BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #346277 przez chłopek
anszka ten cukier to napewno krzywa, bo musisz miec krzywą zrobioną, chodzisz prywatnie? to sama sobie zrób na wszelki wypadek bo później bedzie za późno

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #346281 przez anszka
Majówka - miło, że już wróciłaś, ale ten czas zleciał, jesteś zadowolona z pobytu w zimnej Polsce, pewnie bardzo, ale za mężusiem też się pewnie stęskniłaś :)
Chłopek - prywatnie chodzę i taki mam plan :)
Daria - tak, w Poznaniu. A następną wizytę mam w 29 tyg., a tę glukozę robi się między 24-28 (tak z mojej karty ciąży wynika).

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346285 przez Daria23
No możliwe że od 24.... ja byłam w poznaniu raz na Polnej w 17 tyg ciąży z ta szyjką

Anszka a tej glukozy ja miałam wypić 75 g

12 lata 8 miesiąc temu #346288 przez Majowka
To prawda, zimno bylo, ale nie tracilam czasu, duzo spacerowalam po lasach, to dopiero byla dawka swiezego powietrza :laugh:
Przytylam 1 kg, ale brzuszek duzo duzo wiekszy, wiec pewnie to tez dlatego :laugh:
Moj misiek wniebowziety :) Lubie na dluzej wyjezdzac, bo pozniej wspaniale sa te powroty :laugh:
Nawiozlam tyyyyle ciuszkow, ksiazek, plyt, pieluch...ze czesc idzie paczka, bo nie dalam rady zapakowac :laugh:
No, a teraz mnie czekaja remonty, Bo od tygodnia okna czekaja, wiec beda wstawiac w tym tyg, a pozniej malowanie :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #346296 przez chłopek
ja dzisiaj mialam sprzatac ale chyba nic z tego znowu mnie brzuch boli :(

12 lata 8 miesiąc temu #346301 przez anszka
Chłopek - jutro masz wizytę? a gdzie Cię boli? bo mnie też boli, ale tak jakbym miała kolkę, ale to jest ten normalny ból.
Majówka - nieźle zaszalałaś :) dużo sił na remonty życzę :)
Daria - ja pewnie na Polnej będę rodzić, zobaczymy

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346305 przez Anna77
anszka - jestem w trzeciej ciąży i ani razu nie miałam robionej krzywej cukrowej i nie musiałam pić tej glukozy. Badasz glukozę normalnie, kiedy robisz morfologię. Cukier podczas badania moczu jest w badaniu ogólnym i tyle. To nie jest tak, że zawsze się robi. Ja też będę rodzić na Polnej :)

Chyba jestem uzależniona od Was, bo już wyłączyłam wcześniej komputer a i tak jeszcze na chwilkę go włączyłam. Dobra, teraz już naprawdę spadam, bo nie zdążę wrócić zanim zamkną mi przedszkole :)

12 lata 8 miesiąc temu #346306 przez chłopek
anszka mnie boli tak jak by cipka i to tak jak na okres , jutro mam usg ale mu powiem ze mnie boli, mam nadzieje ze mnie zbada

12 lata 8 miesiąc temu #346308 przez anszka
Chłopek - to ja tak miałam na początku (cały pierwszy trymestr), miałam brać no-spę przy mocnym bólu, ale koniecznie powiedz o tym lekarzowi, bo to równie dobrze mogą być skurcze.

Anna - poprzednie dzieciaczki też na Polnej rodziłaś? Różne są opinie o tym szpitalu, ale też pewnie różne oczekiwania, więc się nie zrażam, zwłaszcza, że oddział neonatologiczny mają najlepszy, a idę tam dla dziecka, a nie dla siebie :) rozważam jednak położną do porodu, bo będę sama. Myślisz, że to dobry pomysł czy raczej zbędny wydatek?

PS Z tym uzależnieniem coś jest :)

12 lata 8 miesiąc temu #346310 przez chłopek
anszka własnie mi sie tak wydaje ze to skórcze

12 lata 8 miesiąc temu #346314 przez Anna77
anszka - też wychodzę z założenia, że opieka nad noworodkami jest chyba jednak najlepsza (tak jakby co). Poza tym mam lekarza z Polnej i ja nie narzekałam. A ten Twój lekarz z jakiego jest szpitala? Co do położnej, to nie wiem bo zawsze miałam cc i położna nie była mi potrzebna. Mój brat z bratową wybrali takie rozwiązanie i byli baaardzo zadowoleni. Myślę że czasem warto zapłacić troszkę, by mieć komfort psychiczny. Jak zacznie się poród - dzwonisz do położnej i to ona jest z Tobą przy porodzie - przynajmniej oni tak mieli.

Dobra, teraz to już naprawdę wyłączam komputer i wychodzę! pa pa

12 lata 8 miesiąc temu #346319 przez Daria23
Anna a jakiego masz lekarza z Polnej? bo ja też mam ginke z Polnej Boć-Zalewską...?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346378 przez Majowka
dziewczyny, moj brzuszek z Polski :)
22 tydzien :)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346379 przez Olga
Witam mamusie.

Ja ostatnio mogę spać rano,wracam chyba do swojej natury,bo całą ciążę to mogłam już o 7-8 wstać.Byłam od rana u mamusi,wypiłam z nia kawkę,poszłyśmy na zakupy,mam już szlafrok do szpitala.Teraz pojadłam i odpoczywam.Odkąd przestało mnie krocze boleć,to aż mi sie chce spacerować,a słoneczko u mnie dzisiaj ładnie świeci,chociaż zimno jest.Może juz po mału pogoda się zrobi.

Ja w poprzednich ciążach też nie miałam krzywej cukrowej robionej,a teraz miałam i pani w laboratorium mi mówiła,że teraz wszystkie ciężarne mają robione,więc nie wiem od czego to zależy.

Majowka witaj z powrotem na forum,ślicznie wyglądasz. :laugh: :laugh: :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #346381 przez chłopek
Majówka brzuszek śliczny

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka