BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #342376 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Dokładnie nuda nikt nie pisze i wógóle:(:( a moje maleństwo przybrało ok 300gram przez 4 tygodnie
ale gin. powiedziała ze wszystko dobrze wiec pewnie tak jest....wczoraj kupiłam pare ciuszkow dla małego ale sie cieszyłam:) a po świetach zamawiam łózeczko materacyk kołderke:)

Hej dziewuszki,ja dopiero ogarnęłam się i mieszkanko :) U nas pięknie świeci słoneczko,ale chyba za ciepło nie jest.Jutro jedziemy do rodziców.
Daria,gratuluję zdrowego synusia :kiss: ja zamierzam kupowac wózek i łóżeczko itp w maju :)
Póki co zmagam się z dietą,bo okazało się,że mam za wysoki cukier po glukozie,więc dostałam od mojego lekarza rodzinnego,która jest też diabetologiem-glukometr i mierzę cukier 4 razy dziennie,najgorsze jest to,że nie mogę jeść żadnych słodyczy,ale to może wyjdzie mi akurat na dobre :)
Bidol,zdrówka!!!!!!
Dziewczyny nie uciekajcie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342382 przez Olga
Hej.Ja nie mogę sie powstrzymać i od czasu do czasu tutaj zajrzę,bo tęsknię za wami.Dobrze,że teraz jest trochę pracy w domu,to tak nie myslę,żeby tu wejść,ale jak tego nie naprawią,to będzie cięzko.

Ja mam problem od środy po południu,boli mnie nie brzuch,tylko cała tak jakby kośc łonowa i dzisiaj także zaczęły mnie boleć pośladki.Ból jest straszny,najgorzej jak mam wstać lub usiąść i nocy jak się przewracałm na boki.Czy to możliwe,że tam się wszystko rozciąga,bo to dosłownie jest takie uczucie,jakby miednica mi się rozciagała?A najgorzej mnie krocze boli,chodzę gorzej niz po porodzie ha ha.Nie chcę dzwonić do mojego ginekologa i mu głowę zawracać,przeczekam jeszcze,chociaż córki mnie dzisiaj wyzywały,że taka uparta jestem.

Kamyczka to ile miałaś tego cukru,ja też muszę często sprawdzać,przy tym moim niski białku?

Daria maluszek urośnie nim się obejrzysz,najważniejsze,że wszystko jest ok.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342384 przez Kamyczka
Olga napisał:

Kamyczka to ile miałaś tego cukru,ja też muszę często sprawdzać,przy tym moim niski białku?

Olga,na czczo miałam 92,więc ok,a po wypiciu 75g glukozy po godzinie 152,a po dwóch godzinach 154.Ginekolog powiedział,że muszę do poradni diabetologicznej,więc poszłam a że moja rodzinna jest diabetologiem,to kazała mierzyć cukier i zastosować dietę.Mam nadzieję,że dam radę,bo tylko raz w życiu byłam na diecie po wycięciu wyrostka :(
Olga,znalazłam Cię na fb :)

12 lata 9 miesiąc temu #342392 przez Daria23
No to dużo miałaś kamyczek ja miałam po dwóch godz tylko 104 ...

Olga- zadzwon do ginki co ci szkodzi a moze akurat trzeba to zbadać lub uspokoi cie na świeta ja bym zadzwoniła to tylko telefon

12 lata 9 miesiąc temu #342435 przez Kamyczka

12 lata 9 miesiąc temu #342437 przez Daria23
A dziękuje Kamyczku nasz:) ja również życze zdrowych wesołych i przede wszystkim POGODNYCH świąt:)

12 lata 9 miesiąc temu #342439 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

A dziękuje Kamyczku nasz:) ja również życze zdrowych wesołych i przede wszystkim POGODNYCH świąt:)

Mam nadzieję,że będziemy w kontakcie :)

12 lata 9 miesiąc temu #342444 przez daners
Kamyczka czyli to jest tak zwana cukrzyca ciążowa? czy to cos innego jednak...
Kolezanka miala w ciazy cukrzyce i wyszło jej to na dobre :D tzn malo do zrzucenia miala po.... :)

Daria 300 gram to fajnie moj tez tyle wiec prawidłowo :)

ja chyba fb musze założyc by byc z wami w kontakcie :D bo mam tylko nk.

Również zycze pogdnych wesołych i zdrowych Swiat :) smacznego jajka i mokrego dyngusa:) jesli juz nikt tu nie zagladnie --buuzki :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 9 miesiąc temu #342449 przez Kamyczka
daners napisał:

Kamyczka czyli to jest tak zwana cukrzyca ciążowa? czy to cos innego jednak...
Kolezanka miala w ciazy cukrzyce i wyszło jej to na dobre :D tzn malo do zrzucenia miala po.... :)

Daners,chyba tak-dlatego mam mierzyć poziom cukru i często chodzić na kontrole.Ale tak ciężko się opanować z tą chęcią na słodycze :(

12 lata 9 miesiąc temu #342450 przez daners
Kamyczka ja ide dopiero w nastepnym tygodniu na obciazenia glukoza...ciekawe co mi wyjdzie. a Ty no pewnie ciezko sie ohraniczac i jeszcze Swieta przed nami eech ale to siła wyższa :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 9 miesiąc temu #342451 przez Daria23
kAMyczka dasz rade pomyśl że to dla dzidzi..... ja dziewczyny z tego forum nie rezygnuje i napewno bede tu zaglądać jak do tej pory:)

12 lata 9 miesiąc temu #342452 przez Kamyczka
daners napisał:

Kamyczka ja ide dopiero w nastepnym tygodniu na obciazenia glukoza...ciekawe co mi wyjdzie. a Ty no pewnie ciezko sie ohraniczac i jeszcze Swieta przed nami eech ale to siła wyższa :)

No tak,Dominik najważniejszy :) a od tygodnia jest taki ruchliwy cały dzionek :lol: a nie tylko rano i wieczorem :) ja weszłam na wagę dziś-i o zgrozo-70kg :(

12 lata 9 miesiąc temu #342453 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

kAMyczka dasz rade pomyśl że to dla dzidzi..... ja dziewczyny z tego forum nie rezygnuje i napewno bede tu zaglądać jak do tej pory:)

Super :)

12 lata 9 miesiąc temu #342455 przez Kamyczka
Na TLC o ciężarnej z anoreksją jest :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #342468 przez bidol
Hej dziewczynki.

Kamyczka -cukrzyca ciazowa :ohmy: współczuję Ci kochana. Moja koleżanka miała i jeszcze holestaze i w ciąży bardzo chuda była.

Daners - ja też po świętach idę na krzywą cukrowa i już się boję. w sumie to z moim szczęściem to wszystko możliwe ;-)

Daria - zakupy zawsze poprawiają humorek :laugh: a dzidzius może drobny po mamusi będzie :-) łatwiej będzie Ci urodzić.

Olga
- mi się wydaje że to biodra się rozciągają - z Seba mnie tak strasznie bolały. teraz jeszcze nie, ale to chyba kwestia czasu .

Ja dziś nie mam gorączki, ale jeszcze mnie męczy. Mam nadzieję że teraz już będzie lepiej.

Zdrowych wesołych świat. :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka