BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #231589 przez iva 20
o jej mamy juz 6 dzieciaczkow super !!!!! :woohoo: :woohoo:
fajnie jak juz bedzie cala zapelniona nastepna pewnie emka bedzie :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #231594 przez Dorciaition
Empkę dopiszemy :)

Iva na Twoim jednym suwaczku pokazuje już 40 tyg.

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #231595 przez Malina86
Czesc Dziewczynki!
Ale Wy produkujecie tych stron :) Na pazdziernikowkach jedna strona na trzy dni, a u Was trzy strony na jedna godzine :) Ale przynajmniej czas szybciej leci, potem musze nadrobic o czym tu pisalyscie, bo zabiegana troche jestem.
Napisze tylko, ze dzisiaj bylam u gina, mialam robionr Ktg, troche skurczy powychodzilo, ale raczej slabe, chyba jeden najmocniejszy byl na 60% :dry: Mala spala podczas zapisu oczywiscie. Poza tym szyjka nadal zamknieta, pomimo, ze glowka bardzo nisko. Wogole to wedlug pomiarow wyszlo, ze Miśka wazy 3800g :ohmy: Lekarka mowi, ze zazwyczaj zawyza aparat i powinno byc ok.3600g- oby, w dodatku jest dosc dluga ponoc. Brzuch mam wedlug niej maly, przytylam 11 kg, a urodze klocka najwyrazniej :) Kolejne KTG w poniedzialek na 9:00 i jak nic sie ruszy przez tydzien to ok.11.11 do szpitala- swoja droga fajna data na urodziny :) Lekarka mowila, ze termin z ostatniej @ jest najmniej wiarygodny, ze usg z pierwszego trymestru jest najbardziej wiarygodne, a mi wychodzilo z tego usg na 10.11 i z dzisiejszego tez 10.11 wiec cos w tym jest. Takze kulam sie dalej, ech... coz poradzic :)
13 lata 2 miesiąc temu #231599 przez vestusia
Kurczę faktycznie, Natalka ma już miesiąc. Ja pierdzielę. A my dalej z bebzolkami chodzimy :)

Dorcia, ten Twój Krzyś to na głowę upadł. Taksówką. Pewnie tak mówi, a jak przyjdzie co do czego, to sam będzie pędził po Ciebie na sygnale :)

Olcia, ja podziwiam z tym zapisywaniem. Mnie pewnie nie będzie się chciało zapisywać. Będę raczej stopniowo wprowadzała potrawy do menu i obserwowała dzidzię. Generalnie chodzi o to, aby właśnie nie jeść tych potraw ciężkostrawnych, smażonych, pieczonych, tłustych, wzdymających. Podejrzewam, że ten pierwszy miesiąc wszystkie będziemy takie "ostrożne", a potem powolutku i na spokojnie będziemy wprowadzać nowe potrawy do naszego menu :)

Niom, ciekawe, która następna. Też stawiam, że empka, skoro już ma być na 21 w szpitalu. Chyba, że któraś pójdzie w ślady Suari i zrobi nam niezłą niespodziankę he, he, :D

A ja się pobujałam delikatnie na piłce, poskakałam na niej spokojnie i rytmicznie dobre dwie godzinki. Gadałam z koleżanką na skype i tak się bujałam i podskakiwałam. Tylko dupsko mnie jednak boli, jak z niej wstałam :D

Mnie w nocy strzela kość ogonowa, jak przewracam się z boku na bok.

Batmanik nie denerwuj się. Często jest tak, że nie dzieje się nic, a potem nagle coś się zacznie dziać i będziemy rodzić. Tak niespodziewanie. Ja myślę, że tak jest nawet lepiej, bo jak np. odchodzi czop, pobolewa nas coś, to się "doszukujemy" oznak zbliżającego się porodu. A potem nic się nie posuwa do przodu i jesteśmy troszkę złe, zmęczone, zrezygnowane. A tak, to jest oki i jak nas złapie, to jak Suari pojedziemy na porodówkę i po prostu urodzimy :D

Dorcia, a jak dziś Daisy się zachowuje? :P

Piotrek przyjedzie z Funiaczkiem wieczorem. Nie mogę się tego mojego Gamońka doczekać :) Moja paróweczka, nasz Widget Obserwator :D Ciekawe czy mnie pamięta he, he, he :D

A forum to faktycznie uzależnia.
Chociaż przyznam, że wcześniej niby produkowałyśmy tu wiele, ale jednak nie aż tak dużo. A teraz na tej końcówce to ciężko za Wami nadążyć :D Nie ma mnie tu czasami przez chwilę, a tu dwie strony postów :) Ale fajno :D
13 lata 2 miesiąc temu #231600 przez iva 20
no nie wiem czemu juz 40 wskoczyl wszedzie podawalam taka sama date ostatniej @ wiec chyba tak ma byc ale co tam dzien w ta czy w ta ja juz bym chciala :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #231604 przez vestusia
Malina mnie wg tego terminu z USG wychodzi 21 listopada. Porażka, tak dużo dni przede mną :D Sama jestem ciekawa, jak to się potoczy i kiedy Zuzolek przyjdzie na świat :)
13 lata 2 miesiąc temu #231606 przez iva 20
Vestusia teraz ci sie dluzy a zobaczysz jak przed samym porodem bedzie ci sie wydawac ze to wiecznosc ja mam jeszcze 3 dni do mojej daty i juz bym chciala miec za soba ale najwidoczniej jej sie nie spieszy i siedzi u mamy w brzuszku :P
13 lata 2 miesiąc temu #231609 przez vestusia
Iva wiem, wiem. Mi zostało 13 dni a też się dłuży, a co dopiero Tobie. Pewnie miałaś nadzieję, że rozpakujesz się w październiku. Widocznie małej Vanesce bardzo dobrze w Twoim brzusiu :D Hy, hy, hy :D
13 lata 2 miesiąc temu #231612 przez luska
hej laseczki szalone jesteście , nawet nie próbuje odp na zaległosci bo to by bylo 2 stronicowe wypracowanie B)

Przede wszystkim GRATULCJE dla Tyszanki , Olaf cudny.

No i Dzieciaczki sa cudne..........kurka aż nie moge uwierzyc , ze juz tak nie wiele zostało B)

Emka no i 3mam za ciebie kciuki do 21 juz niedługo :lol:
No i nie martwcie sie dacie rade , ja w sumie juz jak miał maiła tydzień byłam już zdana na sama siebie no i musiała jeszcze śniadanie obiady, kolacje robić dla 4-6 osób i ogarnąc to wszytko.Dałam rade jakoś ale zaliczałam się do tych niewyspanych i nie ogarniętych matek .Ale mi to nie przeszkadza nie jestem zwolenniczką stania przed lustrem , wole z młodym na dywanie się powygłupiać :laugh: No chyba , ze mam wyjście to co innego ale po domu czy na podwórzu chodzę byle jak :)

A mnie od wczoraj syndrom wicia gniazda chyba dopadł:0Od rana było sprzątanie ,14.30 zaczęłam robić włosy, skończyłyśmy o 18(farbę nałożyłyśmy i ja spłukałyśmy)Dupa mnie tak bolała , ze myślałam , że padnę.O 19 wpadł kuzynki chłop i pizzami :lol: Zmyli sie jakos po 22, a ja co wzięłam się za mycie podług ;) No jak skończyłam usiadłam do was(załamałam się ilością stron do nadrobienia :silly: )No ale i tak nici mi z tego wyszły bo po 15 minutach , młody dał koncert życzę , chyba go coś bolała bo wojował do 1 B) I tylko mami mami :kiss:
No a do 3 ja nie mogłam spać bo wiecie co sobie zaczęłam wkręcać , jebn........ jestem , ze mała będzie miała autyzm bo się mało rusza :dry: Az się popłakałam , na szczęście to chyba ze zmęczenia jakieś omamy :dry:

No a dziś już po 2 darniowym obiadku , 3 pranie , poprasowane , na dworze bylismy , Fotelik złożony , zamontowany i wózek tez ogarnięty (hehe nawet opony próbowałam dopompować , ale , ze bladi to spuściłam tylko powietrze i trzeba jeszcze raz dopompować porządnie).

No teraz młody śpi wiec chwila dla mnie , ale idę się ogarnąć bo jedziemy do mamci z nastawieniem , bez zasłon nie wracam , bo mam zamiar pomyć okna i w końcu się spakować i łóżeczko przygotować :)
13 lata 2 miesiąc temu #231613 przez luska
Wszystkiego najlepszego dla Naci , to już miesiąc :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231615 przez Dorciaition
Nie chcę wg usg ;)

Malina 11.11.11 faktycznie fajna data :) Malusio przytyłaś :) A dzidzia spora.
Pokulaj się jeszcze trochę z nami :)

Vestusia stawiaj lepiej na nas :silly:

Daisy dziś tak jak by lepiej. Choć leży w szafie z jeżem. Ale nie atakuje mnie. Byłyśmy na długim spacerku. Może trochę mózg się jej przewietrzył ;)

Ale Funia się ucieszy na widok Panci. Tylko żeby piłki nie chciała Tobie ukraść ;)

Matko Luśka Ty jesteś opętana. Zwolnij Kobieto, bo urodzisz jeszcze szybciej od nas. Powinnaś na dupę dostać.
A z tymi chorobami też tak mam. Też sobie wkręcam. Ale będzie dobrze, na pewno :)

13 lata 2 miesiąc temu #231617 przez vestusia
Luska, autyzm??? To już prędzej ADHD z Twoim powerem w ciąży ;) Tyle rzeczy ogarniasz, robisz, a mnie się nieraz nie chce nawet po sobie zmyć. A co dopiero takie porządki i tyle domowych prac :) Spokojnie Kochana, bo naprawdę zwariujesz :)

Dorcia ja z tego jeża naprawdę nie mogę. Ona jest niemożliwa ha, ha, ha. Naprawdę idźcie do weterynarza z nią, bo jej na mózg siada :P Mimo przewietrzenia :D

Ja też właśnie się boję jak Funia na tę piłkę zareaguje. Jak mi ją przegryzie, to mam jeszcze drugą :P Ja już chyba mam to do siebie, że mam za dużo niektórych rzeczy (czyt. podkłady, dwie piłki.... he, he) :D
13 lata 2 miesiąc temu #231619 przez chłopek
Malina 11.11 super data mój Ksawcio się wtedy urodził i teraz będzie miał roczek ;)
13 lata 2 miesiąc temu #231623 przez Dorciaition
Ha ha Vestusia lepiej mieć więcej niż za mało :laugh: :laugh:

Daisy siedzi z tym jeżem, ale nie atakuje mnie, chce iść na dwór, wiec to się chyba da (odpukać) ;)
Tylko mój mądry mąż wsadził ją na 2 sekudny do łóżeczka, ona to załapała i piszczy ciągle przed nim. Nie wiem czy sama chce się tam położyć czy swoje dziecko. :)

Chłopek buziaczki dla Ksawcia z okazji zbliżającego się roczku. :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #231625 przez Róża
Nie mogę napatrzeć się na zdjęcia Dzieciaczków, takie cudowne Bąbelki, do mnie to chwilami chyba nie dociera, że to już lada moment :) jakoś wydaje mi sie, że mimo wszystko mam jeszcze duzo czasu, chwilami tylko łapie mnie nagłe olśnienie :)

Empka życzę powodzenia dzisiaj, i żeby wszystko poleciało błyskawicznie, przenieś się myślami w czasie, że jutro o tej porze już na pewno będziesz mieć swoja Kruszynkę przy sobie :kiss:

Madziaska odpoczywaj, każdej z nas się zdarzają gorsze dni, nie ma się co dziwić, to już prawie finish, ja tez czasem siedzę i się mulę, że jestem niedołężna, ale to minie, głowa do góry :)

Później sobie Was poczytam dokładniej, przy popołudniowej herbatce, jakie Wy jesteście szybkie w tym pisaniu :) Ja zajęłam się od rana sprzątaniem, obiad już zrobiony i zjedzony, teraz muszę się wybrać do Tesco po jakieś zakupy, muszę sobie czas zorganizować, bo dziś sama siedzę cały dzień, mąż wyjechał po 8, a pracuje do 21 więc mam jeszcze duuuużo czasu i dlatego muszę sobie znaleźć zajęcie :)

Tez planuje fryzjera, od tygodnia, ale na następny tydz. już się umowie, muszę ściąć włosy jak najkrócej się da, żeby było wygodnie :)

Fajnie macie z psinkami dziewczyny, my swoje zostawiliśmy wyprowadzając się od rodziców, ale mam nadzieje, że z czasem jakiegoś kudłacza przygarniemy :)

No i wszystkiego najlepszego dla Natalki :kiss: jaka z Niej już duża Dziewczynka :) :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia