5 miseia bedzie swietowal.
Ale ten czas leci
A pamietacie jak jeszcze niedawno doszukiwalysmy sie oznak porodu az milo powspominac. Az chyba zaraz wroce sie te kilkaset stron
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Daners średnio rozumie, ale ja nie daję za wygraną Gdzieś musimy znaleźć jakiś złoty środek