BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 9 miesiąc temu #846450 przez chłopek
majówka jeszcze raz gratulacje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #846458 przez Daria23
Jej co tu się działo co za emocje:-):-):-)

Majówka -jesteś cudowną dzielną mamusią!!!! A Salvadorek jest przesłodki!!!!
Cieszę się że wszystko tak gładko poszło i przyznam się szczerze że cholernie ci zazdroszczę:-):-):-) tulisz teraz swoja mała istotke. Ach znowu masz okazję poczuć ten słodki zapach niemowlecia:-)
Ciekawe jak Luki zareaguje na braciszka:-) piękny czas przed wami:-)

10 lata 9 miesiąc temu #846460 przez Daria23
A tak z innej beczki sama jestem ciekawa która następna będzie:-)ja bym chciała bardzo ale moja druga ciążę planuje dopiero za 3 lata:-(bo musze poczekać na przedłużenie umowy a kończy mi się dopiero w 2016

10 lata 9 miesiąc temu #846461 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #846623 przez mama89muminka
Hejka

Maz po 3 dniach wolnego poszedl do pracy wiec, zostal mi mega balagan do sprzatania po nim - gorzej niz dziecko :dry:

Krecik ales starucho dowalila z tym mlodym wiekiem :woohoo:

Majowka super! ciesz sie z pomocy mamy, bo pozniej moze byc roznie :) A Lucaskiem sie nie przejmuj, wiadomo, ze zawsze przy tobie nie moze byc non stop, moim zdaniem lepiej go do tego przyzwyczajac teraz, niz pozniej.

Lusia super fotki

KM i ty tez kozystaj z poytu mamy ;) Nie tlumacz nam sie tu tylko wychodz i lataj po dworzu ile sie da :D Naklejki wygldaja przecudownie, Kacperek teraz bedzie mial super pokoj :) Dobrze, ze jemu samemu tez sie podoba. Przyzwyczai sie na pewno. Miro od kad ma swoj pokoj tez zawsze budzi sie z panicznym rykiem, a jak spalismy z nim to jakos spokojniejszy byl. Na wszystko przyjdzie czas i sie jakos przyzwyczaja :)
Ale mialas przygode z tym wozkiem :D No ale prawda jest taka, ze w takich sytuacjach nie wiadomo czego sie lapac, czy wozka czy dziecko gonic :) Mialam to samo, jak wychodzilam z bloku (u nas jest z gorki jak sie wychodzi i prosto na ulice) to Miro zaczal mi uciekac na ta ulice, puscilam wozek i lece za nim, za chwile patrze a wozek na ulicy juz :D

Bidol wy znow chorzy... Zdrowiejcie szybko :kiss: Spoznione zyczenia dla Sebcia :kiss:

Daria wspolczuje wam, mimo to mam nadzieje, ze jakos sobie poradzicie.

AF super, ze wam mowia nad czym musisz pracowac, u nas to uwazaja, ze jak dziecko jest dwujezyczne to ich obowiazkiem jest tylko pilnowanie, zeby dziecko mowilo po finsku :dry:

Ja w 100% zgadzam sie z AF wywolanie ciazy to nie takie proste, ja niby jechalam na wywolanie a odeslali mnie do domu na kolejne 2 dni :dry: Ale to juz byla inna przygoda niz AF opisuje, co nie znaczy, ze latwo bylo...
AF ja po epiduralu czulam sie jak po piwie ;)

Majowka gratulacje! Salvador przeslodki :) Tez mi recznie wyjmowali lozysko, ale na mnie jeszcze epidural dzialal wiec nie bolalo na tyle, najgorsze byly szwy po popekaniu :dry: Wypoczywajcie teraz i cieszcie sie soba, no i zyczymy, zeby nowy czlonek rodziny rosl zdrowo :kiss:

10 lata 9 miesiąc temu #846739 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 9 miesiąc temu #846745 przez krecik
hej:)

Majówka, jeszcze raz wielkie gratulacje dla Was:)

a co tu takie pustki? my już przed 6 na nogach, nawet nie skomentuje jak się czuje;/ dzisiaj u nas wiosennie , ale musimy siedzieć w domu przez te psy;/

M89m, no staruchy, ja już po trzydziestce, a Ty, sądząc z nicka, jeszcze młodziutka jesteś:D ja też po weekendzie zawsze mam wielkie sprzątanie- mój mąż do żadnych obowiązków się nie poczuwa, choćby tekst:" a dlaczego mam odkurzać?przecież wczoraj odkurzałaś"

no popisałam, mały już wstał;/

miłego!

10 lata 9 miesiąc temu #846803 przez mama89muminka
AF mnie tez lenistwo do gotowania dopadlo dzisiaj, robie tylko klopsiki i frytki do tego, nie mam sily na prawdziwe gotowanie

Krecik nie powiem, ze moj maz nie sprzata, owszem, czasem sie wezmie do roboty, ale efekty nie trwaja dlugo. A Miro tatusiowi wturuje w robieniu balaganu. A jak bylam w pl to maz mi sie chwalil co to on nie robi, ze codziennie pranie robi, ile to on nie sprzata... Jak wrocilam to bylo czysto, ale na podlodze, bo dostal nowe chodniki od tesciowej wiec wszystko pod nimi, a na regalach kurz widoczny z daleka :dry: Faceci nie maja smykalki do sprzatania...

10 lata 9 miesiąc temu #846820 przez Daria23
Hej Kobity i ja się przywitam i odrazu dołączam do leniwcow dzisiejszego dnia:-)masakra też mi się nic nie chce. Z obiadem poszłam też na łatwizne -krakowa z woreczka:-)

AniaFilip-jak robisz tę risotto? I z czym to jecie? Szczerze mówiąc nigdy nie robiłam

Ja teraz ciągle przesiadują na allegro bo w marcu chcemy kupić małemu łóżko i już naprawdę nie wiem jakie:-(
Widziałam jedno pod jego mebelki w rpokoju ale sama nie wiem. Chciałam kupić takie żeby posłużyło trochę dłużej. A jak myślicie w jakim wieku naszych dzieci będziemy im wymieniać meble z dziecięcych na dorosłe?

Majówka -jak się macie dzisiaj? KKaj tam minęła pierwsza noc Salvadorkowi?

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846827 przez km
hej dziewczyny my dzisiaj o 9 pojechaliśmy do centrum do sklepu polskiego po pączki, kacper poszalał troche na mieście :) teraz nawet zupy nie miał siły zjeść, od razu padł, jak wstanie to drugie pewnie pochłonie w mig, dzisiaj mielone :)

Daria-my to te łożko -samochód to pewnie wymienimy jak będzie miał z 10 lat, no a szafa, komoda i słupek to tanie normalne są :)

AiF a ja tez dawno risotto nie robiłam, tylko kacper coś za ryżem nie przepada, więc jemu bym musiała coś innego zrobić :angry:

krecik- z tym odkurzaniem to jakbym słyszała swojego męża :lol: , mój uważa że wystarczy raz w tygodniu , a ja to salon codziennie odkurzam, czasami nawet 2 razy dziennie. ale to przez to że mamy bardzo jasną wykładzine i wszystko na niej widać. Mój mąż to wogóle nie sprząta, jego zdaniem jest równy podział on sprząta samochód(to znaczy jeździ na myjkę płaci i inni mu sprzątajaą :lol: ) a ja mam sprzątać mieszkanie, ja już nawet z tym nie walczę, zawsze się tylko nagadam, nawrzeszczę a później i tak to samo :angry:

majówka-pewnie zajęta jesteś na maxa, jak tam Salvadorek grzeczniutki :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #846872 przez AniaiFilip
Hej dziewczyny

Ja wlasnie z zakupów wrocilam. Robie barszczyk( z zamrazalnika ;) )z ziemniakami a jak Filip usnie to rissotto.

Daria - ja robie takie pod Filipa ale tu jest duzo przepisów. Ja robie o takie( tez nigdy wczesniej nie robiłam):
ugotuj.to/ugotuj/162183530/risotto+z+cukinia+i+klopsikami/p/

10 lata 9 miesiąc temu #846886 przez lusiamamanikosia
Hej Mamcie witam się i ja :) my już po spacerku mały śpi a ja sobie leże w łóżku i odpoczywam :)

M89M - i ja dziś mam leniwy dzień , wyjmę klopsy z zamrażalnika , zrobię sos i kaszę ugotuje i tyle nie chce mi się dziś nic robić :P pozatym Mały i tak nie chce teraz za bardzo jeść dolna 3 mu się przebiła i górne 3 wychodzą coraz bardziej i apetyt uciekł ...

Daria - i za mną od jakiegoś czasu wchodzi by zrobić risotto ale drogi ten ryż bardzo do tego u nas ...my mamy komody białe wiec jedynie co do pokoju jak będzie już myślę podstawówka czy coś to ściany się zmieni pewnie a tak to łóżko to co mamy to myślę że do końca przedszkola może 1-2 klasy podstawówki wystarczy ale mogę się mylić :)

10 lata 9 miesiąc temu #846888 przez lusiamamanikosia
AiF - brzmi ciekawie ten przepis i smakowicie !!!

10 lata 9 miesiąc temu #846929 przez Olga
hej dziewczyny.

Odpoczywam,Ignaś mnie zamęczy tym dworem,chyba zacznę kawę w termosie brać ze sobą :blink: ile można latać na dworze,a wcale tak ciepło nie jest :( :( teraz śpi,a ja zajadam kolejnego pączka,aż wstyd się przyznać którego :ohmy:
Miałam iść na zajęcia taneczne z małym do szkoły muzycznej,ale zaczynają się o 16.30 i co,znów bym musiała go budzić,jak kiedyś na basen i chyba sobie je odpuszczę do czasu,aż nie będzie już codziennie spał w południe :(

Ciekawe jak pierwsza noc majówki z Salvadorkiem :unsure: ja pierwszą prawie całą przespałam,mały nie chciał jeść,ale już drugiej nocy nie było tak wesoło,bo piersi bolały :(

Coś słoneczko długo się nie odzywa,ciekawe co tam u nich?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 9 miesiąc temu #846932 przez Daria23
Ja tak pytam laski bo myślę bo Tymi ma w pokoju takie zielone mebelki i mogłabym łóżko zielone i tak już nie wiem czy kupić takie zwykle sosnowe takie standardowe Czy te zielone

AniaFilip- ale smacznie brzmi tę risotto:-)
Olga-nic mi nie mów Tymi lata po 3 godz na dworze i jeszcze hałas jak do domu trzeba iść:-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka