BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 dni temu #504356 przez saiko
Czesc, wlasnie sie obudzilam.
Maly budzil mnie dzis 3x, jakis niespokojny byl i teraz odsypialam.

Ja chodzika nie chce, na szczescie tesciowa jest rego samego zdania :)
Lece zjesc sniadanie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 dni temu #504357 przez Olga
Dzień dobry :)

Nocka nie najgorsza.podobna do wszystkich :)

bidol cieszę się,że nic gorszego się nie rozwinęło i oby tylko na tym się skończyło :) zdrówka dla Kamilki :kiss:

majówka nie,jeszcze o chodaczku nawet nie myślała,leży na strychu i raczej tak szybko to nie nastapi,Ignaś jeszcze nie siedzi sam ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 dni temu #504361 przez słoneczko
hej witam umnie nocka ok maly spal od 18 do 7 rano z jedna przerwa tylko wiec jestem wyspana. Pawelek wlasnie spi.

Bidol super ze obejdzie sie szpitalem, zdrowka dla Kamilki

12 lata 3 dni temu #504367 przez słoneczko
dziewczyny pomozcie od 3 tyg mam okres odkad biore tabletki antykoncepcyjne niewiem moze mam zle dobrane tabletki ? wczesniej jak niebralsm tabletek okres mialam 5dni

12 lata 3 dni temu #504385 przez Olga
Może masz to samo co miała m m,bo po porodzie bierze się ponoć bez tej 7 dniowej przerwy :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 dni temu #504392 przez maksiu
hej ją też się witam. błażej zjadł cyca i śpi. ją to jutro dopiero zacznę robić. bo przy moim mężu to do poniedziałku było by pusto ją chodzika małemu nie daje man źle wspomnienia po maksie. bidol mój maks też miał rok i dwa miesiące jak zaczął sam chodzic. zdrowia dla kamili

12 lata 3 dni temu #504423 przez Daria23
WITAM:):):)Jak ja sie ciesze że tu jestem:)miałam awarie netu i byłąm odcięta od świata:(ale już jest oki:)nie jestem w stanie was nadrobić bo nawet nie miałaabym kiedy ale mam nadzieje że u was i maluszków wszystko oki:)
Ja jeszcze do świąt nic nie mam zrobione ale mam chociaż plan co i kiedy chce robić czy dam rade to się okaże:):)
Tymuś dziś tak mi dał popalić w nocy ze masakra ciagle sie budził mam wrażenie że nic nie spałąm:(ale chyba ma skok rozwojowy bo ostatnio jest strasznie marudny i złośnik taki ale wraz z tym zachowaniem przyszły nowe umiejętności-umie się z plecków obrócić na boczek i umie już sobie wsadzić nóżke do buzi-jestem z niego dumna:P

12 lata 3 dni temu #504479 przez Anna77
Dzień Dobry, tak na szybko bo postanowiłam że muszę jednak ostro przyspieszyć, bo jestem w polu jeśli chodzi o święta.

Bidol cieszę się, że u Kamilki tylko tak się skończyło. Życzę Wam szybkiego zażegnania kryzysu. P.S. Poznań przynajmniej póki co nie ma połączenia lotniczego do Lublina - sprawdziłam :silly:

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju chodziki to ja zawsze byłam, jestem i będę wielkim ich przeciwnikiem. To trochę jak ze ssaniem palca - ja ssałam kilkanaście lat i nic mi nie jest. Ale nie koniecznie byłabym zadowolona, gdyby moje dzieci ssały palec. Raczej robiła bym wszystko, by temu zapobiec czy odzwyczaić. To tyle. Opinie specjalistów wszelkich są raczej jednoznaczne w tej kwestii. Jak ze wszystkim też, każdy dokonuje swoich wyborów. Zresztą pewnie na chwilkę nikomu nie zaszkodzi. Przepraszam za tak stanowczą opinię :) Aaaaa mogłam tego nie pisać ????? .....

Olga super te zabawki. Też chcę coś kupić, ale poczekam na święta i zobaczę co Mateuszek dostanie i potem się zastanowię.

Maksiu uwielbiam takie słodkości z serka i galaretki, mniam :)

Daria gratuluje dumnej Mamusi :) Mati, ten mój klocek na razie próbuje, ale praktycznie nic mu nie wychodzi.

Wczoraj daliśmy Mateuszkowi pierwszy raz kaszkę wieczorem. Na 150 ml mleka ryżową-brzoskwiniową. Zjadł wszystko. Niestety i tak obudził się o 23, a w nocy jadł tak samo - czyli prawie co godzinkę ciut.

Wracam do roboty, bo Mati właśnie obudził się ze swojej mega krótkiej drzemki.

12 lata 3 dni temu #504492 przez Olga
Anna ja gdybym miała kupić chodaczek,to raczej bym tego nie zrobiła,a że dostaliśmy,to myslę,że co jakiś czas,na chwilę Ignasia włożę-o ile będzie chciał ;)

Ignaś od 2 dni wypijał 210 kleiku tak jak zawsze,ale jak się kończyło to płacz był mega,więc wczoraj 240 mu zrobiłam i zostawił na dnie,troszkę takiej pianki.On wie,ile może,jak nie chce więcej,to żebym na głowie stawała,to nie weźmie,więc się nie boję,że za dużo,widocznie tyle potrzebuje :) ale podobnie jak Mateuszek,już o 23-24 musi być cycol i później 4-5,więc bez zmian :) Cycol musi być i tyle ;)

12 lata 3 dni temu #504515 przez maksiu
ją nam zaniki mleka ale starań się jak mogę. w dzień jak mały nie chce bo go dziaslo boli to mu ściągan i z butli wypije. ją dziś nad ranem dałam małemu kleiku trochę do mleka i wypił tylko połowę:-)

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #504586 przez Anna77
a to pierniki-wiosła dla kolegów Kamila z klubu:

Załączniki:

12 lata 3 dni temu #504597 przez Majowka
Anna, przesliczne!!!! Tez bym zjala :)

A jaka jest Wasza opinia na tv? Lucasek juz ogladal baby tv jak mial 2 miesiace, na poczatku po 15min, Bo wiecej nie chcial, teraz z zainteresowaniem oglada bardzo czesto te programy dla dzieci.

Moj misiek zaczal chodzic jak mial 9 miesiecy! Ciekawe czy Lucasek pojdzie w jego slady! Jak na razie wszystko na to wskazuje, hehe

12 lata 2 dni temu #504630 przez anszka
Cześć :)
Ja też tylko na chwilkę :)
Majówka, Maksiu, Daria - już myślałam, że o nas zapomniałyście :ohmy: miło Was "widzieć", może jakieś fotoski dzidków? :)
Bidol - ucałuj Kamilutka, ściskam Was i trzymam kciuki za zdrowie w Waszej rodzinie :kiss:
W wolnej chwili wstawię fotki, muszę zmniejszyć ;)
Anna - a dlaczego mogłabyś tego nie pisać, przecież wygłaszasz swój pogląd, po to też tu jesteśmy (tak myślę ;) ). Ja też jestem wrogiem chodzików. Uważam, że chodzenia to one raczej nie uczą :)
A pierniczki pomysłowe i wyglądają smakowicie :)
Olga - super zabawki :)
Saiko - jesteś zadowolona z tej książeczki bam bam, bo chcę zamówić małemu.
Kamyczka - a Ty gdzie? jak oczko mężowskie? goi się ładnie? i jak Wasze rozszerzanie diety?

Wojtulowi chyba niedługo przebije się druga jedynka, tak się koncentruje na tych ząbkach, że obroty go w ogóle już nie interesują.

12 lata 2 dni temu #504678 przez mama89muminka
Hej. Troche mnie nie bylo, nawet sama nie wiem kiedy ostatnio tu do was zagladalam. Miro tak marudzi ze nawet nie mam kiedy laptopa wlaczyc.

Dzisiaj nam przyszla paczka od mamy, wreszcie mam dla mlodego herbatki, zel na dziaselka i duza butle :D A Miro oczywiscie ma radoche z zabawek. Jedynie co mi sie nie podoba to to, ze dostalismy tez organki i one sa po wlosku czy hiszpansku, a nie chce go uczyc az tylu jezykow, bo ja mowie do niego po polsku, maz po finsku, miedzy soba rozmawaiamy troche po finsku troche po angielsku, a tu bum, jeszcze inny jezyk, nie to nie bedzie tak dzialac, na razie chce go ograniczyc dodwoch jezykow, angielski i szwedzki bedzie mial w szkole wiec nie chce go katowac na razie.

Bylismy tez u naszej pielegniarki, znowu szczepienia, ostatnie rotawirusy, drugie pneumokoki i 5w1. A wazy juz prawie 7300. Nic dziwnego ze mnie tak rece bola jak go nosze... :dry: Kazala mi dawac mlodemu obiadki dwa razy dziennie i po kazdym popijac mlekiem, wam tez tak powiedzieli? Moim zdaniem to lekka przesada, nie chce zeby moje dziecko wygladalo jak sumo :ohmy:

Jutro do nas przyjezdza tesciowa, jejku jak sie ciesze :dry: przez caly czas byla zajeta swoim nowym narzeczonym a teraz bedzie udawac swietna babcie. Tym bardziej ze ona stwierdzila ze jest za mloda na bycie babcia. Ja uwazam ze jak nie chciala byc mloda babcia to nie trzeba bylo sobie robic dzieci w wieku 19 lat. Nie mam ochoty sie z nia spotykac :angry:

Miro oczywiscie teraz marudzi, pomimo swojego zmeczenia. Zamiast isc spac woli mamie dokuczac i plakac. Takie zycie.. :dry:

12 lata 2 dni temu #504683 przez słoneczko
dziewczyny ale jestem wsciekla kupilismy na allegro samolot latajacy za 150 zl i okazalo sie ze to oszust

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka