BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 dni temu #504793 przez anszka
Saiko - ło matko, ile tego jest - piękniusie :woohoo:
dzięki za inf. odnośnie książeczki, musze mu coś kupić od prababci, wybrałam już piłkę oball i myślałam właśnie jeszcze o tej książeczce :)
Majówka - ja wrogiem tv nie jestem, ale niewolnikiem też nie, włączamy zazwyczaj pod wieczór, ale i w dzień się zdarza, Wojtka interesuje obraz, ale chyba mu wszystko jedno czy to bajki czy "Fakty" :)
Teraz specjalnie mu niczego nie włączam i go przed telewizorem nie sadzam, ale pewnie jak będzie większy, to mu pozwolę obejrzeć bajeczkę.
Jakie macie plany świąteczne - robisz wigilijną wieczerzę?
Słoneczko - z okresem nie pomogę :(

Ja prezenty kupiłam w listopadzie, a w grudniu tylko takie drobiazgi mi zostały, zrobiłam tak po raz pierwszy i postaram się tego trzymać, bez stresu przynajmniej się obyło :)
Wszystko mam już spakowane.
Dla mnie to ogromny wyczyn, bo ja jestem z tych, co WSZYSTKO robią na ostatnią chwilę.

Zmykam coś upichcić, bo dzidzia się pewnie niedługo obudzi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #504796 przez Olga
Majówka juz Ci odpowiadam kochana,Ignaś uwielbia oglądać bajki z rybką Mini Mini,już kiedyś o tym pisała,Tatuś mu ściągnął z neta całą serię i czasem mu włączmy :) Ale to nie jest tak,żeby pół dnia siedział i oglądał :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 dni temu #504797 przez anszka
Saiko - dopiero doczytałam! GRATULUJĘ!!!! Świetny prezent na święta!!! Witaj w gronie zadłużonych na lata :)
Kiedy przeprowadzka? pisałaś coś, że domek jest do remontu, tak?
Szymulant ma boskie oczęta, wycałuj od ciotki.

Majówka - jaki słodziak :) też wycałuj

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #504801 przez Majowka
u nas jest taki fajny program, Baby first, gdzie jest np czarne tlo i bialy ptaszek leci, pozniej tlo sie zamienia na biale i ptaszek czarny, niesamowicie stymulujace, lub powtarzanie obrazkow, kolory teczy, dlatego wlaczam tv lucaskowi juz od rana i jak cos go zaciekawia, a czesto tak jest to obserwuje.
Ja tutaj TV nie ogladam, msiek zawsze wlacza jak wraca z pracy, nawet tego naszego tv nie umialam wlaczyc, nie interesuja mnie te portugalskie programy, ani seriale. Musze sobie zakupic cyfre plus nastepnym razem jak bede w polsce, zeby cos oprocz mnie w domku mowilo po polsku :)
Teraz kupilam bajki na dvd, swinka pepa, nie wiem czy znacie. Bajeczka dla bardzo malutkich dzieci, bo ma malo szczegolow, kilka zwierzaczkow, niebo, trawka i lucasek sie interesuje, caly odcinek zapatrzony oglada, a ja mu tlumacze co sie dzieje.

tak samo z muzyka, uwielbia fasolki, natalke, nasze stare przeboje mu codziennie puszczam i tanczymy w rytm muzyki :laugh: bardzo to lubi, ake to jest niezla gimnastyka dla mnie, musze robic z nim takie wygibasy, a on juz wazy 8kg!!!

Anszka, my w tym roku u siostry Antonio spedzamy swieta, bo pierwszy raz bedzie tu na swieta, przyleciala z rodzinka z Macao.

Saiko, cudny Szymus!!!! taki slodki!!!!!! tez gratuluje!!!!!!! to super ze zamieszkacie w domku!!! zazdroszcze!!!!

12 lata 2 dni temu #504802 przez Olga
saiko to super,że udało się z kredytem,tylko robota w domku już nie będziesz mieć ha ha :lol:

Mały jak wstanie to jedziemy na kawkę do cioci z teściami,a jak dobrze pójdzie,to zaraz mi mama przyniesie zdjęcia z chrztu od fotografa,chyba,że już będzie zamknięte ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 dni temu #504807 przez mama89muminka
Majowka twojego skarba chyba latwiej zaciekawic czyms niz mojego, Miro za chiny ludowe nie bedzie ogladal czegos takiego jak twoj Lukasek, dla mojego musi byc naprawde duzo rzeczy, inaczej nie przejdzie, a muzyka to tylko Queen, nic go tak nie uspokoi jak Freddie. Nawet piosenki dla dzieci nie dzialaja. Z twojego postu wnioskuje ze maz portugalczyk?

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #504821 przez anszka
Majówka - a to super, taki program bym chciała :) a tłumaczysz mu po polsku? ;)
Mój też lubi muzykę i też mu włączam przeboje z mojego dzieciństwa :) kolędy też lubi :)
Lucasek jest cięższy od Wojtasa :)
Antonio ma siostrę w Chinach? :cheer:
M89M - mąż się poprawił? bo niech wie, że gwiazdor patrzy ;)

12 lata 2 dni temu #504824 przez mama89muminka
anszka to zalezy od dnia ;) chcial mi na dzisiaj dac wolne, ale oczywiscie zapomnial ze mamy wizyte u pielegniarki, wiec mu sie odmyslilo. A ogolnie to nie chce zapeszac, nie jest najgorzej, narzekac nie moge ale i tak bede bo jestem baba :P ja odwalam cala roote z mlodym wiec on ma za zadanie robic cala reszte.

12 lata 2 dni temu #504828 przez saiko
anszka napisał:

Saiko - ło matko, ile tego jest - piękniusie :woohoo:
dzięki za inf. odnośnie książeczki, musze mu coś kupić od prababci, wybrałam już piłkę oball i myślałam właśnie jeszcze o tej książeczce :)
Majówka - ja wrogiem tv nie jestem, ale niewolnikiem też nie, włączamy zazwyczaj pod wieczór, ale i w dzień się zdarza, Wojtka interesuje obraz, ale chyba mu wszystko jedno czy to bajki czy "Fakty" :)
Teraz specjalnie mu niczego nie włączam i go przed telewizorem nie sadzam, ale pewnie jak będzie większy, to mu pozwolę obejrzeć bajeczkę.
Jakie macie plany świąteczne - robisz wigilijną wieczerzę?
Słoneczko - z okresem nie pomogę :(

Ja prezenty kupiłam w listopadzie, a w grudniu tylko takie drobiazgi mi zostały, zrobiłam tak po raz pierwszy i postaram się tego trzymać, bez stresu przynajmniej się obyło :)
Wszystko mam już spakowane.
Dla mnie to ogromny wyczyn, bo ja jestem z tych, co WSZYSTKO robią na ostatnią chwilę.

Zmykam coś upichcić, bo dzidzia się pewnie niedługo obudzi :)

no ciagle nie zrobilam tej ostatniej 1/4 ;)
ja tez zawsze robie wszystko na ostatnia chwile

12 lata 2 dni temu #504838 przez Majowka
M89M, tak portugalczykiem :) a twoj Finem?

Anszka, tak, zawsze tam sedzali BN, a tutaj przyjezdzali tylko na wakacje, teraz sa tu, wiec swieta u nich tym razem!
cale szczescie, bo nie wyobrazam sobie zrobienia wigilii z lucaskiem :laugh: :laugh: :laugh:

tlumaczymy wszystko na polski!! koniecznie musi sie nauczyc!

12 lata 2 dni temu #504846 przez mama89muminka
Majowka, moj Finem. Ja ucze Miro mowic po polsku i jakos mam wrazenie ze po polsku bedzie umial lepiej mowic niz po finsku, bo maz nie spedza z nim az tyle czasu co ja. Na co mam dowod, Miro wola mnie juz mama, a nie po finsku äiti :P na razie tyle potrafi. A wy tez bedziecie go uczyc dwoch jezykow?

12 lata 2 dni temu #504858 przez Majowka
no nasz tatus to samo! pracuje od 10h do 20h :(
jednak z doswiadczenia wiem, ze lucasek plynnie mowic po polsku nigdy nie bedzie :( jak pojdzie do przedszkola to mu sie portugalski utrwali...chyba zebysmy my z mezem do siebie po polsku, ale gdzie tam, misiek polskiego sie nigdy nie nauczy :(

12 lata 2 dni temu #504862 przez mama89muminka
Az 20h????? To ty sama w domu prawie caly dzien jestes!
U nas to tatusiek nie w pracy tylko przed komputerem. Jakby pracowal to bym przebolala... Moj tez sie nie chce uczyc, jedynie co podlapal lacine podworkowa.

12 lata 2 dni temu #504902 przez słoneczko
dziewczyny zamowil 2 tyg temu, wzielam przesylke kurierem i zaplacilam ,mialo przyjsc w ciagu 24 h, wlasnie czytalam ma duzo negatywow i tel ma wylaczony

12 lata 2 dni temu #504923 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka