BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #549810 przez kejtin
AiF no mi pediatra tak zalecila zeby poczekac az mala skonczy 7 mcy :) wiec jajka jeszcze nie dam:)

dana, jak mi sie uda to nagram małą co ona teraz w tym kojcu wyczynia :-) I pewnie masz racje z tym zoltkiem ze to indywidualna sprawa, albo babka po prostu jest "prze"ostrozna:) Ale twoj sposob podania mnie zaciekawil, tez tak bede robic:) Nie wiedzialam nawet ze trzeba dawac co drugi dzien:)

Zauwazylam u malej ze od 3 dni mi zasypia na noc w lozeczku na brzuszku, nie chce lezec na pleckach ani na boku, kladzie sie na brzuszek przytula do misia i zasypia :) No wczoraj mimo sporych moich wysilkow poleglam:) Chcialam ja przekrecic i zostawic na boczku (tak zawsze zasypiala) ale nie bylo szans, woli brzuszek:)

Anszka Ty pisalas ze szkrab Twoj ma AZS? masz moze (lub ktos kto ma stycznosc z azs) jakiegos fociaka by mi pokazac jak to wyglada? Bo kurcze mala ma jeszcze wiecej tych krostek ale nie sadze zeby to byla skaza bialkowa skoro od malego jadla i moje i sztuczne mleko i nic jej nie bylo... Dostalam masc sterydowa i faktycznie pomaga, ale poczytalam ze nie powinno sie malenstwu duzo tej masci dawac, w srode mam dermatologa, nie bede czekac dwoch tygodni...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #549830 przez AniaiFilip
Witam sie i ja :)

Misiowa/Mama Emilki - Pospac do 7-8 :unsure: :ohmy: to dla mnie marzenie. U mnie pobudka 5-ta z minutami niestety :(

Olga - ja podaje kropelki, mialam kapsulki z polski ale jak przyszla polozna to okazalo sie ze polskie normy sa wyzsze niz te tutaj (ktos sie pytal ostatnio skad jestem a wiec z Irlandii)i podaje tutejsze ale tylko z jednej firmy malemu smakuja i az czeka az mu skapnie i sie oblizuje przy tym :laugh:

Dana89 - Pytalam o probiotyki bo bylam ciekawa czy sa pomocne ale widze ze ty za bardzo ne zauwazylas roznicy. Podam jednak te co juz mam a dalej to w kaszkach i mleku sa chyba p 6 miesiacu .
Alergia nieinfekcyjna :unsure: :unsure: :unsure: widze ze lekarz z wybujala fantazja sie trafil :silly:
U mnie w domu jest bardzo cieplo bo ja tz jestem cieplo lubna. N noc mamy stawione na 22 st ale czasem zapomne i jest 25( za goraco jest wtedy i w nocy wstaje i zmniejszam), a w dzien to okolo 23-24 st. Maly zacza znow nosem tak ciezko oddychac odkad wrocilismy po swietach nie jest to jednak katar tylko od suchego powietrza- kupujemy wiec nawilzacz na dniach.
Fridy przestalam uzywac jakies 2 miesiace temu a potem jakis tydzien dwa pozniej soli morskiej i klopoty z noskiem zniknely. Mysle ze frida sprawdza sie tylko przy ostrym katarze jednak a w innych przypadkach moze tylko pogorszyc.

KM - U mnie tez z jedzeniem po gorke , moze to przez zeby bo bardzo raczki slini i przy tym smiesznie gada do siebie jaky sie zalil, a na wieczor bl taki kryk ze podalam masc na dziaselka i usnol po tym od razu.

Pojde twoim przkladm i zwieksze teraz ilosc kaszy glutenowej i od nast miesiaca wprowadze na stale te kaszki. Chyba moge dac np wielozbozowa 1-2 luzeczki czy tez manna musi byc koniecznie :unsure: (skonczyla mi sie wlasnie ta mleczna z nestle tz. termin waznosci a nie moge znalezc w sklepach, dodam ze zmanna blyskawiczna grudy mi sie robia ;)

Krecik - Udanego wypoczynku kochana :)

Musze isc uspic malego wiec dopisze i doczytam pozniej...

12 lata 2 miesiąc temu #549844 przez Kamykowa84
Hejka mamusie :blink:
Ja trochę odpoczęłam w weekend,dziadek i babcia opiekowali się młodym,a ten był przeszczęsliwy :)
Dziewuszki ja mam na receptę wit.D o nazwie Devikap,4zł kosztowałly-w kropelkach :blink:
Majówka całuski dla Lucaska z okazji ukończenia 6mcy!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #549851 przez Kamykowa84
Kejtlin nie smaruj małej sterydami,to pomaga na chwilkę,
a skóra maluszka staje się cieńsza :( wiem,bo sama młodego smarowałam-dermatolog dawała,a teraz zmieniałam lekarza-i twierdzi,że nie wolno sterydów,przemywam małemu kilkadzisiąt razy dziennie buzię wywarem z kory dębu(rozcienczoną z wodą przegotowaną) i pudruję Alantanem i jest lepiej,w srodę idę na wizytę to się dowiem więcej.

12 lata 2 miesiąc temu #549854 przez anszka
Witam się po weekendzie,
u nas kiepsko - ząbkowanie (poprzednie cztery ząbki wyszły niemal bez problemu, bo były okupione tylko dwiema niespokojnymi nockami, górne jedynki dają nam jednak trochę popalić :dry: )
Podczytywałam Was, gdy mały drzemał, więc jestem na bieżąco, choć nie jest to łatwe :)
Kejtin - Wojtek nie ma AZS, wyszły mu jakieś drobne liszaje, ale już schodzą, lekarz powiedział, że to mogła być jakaś nietolerancja pożywienia lub nawet podrażnienie od ubrania, np. polaru.
Czy u malutkiej te krostki są tylko na buźce? Bo jeśli tak, to może to od śliny? Wojtek zawsze ma podrażnione policzki i bródkę przy ząbkowaniu, a jak ząbki się pojawiają, to te podrażnienia znikają. Przemywam mu wtedy często buźkę przegotowaną wodą.
Misiowa, Kejtin - lekarz polecił, bym natłuszczała te miejsca, ale to nie jest maść sterydowa (te są chyba na receptę :unsure: ), tylko taki krem:
www.doz.pl/apteka/p2967-Vitella_Ictamo_k...ore_podrazniona_30_g
stosuję go, więc za kilka dni będę mogła się wypowiedzieć.
Majówka - dla Lucaska: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Daners - jestem z Tobą myślami!

Wszystkie dzieciątka są urocze, do wycałowania!!!

Wrócę później!

12 lata 2 miesiąc temu #549891 przez Olga
Ignas śpi od pół godz.mogę kawkę spokojnie wypić.Coś mi plecy szwankują,dzisiaj jakiś nerwobół mi chyba wszedł. ;) ale trzeba wytrzymać do wieczora,chociaż nie wiem,jak ja dam rade :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #549905 przez km
hej dziewczyny maly wlasnie poszedl spac, jak wstanie to moze cos zje i wybieram sie z nim do pracy :silly: musze obgadac z szefewm moj powrot mam nadzieje ze sie zgodzi zebym wrocila na polt etatu, bo nei widzi mi sie pracowac o 7 do 17:30 nie mam pojecia co bym zrobila z malym. Dlatego biore kacpraz ze soba to moze zmieknie jak go zobaczy :lol: :lol:
Majowka ja pisalam o sprzedazy na facebooku, tylko ze to jest tylko u mnie w miescie i wszystko osobiscie sie odbiera i wtedy placi.

Dziewczyny ja mam wit D w kapsulkach, ale wyciskam ja na lyzeczke, zreszta teraz i tak zadko ja daje, bo jak sie daje mm i kaszki to one juz maja wit.D dlatego ja zawsze wyliczam ile juz zjadl tej wit, z mlekiem i kaszka, bo przedawkowanie jest jeszcze grozniejsze niz brak tej wit., bo moze strasznie popsuc nerki. A jak dziekco wypila okolo 600 ml mleka wlacznei z kaszka to jzu jest dziennie zapotrzebowanie na wit.D, i naprawde nie wolno jej przedawkowac. :ohmy: :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #549909 przez km
AniaiFilip wydaje mi sie ze moze tez byc wielozbozowa, nie musi byc manna chodzi o gluten, moj dzisiaj naszczescie zjadl po nocy 100 ml kaszki z okolo 30 gr. deserku czyli tyle co jadl zawsze, moze apetyt mu wrocil, zobaczymy czy zje cos poznij :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #549922 przez kejtin
kamykowa, no tak wlasnie myslalam,... to bede czekac na jakies wiesci w tej sprawie...

dzieki dziewczyny

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #549943 przez bidol
hej

ooj - dziewczynki jestem w miarę z Wami na bierząca, ale nie wiem co komu... :dry:

Olga - jestem kochana. Ja w week zawsze zalatana jestem. Staram się wykorzystywać Jędrulę i sprzątam chałupkę - a jest co sprzątać.

W sobotę byłam w Pepco i kupiłam kilka rzeczy Kamilce i ku mojemu zdziwieniu przemetkowane geterki kupiłam z metki early days na jakieś tam cos.. :huh: dziwne :huh:

Anszka - to ile już ząbków macie??

Majówka - buziaki dla Lucaska- niech zdrowo rośnie :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #549960 przez maksiu
Ja tylko sie przywitam ide uspic malego i was spokojnie poczytac przy kawusi:)

krecik ja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #549975 przez km
misiowa mi tez ten wozek sie podoba :silly: , ostatnio go nawet licytowalam na ebayu bo facet nie daleko od nas go sprzedawal ale za drogo go w koncu sprzedal chyba za 120 funtow, wiec calkiem sporo, ja tak szukam do 60 funtow, jak nic nie kupie do chrzcin to po bede mogla kupic za troche wiecej :laugh: :laugh:

Dziewczyny wlasnie mi przyszla paczka z rajstopkami dla malego, i sa takie swietne a tylko 2 funty kosztowaly i przesylka gratis :laug
www.ebay.co.uk/itm/120756403760?var=4200...id=p3984.m1439.l2648

ja kupilam te nr 2

12 lata 2 miesiąc temu #549976 przez anszka
Uff...zasnął.
Bidol- mamy cztery ząbki (dwie dolne jedynki i górne dwójki), a teraz przebiją się górne jedynki i to pewnie kwestia kilku dni.

12 lata 2 miesiąc temu #549998 przez AniaiFilip
Maly dopiero teraz usnol a marudzil bo chcial sie pobawic ze mna :laugh:

Majowka- Ja dopiero spojrzalam na suwaczek i zobaczylam ze Lukasek tylko tydzien mlodszy jest od el diablo:)
Buziazki dla niego na pol roczku, zapal pol swieczki na torcie :laugh:

mm/km- U mnie sa kropelki bez recepty z roznych firm i dawka o polowe mniejsza nize te w kapaulkach z pl.

Km - moze dlatego mniejsza dawka bo wlasnie jest tez w mm i kaszkach.

Bidol- A gdzies ty sie podziewala tyle. Jak Kamilka sie sprawuje :unsure: i moze jakies sliczne foto ksiezniczki wstaw :lol:

U nas sliczna pogoda zaraz maly sie pewnie obudzi na karmienie i smigamy lapac wit D naturalna ;)

Acha ktos pytal o wozki lekkie. To wszystko zalezy do czego bedzie uzywany wozek i czy np jako drugi potrzebny czy jako wlasciwy wozek caloroczny.
Sa takie modele ktore praktycznie lekkie i latwe w skladaniu jak parasolka a solidne . Z tych popularnych to Mclaren rozne modele w zaleznosci od potrzeb i zasobnosci portfela, niezawodny i przynajmniej u mnie daja dlugoletnia gwarancje wiec warto. Ja jestem bardzo wybredna jesli chodzi o wozki i szukam idealu ( mammas&papas urbo prawie spelnia wymogi :silly: ) ale raczej kupie prostego mclarena jako drugi wozek poprostu choc ostatniego slowa jeszcze niepowiedzialam :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #550011 przez maksiu
km kochana widzisz mi pani dr powiedziala ze czy karmie piersia czy mm to mam dawac mu codzinnie witamine D niewiem czemu ona mowi ze te mleka maja taka mala dawke ze i tak musi dostac i tak
A ja wole w kapsulkach gdyz mialam z maksem vigantol to cos tam potem bylo jakas guma czy cos i dzieci sie potruly i juz sobie powiedzialam ze wole kapsulkiniz krople

ANSZKA tylko pozazdroscic ci zabkow u nas pusto jak narazie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka