BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #550773 przez bidol
Daners no gdzie uciekłas :P

AF - no właśnie nie ma :( i nigdzie pałąka nie widziałam :( ale szulam nadal :laugh: a jak nie oryginał to coś wymyślę. Ja się tak łatwo nie poddaję. A wiec tak. Rozkłada się łatwo i cicho bardzo lekko się prowadzi. Dosłownie się biegnie za wozkiem :laugh: fajnie się składa. Jest dość lekki - no moze nie jak parasolka ale lekki - duza buda, idealnie spasowana folia przeciw deszczowa. I teraz wady. Zeby nie bylo. Podnozek - w sumie go nie ma ale mogłby byc podnoszony a nie jest, brak paąka, siedzisko nie przekładane i jak sie rozłozy siedzisko to między budką a siedziskiem jest taka przestrzen - w kształcie trojkata i tamtedy wiatr hula. Ale wiem ze mizna te trojkaty dokupic.
Poza tym wozek jak dla mnie rewelacja. Siedzisko duze i przestronne. Łatwe w praniu. No i super wyglada :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #550782 przez AniaiFilip
Ja wlasnie myslalam ze to typu parasolka wozek bo waga o ile pamietam chyba cos kolo 7 kg, to jeszcze ok.
No troszke szkoda ze tego podnozka brak ale nie ma wozkow idealnych :laugh:
Chyba ze moj wymarzony urbo ;) i tez moglabym sie przyczepic ze kosz za maly . Ach, kobiecie nigdy niedogodzisz :silly:
Dziekuje za szczerosc mi tez sie wydaje ze takie wady to jeszcze nie tragedia, wozek dalej uwazam ze fajny i wart przemyslenia.

No ja juz zmykam dobranoc...

12 lata 2 miesiąc temu #550809 przez Majowka
Anna, nie wiem kiedy...jak Lucasek podrosnie i zajmie sie soba na chwile :laugh: :laugh: :laugh: ...kiedy to bedzie?hehe

Na razie planuje polaczyc sily z kolezanka. Razem zaczniemy piec i fotografowac, bedzie szybciej, bo te sesje ktore tam wrzucilam na fejsa, to kilka ciast musialam robic zeby poszczegolne zdjecia moc zrobic, kupa straconego czasu, no i moje zdjecia to "auto foto", ciezko samemu sobie zdjecie zrobic....

Bidolku, ten fotelik w torym jezdzi Kama, to tylem do kierunku jazdy?

12 lata 2 miesiąc temu #550876 przez bidol
hahahhaha - prawie ostatnia poszła z forum i dzisiaj jest pierwasz :lol: kto??? Idol :laugh: hahahhahahahahahaha :lol:

Majówka - no właśnie małam pytać kto Ci te zdjęcia robi - czy może na statywie masz aparat i z samo wyzwalaczem działasz :laugh: a to masz pomocnicę - to super :lol:

A fotelik przodem do kierunku jezdy :blink:

AF - nie nie - słada się na płasko i faktycznie mało miejsca zajmuje :lol: i może np stać przy ścianie - nie przewraca się :lol:

no ja się wraszcie wyspałam i mam tyle energii - :lol: :lol: :lol: :lol: pomimo że poszłam spać po północy to stałam dziś rano i jestem wypoczęta. Kamka w miarę dziś spała tylko ze 3 razy się budziła - na herbatkę na pojęczenie i o 6 na mleczko :lol: .
Dałam jej zwykłe bebiko 2 na noc - a nie jak do tej pory takie specjalne na noc- hmmmmm - może to przez to mleko ona spać nie może :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #550938 przez MamaEmilki
No to ja jestem druga :) chyba

no też racja dopiero 10.00 hehe .Mała wstała o 9.00 Pojadła ,mam pije kawkę .Dostałam M i ehh masakra normalnie rzeżnia :lol: .

Af wiem coś o tym jak smoczek wypadnie hehe ,wiem że to zły nawyk ale moja odrzuciła smoczek jakies 2 miesiace temu i zastapiła go palcem ! I nie wiem jak ja oduczyc tego .Przeciez jej tak zostanie :angry: Znacie moze jakies sposoby :unsure:

Kończy mi się umowa i chcę sobie wziąsc nowy telefon ,podoba mi się nokia lumia 610 lub 710 ma może któras ten tel?

12 lata 2 miesiąc temu #550940 przez daners
toś śeee posłodzila Idolu ;p no no....

Witam :)

AniaiFilip skłaniam sie ku parasolce;] choc wolalabym konstrukcje jak magic espiro albo Quinny zapp :silly: :woohoo:

Ja ładuje akumlatorki hehe bo maly nma drzemke ;] kawunia uhmmmm
Dziewczyny bylam u pediatry i wiecie co? w szoku jestem lekarka podchodzi tak do spr, a mianowicie bylam po zasw by isc do pracy na 7 h:) i ona mi mówi ze piersia to sie karmi do roku bo potem pokarm traci na wartosci ;/ no jak moze wogole tak mowic.....

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #550955 przez Anna77
He he, a już myślałam że załapię się na podium i będę trzecia :lol:

U nas dzisiaj piękne słońce i jakieś 4 stopnie. Wypiję parę łyczków kawki i śmigamy na spacerek. Muszę zająć się zaproszeniami na urodziny Kuby, bo to już za miesiąc.

Widzę że temat wózków powraca jak bumerang. Na razie w ogóle się nad tym ie zastanawiam. Będę używać tego, co mam po Kubie jeszcze, bo byłam bardzo zadowolona. Może nie jest najmniejszy, ale zwykłą "parasolkę" zawsze mogę kupić na jakieś wakacje. A ja potrzebuję jednak większe kółka - las za oknem i częste wizyty na nadmorskiej plaży ;) Mamy taki www.babydesign.eu/produkt/id/36 - mega pojemny kosz pod spodem, półka na dwa kubeczki, a między nimi zamykana na pierdołki (klucze itp.) Z tyłu na budce też spora kieszeń. Duże skrętne kółka piankowe, no i łatwo można zdjąć nakładkę i wyprać.

Olga mam nadzieję że teraz po żółtku już będzie ok. Nam Pani doktor kazała z marchewką wstrzymać się aż 3 miesiące :ohmy:

MM wiesz co podziwiam Cię za tę drugą ósemkę. No i zazdroszczę Ci bardzo, bo masz już to z głowy :blink:

Daners spotykałam się nie raz z taką opinią. Tylko że sam skład mleka, to chyba nie jedyna korzyść z karmienia dziecka po 6 miesiącu. Ta bliskość jest jedyna w swoim rodzaju.

AiF Mateusz i Kuba zostaną u brata B. Moja szwagierka to moja przyjaciółka i mama chrzestna Mateusza, a brat B - ojciec chrzestny Kuby. A Kamil, hmmm jeszcze nie wiem. Wolałabym żeby spał u babci, ale on naciska żeby mógł zostać w domu. Zobaczymy

A u mnie im bliżej wyjazdu, tym bardziej się boję.

12 lata 2 miesiąc temu #550970 przez Daria23
Dzień dobry i ja się przywitam:)u nas nocka-koszmar!!!!mały ciągle się budził z płaczem eh niech już te zęby mu wyjdą bo staje się nie do zniesienia:/

A u nas dziś piękna pogoda wiec wybierzemy się na "wiosenny"spacerek:):):)

12 lata 2 miesiąc temu #550983 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #551011 przez Majowka
czesc dziewczyny,

My dzis jedziemy do pediatry! z cala lista pytan :laugh:

zupka z salaty juz gotowa, Lucasek juz od pol godzinki drzemie, a ja czytam :)

Milego dnia!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551075 przez bidol

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551086 przez maksiu
hej witam sie i ja napisze tylko co u lekarza i zmykam jesc bo od rana nie jadlam,Maly osluchowo czysty ten kaszel to moze byc po syropku ktory dostaje dostalismy tylko cebion multi i do domku, chyba ze sie cos bedzie dzialo to mam dzwonic i jechac do pani dr do szpitala jutro albo w czwartek do domu i wizyte mamy gratis u pani dr :)
Ona jest wspaniala osluchala malego chyba ze 3 razy to lekarz z powolania a nie dla pieniedzy

NOI MALY BYL WAZONY ZUPELNIE NA GOLASA DZIS TYLE ZE SIE KRECI ALE PANI DR POWIEDZIALA ZE TE 7200 TO MA MUR BETON
A MI SIE TEN WOZEK PODOBA KOBIETKA NAWET ZESZLA Z CENY O 30 ZL I JAK COS TO CHYBA WEZME OD NIEJ tablica.pl/oferta/wozek-spacerowy-IDWfct.html#800429ce07;r:14;s :

12 lata 2 miesiąc temu #551159 przez mama89muminka
Witam mamusie.
Ja dzisiaj pospalam, Miro obudzil nam sie o 3.30 i nie spal przez 2 godziny, maz sie wkurzyl i poszedl zrobic sobie kawe (wypil caly litr!) a ja jakos dalam rade za ten czas uspic mlodego. Tak wiec J nie spi od tamtej pory, ja sie zdrezmnelam jeszcze z Mironem na lozku ponad 3 godziny, jak sie obudzil to maz go zabral a ja jeszcze 2 godzinki pospalam. Wykorzystuje go za te tygodnie co sama siedzialam, a co. Miro wlasnie zasnal, ale jest NIE-DO-WY-TRZY-MA-NIA! Placze caly czas, ani na rekach, ani sie bawic, nic nie idzie go uspokoic. Jesc tez nie chce, szczeolnie lyzeczka, tylko mleko pije z butli, bo inaczej nie chce jesc. Wiec to chyba zeby go bola.
Dziewczyny co wy robicie, ze taka ladna pogode macie? U nas jest zimno, snieg pada i jest tak szaro. W dodatku chyba cisnieje jest kiepskie bo mi glowa peka.

12 lata 2 miesiąc temu #551187 przez maksiu
mama muminka u nas slonce i temperatura nawet na plusie

12 lata 2 miesiąc temu #551229 przez MamaEmilki
Maksiu to fajnie że macie tak dokładna lekarke w tych czasach cięzko o dobrego lekarza

m89m no to nocka super , ahh te ząbki a mały ma już jakies?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka