BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #551307 przez maksiu
Mama Emilki takiego lekarza teraz to ze swieca szukac normalnie
A wiecie co jaka mialam przygode dzis az mi ciarki przeszly, w przychodni byla kobietka i jak zobaczyla mnie z blazejem to az sie poplakala, ja sie zdziwilam a ona do mnie ze az jej przykro patrzec na takie dzieci malutki, kurde no mysle sobie jakas wariataka ale jak mi opowiedziala co jej sie przytrafilo to sama sie orzerazilam, miala teraz rodzic i owszem urodzila ale martwe dziecko, 18 stycznia byla u lekarza, i slyszala serduszko i wg a we wtorek trafila na oddzial z bolami gdzie okazalo sie ze dzidzia jest martwa wazyla prawie 6 kg i ta kobietka miala cukrzyce ciazowa a dr jej nie wykrylla tak mi szkoda tej kobietki mowi ze ma 3 dzieci ale zawsze jednak szkoda cala zaplakana na tabletkach ahh kurde co to sie dzieje na tym swiecie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #551369 przez Anna77
Maksiu fajnie że masz takiego lekarza :) Dzięki temu jest się zdecydowanie spokojniejszym.

Ale tu dzisiaj cisza. Kamil wrócił wcześniej ze szkoły, bo z obozu przywiózł jakąś jelitówkę i źle się czuje od wczoraj. Mam nadzieje że nic nam nie posieje :huh: Do tego niestety dowiedziałam się, że mój samochód raczej ma jakąś konkretniejszą awarię, bo to jednak skrzynia. A przy automatach, to już nie jest takie hop siup - i finansowo to będzie większy wydatek niestety, no i trzeba mieć fachowca, który podejmie się naprawy. Brrr, ale jestem dzisiaj wściekła jak osa przez to.

12 lata 2 miesiąc temu #551381 przez Kamykowa84
Hejka mamusie :blink:
MM no nie wiem,czy tak dobrze,że woli cycusia-lepiej żeby jadł powoli normalnie,dziś zjadł marchew z jabłkiem bo z ziemniakami nie chce :(
Daners serio z tym mlekiem z piersi Ci dr powiedziała????
Maksiu straszna historia.... :( ale dobrze,ze synuś ok i że istnieją normalni lekarze,jest nadzieja.....
Majówka Ty t zdolna kobieta jesteś ehhhh żeby mi się chciało tak jak tobie......

12 lata 2 miesiąc temu #551430 przez maksiu
Kurde mamuski tym co bablom wychodzily zeby wam tez maluchy jesc nie chcialy??
Bo moj dzis wypil butle mleka i monte zjadl male, nic wiecej nie chce troche herbaty, teraz mu wcisnelam troszke zupki i mieska ale tyciu tyciu, niewiem czy to przez ten kaszel czy dlatego ze moze te zeby wychodza

12 lata 2 miesiąc temu #551449 przez mama89muminka
MamaEmilki jeszcze u nas nie ma ani jednego zabka, mam nadzieje ze niedlugo wszystko przejdzie jak juz pierwszy sie pojawi.

maksiu az przykro sluchac takich historii, swiat jest niesprawiedliwy.

Ja juznie daje rady z moim muminkiem, nie chce spac, jesc, bawic sie... Wygonilam meza na silownie zeby sobie troche odpoczal psychicznie od mlodego, bo caly dzien z nim siedzi. I chyba zle zrobilam bo Miro jeszcze gorszy jest teraz. Probuje go uspic ale bez skutku.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551471 przez Majowka
no u nas nic specjalnego, myslalam, ze ciezszy jest....a tu tylko 8510g.....chyba chudnie na tych moich zupkach, bo przez 3 tyg przytyl tylko 250g ....dziene, a wzrost 70cm...tez nie jakis mega wysoki,90 centyl....wiec Ignas i Dominik to duzo wyzsi goscie, pobija go :)

a z nowosci to miesko wprowadzamy, jogurt, ciastka, papki glutenowe, ale tego sie spodziewalam... :)

aaa, pediatra mu pociagnal skore na penisku i krew sie polala :( :( :( pewnie go teraz bedzie bolec przy siusianiu :( :( :( :(

dziewczyny, u nas sa jogurty, ktore sa z lodowki! to wlasnie tylko te mamy jesc, tamte nie sa jogurtami

aaa, a kurczaki ze wsi najlepiej, w sensie z jakiejs normalnej hodowli, jeny gdzie ja tu wiejskie kyraki dostane :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #551485 przez km
hej dziewczyny ja dziisja bylam w pracy i udalo mi sie dogadac z szefem :lol: , wracam od marca i bede pracowac jeden tydzien od 7 do 12:30a drugi od 15:30 do 20:30. czyli tak jak chcialam :laugh: :laugh:

maksiumoj przez caly weekend nic nie jadl, a wniedziele to juz wogole, przez caly dzien zjadl tylko sloiczke jeden i na noc z 100 ml mleka i to wszystko.Ale od wczoraj juz jest lepiej, wiec moze to zeby bo dziisja popoludniu obudzil sie z takim placzem, posmarowalam mu dziaselka i zasnal znowu.

Olga moj w ciagu dnia tez sam w lozeczku nie zasnie, tylko na noc bez problemu go odkladam i njpierw sie bawi a pozniej zasypia. W ciagu dnia mam inny patent. Klade sie z nim na naszym lozku, przykrywanm kolderka i trzymam za raczkem pomrucze mu troche i za 15 minut spi. Wiec moze tak sprobuj, poczatki byly okropne, balam sie ze sasiediz policje w koncu wezwa bo tak sie darl przez godzine, ale po 2 tygodniach przyzwyczail sie i teraz bez problemu czy ja czy maz odrazu zasypia tylko tzreba troche przy nim polezec. Wiem ze troche trudno zaczac bo one tak strasznie placza, ale przeciez krzywda im sie nie dzieje, moj jak juz tak strasznie plakal to go bralam na chwile na raczki a pozniej odkladalam ale to jeszcze gorzej bylo i tylko wszystko przedluzalo. Proboj dasz rade :) :)

majowka to ladnie twoj Lukasek wazy, zwazywszy ze jest mlodszy od naszych maluchow, moj jak sie urodzil wazyl 3300 ateraz 8300 i jestem zadowolona :silly: Fajnie ze tak lubisz pichcic, bo ze mnie to taka kucharka jak i baletnica :woohoo: :woohoo:

AniaiFilip moj na poczatku tez nie chcial zjesc z zoltkiem, ale dolewalam mu wtedy wiecej wody do zupki i zjadal, a za 3 razem juz mu nie przeszkadzalo

12 lata 2 miesiąc temu #551488 przez km
majowka ja sie ostatnio zastanawialam dlaczego niektore jogurty nie sa na lodowkach, one sa z mleka pasteryzowanego dlatego nie musza stac na lodowkach, tak samo jak jest mleko pasteryzowane w kartonach to tez przeciez stoi w supermarketach na zwyklych polkach, dlatego nic im sie nie dzieje. :)

12 lata 2 miesiąc temu #551489 przez maksiu
mama muminka kurde moj ma to samo tyle ze on mi spi juz 3 raz dzis ale jedna taka dosc dlugo drzemke mial a tak to max 30 minut, i tez strasznie marudny jej jak ja sie boje o niiego :(

12 lata 2 miesiąc temu #551504 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551544 przez AniaiFilip
Witajcie mamusie:)

Moj Filip usnol na noc juz o 18:00 wiec szykuje sie niezla nocka, zreszta 4 juz z kolei.
U nas wlasnie zacza sie okres marudzenia i niejedzenia. Narazie jje jak mu wmuszam przez 1 h juz na glowie staje zeby mu dogodzic a ten nic niedocenia:)
Uwaga! Dzis Filip nie spal na spacerze!!! nawet oka niezmruzyl. Mial drzemke pol godz od 11:30-12 a potem caly dzien nic i na wieczor juz taki byl padniety ze nie wiadomo bylo czy karmic wpierw czy kapac i wkoncu zostal wykapany szybko napojony butla i zasnol praktycznie bez usypiania.
Oj szykuje sie niezla zadyma w nocy:)))

Anna77 - Ale masz super z tym lasem noedaleko ja tu mieszkam praktycznie na pustyni jakiejs:)
rzeczywiscie w Twoim przypadku wieksze kola zdadza egzamin.

Bidol- wlasnie wkurzam sie bo raczej nie mozna trafic parasolek z tym palakiem a szkoda:(

Maksiu - Historia mrozaca krew w zylach.
Trafic na lekarza z powolania to jak wygrana w lotto:)

Km- U nas nie tyle chodzi o gestosc ile o te grudki z zoltka bo Filip nimi pluje i glowe wykreca wiec lipa. A nie wiem jak to ominac:(
Gratuluje owocnej rozmowy z szefem. Ja mam wstepnie ustalone ale nigdy nic nie wiadomo. Jutro dzwonie do head office to moze sie dowiem konkretnie bo od nast tygodnia do PRACY!!! Brrr az mnie sama zmrozilo jak to przeczytalam:)

Mm - To jednak niepotrzebnie sie stresowalas:) Zdrowka.

Majowka - 8300 to noezla ma wage Lukasek, a ty sie martwilas ze gloduje:)

Auuc az tak mocno naciagnol???
Ja wlasnie roznie slyszalam ze niby przy kapieli po troszku naciagac trzeba pozniej ze niby nic nie robic i sama nie wiem?

A wy dziewczyny jak uwazacie?

12 lata 2 miesiąc temu #551553 przez km
AniaiFilip mi pediatra w Polsce mowila ze nie wolnio nic naciagac , z tego co pameitam do nawet przez 3 lata, bo jest to bardzo bolesne dla malucha i moze spowodowac rany i blizny, napletek sam sie odklei do 3 roku zycia, i nie trzeba mu pomagac :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #551593 przez AniaiFilip
Mama89Muminka- Nie wiem czy bede pomocna ale w moim przypadku jak maly nie chce spac ani bawic sie a glodny tez nie jest bo np wlasnie jadl to chce sobie poodpoczywac:)
Po prostu polezec i nic nie robic:)
Nie mysl tylko ze to latwe i ze go klade i sobie wychodze, oj nie.
Lubi byc wozony w wozku albo po prostu w wozku lezec i trzymac grzechotke lub smoczka wyciaga i sie nim bawi lub chwilke na rekach lub jak km pisala klade sie z nim i lezymy a on wtedy pcha mi paluszki do buzi, nosa i gdzie sie da:)

Moje dziecko musi zawsze mnie po calej glowe przejechac wlacznie z ciagnieciem za wlosy a czasami jak go nosze to mnie szczypie w ramie albo kciukiem mi swidruje- jakis nadpobudliwy chyba troche jest:)
El diablo- mowie wam:))))))))

12 lata 2 miesiąc temu #551632 przez Kamykowa84
Majówka Dominik Lucaska nie pobije,na pewno chętnie by się z nim zakumplował :blink: biedny Lucasek-u nas zabraniaja odciągania napletka,bo spowodować może uszkodzenia :(
KM wracasz do pracy,a czym się zajmujesz?
Mama89muminka a co się dzieje z Miro??Moze serio ząbki?

12 lata 2 miesiąc temu #551634 przez Kamykowa84
AniaiFilip napisał:

Moje dziecko musi zawsze mnie po calej glowe przejechac wlacznie z ciagnieciem za wlosy a czasami jak go nosze to mnie szczypie w ramie albo kciukiem mi swidruje- jakis nadpobudliwy chyba troche jest:)
El diablo- mowie wam:))))))))

Mój tez taki jest-jak go noszę to ssie mi obojczyk hehehe a wlosów ile mi narwał :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka