BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #549219 przez krecik
AF gotuje kasze wg przepisu i potem blenderem - nie jest tak dokładnie rozdrobniona, ja to wogóle unikam rozgotowywania warzyw

dana termometru nie mamy, ja też zmarzlak, więc staram się, żeby było mi troche zimno, wtedy jets pewnie ok:D
o fuck zapomniałam o zółtku dzisiaj, no cóż będzie jutro. Ja wczoraj dałam małemu rybkę, ale coś podjerzanie wygląda na buzi, no cóż za miesiąc spróbuje znowu:(

byliśmy w Kościólku, połowe Mszy S. przesiedzial mi na kolanach a potem pospał w łożeczku, jak weszlam do klatki to się obudził

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #549222 przez km
hej dziewczyny u nas od piatku jest tragedia z jedzeniem maly nic nie chce jesc wczoraj na noc wypil 50ml na sile i dzisiaj o 12 dopiero zjadl sloiczek z placzem, butelki nawet nei chce widziec, jak jadl obiadek to bral do buzi i odrazu plakal, nie wiem co jest grane :( :( . Juz 3 dzien tak jest, nie ma goraczki, normalnie sie zachowuje, dlatego nie wiem czy to przez idace zabki, ktorych nawet nie widac, ale wydaje mi sie ze bylby wtedy marudny, zagladalam mu do buzi i nei ma zadnej plesniawki. Chyba jutro pojde znim do lekarza zeby obejrzal mu dokladnie buzi w srodku :angry:

Dana 1983 co do tem. to niby w nocy powinna byc miedzy 18-20 stopni a w dzien miedzy 20-22. ja zawsze na noc nastawiam na 19,5 stopnia, a w ciagu dnia na 20,5 albo 21 . Nie chce przegrzewac malego zeby pozniej nie chorowal ciagle, ja tez jestem zmarzluch :laugh: , spie w skarpetkach dlugich spodniach, bluzce a moj maz w samych majtkach tak mu goraco zawsze, jak bylismy w polsce w listopadzie, to przez caly meisiac ani razu ogrzewania nie wlaczyl i ciagle mial 16 stopni, o to dla niego najlepsza temp :lol: :lol:

Co do zoltka to my do skonczonego 6 miesiaca dajemy pol co drugi dzien, tak jak w schemacie, tre je na tartce i dodaje do zupki, tak samo z rybka raz w tygodniu sliczek z zupka, w schemacie jest ze mozna do 2 razy w tygodniu. A jesli chodzi o gluten to z 1,5 miesiaca temu zaczelismy od lyzeczki kaszy mannje do zupki , pozniej zwiekszylam do 2 lyczeczek, a od tygodnia juz normalnie jadl popoludniu, manne z bobovity co na wodzie sie robi, ona juz w sobie ma mleko.

Jesli chodiz o ulewanie to kacper tez strasznie ulewal jak go przekarmialam, zmniejszylam mu liczbe posilkow i przestal ulewac :P :P

Wyslalam dziisja meza na targ bo ja od rana malemu probowalam cos wcisnac do jedzenia, i kupil krzeselko do karmienia chico :laugh: :laugh: o takie
www.babythingz.com/p-206-chicco-happy-sn...-seventy-design.aspx tylko niebieskie nowka kosztuje 50 funtow w promocji, a maz kupil za 6 funtow, chciala kobitka 7 a maz wytargowal 6 plus spodnie ogrodniczki gratis :woohoo: :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu #549298 przez dana1983
Maksiu, u nas tez piec kaflowy ale wkuchni i tez jak sie zapali w kuchni to tam nie ma jak wyreguloac temp i tez z kuchni cieplo dodatkowo leci

Km - ja mam tak samo jak Ty, spie rowniez dlugie spodnie, bluza z dlugim rekawem i skarpety a moj maz wyrozbierany jak do rosolu i sie smieje ze na noc zamiast sie rozbierac:-) to ja sie ubieram heheh

12 lata 2 miesiąc temu #549308 przez chłopek
hej my dzisiaj bylismy u mamy
mąż o 3 jedzie do pracy ciekawe czy pojedzie na Włochy czy moze wróci do domu. ja w kuchni tez mam kaflowy ale nie pale w nim od kiedy założyłam termę gazową na wodę. jak sie w nim paliło to tylko w kuchni było ciepło

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #549322 przez krecik
ale dzisiaj niedzielnie:)

o 17 nakarmie małego może sobie zrobi jeszcze drzemkę, bo mi mało spał dzisiaj:)

a potem WIELKIE pakowanie, do Rodziców na prawie caly tydzień, no potem na weekend do teściów, jakoś sie przeżyje. Zeby tylko pogoda była ładna, to by się skorzystało ze świeżego powietrza, nie muszę chyba dodawać, że będę offline

km gratuluje zakupu

Dana, to jak mąż taki gorący to korzystaj;) My musimy mieć dwie kołdry, bo byśmy się chyba pozabiliali i duże łóżko, bo pomimo tego, ż ejestem mała osobą to potrzebuje dużo miejsca;)

Maksiu, fajne, ze Błażejek rwie się do raczkowania, tylko, że jak zacznie to chopaków już nie dogonisz.

Ale miałam stresa dzisiaj, normalnie aż mi się słabo zrobiło, coś mi się ubzdurało, ze w ciązy jestem, mąż ledwo zywy pojechał po test. Negatywny:D ja to nawet chciałabym mieć jedno po drugim, ale jak sobie pomyślałam, że jestem w ciązy i na wakacje nie pojedziemy to już do drugiego taka chętna nie jetem:D

dzisiaj mamy w planach obejrzeć jeden z moich ulubionych filmów Wielkie nadzieje, kojarzycie? Gorąco polecam
- motyw przewodni:)

12 lata 2 miesiąc temu #549334 przez dana1983
Krecik - my chcemy miec rodzenstwo dla Szymka ale jeszcze nie teraz. Wyobrazam sobie co przeszlas zanim sie okazalo ze test negatywny, dla mnie byloby to za szybko, nie wspominajac o tym jak zareagowalby moj pracodawca hehe, chociaz mam dwie kolezanki bardz bliskie i co smieszniejsze w tym samym roku wszystkie trzy wyszlysmy za maz i na drugi rok wszystkie trzy urodzilysmy (nie myslcie ze tak sie umawialysmy czy cos, po prostu samo tak wyszlo:-) ale do czego zmierzam....jedna z nich urodzila w marcu, ja w lipcu i ona juz w listopadzie oznajmila mi ze w drugiej nieplanowanej ciazy jest i urodzi teraz w czerwcu :-) :-) niezbadane sa wyroki:-) nie byla zadowolona z poczatku to nawet zdolowana bo zdazyla wrocic po macierzynskim do pracy a tu niespodzianka..ale teraz mowi ze w sumiemoze to i lepiej bo pozniej bedzie miec dwojke odchowana a my tzn jej kolezanki bedziemy sie meczyc z bobaskami

12 lata 2 miesiąc temu #549351 przez mama89muminka
Dziewczyny jak wy tak piszecie o tych ciazach to az sama zaczynam myslec czy i ja nie jestem przypadkiem :P niby nigdzie mi nie spieszno bo chce miec dwojke max trojke przed 28-29 urodzinami, ale wypadki chodza po ludziach. W przeciwienstwie do dany ja z moja kumpela sie zgadalysmy jeszcze w liceum, ze bedziemy miec dzieciaki w tym samym wieku, ona bedzie miec dziewczynke a ja chlopca i jak dorosna to ich ze soba ozenimy. Oczywiscie to bylo w zartach. A okazalo sie ze tuz przed matura ona zaszla w ciaze urodzila w grudniu chlopca, a w listopadzie nastepnego roku dziewczynke juz miala. A mnie sie nie udawalo przez 2 lata, bo tyle sie staralismy z mezem, wiec bylam podminowana. Teraz to jakos oje sie nastepnej ciazy i ze bedzie przenoszona jak z Miro. Moze kiedys, ale na razie sobie poczekam (byc moze do 28 urodzin :P )

12 lata 2 miesiąc temu #549370 przez maksiu
Moje dziecko jest bezbledne usmialam sie z niego jak nie wiem, leci bajka a tam jakas muzyka, postawilam go chwile na nozki trzymajac pod paszki a ten zaczal se tanczyc no myslalam ze nie wyrobie:) :laugh: teraz lezy na kocu i klockami sie bawi, pewnie zaraz sie znajdzie kolo mnie ha ha

Aco do ciaz i kolezanek ja mam podobna sytuacje z kolezanka z zawodowki ale najlepsze jest to ze mamy dwoch synkow jej starszy kuba ma 3 lata urodzil sie na poczatku pazdziernika i moj maks urodzil sie w pazdzierniku jak dobrze kojarze to jest miedzy nimi chyba 11 dni roznicy, i teraz miala tez synka tyle ze urodzil sie chyba miesiac po moim:)
ale to nic u mnie w rodzinie w tamtym roku byol rok uroodzen najperw kuzynka urodzila w marcu potem ja w lipcu moja sis w sierpniu i moja kuzynka we wrzesniu:)tyle ze mojej sis mala jes juz w niebie no ale co zrobic tego sie nie zmieni

12 lata 2 miesiąc temu #549373 przez chłopek
dziewczynki która jest z hiszpanii ?bo ja was tak ostatnio nie uwaznie czytam :)a cos mi tu migło

12 lata 2 miesiąc temu #549400 przez krecik
mąż powiedział, że przez dwa lata mnie nie tknie, tak go nastraszylam:D

m89m ja nie załapie się z druga ciążą przed 28 r. ż, może przed 30-tką się uda:D

my już mniej więcej spakowani, torby w przedpokoju, znowu będziemy jechali wyladowani po dach:)

12 lata 2 miesiąc temu #549402 przez mama89muminka
krecik, a ile ty masz lat? ja tez meza srtaszylam, ale na niego nic nie dziala :P Nie ma to jak u rodzicow co? ;) Pewnie z cala walowa bedziesz wracac

12 lata 2 miesiąc temu #549406 przez daners
witam niedzielnie :) aaaahoj ;]

Rany co za dzien ;/ maly zrobil sobie jedna drzemke dzsis tylko wiec lekko zmeczona jestem i marudy niesamowite placze z byle..ble ble ble :) teraz juz padl... uf :)

Km moze dziąselka bola. Nasze maluszki tez mialy takei etapy że jesc niechcialy wiec możliwe ze to atak przez burza ;);)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #549408 przez mama89muminka
daners nie przejmuj sie, u mnie to samo, tez jedna drzemka, w dodatku taki krzyk ze uszy pekaja. I tak caly dzien nam zlecial w piskach i placzu. Zrelaksuj sie teraz jak padl :)

12 lata 2 miesiąc temu #549409 przez krecik
m89m jestem ze stycznia i właśnie skończylam 29:( eh... Kochana, u rodziców, nie trzeba będzie gotować, będzie do kogo się odezwać, Stasia z pieskiem i kotkiem poznam, ja tak lubie odpocząć, ale nie dłużej niż dwa tygodnie.

12 lata 2 miesiąc temu #549410 przez mama89muminka
Wlasnie u rodzicow to raj, ja niestety musze jeszcze poczekac jak sie do nich wybiore. Ale sobie odpoczniesz :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka