BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #553021 przez AniaiFilip
No wlasnie nie umiem tego przetsawic. Probowalam go usypiac o 15:30 potem 16 i nic :dry: . On robi sie spiacy dopiero po 17 a to juz niebezpiecznie blisko 18 i wtedy go nosimy i zabawiamy zeby wytrzymal do kapieli i zaraz po butla i spi:)
Cos jest z tymi Filipkami chyba sie zmowily :) ;) :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #553026 przez AniaiFilip
Bidol - JA TEZ TAK CHCE :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #553057 przez AniaiFilip
Ponizej podaje nasz plan dnia moze doradzicie kiedy dawac deserek zeby nie bylo za duzo naraz:

okolo:
5 :00 pobudka
7:00 karmienie piersia( troche bo wszystko przez noc wyssal:)
9:00 kaszka na mleku
11-11:30 karmienie piersia
14 - 14:30 ( trwa czasem do 15:00 czasem 15:15) obiadek sloiczkowy
I tu zaczynaia sie schody bo:
16:00 - 16:30 musi byc cyc! :)
Jesli zje deserek wczesniej to i tak zaraz musi miec mleko i ulewa bo zaduzo mu wepchalam tego.
Natomiast po kp nie podawalam jeszce ale odstep zeby byl to musialby jesc po 17 a tego nie chce i za blisko butli znowu.
18- 19 - butla z mm
Kolo polnocy pierwsza pobudka i do rana kp

12 lata 2 miesiąc temu #553072 przez bidol
AniaiFilip napisał:

Ponizej podaje nasz plan dnia moze doradzicie kiedy dawac deserek zeby nie bylo za duzo naraz:

okolo:
5 :00 pobudka
7:00 karmienie piersia( troche bo wszystko przez noc wyssal:)
9:00 kaszka na mleku
11-11:30 karmienie piersia
14 - 14:30 ( trwa czasem do 15:00 czasem 15:15) obiadek sloiczkowy
I tu zaczynaia sie schody bo:
16:00 - 16:30 musi byc cyc! :)
Jesli zje deserek wczesniej to i tak zaraz musi miec mleko i ulewa bo zaduzo mu wepchalam tego.
Natomiast po kp nie podawalam jeszce ale odstep zeby byl to musialby jesc po 17 a tego nie chce i za blisko butli znowu.
18- 19 - butla z mm
Kolo polnocy pierwsza pobudka i do rana kp

AF - mi się wydaje że to sopro

oto Nasz plan dnia - tak mnie więcej w zależności do której Kamka pośpi :laugh:

6.00 - mlako (120- 150ml)
9.00 - kaszka na mleku z deserkiem ( też ok 100 - 120 ml - przynajmniej tyle wody wlawam)
12.00 - mleko (120- 150)
15.00 - obiadek - zupka
17.30 - 18.00 - kaszka, lub jogurcik
21.00 - mleko do snu 150 ml

i zobacz jaki pulpecik :huh: :S :side:

12 lata 2 miesiąc temu #553091 przez km
bidol zapomnialam ci wczesniej napisac ze mala miss z tej twojej Kamilki :lol: taka strojnisia ze hoho :laugh:

Moj tak chodzi spac o 19:40 mniej wiecej w zawsze kapie go w przerwie w na wspolnej :P
i po kapieli koncze ogladac i zaraz spanie :laugh:

A drzemki ma zawsze 2, pierwsza o 10 tak z 40 min. i druga dluzsza od 15 do 16:30 czasem 17 :)

AniaiFilip rzeczywiscie ciezko jest gdzies wepchnac deserek w wasz plan dnia. Kacper pije mleko o 14 lub 15 w zaleznosci o ktorej byl obiadek, zawsze 3 godziny po obiadku, i deserek je wtedy 17 lub 17:30 teraz jako deserek ma mus owocowy i troszke manny i pozniej mleko na noc. A jakbys dodala mu ten deserek do kaszki porannej, czyli taki mix, juz sama nie wiem co ci poradzic :( Mi tez trudno bylo wepchnac gdzies deserek jak chodizl spac punkt 19 bo wtedy jakos pil mleko o 16 pozniej deserek 17:30 i wtedy tak ulewal i juz mleka za barzdo na noc nie chcial i kolejny minus pobudka byla 6 rano :angry:
jakos udalo mi sie mu to poprzestawiac, pozniej zaczelam go klasc i dzieki temu pozniej wstawal i jakos juz sie tak ulozylo samo :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553145 przez Olga
Ignaś też od jakiegoś czasu sobie ładnie ułozył plan dnia i nocki.Idzie przeważnie spać ok.21 i śpi tak do 8-8.30 (już nie do 10 ),ale za to już o 10 ma pierwszą drzemkę (ok.2 godz),przed drzemką jogurt,jak wstanie to zupka,soczek i spacerek,jak wrócimy cycuś i druga drzemka (3-4 godz),deserek,kąpanie i butla na noc 240 kaszki.I tak od jakiegoś czasu cały czas.Mi ten plan odpowiada,nawet lepiej od tego jak wstawał po nocy o 10-10.30.Cycuś w nocy raz jest,raz go nie ma,dzisiaj np.przespał całą noc,dopiero o 7.30 sobie pocycusiał,ale zazwyczaj jest jeszcze tak o 5-6,chociaż już coraz rzadziej ;)

bidol widzisz,Kamilka wcale nie jest taka mała,ma tych cm ;) a waga super :)

daners pytałaś,czy Ignaś śpi na spacerkach tak? Nie,zazwyczaj idziemy po spaniu,więc bacznie obserwuje,ale po dobrej godz.zazwyczaj go zmuli i zasypia :silly: chyba strasznie się męczy tym obserwowaniem :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #553170 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #553179 przez Majowka
AniaiFilip, ja dzisiaj zmieszalam dwa deserki z posilkami, jeden z jogurtem, drugi z kaszka. Moze tak sprobuj.

Bidolku, ale pieknie wazy Kamilka, no faktycznie Lucasek juz dogania wasze szkraby, mysle ze okolo 10m to juz nie bedzie roznicy prawie nawet w motoryce. Pewnie z mowa bedzie opozniony, przez dwa jezyki u nas.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553189 przez bidol
KM - dziękuję-uwielbiam stroić moje dzieci - sama w tadrachach moge chodzić ale Seba i Kama - hmm- moje szczęścia :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Majóweczko - ale Twój Lucasek taki zgrabniutki i szczuplutki się wydaje :cheer: a z deserkami tak samo robię :lol:
pozazdrościłam Ci tej koszuli dla Lucaska i też Kamili kupiłam :lol:

M_M - pamiętasz jak zazdrościłam Olinkowi takich widocznych ząbków - też już takie mamy :lol: :lol:
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #553199 przez Anna77
AiF to może spróbuj tak jak Majówka - dodawaj do kaszki na przykład,. Też tak robię i mam schemat taki mniej więcej jak Bidol, tylko że u mnie cycuś zamiast mm
8.30 kaszka na 90ml wody + pół słoiczka deserku
12 - cycuś lub czasem jogurcik
14.30 - słoiczek już z tych większych ok. 180g
16.30-17 cycuś
19 - kaszka na 120-150ml wody

W nocy cycuś - tyle ile chce :)... niestety,

A te kropelki to Olbas na przykład. Używam, ale dla starszych chłopaków. Nie wiem czy dla naszych Maluszków to nie za wcześnie jeszcze.

Bidol no to ładnie Kamka waży i mierzy. No i cudnie wygląda w tej koszuli!!

Dana83 Dziękuję :blush: Po prostu młodo zaczęłam, he he miałam dokładnie 20,5 jak urodziłam Kamila :)

Olga zdasz, zdasz :) No i gratulacje dla Ignasia za ząbki :)

Anszka sklep w Plazie ma dostawy we wtorki i w piątki. Dzisiaj też mieli spory wybór - poza wszystkim z włoszczyzny, buraki, cykoria, bakłażany, kalarepa, itp...

Ufff idę spać, bo wczorajsza nocka była okropna. Ciekawe jak będzie dzisiaj..

Dobranoc i do juterka :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553203 przez AniaiFilip
Ja wlasnie dodaje 2, 3 lyzeczki musu owocowego do kaszki dla lepszego smaku ;) calego sloiczka nie dalabym rady bo to 130g i razem z kasza to za duzo by wyszlo i i tak by nie zjadl wiec bez sensu.
A musi tyle wlasnie tzn te 130 g dziennie zjadac? Co myslicie? Dodam ze uwielbia te musy i az zal ze nie ma kiedy jesc.

MM- Mi tez jakos sie wydaje z opisu ze Oliwierek jak roczne dziecko rozwiniety. bardzo ruchliwy jest i taki zabawny czasami jak go opisujesz. Taki maly rozrabiaka ;) Musisz byc dumna mamuska teraz :silly:
A te zaparcia to myslisz ze wlasnie bo wody nie chce pic? A jak czesto sie Oli zalatwia?My mamy rzadko kupki, juz drugi dzien nic... I raczej sporo tego jest jak juz zrobi no i nie przychodzi mu to latwo musi sie nameczyc bidulek :(

Widze ze Anna77 ukrywa posty do Ciebie moze tez powinnam. Podpowiesz jak to sie robi?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553215 przez bidol
AF - no tak jak pisałas ale Ci sie zdublowalo. Piszesz tekst zaznaczasz i wciskasz tamten...hide tak aby tekst byl w srodku

12 lata 2 miesiąc temu #553216 przez AniaiFilip
Anna77- Sprobuje jutro za Twoim przykladem mniej mleka i dam pol sloiczka musu.

Bodol- Ale slicznie Kamilce w tej koszuli, ja tez chce taka :ohmy: ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553219 przez AniaiFilip

Dziekuje Bidolku :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #553220 przez bidol
AniaiFilip napisał:

Anna77- Sprobuje jutro za Twoim przykladem mniej mleka i dam pol sloiczka musu.

Bodol- Ale slicznie Kamilce w tej koszuli, ja tez chce taka :ohmy: ;)

AF - dziekuje. Dzisiejszy zakup :) pozazdrościłam Majóweczce - bo Lucasek ma - inna ale.strasznie słodko w niejwyglada i nie moglam sobie odmowic.

Ania - dziekuje bardzo - a ile.mierzy i wazy Matuś??

AF - zdolna dziewczynka :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka