BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #326399 przez saiko
CZeść dziewczynki,

ale u mnie dziś pochmurno ;(
nic sie nie chce

narzeczony wlasnie kończy liste gości żeby wypisać zaproszenia, ja szukam prezentów - robie liste jakby ktos sie uparł, że chce koniecznie coś z kupić

jutro pewnie pojedziemy szukac garnituru i obraczek ;)

ciagle meczy mnie przeziebienie, katar i kaszel. Mam nadzieje, ze Szymek nie strsuje sie za bardzo tym kaszlem

An83 - na pewno fajnie było z tym ruszajacym się brzuszkiem :D Moj mężczyzna nie miała jeszce szczęścia zobaczyć jak się rusza
ja chce iść do szkoły rodzenia na początku maja - czyli zaraz po ślubie. Juz mam jedna wybraną, z terminami nie ma problemu tam

co do linii to moja jest juz od kilku tygodni widoczna a dzurka pępkowa spłyciłą się o połowę

M_M - ciągle Ci zazdroszcze tego wstretu do slodyczy ;) Ja dzis na obiad robie gofry - lekki stresik mam bo nie robiłam jeszcze :)

anszka - a nie ma u Ciebie żadnych dofinansowań? W Warszawie w wielu szkolach jest za darmo jeśli jest sie zameldowanym chociaż tymczasowo. Finansuje do NFZ.
anszka - mam to samo - mój się ze mnie podśmiewa troszkę jak nagle pojawia taki rozanielony uśmiech na mojej twarzy bo mały się poruszył :D

Majowka - co do rozmiarow gondoli - probowalam znalezc info w internecie i widzialam, ze 80cm powinno starczyc nawet na 7-10 m-cy ale to duzo zalezy od dziecka, niektore rosna bardzo szybk
zobacz tu: siatka centylowa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #326420 przez anszka
Saiko - gofry na obiad? Nieźle :) ja robię ciasto jak na naleśniki tylko gęstsze.
Macie już wybrany wzór obrączek? Duże będzie przyjęcie? Pomysł z listą prezentów jest dobry, my zamiast kwiatów prosiliśmy o wino lub czekoladki, bo i tak nie wracaliśmy do domu po ślubie, więc szkoda nam było kwiatów.
Nie jestem tutaj zameldowana, ale nawet nie słyszałam o bezpłatnych szkołach, może jeszcze raz zapoznam się z tematem.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #326433 przez saiko
anszka napisał:

Saiko - gofry na obiad? Nieźle :) ja robię ciasto jak na naleśniki tylko gęstsze.
Macie już wybrany wzór obrączek? Duże będzie przyjęcie? Pomysł z listą prezentów jest dobry, my zamiast kwiatów prosiliśmy o wino lub czekoladki, bo i tak nie wracaliśmy do domu po ślubie, więc szkoda nam było kwiatów.
Nie jestem tutaj zameldowana, ale nawet nie słyszałam o bezpłatnych szkołach, może jeszcze raz zapoznam się z tematem.

to popytaj - jesli jest taka mozliwosc to jakis znajomy moze Cie u siebie zameldowac na 3 m-ce i bedziesz miala za darmo.

obraczek nie mamy wybranych - chcemy dwukolorowe: białe i żółte złoto
przyjecie bedzie na ok 50 osób

dziewczynki - puszczacie maleństwom już muzykę? Ja kładę niedaleko brzuszka słuchawki i puszczam Vivaldiego jak siedze przy komputerze, tak nie za głośno i nie za blisko małego.

12 lata 10 miesiąc temu #326498 przez Majowka
Saiko, ja zaczelam puszczac jazz :laugh: ciekawe czy mu sie podoba :)

12 lata 10 miesiąc temu #326627 przez bidol
Anszka - no to wykrakałaś- a taka śliczna pogoda u mnie była :silly:

ja się cieszę że nie muszę już wózka wybierać :) teraz tylko siedzisko muszę upolować :)

Saiko - ja jestem mistrzynią gofrów :laugh: zawsze na imprezy robię i mężowi bo uwielbia :laugh:

a mi paczką już przyszło łóżeczko :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: bardzo fajne jest - jak nowe :laugh: :laugh: :laugh: tylko je odświerzyłam wilgotną ściereczką i teraz się suszy i wietrzy na balkonie :laugh:

Pewnie jak Seba zobaczy to będzie chciał w nim spać :silly:

A moja córa słycha rock-a

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #326633 przez Olga
Hej.

Ja juz po wizycie i się lekko załamałam,bo mi też sie skraca szyjka macicy i już sie rozwarcie zaczyna,wię przymusowe leżenie lekarz zalecił,mam nic w domku nie robić i zwolnić tempo-nie wiem jak to zrobię.Brzuch faktycznie mnie od paru dni ciągnął dosyć mocno na dole,ale nie pomyślalam,że to może być to,chociaż z młodszą córcią miałam bardzo podobnie.Nie wiem jak długo wytrzymam z tym leżeniem,bo ja do tych aktywnych raczej należę,ale grozi mi krążek,więc muszę się poświęcić.No-spe forte dwa razy dziennie i za tydzień do kontroli.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #326654 przez bidol
Olga - o kurcze, no to kociec z bieganiem. Dasz radę z leżeniem ja już gnije 2 miesiące.
Nie jest powiedziane że do końca będziesz musiała- może miesiąc wystarczy i później bez szaleństw, ale na nogach. Dla Ignasia wszystko :)

Ja mam nadzieję że po 19.03 (wizycie) już wstanę :) ale jak nie to trudno. Ja jak mam mniej skórczy to pozwalam sobie - tak jak dzisiaj uprać łóżeczko - na siedząco ale zawsze coś.

A ty Olga - masz leżeć plackiem - mam nadzieję że Cię córy przypilnują :)

12 lata 10 miesiąc temu #326658 przez Majowka
Kurcze Olga :(
Wylezysz, nie martw sie! Na szczescie masz tylu pomocnikow w domku....pewnie za tydzien juz bedzie wszystko dobrze :)

Ojeny Bidolku, Ty dalej lezysz?!?! Faktycznie sporo czasu... Trzymam kciuki zeby na tej wizycie 19 wszystko poszlo super :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #326724 przez anszka
Olga - ojej, musisz być dzielna i się podporządkować dla Ignasia, na pewno wszystko wróci do normy.

Bidol
- a jak Twoje ucho? dajesz radę?
Fajnie, że jesteś zadowolona z łóżeczka, ja rozważam zakup pościeli, bo nadal nie mam nawet skarpetek :)

Saiko - 50 gości to sporo, chciałoby mi się jeszcze raz to przeżyć :)

12 lata 10 miesiąc temu #326774 przez daners
hej dziewczeta :)
widze,że wiekszośc ma już upatrzone wózki jejciu musze tez rozgladnac na all ale wiadomo że co pomacane to pomacane ;)

Kamyczka superowy brzusio :D
odrazu pewnie lepsze samopoczucie jak widzisz wreszcie,że coś juz widać i rosnie :)

Olga leż plackiem jak kaza dla dzidzi trzeba sie poświęcic :) trzymam kciuki by szybko sie poprawiło.

a ja dzis taki power że wysprzatałam całe mieszkanie pomyłam okna w dwóch pozostałych pokojach poprałam i zwęzyłam sobie spodnie( niemam fachu po mamuśce krawcowej ale chyba sie udało) mam ciązowe rurki :)

wiecie czego mi najbardziej brakowac bedzie wiosna? szpilek ;/ jejciu teraz takie fajne sie pokazały wzorzyste,jaskrawe uhmm miodzio ale mężul mi wybija z glowy...choc moze jedne sobie sprawie na jakies koturnie :)fiu fiu...
u Mnie tez brak lini a pepek nadal kształtem ten sam tylko palec moge sobie w niego wsadzic haha :):)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #326808 przez Kamyczka
Olga napisał:

Hej.

Ja juz po wizycie i się lekko załamałam,bo mi też sie skraca szyjka macicy i już sie rozwarcie zaczyna,wię przymusowe leżenie lekarz zalecił,mam nic w domku nie robić i zwolnić tempo-nie wiem jak to zrobię.Brzuch faktycznie mnie od paru dni ciągnął dosyć mocno na dole,ale nie pomyślalam,że to może być to,chociaż z młodszą córcią miałam bardzo podobnie.Nie wiem jak długo wytrzymam z tym leżeniem,bo ja do tych aktywnych raczej należę,ale grozi mi krążek,więc muszę się poświęcić.No-spe forte dwa razy dziennie i za tydzień do kontroli.

Olga,cholera-przykro mi,ale może naprawdę odpocznij-masz super córcie,to na pewno Ci pomogą i zrozumieją sytuację.Oszczędzaj się kochana!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #326810 przez bidol
Anszka- ucho boli - ale da się przeżyć. Byłam u lekarki i dała mi antybiotyk domiejscowy. Powiedziała że taki naj mniej zaszkodzi dzidzi :) mam nadzieję że przejdzie.

Daners - Ty nie szalej tak. Wiem że się pewnie dobrze czujesz i energia Cię rozpiera - ale uważaj na siebie :kiss: odpoczywaj puki możesz :)

Olga - jak się miewasz??

Majóweczka - a no widzisz - Miałyśmy razem leżeć a ty już fikasz na całego :) To dobrze :) niech Lukas rośnie zdrowo i nie straszy mamusi :) Ja mam nadzieję że też już niedługo stanę na nogi :woohoo: a z tego braku ruchu już całkiem straciłam kondycję - mam wrażenie że moja 95 letnia Babcia ma więcej werwy i wigoru niż ja :woohoo:

a to łóżeczko mojej księżniczki

a to mój brzuszek
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #326815 przez Kamyczka
bidol napisał:

a to mój brzuszek

Bidol łożeczko wypasione, a brzuszek piękny, krągły i sporawy :)

12 lata 10 miesiąc temu #326818 przez mloda_mamuska
bidol bzuszek sliczny!
a łozeczko bardzo ladne .a mam pytanie. to lozeczko ma regulowana wysokosc? czy dziecko lezy tam na dnie ?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #326820 przez bidol
Dzięki dziewczyny :woohoo:

M_M - łóżeczko ma podwieszenia - może tam kiepsko widać - ale leży biała poduszeczka - to właśnie taka wysokość :) jest bbbbbardzo stabilne i bardzo łatwe do złożenia i rozłożenia.
jestem jak na razie zadowolona - materacyk jest usztywniany i dla bobasa wystarczający - później jak dziecko jest duże to dokupić można za ok 50 zł.

M_M ja na Twoim miejscu wszystko zamawiałabym na eBay - u. :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka