- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Wisze ze dzis ja otwieram obrady hehe:)
U nas pobodka 5 z min czyli standart, nocka spokojna gdyby nie to ze dwa razy musialam przebierac bo mokre boki mial. Chyba odkrylammprzyczyne a mianowicie my mu zakladamy na noc( z przyzwyczajenia bardzoej maz niz ja a jie z koniecznosci) monitor oddechu. I ten monitor"montuje"sie na pieluszce i zawsze z tego boku zalany co monitor przyczepiony do pieluszki. Wczesniej nigdy sie to nie zdazalo wiec albo wiecej siusiu robi albo pieluszka robi sie za mala. My dalej na pampers 3 bo do 9 kg sa a Filip nawet 8 kg nie ma. Co myslicie?
MM- wspolczuje kanalowego leczenia ty to sie masz teraz...
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama89muminka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
AniaiFilip, km nam ostatnio pielegniarka powiedziala ze do 5 roku zycia nic nie robic z siusiakiem, jak po 5 latach cos sie bedzie dzialo, to wtedy to zglosic.
AniaiFilip moj jak lezy to wlasnie wtedy jeszcze wiekszy koszmar, mam wrazenie jakby sam nie wiedzial czego chce, jak go poloze to wyciaga rece zeby go nosic, jak go nosze to chce sie bawic, jak mu daje zabawki to placze wiec przynosze mu mleko, jak proboje go nakarmic to nie chce jesc, staram sie go wtedy uspic, ale bez skutkow i tak w kolko.
kamyczka ja juz sama nie wiem, swiruje mi calymi dniami, goraczki nie ma, chociaz nas pielegniarka ostrzegla ze moze miec trzydniowke, to co innego moze byc jak nie zebole?
m_m nie tylko ty nie znosisz kanalowego, ja mialam raz w zyciu i zemdlalam

My tez bedziemy niedlugo na 4 pampersy przechodzic. Maz kupil muminkowe pieluchy 5, takie wkladane bez zapinania, sa beznadziejne, w dodatku 5 sa za duze i przeciekaja non stop. Niby sa od 7 do 15kg ale i tak nie podobuja mi sie.

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

nasza nocka - taka ooo - znaczy kiepska

dziś mamy szczepienie - wreszcie - bo to już 2 zaległe mamy

AF - no te parasoli kiepsko mają ze brak tych pałąków, ale ja ten problem rozwiąże

M_M - współczuję - ja mam kanałówkę teraz robioną i też bolało ale to przez to że znieczulenie było źle podane - i nie zadziałało - pobiłam wtedy swój rekord w znieczuleniach - podano mi aż 5

A wczoraj byłam też właśnie u dentystki i robiła mi 4 i - jestem oczarowana- mam tak zrobionego zęba że nie widać pląby - cackała się z tym prawie 1,5 godz ale warto było bo ząb jest piękny

teraz lecę na spacerek bo później to szczepienie - aż się boję ile Kamka waży

- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas od wczoraj trochę spokojniej.
Jeśli chodzi o siusiaka, to przeczytałam kiedyś ciekawy artykuł na ten temat:
wrolimamy.pl/co-z-tym-siusiakiem/
Moim zdaniem skoro natura tak zadecydowała, to nie ma sensu w to ingerować, ale opinie są tak skrajne, że rzeczywiście można mieć mętlik w głowie.
Jeśli natomiast chodzi o karmienie piersią, to też już niejednokrotnie usłyszałam, że po 6 miesiącu mleko jest niewystarczające, stąd potrzeba rozszerzania diety, pozostaje jednak kwestia przeciwciał itp., a nawet treningu aparatu mowy, więc mimo wszystko zachęca się do karmienia.
Synek zaraz się obudzi, więc zmykam, życząc miłego dnia!
PS Kamilka jest przeurocza!

- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A swoja droga to jak to sie wszystko zmienia odnosnie pielegnacji, karmienia i wychowania niemowlat. Nasze matki pewnie w szoku sa ze teraz tyle ceregieli ze wszystkim:)
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja też się trochę przestraszyłam, jak przeczytałam ten artykuł, ale uważam, że jest sensownie to wszystko opisane, więc postanowiłam Wam przytoczyć.
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"
Bidol daj znać po szczepieniu jak tam Kamilka zniosła, no i ile waży

AiF jak Filip waży 8kg, to chyba bym już przeszła na 4. My już od dawna na 4, ale Mati ma ponad 9kg.
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
U nas zalecaja sciagac napletek, czyl robic dokladnie tak jak robi Olga. Tak czy inaczej po jakims czasie, usuniemy mu napletek chirurgicznie. My tez probowalismy sciagac przy kapieli, ale niestety waziutki byl, wiec nie schodzil i lekarz pociagnal na sile

na szczescie nic go nie szczypalo, bo robil siusiu w pieluchy i nie plakal.
Odnosnie jogurtow na polkach z pasteryzowanego mleka, to z pewnoscia sa t budynie. jogurt to zywe kultury bakterii, wiec sila rzeczy powinien lezec w lodowce. Ja kupilam jogurty kilku firm, danon, nestle, wiec na pewno sa i u was, bo te firmy produkuja na cala Europe. Zobaczcie w lodowkach z jogurtami dla doroslych.
Ciekawe cz Lucasek w nich zasmakuje...dzis mu podaje pierwszy!
Kupilam tez herbatke. One sa granulowane, te z Hppa, ktore podajecie?????
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- km
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

chlopek ten wozek mamas paps ora fajny jest, ja wlasnie wczoraj mialam kupic juz na facebooku prawie identyko tylko nie ora a luna, ale jednek sie wstrzymalam i czekam na okazje mamas papas sola, bo ten sola mozna ustawic ze dziecko jest przodke do rodzica i ma wieksze kolka , jakos nie ejstem przekonana do takich malych kolek. ale jak nie znajde za w miare normalna cene to chyba kupie ten luna

majowka kacperkowi spakuje z hippa malinowa z dzika roza, tylko ja mu ja daje co drugi dzien i o wiele mniej sypie niz jest napisane bo te herbatki to sam cukier, jak raz zrobilam tak jak na opakowaniu i sprobowalam to normalnie jak miod

anna 77 super fotka

- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Znalazłam w necie namiar na jakiś ekologiczny sklep w Plazie, byłaś tam może?
Majówka - ja na razie mam tylko herbatkę ułatwiającą trawienie, ale mały jej nie lubi.
km - i co tam wypiekasz mniamuśnego?
I dotarł kubeczek, o którym Anna pisała, i jak daję W. wodę lub herbatkę, to pluje z powrotem, dałam mu więc dzisiaj mleko i wpił ładnie, więc w końcu mogę stwierdzić, że kubeczek spełnił moje oczekiwania

Muszę jeszcze małego przekonać do jakiś innych napojów niż mleko i nie mam pojęcia, jak to zrobić

- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-