BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #231097 przez Aleksandra
Zbyszek też był ze mną zanim zabrali mnie na salę operacyjną. Liczył skurcze, do tej pory mamy tą kartkę :) Moi rodzice też siedzieli, ale wygoniłam ich na kilka godzin do domu, bo mieli nie daleko no i chciałam żeby wypoczęli. Mi to dużo dało, bo psychicznie byłam dobrze nastawiona i miałam mega wsparcie. Zbyszek do tej pory mi mówi jak to ja byłam dzielna jak mam zły nastrój :) On czasami wymiękał jak zaczęły mi sie już te prawdziwe skurcze po tym jak mi przebiły worek owodniowy, a ja dzielnie to znosiłam :) Z doświadczenia wiem, że to jest dobre jak mąż jest blisko :)

Co do pieluch to czasami mnie odsuwa i mów, że on chce ją przebrac, wykąpac czy przewinąc. Jest w tym naprawdę dobry :lol:

Dziś się nie woskuję ale jutro mam zamiar :) Muszę tylko sprzęt odkurzyc :lol:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #231100 przez Aleksandra
Jeju jaki śliczny ten Kubuś :) Czy mi się wydaje, czy puki co przeważają chłopcy??
13 lata 2 miesiąc temu #231104 przez anyanka
Hej!
Dzięki dziewczyny :)
Dziś dopiero wyszliśmy do domu bo mały miał żółtaczkę a wcześniej spadła mu o prawie 10% waga i musiałam małego dokarmiać strzykawką. No i tak się rozleniwił że z karmieniem piersią są problemy. No ale jakoś sobie radzimy :)

A czemu miałam cesarkę bo widzę że prawie każda sie o to pyta :) Miałam już pełne rozwarcie 10 cm i skurcze parte które ciągnęły sie od 4 cm a mały nadal nie był wstawiony w kanał rodny.i o mały włos przez głupiego lekarza (bo tylko jeden tam sie zdarzył) straciłabym Bartka. Bo wg niego ja nie miałam skurczy jeszcze partych i dał mi podwójną oksytocynę która potęgowała ból mimo znieczulenia. Nie zauważył że małemu spada tętno. Chirurg który mnie operował i wyciągnął małego powiedział że jeszcze chwila a miałabym kolejną tragedię... I że dosyć już w moim przypadku tracenia dzieci. Potem sie okazało że mały ugrzązł główką pod jakąś kościa (ale już nie pamiętam jaką).
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #231107 przez aniaa_
Śliczny ten Kubus Kimy, wygląda jak mały pakero :)
13 lata 2 miesiąc temu #231119 przez [email protected]
sLICZNYCH sYNKÓW MAJĄ NASZE lISTOPADÓWKI!!!
Ania witamy spowrotem!!!
a Twój maluszek jaki "wyraźny" na tym zdjęciu! oczka duze, już bez opuchlizny i w ogole boski!!!
A kimy maluszek na pączusia wygląda, chooc waga i wzrost takie standardowe:D
Ania-na szczescie wszystko się pomyslnie skończyło i masz zdrowego maluszka przy sobie i to w dodaku już w domu! Serdecznie gratulujemy Tobie i Twojemu mężowi
buziaki!!!
13 lata 2 miesiąc temu #231120 przez Milla
Jaki duży chłopak z Kubusia :) Śliczny jest! :) :)
Sarna, w tej ciąży zmieniłam gina, jeżdżę do Torunia. W poprzednich ciążach nie miałam tego badania, ale mnie to nie dziwi skoro toxo miałam robione tylko w I trymestrze. Mimo, że chodziłam prywatnie to mój poprzedni gin nie zlecał mi wielu badań.
Jutro mam odebrać wyniki, dowiem się co i jak :) Gdzieś czytałam że badanie na HIV to już standard.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #231128 przez Milla
anyanka napisał:

Hej!
Dzięki dziewczyny :)
Dziś dopiero wyszliśmy do domu bo mały miał żółtaczkę a wcześniej spadła mu o prawie 10% waga i musiałam małego dokarmiać strzykawką. No i tak się rozleniwił że z karmieniem piersią są problemy. No ale jakoś sobie radzimy :)

A czemu miałam cesarkę bo widzę że prawie każda sie o to pyta :) Miałam już pełne rozwarcie 10 cm i skurcze parte które ciągnęły sie od 4 cm a mały nadal nie był wstawiony w kanał rodny.i o mały włos przez głupiego lekarza (bo tylko jeden tam sie zdarzył) straciłabym Bartka. Bo wg niego ja nie miałam skurczy jeszcze partych i dał mi podwójną oksytocynę która potęgowała ból mimo znieczulenia. Nie zauważył że małemu spada tętno. Chirurg który mnie operował i wyciągnął małego powiedział że jeszcze chwila a miałabym kolejną tragedię... I że dosyć już w moim przypadku tracenia dzieci. Potem sie okazało że mały ugrzązł główką pod jakąś kościa (ale już nie pamiętam jaką).

Witaj kochana! Cieszę się, że jesteście już w domku. Bartuś jest śliczny :) A Ty byłaś dzielna! Nacierpiałaś się. Dobrze, że jesteście cali i zdrowi :)
13 lata 2 miesiąc temu #231138 przez [email protected]
I bardzo dobrze mila.po to tu jestesmy!
w cale CI się nie dziwie, ze moglas krzywo patrzec, nie wiem jak to jest pochować dziecko, ale z pewnością nie pozwoliłabym swojemu dziecku przeszkadzać cierpiącym rodzicom. Jeśłi oni poszli bo krzywo patrzyłaś-choć pewnie wyolbrzymiają-to tylko o nich swiadczy, bo powinni zostawić Was samych na chwilę zadumy.
U nas ponoć lekarz ma obowiązek poinformować pacjentke o badaniu na hiv ale decyzja czy się przebada zalezy od pacjentki, i to jest ponoc jakis nowy przepis,obowiązujący od czasu ze moja ciąża pod ten przepis jeszcze nie podleg-jej ale ja pisze, ciężko mi samą siebie zrozumiec.
Oh i dziewczyny ja przepraszam za moją ortografię, ale mało sie uczyłam w Polsce i ortografia mi się strasznie pieprzy!!!
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231147 przez aniaa_
Anyanka witaj z powrotem cudaśny Twój Bartuś, troche sie namęczyłas w tym szpitalu, ale dobrze, że wszysko sie juz skończyło i masz synka przy sobie, jej jak mamcie dobrze, że dzidzie są już z Wami,

Co do badań na hiv to ja też nie robiłam, lekarz nie zlecił, a ja nie pytałam.

Sarna nie przejmuj sie ortografią, bo ja czasami jak czytam to co napisałam, to śmiać mi sie chce z siebie :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #231160 przez Batmanik
Empakl dasz rade ja po 2 tyg zostalam calkiem sama z igorem bo moj wyjechal juz do szwecji...
ale przystojniakow macie dziewczyny!!!
13 lata 2 miesiąc temu #231164 przez [email protected]
:) Aniu tez sie nie przejmuj haha
ja u innych nie widzę-chyba ze takie oczywiste jak rz po spolglosce-to znam:P
o i wiem ze nie z przyniotnikami jest zawsze razem:)
ale to troche za mało reszte robie na czuja :P
13 lata 2 miesiąc temu #231180 przez Aleksandra
Anyanka witaj kochana :kiss: Bartuś jest prześliczny i te oczka...

Ja robiłam badania na HIV, bo lekarz (który prowadził mnie przez pierwsze 2,5 miesiąca) się mnie pytał czy chcę, więc się zgodziłam a co tam. Jak robi wszystko to wszystko :)

Sarna ja nie zauważyła twoich błędów, więc się nie przejmuj :)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231234 przez Dorciaition
KUBUŚ

Tutaj sobie śpi

A tutaj u Mamusi na rękach

Alanek[*] :(
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #231314 przez angellika1
Dorcia juz nie moge sie doczekac Twojej coreczki :) codziennie zgladam i sprawdzam czy juz urodzilaś a widze ze zaczęlaś 39tc ja wlasnie w 39 urodzilam Nikosia :) A ktory szpital wybralaś?

Zyczę wszystkim ciężaróweczkom lekkich porodow i POWODZENIA
13 lata 2 miesiąc temu #231326 przez [email protected]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia