BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #342545 przez Kamyczka
bidol napisał:

DZIEWCZYNY DZIŚ O 22.00 JEST SUPER FILM NA TVN- IE ciekawy przypadek benjamina buttona
SUPER- POPŁAKAĆ SIĘ MOŻNA :blink:

Bidol,słyszałam o tym filmie-rewelacyjny Brad Pitt :blink: ale ja zaraz się kładę-bo mamy rano pociąg.Szkoda,że ten film nie leci jutro :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #342546 przez Olga
Ja 6 kg.przytyłam.Wiecie,że po porodzie tak mnie krocze nie bolało jak dzisiaj,żeby tak cierpieć przy trzeciej ciąży to szok :( Ciekawe,czy mi to w ogóle minie.

bidol będę z córką oglądać ten film.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #342547 przez Kamyczka
Olga napisał:

Ja 6 kg.przytyłam.Wiecie,że po porodzie tak mnie krocze nie bolało jak dzisiaj,żeby tak cierpieć przy trzeciej ciąży to szok :( Ciekawe,czy mi to w ogóle minie.

Olga jest aż tak źle? :( współczuję.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342548 przez bidol
Kamyczka - to z chomikuj Sobie zciągnierz. Warto :laugh:

Olga- ja już 2 razy oglądałam ale co tam popłaczę sobie przy 3 razie :laugh:
Olga - a może to Cię boli bo za dużo chodzisz?? ja tak mam jak się nachodzę - czuję cię tam taka opuchnięta, nabrzmiała i jakby ktoś mnie kijem bejsbolowym otłuk :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #342549 przez Kamyczka
śpijcie słodko mamuśki :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #342551 przez mloda_mamuska
bidol ogladalam kiedys w szkole ten film. Faktycznie wart obejrzenia ;))

ja uciekam bo znowu źle się czuję... i chyba noc spedze w toalecie.a myslalam,ze tylko jeden dzien wymiotowalam i przeszlo mi tak szybko ; /
najgorsze jest to,ze kobiety w ciazy maja ograniczony zasób leków ... ;/
MY powinnyśmy mieć właśnie szeroki zakres... a nie ograniczony ;/

Olga
a co sie dzieje z Twoim kroczem ??

Ja zauwazylam,ze moje krocze jest jakby napuchnięte ;/ no i bardzo wrażliwe.

a z jedzenie świątecznego t oja uwielbiam wyjadac wszystko ze święconki no i barszczyk biały mojego taty,bo jest taki mocno gęsty... i dorze przyprawiony .mniami. w ogole moj tato tak super gotuje ... Wszystkie jego dania są tak wyśmienite..tylko szkoda,ze mocno kaloryczne... ale warto raz na jakis czas zjesc sobie gęstą zupke niż lekką wodnistą ;)

w tym roku po raz pierwszy nie bede jadla ciasta... a najwiecej zjeem mięska ;)

a u Was tez je sie żurek w chlebku ? :)
u nas taka tradycja -calkiem fajna;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342552 przez Olga
A ja jeszcze tego nie widzialam,nie wiem czmu. :(

Naprawdę boli strasznie,wiem że przy drugim i kolejnym dziecku boli po porodzie jak obkurcza się macica,to są takie bóle jak porodowe,ale żeby tak straszni bolało w ciąży to się nie spodziewałam.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342553 przez bidol
M_M - moja siostra robi w chlebku- a ja normalnie w talerzu i barszcz biały wolę :)

Olga - ale tak bardzie w środku czy na zewnątrz?(bo mnie tak boli jak opisałam posta wyżej) bo może to krwe bardziej napływa i dlatego? a lekarz co na to Ci powiedział?

Kamyczka - słodkich snów :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #342556 przez mloda_mamuska
Olga współczuję :(
Biedna...
chociaz poród lepiej zniesiesz;))
ja to nie wiem jak to zniosę...

bidol
najwazniejsze,zeby Naszej najblizszej rodzince smakowalo to ,co gotujemy;)))

ja nie wiem jak ogarnę całą kuchnię jak juz bede sama z mezem i Oliwierkiem mieszkała.tyle roboty... a sprzatanie mieszkania na błysk... i to tylko na 2 dni. hehe :)

dobra dziewczyny poloze sie,bo znowu kiepsko sie czuje.

dobranoc. i obejrzyjcie film.WARTO :))

12 lata 9 miesiąc temu #342559 przez Olga
bidol tak w środku mnie właśnie wszystko ciągnie i jakbym spuchnięta w środku była,chodzę jakbym pocieta byla-skulona jak stara babci.Możiwe,że za dużo chodzę,bo myślałam,że jak już mam krążek,to mi wszystko wolno,ale dzisiaj mi gin.przypomniał,że jednak nie.Od jutra odpoczywam,moze mi przejzie.

Lecę na film,jutro sie odezwę.Kolorowych snów.

12 lata 9 miesiąc temu #342614 przez mloda_mamuska
Czesc dziewczyny .

jak sie czujecie?:))

ja mam okropną zgagę. Macie moze jakies sprawdzone sposoby na nią ? :dry:

wlasnie wrocilam z pracy i ogarniam jeszcze mieszkanko ;)

12 lata 9 miesiąc temu #342626 przez Daria23
Witam was Dziewczynki::)jak tam przygotowania?ja jz placki i sałatki mam zrobione:)i teraz sobie odpoczywam...szoda ze pogoda taka okropna zimno i deszczowo:(
M_m - ja tez mam zgage i pomagają mi często migdały zawsze zjadam albo wypijam pół szklanki zimnego mleka z lodówki tez daje ulgę/...
A co do czucia sie to czuje sie dobrze:):)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342632 przez Olga
Hej dziewczynki.W końcu mogę wejść na tą stronę i nic mi nie wyskakuje o wirusie.Może na jakiś czas będzie spokój.

Ja leżę prawie cały czas i nawet się przespałam niedawno,bo wczoraj ten film się tak późno skończył,ale obejrzałam cały.Nie poszłam nawet z córkami do święconki,wolę nie ryzykować.Sypialnia wymalowana,starsza córcia posprzątała jak drzemałam i teraz czekam jak mężuś łóżeczko przyniesie.Tak się cieszę,że już mamy jeden pokój z głowy i to ten najważniejszy.Kolorki wyszły super,bardzo mi się podoba.Pojadłam babeczek które wczoraj zrobiłysmy,popiłam soczkiem pomarańczowym i teraz się nudzę.

Co do zgagi,to nie mam żadnego sprawdzonego sposobu,bo nigdy w życiu nie mialam zgagi.Nie wiem nawet jakie to uczucie i obym go już nie poznała.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342671 przez mloda_mamuska
Olga ja tez nigdy nie miałam... zawsze zastanawiałam sie co to jest ..no i się przekonałam niestety... i nikomu nie życzę. coś wstrętnego ;/

wcinam małe marcheweczki i bede piła mleko.wlasnie slyszałam ,ze i to i to pomaga ;)
Chcialabym mieć to już z głowy;/

a ja własnie zrobilam sobie przerwę w odkurzaniu. I zaraz znowu do sprzątania ;)
U mnie pada śnieg i jest bardzo zimno !!! :(

a dzisiaj mój mały wstrętny pies wlazł na stół ściągnął sbie cały koszyczek-święconkę na podłogę i wyciągnął jedno jajeczko i zaniósł do siebie.. wchodze do salonu a tam ladnie postawiony koszyczek na podlodze.mysle sobie kto go postawil na ziemi..normalnie przykryty dekoracją...dopiero jak ściągnęłam serwetkę z niego to zrozumiałam ,ze mój psiak maczał w tym swoje łapki... pieprz mu się rozsypał i jajeczka potłukly.ale nic nei zjadł !!! ani kiełbaski ani babeczki ;))
tylko zakosił jajeczko,zeby zanieść do swojej miejscówki i żeby niego też było świątecznie ;)
taki mądry;)

12 lata 9 miesiąc temu #342711 przez saiko
Cześć Mamuśki :)

nie jestem w stanie przeczytać ostatnich 70 stron wiec nawet nie bede probowac ;)
mam nadzieje, że wszystko u Was w porządku

moje przygotowania do ślubu jako tako - mamy sukienke, garnitur i obraczki zostałky jeszcze moje buty i biżuteria :) gosci nie bedzie bardzo duzo

od tygodnia mieszkam u tesciowej i jest w miare spoko, gdyby tylko nie chciala mnie utuczyc ;) ciągle robi cos pysznego a ja wcinam jak głupia

ale tez na dobre mi to wyjdzie bo jem teraz bardziej urozmaicone jedzonko niż jak gotowałam sama no i tez mamy wiecej spacerow bo to male miasto wiec w wiele miejsc chodzimy na piechote :D nie tak jak w W-wie wszedzie dupę woziło się autobusami i metrem :)

nie wiem ile przytylam bo nie mam już mojej dotychczasowej wagi a ta tutaj pokazuje troszke wiecej niz tamta - ważę na niej w tej chwili 68 ale chyba zawyża o około 1,5-2kg w stosunku do tamtej wiec pewnie ok 8-9 kg przytylam juz

Szymuś taki aktywny jest ostatnio :) szczególnie w nocy i rano, wczoraj tak mnie walnął że czułam pół dnia :D

zobaczyłam w końcu wózek - jest super (dla przypomnienia: Mikado Aston)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka