- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Bidolku Zdrówka dla dzieciaczków A i fryzurka super, ale w jasnych też wyglądałaś bosko
Dla wszystkich maluszków dużo zdrówka i buziaków
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
A więc tak ....
Kama jeszcze jako tako sie trzyma - ale czuję że to kwestia godzin
Seba strasznie kaszle i gardło go boli - ma jeszcze katar
Wczoraj były Sebcia już 6-ste urodziny babcia wparowała z tortem i prezentami - byli dziadkowie i chrzestny z rodzinką -
Jak Sebcio wyzdrowieje będzie miał przyjęcie dla kolegów i jeszcze jedno dla caaałej rodziny - nie lubie takiego rozdrabniania się - to moim zdaniem za wiele- chciała bym tylko mu robić dla kolegów ale rodzina tego nie przeżyje chyba
dość o Nas
Majóweczka - aaaaa - to już jutro - jejku doczekać się nie mogę
trzymam kciuki
a o Lucaska sie nie martw - nic mu nie będzie - a Ty ciesz się wspólnymi chwilami z Salwodorkiem
Daria - ojj - biedny Tymcio - myślę że z czasem zapomni i stanie się znowu radosnym i ufnym Tymkiem
tak u Nas nadal bunt - tj - To juz nie jest bunt sam w sobie - myślę że to już jest Kamy styl bycia
Choć w sobotę pierwszy raz nocowała u teściów i była strasznie grzeczna - zasnęła nawet bez smoka
Ale wczoraj na urodzinach pokazała co potrafi
szwagra Emilka - to uciekała a jest o rok starsza - jak kama zaczęła piszczec na nią to tamta biedna rozwyła się że uspokoić sie nie dała
ME - współczuję tego spania Emilki z Wami - ja bym jak zombi chodziła chyba
Lusia - super fotki - ale wam fajnie z tym zoo
KM - maluj maluj - satysfakcja ogromna - ale pare kilo cierpliwości się przyda a naklejki super
Olga - sezon Ignaś juz otworzył ?? hahahaha- choćby pazurami hahahah
AF - jestem już jestem - przepraszam
no Tobie też nocek nie zazdroszcze
Agnesssa - dzięki - super że wpadłaś do nas zdrówka dla Maksia - oby kaszel przeszedł
Krecik - nawet nie wiesz jak Ci współczuje tej diety Stasia oby z dnia na dzień było tylko lepiej
Co do 40-stki - hmmm- to juz chyba dla urozmaicenia i z nudów i z dobrobytu bo to same dziane towarzystwo
powiem szczerze że ja się zgorszyłam ciut -
AF - oj był był- teściowa upiekła - zaraz zdjęcia wstawię
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 0
Krecik-nocki odpukać ok zasypia o 22 i śpi w łóżeczku tak do 2-4 potem go biore do nas i śpi do ok 7 więc nie jest źle
Fajnie że twój słodziak tak pałaszuje mój to by serka wiejskiego nie ruszył on nie cierpi nabialu
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Co do buntu u nas jest masakra ile on mi wstydu zawsze narobi przy ludziach czasem chce się zapaść pod ziemię. Coś go muszę wziasc to jest takie dosłownie darcię się do tego na rękach się wije jak wąż ludzie patrzą jak na czubow masakra nie mam czasem już sił najgorsze jest to że zawsze dookoła są takie grzeczne dzieci te matki potem na mnie tak patrzą a ja jestem bezradna:-( nie wiem już jak z nim postępować czy powinnam dawac mu klaps a na dupe czy co
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Mam Swojego Bąbelka :*
Zoo super sprawa jak już dzieci dużo rozumieją więc polecam jak najbardziej !!!
Olga - Niki też już w ziemi grzebie kamyki zbiera i patyki że aż mu się w rączkach nie mieszczą :)ja muszę się rozejrzeć za zakupem jakiś foremek do piaskownicy
Majówka - życzymy powodzenia i lekkiego porodu i czekamy z niecierpliwością na fotki !!!
Daria - oby szybko Tymciowi przeszło , te jego lęki :*
Mąż nieźle powiedział , aż się uśmiałam ale kozy fajne są
Aif - Niki od pierwszej kąpieli pokochał wodę na sali jak leżeliśmy to położone uwielbiały kąpać małego był bardzo spokojny a inne dzieci wrzeszczały strasznie jak zaczynał się wrzask było wiadomo że kąpiel się zaczyna . Nie było dnia żeby się nie wykąpał nie daruje nam kąpieli
krecik- ja mam zamiar jak będzie już ciepło ciepło chce jechać za Warszawę nad Zegrze tam jest Taki dziki mały zachód koniki , kozy barany i świnki chodzą sobie po terenie i można do nich podchodzić a najbardziej chce jechać na mazury tam jest taki wielki park dzikich zwierząt pamiętam z dzieciństwa
życzymy udanej wyprawy bez niespodzianek !!!
Bidolku - zdrówka życzę dla Maluchów !!!
Daria - ja staram się już nie przejmować spojrzeniami matek mój też czasem akcję potrafi zrobić w sklepie że też bym chciała się pod ziemię zapaść
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
daria-jejciu to jeszcze Tymuś to pamięta, biedactwo. My wogóle nic tam mu nie ruszamy, nam położna powiedziała że bardziej można właśnie zaszkodzić niż pomóc , a gdzieś około 3 roku życia samo powinno tam się wszystko zrobić
AiFpokaże zdjęcia jak wszystko skończę, muszę jeszcze kupić białą półkę, zegar i lampke nocną, miałam też pomalować z 2 ściany, ale sobie daruje i tylko pasek ozdobny przykleje pod sufitem . Dzisiaj przyszły mi jeszcze naklejki na druga ścianę, taka miartka do zwrostu:
www.ebay.co.uk/itm/321290331346?ssPageNa...id=p3984.m1423.l2648
już jest przyklejona i super wygląda. Chce żeby ten pokój był kolorowy i taki dziecinny. U nas te ulewy już się skończyły, ale przez ostati miesiąc to codziennie chodziliśmy na spacery w deszcz
bidol-jejciu znowu chorubska, oj ty biedna jesteś, zdrówka , a do malowania mebli to oczywiście męża zagonie, on jest budowlańcem , ja to tylko kierownik
lusia- super że mężuś dostał lepszą pracę, zawsze to będzie wam lżej
majówk-apewnie zajęta jesteś bo mam przyleciała, szkoda że na tak krótko, ale masz teściów blisko to zawsze ma kto lukaska przypilnować
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Babcia z Lukim na spacerku Wiec siedze I nic nie robie, a co! musze sie nacieszyc tym ostatnim dniem w cazy!!!
Km!!!!!!! Ale przezycia!!!!!! tez bym pewnie tak zrobila!!! Ale to musialo smiesznie wygladac!!! No I te buty na obcasach! Ja bym sie nie odwazyla z Lucasem sama wyjsc na obcasach! Ale przynajmniej w rzeczce sie przydaly hihi
Czekam na fotki pokoiku!!! Ile frajdy przed toba!
No teraz jedna babcia bedzie z jednym wnuczkiem, a druga z drugim wychodzic hihihih
Moj tata stracil wzrok w jednym oku, jakis zator , w szpitalu lezy cos strasznego.... Strasznie to przezywamy
Bidol, zdrowka dzieciaczkom, niech juz sie zrobi cieplej, zeby te choroby was oposcily, nosz ilez mozna!
Wszystkiego najlepszego dla Sebusia! Juz 6-latek!!!!! Jejku!!!!!!! Ale masz doroslego chlopca w domku! Gratuluje!!!!!!
Czekam na zdjecia tortu I imprezy urodzinowej!
Krecik, udanej wyprawy! Na pewno Stasiowi sie spodoba!! Czekamy na relacje!
Daria, przykro mi z powodu tego panicznego strachu Tymusia! Ze tez to mialo na niego taki wplyw, ta wizyta w szpitalu....?!?!? Dziwne
Ciekawe jak Lucas zareaguje na moje znikniecie, na pewno bedzie przerazony
Ja jestem dla niego wszystkim.....wszyscy mnie za to winia
Oby obeszlo sie bez wlasnie podobnego zachowania jak u Tymusia, no zobaczymy!
Olga, Daria , wiecie Ze to nie jest taka latwa decyzja o trzecim dziecku. Wiadomo, ze gdzie sie naje dwoje, naje sie I troje, ale to nie o to chodzi. Tutaj w wielkim miescie szkoly/przedszkola kosztuja fortune. Na dwoje mamy, ale na troje juz nie.....nie teraz. Od jakiegos czasu podliczamy wydatki na spozywke nas dwojga, wydajemy ogromna kase! Co to bedzie jak trzeba bedzie gotowac dla trzech chlopa!!!!!! Nie mowic o czwartym..... Nie to by byla glupia decyzja. Na pewno przez najblizsze 4-5lat bede brac tabletki anty I jesli beda widoki na lepsza sytyacje materialna, to moze sie jeszcze skusimy......ale watpliwa sprawa w tym upadlym ekonomicznie kraju....
Teraz loty do Polski beda mnie juz kosztowac ponad 1000e!!! Tylko ja I dziecaki
Ehhhhhh
Lusia, super fotki z zoo! Bardzo sie ciesze ze Maks rozrywany! Fajnie, Ze Wam sie poprawi! Bedziesz spokojniejsza, a z Nikim super spedzamsz czas w domku, wiec czemu by nie zostac.... Do przedszkola od 3lat biora, nie? Szybko zleci!!!
Tez znajdziesz szybko prace, zobaczysz! Warszawa to nie ta biedna Lizbona, wiec na pewno masa ofert, bedzie w czym wybierac!!
Dziewczyny, dziekuje Wam wszystkim bardzoi za kciuki! Wieczorkiem jeszcze napisze po wizycie u Gina! Paaa
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- km
- Wylogowany
- budujemy zdania
majówka-mój też tylko mama i mama, dzisiaj w nocy się obudził i zaczął mnie w pokoju szukać , jakoś nie może się przyzwyczaić że jestem w drugim pokoju, moja mama go usłyszała i położyła się koło niego to nawet nie pozwolił jej się za rękę trzymać i jeszcze pokazał że ma spać na drugim końcu łóżka a nie tam gdzie on, więc babcia jak tak to poszła do siebie i o dziwo wogóle nie protestował, później obudził się rano to ja przyszłam do niego to leżał wtulony we mnie i jeszcze cały czas musiałam go za rękę trzymać. Na spacerze też jak jest tylko z babcią to bez problemu idzie, albo jedzie w rowertku, a jak ze mną i z babcią to go muszę cały czas na rękach nieść, ale to napewno przez to że pół dnia mnie nie ma
- MamaEmilki
- Wylogowany
- budujemy zdania
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Jestem jestem!
Wizyta dodala mi skrzydel! Bo szyjka juz totalnie zdeformowana, nie bylo czego naruszac
A tabletke powodujaca skurcze, mam tym razem wziasc dopiero o 7h rano, a na 8h rejestracja w szpitalu!!! Z lukim to badanie przed bylo bardzo bolesne, Bo gin recznie szyjke skracal chyba hahaha, no a tabletke wzielam przed pojsciem spac....teraz mowil Ze to by moglo spowodowac porod w nocy, wiec lepiej rano na spokojnie, a malutki niby do poludnia ma juz byc z nami
Zobaczymy!
Teraz sie pakowalam, robilam z mama jutrzejszy lucaskowy obiad. Zmienilismy troche plan porodu. Mama bedzie z Lukim do momentu porodu. Dopiero po, Antonio po nia pojedzie. Nie ma sensu, zeby tesciowa tu tak wczesnie przychodzila, a mama tam siedziala z nami na etapie rozwierania, Bo to nudy sa....pamietam Ze Antonio gral w gierki na telefonie, a ja ogladalam shreka hahaha, taki luksus z tym epiduralem....ciekawe jak teraz bedzie!
Ciesze sie Bo tym razem ten porod duzo bardziej naturalny, czuje sie tak jakos inaczej, w zgodzie z natura....taka prawdziwa matka Polka!
Ale sie bedzie dzialo jutro!!!! Chyba oka nie zmruze dzis w nocy!
AiF, gratuluje postepow Filipka! Duzo juz mowi! Super waga! Najwazniejsze, ze zdrowy!
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Trzymaj się dzielnie,daj nam znać,bo jutro będziemy pod napięciem siedziały tutaj
Kurcze druga tura dzieciaczków zaczyna ruszać na naszym forum
- lusiamamanikosia
- Wylogowany
- rozmowna
W takim razie czekamy z niecierpliwością na zdjęcie Twoje i Maluszka !!! POWODZENIA !!!
Olga - ciekawe która Mamcia będzie następna
to lecem się ogarnąć i postaram się wpaść niedługo