BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #369306 przez Anna77
chłopek kotleciki znam od stu lat, faktycznie są smaczne. Można dodać też odrobinę posiekanego szczypiorku.

Dzisiaj leniwy wieczorek. Przez to moje nastoletnie dziecko w ogóle niestety nie mam nastroju.
Dobrej nocki Dziewczynki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #369311 przez chłopek
olga najwyżej to co najwazniejsze mam w szafce wrzuci sie tylko do torby a reszte mi dowioza :)

anna no włąsnie szczypiorek dodałąm

12 lata 7 miesiąc temu #369334 przez chłopek
pa mamuski ide spać milej nocki

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369352 przez bidol
Powiem Wam że się tak wystraszyłam. Poprosiłam brata żeby wziął Pomoc Drogową ( bo ma warsztat samochodowy) i pojechaliśmy po rusztowanie do znajomej - bo mąż się zbiera na malowanie tej nieszczęsnej klatki schodowej i ta Pomoc (samochód) jest taki wypaśny ale jak się jedzie to jet taki miękki (chodzi mi o zawieszenie) że na dołkach się podskakuje - i po kilku takich myślałam że na porodówkę będę jechać :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: tak mnie ciągneło dołem - masakra :ohmy: :ohmy: :ohmy: na szczęście przeszło i wracałam już z mężem naszą toyotką :laugh: oby jeszcze 2 tygodnie wytrzymać :dry:

Daria - udanej zabawy, ale bez szaleństw -no może prócz podjadania :lol: tego sobie nie żałuj :lol:

M_M pierożki :S :S :S mniam mniam
rozstępy zjaśnieją będzie widać, ale nie tak :) Ja mam po Sebku całe uda- masakra, ale później ich tak nie widać :) zabiegi są ale bolesne bo to spłycanie skóry jest ;)
M_M - ale jazda - ja to bym wydarła się - won :ohmy: moim zdaniem rampersik cudny, ale jakoś tak z dziewczynką się kojaży ;) a ogrodniczki boskie :cheer:
A i jeszcze wrócę do tych nieszczęsnych rozstępów - jak będziesz jechała do porodu to pożądnie natłuść skórę brzuszka i ud - Ja najwięcej rozstępów nabawiłam się przy porodzie od napinania skóry :(

Majóweczka- a to konował jeden :angry: :angry: o nosek się nie martw - dzieci raczej zawsze mają takie plaskate :laugh: szkoda że zdjęć nie masz- bo to pamiątka jednak ;)

Chłopek
- przepis dodałam do ulubionych - mąż uwielbia jajka :)

Anna - spoko luz :lol: :silly:

Kamyczka - ja wyczytałam że od 37 tygodnia - ciąża jest już donoszona
www.zapytajpolozna.pl/ciaza-tydzien-po-t...tr-3/tydzien-37.html

Olga - widziałaś takie cudo??? allegro.pl/mutsy-siedzisko-spacerowe-fun...zem-i2358109397.html :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 7 miesiąc temu #369368 przez mloda_mamuska
bidol ten wozek....hahaahhha..jak dziecka ma tam siedziec? przecież to niewygodne musi być :unsure:

Dzięki za rady Kochana... ja to mam bzika na punkcie wyglądu :huh: ....i jak zobaczylam te małe rozstępy to popadłam w histerie ...Na szczęście Misiek ustawił mnie do pionu ;)
smaruje sie tą mustelą dwa razy dziennie. to opakowanie wystarcza mi na 2 tygodnie od kiedy smaruje uda,pupe,brzuch i piersi...no ale mam nadzieje,ze nei wyskocza mi juz ... te na piersiach rozstępy zrobily się takie dziwne.. bardzo ciemne,brązowe...

Jak ja zobaczyłam mojej kuzynki brzuch po porodzie..to powiedzialam,ze nigdy nie chce byc w ciąży......dosłownie cały brzuch miała poharatany .....cały ...jakby ktos jej pociął od góry do dołu caly brzuch...wyglądał paskudnie... ona przytyla z 20kg... ale brzuch miala bardzo duży....i najwiecej rozstępów nabawiła się w ostatnim tygodniu ciąży.... jej mala ważyła 4.5kg ..a lekarze nie potrafili tego wywnioskowac z usg i kazali jej samej rodzic..dwa dni się męczyła i juz sił nie miała..i w końcu cesarke jej zrobili...i niby w szoku byli,ze miala takie duze dziecko.bo na usg im wychodziło,ze 3600wazy...

12 lata 7 miesiąc temu #369370 przez bidol
M_M - mi się wydaje że to może być fajne rozwiązanie z tym wózkie - bo to dla takiego dziecka mającego już ponad rok - gdzieś na zakupy wpaść - może się sprawdzić :laugh:

co do rozstępów to ja już do moich przywykłam ;) z resztą ja nigdy jakąś szprychą nie byłam - nie powiem że na wyglądzie mi nie zależy, ale mając męża i już 2 dzieci wygląd stracił na znaczeniu :silly:

oglądam TVN Style -hahahahahahahaaahahahaha

12 lata 7 miesiąc temu #369371 przez Majowka
No widzicie, nie dane mi bylo...chociaz misiek odtworzyl ten film z Usg na jego kompie, 3d tam jest tylko pare sekund jak trzymal na buzce....ale zdjecia nie zrobil :( Najwazniejsze ze wszystko dobrze! Juz we wtorek mam wizyte u mojego gina, pewnie powtorzy cale badanie, przynajmniej porowna sie wyniki.

M-M, te ciuszki z Zary super cute. Spodenki mam podobne :) A na te szydelkowe body tez sie przymierzam, tylko na niebieskie :)

Bidolku, takie dziury w szosie moga byc faktycznie niebezpieczne, ale na twoim etapie juz nie :laugh: Coraz blizej mety! :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369373 przez mloda_mamuska
bidol ja też oglądam tvnstyle :lol: :lol: :lol:

a mnie denerwuje jak pokazuje Miśkowi rozstępy i przeżywam ...a on mówi: gdzie? przieciez nic nie masz... NORMALNIE JAKBY JAKIŚ SLEPY BYŁ :angry:

Majowka tylko zastanawiamsie czy te body szydełkowe bedzie wygodne i nei za cieple dla maluszka

bidol
okropne to na tvnstyle..BLEEEEE :huh: :huh: :huh: :huh:
taka starucha ,,i biedny chłopak ;p

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369374 przez Olga
Dziewczynki to ja sporo ważę,ale żadnych rozstępów nie mam,oprócz kilku na piersiach jeszcze po Marice i smaruję się normalnymi balsamami,nie specjalnymi przeciwko rozstępom.Wydaje mi się,że to od skóry zależy.Ta znajoma co jutro idzie na wywołanie,przytyła tylko 8kg.2 już schudła,a brzuch,plecy i uda to normalnie jak jakaś mapa,tak to wygląda,więc nie ma znaczenia czy się przytyje 20kg czy np.8kg.

Ja tlc oglądam,Londyńczycy lecą,a ja uwielbiam ten serial :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369378 przez bidol
M_M - ciesz się żę nie widzi :laugh:

Majóweczka - no już mi lepiej ale wystraszyłam się - bo tak na serio to już za 2 bite tygodnie mogę rodzić :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Olga - widziałaś link :lol: ??

M_M -
biedny??? sierota jakś :dry: żeby nie umieć dziewczyny zbałamucić :silly: przecież samce to w genach mają :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369379 przez mloda_mamuska
bidol no taki niedorajda.... wyobrazam sobie,ze dla niego to musi byc jakiś dramat... i dlatego szkoda mi go ;P
a że nie potrafi zaciągnąć żadnej do łóżka to faktycznie ...troszkę żałosne....
to juz chybe lepszy taki ktory z 20 zaliczył... chociaz doswiadczenie ma. ;P

hahahahahah o kurde rozbiera ją ;PPPPPPPPPP

widziałaś bidol ..ten koleś ma ogromną dziurę w skarpetce :lol: :lol: :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #369380 przez martela89
Bidol super to cudo :laugh:
Taki jakby rowerek ale niekompletny :lol: Dziecko jest zadowolone,że sobie kieruje,a tu zonk,kontrole ma mama :silly:
E ja tam mężatka już 4 lata,2 letnie dziecko ale na wyglądzie mi zależy w końcu mam się komu podobać :blink: no ale z rozstępami trzeba się pogodzić na szczęście nie mam na brzuchu tylko na tyłku :laugh:

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 7 miesiąc temu #369381 przez Olga
bidol widziała już to kiedyś na allegro i nie wiedzialam jak to działa ha ha.Ja bym chciala parasolkę dokupić i jakąs torbę,bo jeszcze nie mam,tylko z kasą trochę krucho teraz przez te wyjazdy dziewczyn :(

Myślalam,że moja alergia już się w tym roku nie odezwie,bo zawsze w połowie maja to już kichałam,a tu masz,dzisiaj już mnie bierze.Jutro biegnę do apteki,bo nie wyrobię dłużej :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #369383 przez bidol
mloda_mamuska napisał:

bidol no taki niedorajda.... wyobrazam sobie,ze dla niego to musi byc jakiś dramat... i dlatego szkoda mi go ;P
a że nie potrafi zaciągnąć żadnej do łóżka to faktycznie ...troszkę żałosne....
to juz chybe lepszy taki ktory z 20 zaliczył... chociaz doswiadczenie ma. ;P

hahahahahah o kurde rozbiera ją ;PPPPPPPPPP

widziałaś bidol ..ten koleś ma ogromną dziurę w skarpetce :lol: :lol: :lol:

buahahahahahahahahahahahahahahahahah :lol: :lol: :lol: :lol: widziałam - jak miałby babę to by mu zaszyła :lol: :lol: :lol:
też mi już go szkoda ;)

widziałaś - bleeeeeeeeeeeeee

Martela - tak to prawda- :laugh: ale Ty laska jesteś to masz o co dbać :cheer: :cheer:

Olga - wiem - te wydatki - ja już kończę z zakupami i resztę kasy odkładam na czarną godzinę :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #369384 przez martela89
Ja już oglądałam kiedyś ten program :)
I wiem jak się skończy :silly:

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka