BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #231879 przez Aleksandra
Emka u nas 20 :)

Jutro jadę z rodzicami na zakupy do hurtowni no i po wózek !! Już nie mogę się doczekac :)
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #231881 przez Malina86
O fakt emkapl84 przeciez u Ciebie jest inny czas! A ja myslalam, ze juz sie pomalu zbierasz do wyjscia :laugh:
Zaraz Wam wrzuce spodnice jaka Maż wlasnorecznie zakupil :) On jak Miśke odstroi to bedzie wygladala jak mala dziunia :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #231884 przez anyanka
Hejka!
Bartuś śpi choć nie wiem na jak długo bo niestety siostrzenice wrzeszczą i piszczą i małego budzą :angry:

Sarna mi czop odchodził tak naprawdę 1,5 tyg zanim urodziłam. Po za tym czop to jeszcze nie poród chociaż czasem się zdarza mieć po nim skurcze regularne.

Kimy synuś fajniutki jest :)

Ja badania na hiv nie miałam,ani też kilku badań typu cytologia, posiew i jeszcze jedno którego nie pamiętam ale na szczęście nie robili mi żadnych problemów. Jedynie się pytali czemu lekarz prowadzący ciążę nie zlecił, więc musiałam wszystko opowiedzieć, no i tej babie się dostało :)

Emka ta Twoja koleżanka miała paraliż nogi po zzo?? Ja mam obie nogi tak spuchnięte po 3 znieczuleniach w kręgosłup, że mam problemy schodzeniem :( Z lewej nogi to trochę mi schodzi, ale z prawej to koszmar :( Od kolana w dół wielki balon i ból nie z tej ziemi :( Po za tym od kilku dni mam cholerne bóle kręgosłupa po tych dawkach znieczulenia, że w szpitalu to co parę godzin chodziłam po środki przeciwbólowe, bo nie dało się wytrzymać :( :( :(

Ola można kawę pić?? Bo ja właśnie się zastanawiałam czy można. Ja na razie piłam dziś inkę z 2% mlekiem, bo boję się trochę pic mleko żeby mały nie miał z brzuszkiem problemów a i zjadłam 3 łyżki kefiru naturalnego i też nic się nie działo :) Tak po za tym to ja też jem wszystko przynajmniej się staram ;) oprócz tych rzeczy które Ty Ola wymieniłaś :)
Ola wow Natalka ma już miesiąc :) Jak ten czas szybko leci :) Najlepsze życzenia dla niej :)
A i powiedz mi jak dbacie o pępuszek? Mi kazali myć wodą z mydłem, ale ja jakoś do tej metody nie jestem przekonana... Kuzynka mi dziś powiedziała żebym niczym nie przemywała i nie próbowała małego na razie kapać chyba że na sucho żeby właśnie nie zamoczyć pępka bo tak w usa robią, i on sam jak wyschnie to odpadnie. I już nie wiem co robić :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #231891 przez Aleksandra
Anyanka można pic kawę. Nawet bardziej zalecają niż inkę. Tylko taką słabą. Natalce po mleku nic nie jest :) Jadłam już miseczkę mleka z płatkami no i w kawie i nic jej nie było. Naci pępuś odpadł jak wychodziłyśmy z CZD to miała tydzień i 3 dni. Psikałam jej octeniseptem i patyczkiem do uszu jej tam przemywałam a po kąpieli smarowaliśmy w CZD spirytusem 70%. Mówiły nam położne stamtąd, że można śmiało go moczyc i myc. Ja używam ojlatum do kąpieli, więc śmiało :)
Biedna jesteś z tymi siostrzenicami no i znowu matka...Nie możesz się denerowac bo synuś wyczuje to od ciebie i będzie nie spokojny.
13 lata 2 miesiąc temu #231895 przez Malina86
Wymiary spodnicy 15cm x 20cm :)
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #231900 przez emkapl84
ale bedzie niunia :laugh: :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #231912 przez luska
hej laseczki ja już u staruszku i jutro szła ciała na miasto po zakupy :laugh:
emka no ja tez już myślałam , ze pewnie pod szpitalem jesteś a u was jednak troszkę inny czas , ale trzy mam kciuki.

No a w końcu odzyskałam tele :laugh:

Vestusia to co będziesz dziś skakać :P :silly:

Malin no ale sie tatus postrała ,jak dalej takie minówy bedzie curce fundował to na pewno wiatruwa sie przyda :lol:
Ale faceci tak maja u nas stoi to mój stwierdził , że na ostra by trzeba było ja przerobić :silly: Bo jak bedzie podobna do tatusia to juz wogole lacha bedzie hehe .Sobie chłopka wkreca ;)

A co do czapa , mi poszedł dopiero przy 8cm rozwarcia B) Wiec rożnie to bywa.

A co do badan to ja miała chyba wszystkie możliwe z Oleskiem , teraz raczej standard ale hiv tez kazał zrobić.A no i odebrałam wyniki na tego paciorkowca ( w sumie to tesciu)Musiał jeszcze dopłacić bo wyszedł pozytywny :( i w związku z tym porobili jeszcze jakieś badania :dry:
13 lata 2 miesiąc temu #231916 przez luska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #231941 przez emkapl84
No to lece sie ubierac do szpitala...jeszcze po drodze musze o jakis sklep zahaczyc, zeby kupic princesse orzechowa :laugh: :laugh: nie piszcie za duzo przez weekend, zebym nie musiala tyle pozniej nadrabiac :laugh:
milego weekndu dziewczyny!!!pewnie kolo pon powinnam juz byc w domu..jak wszystko dobrze pojdzie
buziaki :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #231959 przez Aleksandra
Emka trzymamy z Natalcią kciukasy za ciebie i koniecznie daj znac :kiss:

Ja też już się zmywam. Najadłam się i musze poleżec przed kąpielą Natalci.

Do jutra kochane :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #231962 przez luska
Emka to koniecznie daj nam znać jak już bedziesz swoja Nacie tuliła :laugh: Trzy mam za was kciuki :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu #231964 przez Malina86
emkapl84 kochana po raz kolejny zycze Ci szybkiego i lekkiego porodu, trzymam kciuki :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231969 przez Malina86
A co do miniowek to zobaczymy czy tatus bedzie szczesliwy jak Michalinka zacznie sie chlopakami interesowac, a oni nia :) Najpierw miniowki, a potem bedzie chcial zeby worek po ziemniakach zakladala :lol:
No Vestusia to dzisiaj Ty skaczesz, a Bob pompuje... mowa o pilce oczywiscie ;)
13 lata 2 miesiąc temu #232002 przez Batmanik
Batmanik w jakiej pozycji lezalas na KTG? Mi kazano lezec na plecach i nie dosc ze bylo mi nie wygodnie, bo tchu mi brakowalo to jeszcze kregoslup mnie napitalal. Mala sie slabo ruszala, bo w tej pozycji tez jej pewnie nie za wygodnie, brzuch caly napiety, na boku by napewno poszalala.
ja tez na placech i na wysokim fotelu jak na porodowce i mialam krzeslo pod nogi podlozone czyli za wygodnie mnie tez nie bylo:)a mala akurat spala - zreszta zadko sie zdarza zeby bylo inaczej
13 lata 2 miesiąc temu #232007 przez Batmanik
empakl trzymamy kciuki!!!dawaj szybciutko znac co tam!!!
ide sie kapac bo mnie moj drazni chyba czas sie pogniewac na niego :angry:
zreszta dzis juz sobie nagrabil gamon!!!
ach ale co tam sie bede wkurzac ide sie kapac i spac- nawet nie mam weny pisac:(
ach i Iva pytalas o karmienie to mi kiedys lekarka powiedziala ze mam jesc wszystko bo wkoncu przez cala ciaze jadlam wszystko i dziecku nie szkodzilo a wkoncu odzywialo sie tym co ja jem....ale co do karmienia sa rozne szkoly- jak ze wsztyskim zreszta
...
uciekam moze jutro bedzie lepszy dzien i bede miala leszy nastroj:(
milej nocki!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży