BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #345836 przez Kamyczka
Daria,też lubię takie "żywe" kolorki :) ja jak wydobrzeję i cieplej się zrobi-muszę na stópki iść,bo sama nic nie zdziałam :blink:
Witaj Maksiu :) a skąd piszesz?i będzie dziewczynka?U nas przewaga chłopców :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #345839 przez bidol
a ja już po wizycie :laugh:

i ku mojemu zaskoczeniu i szczęściu - wszystko jest ok :laugh: szyjka długa ale mam lekkie rozwarcie - ginka powiedziała że przy 2 dziecku to normalne :huh: Wizyta była płatna, ale za to Niunie sobie pooglądałam :laugh: straszna wiercipięta z niej - i nogę na nogę umie już zakładać :laugh: ułożona jest główką do góry - i może być problem ;) ale wole jeszcze o tym nie myśleć. Przepisane mam żelazo bo hemoglobina już mi spada, ale mogę już powoli odstawiać leki :laugh:
sama radość :laugh:

Kamyczka - biedulko - jedz bo nam znikniesz :huh: zapomniałam zapytać o długość szyjki - tj jaka jest norma, a z tym kłuciem to powiedziała że mogą być to skórcze.

Anszka - ale Twój brzusio jakiś mniejszy od mojego :blink:

Daria - brzuszek śliczny - taki filigranowy :kiss: :kiss:

gdzie to się Olga podziewa :S

a ja u ginki spotkałam koleżankę - w ciąży jest :laugh: to już 4 kumpela z brzusiem :blush:

Dziewczyny szok - przytyłam ( w sumie) 5 kg :ohmy: przez ostatni miesiąc 2 kg :ohmy: i na domiar złego napoleonkę sobie zakupiłam i ją właśnie zjadłam :S

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345840 przez anszka
Witaj maksiu, rozgość się u nas :)
Jak przebiega Twoja ciąża, dobrze się czujesz?
I zdradź nam, jak ma na imię Twój pierwszy skarbek :)

Bidol
- super wieści przynosisz :) też mam nadzieję, że wyjdę od gina uśmiechnięta :)
Ja już jestem 8 kg na plusie :)
Na wadze u gina pewnie będzie więcej, bo ja się ważę w czwartki, a nie po weekendzie u teściowej i to jeszcze o tak dziwacznej porze :)
A ile masz tej hemoglobiny?

Kamyczka
- ja wczoraj próbowałam ogarnąć moje paznokcie u stóp i też stwierdziłam, że następnym razem skorzystam z pomocy fachowca :)

Daria - kurier dotarł?

12 lata 8 miesiąc temu #345843 przez Kamyczka
Cbidol napisał:

a ja już po wizycie :laugh:

i ku mojemu zaskoczeniu i szczęściu - wszystko jest ok :laugh: szyjka długa ale mam lekkie rozwarcie - ginka powiedziała że przy 2 dziecku to normalne :huh: Wizyta była płatna, ale za to Niunie sobie pooglądałam :laugh: straszna wiercipięta z niej - i nogę na nogę umie już zakładać :laugh: ułożona jest główką do góry - i może być problem ;) ale wole jeszcze o tym nie myśleć. Przepisane mam żelazo bo hemoglobina już mi spada, ale mogę już powoli odstawiać leki :laugh:
sama radość :laugh:

Bidol,cieszę się,że wszystko jest ok u Ciebie i dzidzi :kiss: a skurcze na tym etapie są normalne?

12 lata 8 miesiąc temu #345854 przez bidol
Maksiu - witaj i rozgość się u Nas :laugh: A powiedz co byś chciała- dziewczynkę czy drógiego synka :)

Kamyczka - tak skórcze to normalka już chyba ;)

Anszka - będzie dobrze :laugh: ale ja się podłamałam tą wagą ;)

12 lata 8 miesiąc temu #345860 przez maksiu
:) Moj synus rozrabiak ma na imie Maksymilian, pisze z malej wioski kolo nowego miasta lubawskiego a tak wg to z mazur:))
Niewiem sczerze to by zdrowe bylo z jednej strony chce dziewczynke bo te wszystkie sroje i wg a zdrugiej synka bo tyle ciuszkow mam po maksie ze nie musialabym kpowac:)
Ciaza jest zupelnie inna od 1 nie mam typowych zachcianek na poczatku wystepowaly mdlosci ze szok na kawe patrzec nie moglam
Co do badan to ja musze glukoze poprawic bo 1 zwymiotwalam no i combsa morfologie i mocz

12 lata 8 miesiąc temu #345864 przez Kamyczka
maksiu napisał:

:) Moj synus rozrabiak ma na imie Maksymilian, pisze z malej wioski kolo nowego miasta lubawskiego a tak wg to z mazur:))
Niewiem sczerze to by zdrowe bylo z jednej strony chce dziewczynke bo te wszystkie sroje i wg a zdrugiej synka bo tyle ciuszkow mam po maksie ze nie musialabym kpowac:)
Ciaza jest zupelnie inna od 1 nie mam typowych zachcianek na poczatku wystepowaly mdlosci ze szok na kawe patrzec nie moglam
Co do badan to ja musze glukoze poprawic bo 1 zwymiotwalam no i combsa morfologie i mocz

Maksiu,ja z Olsztyna jestem :)

12 lata 8 miesiąc temu #345870 przez maksiu
He he no to super:) :laugh: :laugh: ja mam na wadze juz 15kg do przodu:)ale moja dr mowi ze mam sie nie przejmowac bo dzidziol bedzie duzy juz ma ponad kilogram a nawet blisko 2
z malym tez przytylam 20 kilo a on sam wazyl 3630

12 lata 8 miesiąc temu #345873 przez bidol
Anszka - hemoglobina 11,8 ;) troche mało

Maksiu - to nie wiem co mam Ci życzyć - może jednak dziewczynki :blink: U Nas na forum mało dziewczynek - same chłopy :laugh:

Ja mam mieć dziewczynkę - i to Twoją imienniczkę - Kamilkę :laugh:
a kiedy masz USG - żeby się dowiedzieć :unsure:

12 lata 8 miesiąc temu #345876 przez maksiu
bidol napisał:

Anszka - hemoglobina 11,8 ;) troche mało

Maksiu - to nie wiem co mam Ci życzyć - może jednak dziewczynki :blink: U Nas na forum mało dziewczynek - same chłopy :laugh:

Ja mam mieć dziewczynkę - i to Twoją imienniczkę - Kamilkę :laugh:
a kiedy masz USG - żeby się dowiedzieć :unsure:

He he wizyte mam 8 maja i tak tez bede miec pewnie usg
u nas jak cos to albo bedzie tak jak maksiu mowi kinga albo blazej:) kochana najlepiej to zycz zdrowego dzidziusia

12 lata 8 miesiąc temu #345877 przez anszka
Bidol -no ja mam trochę mniej (11,3) i podejrzewam, że też będzie chciał mi dać.
Brzuch mnie coś pobolewa, więc leżę sobie i czekam na lepsze czasy :)

Maksiu - to ładny smok z tego Twojego dzieciątka :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345881 przez bidol
maksiu - zdrowe na 100% będzie :kiss: :kiss: wpiszę Cię do Nas na listę :laugh: tylko muszę poszukać :laugh: A do 8 maja jeszcze kawał czasu ;)

Anszka - to jedziemy na jednym wózku :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #345882 przez Daria23
Witaj Kamila wśród mam lipcowych:) fajnie że do nas dołączyłaś:) ja jestem Daria jestem w 26 tyg ciąży termin mam na 26-30 lipca i bede mieć synka Tymoteusza:)
i jak tam znosisz ogólnie ciąże?

12 lata 8 miesiąc temu #345887 przez Daria23
Anszka no kurira nie widać ani nie słychać coś mam nadzieje ze wszystko bedzie ok łóżeczko jedzie z Płocka wiec kawał drogi ma do nas...
Ja przytyłam narazie 6 kg zobaczymy jak bedzie dalej:)

12 lata 8 miesiąc temu #345893 przez Daria23
Anszka no kurira nie widać ani nie słychać coś mam nadzieje ze wszystko bedzie ok łóżeczko jedzie z Płocka wiec kawał drogi ma do nas...
Ja przytyłam narazie 6 kg zobaczymy jak bedzie dalej:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka