BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #345594 przez chłopek
Daria ja nie mam prawka auto pod domem stoi, do miasta daleko wiec tez siedze w domu, jak nie bedzie padac to pójde na chwilke z młodym na podwórko

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #345598 przez Daria23
no patrz chłopek to jesteśmy razem uziemione:) ale ty masz chociaż synka wiec napewno dzieki niemu czas ci szybciej leci bo musisz miec oczy wkoło glowy:):)

Teraz tak patrze że w tym tygodniu skończy mi sie 2 trymestr a w przyszłym zacznie sie Trzeci:)ale to przeleciało masakra

12 lata 8 miesiąc temu #345615 przez anszka
Cześć i czołem :)
Przeczytałam wszystko, ale połowy nie pamiętam :)
Idę dzisiaj do lekarza, bardzo się cieszę i jak zwykle trochę denerwuję :silly: Niestety, wizytę mam dopiero na 21.40, więc jeszcze sporo godzin oczekiwania przede mną.
U mnie też beznadziejna pogoda, rozleniwiona jakaś jestem.
Anna77 - dzięki za link do tej apteki, już się zapisałam i zauważyłam, że nawet moje witaminki są tańsze, o pieluchach nawet nie wspomnę :)
Daners - o 6 musisz wstać? dla mnie to jakaś nierealna pora :silly:
Bidol - relacje rodzinne naprawione? ta kłótnia to chyba nie przez tę zazdrość piątkową? :blink: ja nie jestem typem zazdrośnicy, wykończyłabym się chyba, bo mój mąż często w delegacje z koleżankami wyjeżdża :huh:
Kamyczka - to raczej nie są skurcze, ale zapytam dzisiaj mojego gina, czy to jest normalne, bo mnie czasem też pobolewa, choć na początku bolało bardziej i wtedy mnie lekarz uspokajał, że to macica musi się rozciągnąć, a bolało mnie tak, jakby mnie ktoś od środka deptał.
M_M - moja szyjka miała ostatnio 30 mm i lekarz powiedział, że ok. Zapytam dzisiaj, jakie są normy. Oczywiście, jeśli nie zapomnę, bo jak się na synka zapatrzę, to mi już potem w łowie pustka świeci :)
Chłopek - może to rzeczywiście dobry moment na odstawienie smoka, powodzenia i stalowych nerwów :)
Daria - do szpitala jedziesz, jak zaczniesz rodzić, nie musisz się anonsować, w Wolsztynie raczej nie będzie problemu, że nie mają miejsc, bo to powiatowy szpital.

12 lata 8 miesiąc temu #345621 przez daners
dziewczyny a ja w miescie mieszkam cars pod domem ale co z tego jak pogoda nie nastrajaj do niczego....

Daria widzisz jak ten czas leci :) trzy mieszki i bedziemy mamuskami ;] ciekawe czy bedziemy mialy czas tu zagladac i opisywac nasze poczynania....

czyli wychodzi na to ze ja juz w trzeci weszlam :lol: :laugh:

Anszka co ten Twój gin sie umawia z Toba na tak pozna pore ;)
I tak wstawac trzeba wczesnie by wyrobic sie na 7 bo z rana musze dojechac busem wiec schodzi :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345626 przez bidol
doberek :kiss:

Daria - ja już ten sezon oglądałam :laugh: świetny :laugh: polecam wszystkim :laugh:

Chłopek - tak trzymaj - ja też tylko przez 2 dni oduczałam Sebę - a smoka sporo cychał- w sęsie w ciągu dnia. Przed rokiem udało się go oduczyć. Myślałam że będzie gożej :blink:

Daners - no to jutro krzywa cukrowa - dasz radę :laugh: trzymam kciuki :laugh:

Anna - to odpoczywaj, jak ja bym chciała żeby mój stary wyjechał w delegację :blink:

Mi przyszła już wyprawka (bytelka, smoczki, nożyczki itp)
i za chwilę idę do ginki - trzymajcie kciuki- bo ja mało kiedy wychodzę z gabinetu spokojna i szczęśliwa :dry:

a i wstawię Wam zdjęcie mojego brzusia :laugh:

Anszka
- ja zazdrośnica straszna jestem - oczy mogła bym mu wydrapać. A o delegacjach z koleżankami niech zapomni. Ja mam bardzo rozwiniętą wyobraźnie :silly: Nie poszło o wyjście - ale o to że non stop gra na kompie i jeszcze słuchawki zakłada żeby nie słyszeć co do niego się mówi :angry: :angry: :angry:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #345630 przez daners
Bidol aaaaaale sie wypiełas ;) brzusio fajny:)
to trzymaj sie i przynies jakies new wiesci od ginka :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #345631 przez Daria23
Bidol - brzusio słodki:):)jak to oglądałaś juz 7 sezon????? a skad go ściągnełaś?
powodzenia u ginki ale masz fajnie ja mam wizyte dopiero 26 kwietnia

12 lata 8 miesiąc temu #345632 przez chłopek
anszka no mam nadzije ze sie uda, jak narazie Ksawcio spał, zobaczymy czy za drugim razem bedzie łatiej go uspac

12 lata 8 miesiąc temu #345637 przez bidol
daners napisał:

Bidol aaaaaale sie wypiełas ;) brzusio fajny:)
to trzymaj sie i przynies jakies new wiesci od ginka :)

hahahahahaha :laugh:
Daners - ja się nie wypiełam - ja mam taki kręgosłup- zwłaszcza w ciąży jak już brzusio ciągnie do przodu ;)

Daria
- ja pojęcia nie mam - mąż zawsze zciąga i zapodaje :laugh: powiem Ci że ten sezon bije na głowę poprzednie :laugh: czekam na 8 sezon :laugh:

Anszka
- strasznie późno masz tego lekarza. Ja z Sebą w ciąży chodziłam do takiego co i o 2 nad ranem przyjmował :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu #345638 przez Anna77
A ja właśnie dostałam info od mechanika-elektryka, że samochodzik mam naprawiony i po 13 mogę odebrać. Więc spacerek będzie musiał być.

Poza tym, ze względu na to że z wagą poszłam jak burza - czuję się i wyglądam jak słonica. Ostatnio szwagierka dała mi dwie pary spodni ciążowych, bo dostała od koleżanki. Ona jest baaardzo szczuplutka, więc te spodnie będą jej po prostu za duże. I fakt - są duże. Z tym że jak je wczoraj przymierzyłam, okazało się że są mi ciut przyciasne :angry:
Postanowiłam zacząć przystosowywać się do jedzenia po porodowego. Teraz sobie troszkę folgowałam, na co zresztą mój B. mi pozwalał i przekonywał, że teraz mogę jeść. Koniec ze słodyczami, pieczeniem. Grahameczki otrębowe (które zresztą uwielbiam), owocki, jogurciki, płatki itd.. Tylko żeby nie było krzyku - nie planuje żadnego odchudzania, bo na to przyjdzie też odpowiedni czas - po prostu dużo racjonalności i koniec wpier.....

To tyle. Musiałam się z Wami tym podzielić, żeby się mobilizować.

12 lata 8 miesiąc temu #345642 przez Daria23
Dziewczyny a powiedzcie orientujecie sie w tych sprawach papierkowych po urodzeniu dziecka?co w pierwszej kolejnosci trzeba zrobić?

12 lata 8 miesiąc temu #345643 przez Anna77
bidol daj znać jak po gince. Też lubię ten stan po - zawsze jakaś taka uśmiechnięta wychodzę z gabinetu. Fajny brzuszek :)

12 lata 8 miesiąc temu #345649 przez Daria23
Bidol bede ci niezmiernie wdzieczna jak zapytasz męza skad wynalazł dextera:)plis plis zapytaj go i daj potem znać:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345651 przez chłopek
Daria akt urodzenia, i później do opieki społeczniej idziesz po becikowe i tam ci powiedza co masz wypełnic a i jeszcze zaswiadczenie od lekarza ze byłas pod opieka gina
bidol brzuszek fajniutki

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345654 przez anszka
Hehe, on przyjmuje od 14 do 23 :) mogłam mieć wcześniejszą godzinę, ale mąż chciał iść ze mną, a po drugie, wolę przemierzać Poznań wieczorem niż w godzinach szczytu, więc nie narzekam :)
Anna77 - to już jesteśmy dwie :) ostatnio pofolgowałam ze słodyczami i też chcę trochę rozumku dodać do żywienia :)
Bidol - brzusio fajowski, ile tam masz w obwodzie? O gry i słuchawki też bym się wściekła :) a mój z koleżanką w maju na cztery dni wyjeżdża, mam nadzieję, że ciąża na moją wyobraźnię nie zadziała :) Daj znać, co tam u ginka.
Daners - mój najlepszy sen - od 7.00 do 9.30 (męża mnie ma, całe łóżko moje,mogę spać nawet w poprzek) :)
Daria - najpierw chyba meldunek w gminie, ale tak tylko gdybam, bo nie wiem jeszcze.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka