BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232084 przez Kredka
Luska no to nalezysz do szczęśliwych mam które nie wiedzą co to kolka i problemy z żołądkiem. Życzę Cia by Aurelka też była taka. Z opowiadań wiem że kolka to utrapienie dla rodziców

Malina z tego co słyszałam to mimo iż byłas badana i niby szyjka zamknieta ale za np pol godziny moze sie sytuacja zmienic i wtedy...esplozja :)

Vertusia ja też myślałam że skoro męzuś wrócił to imprezka była długa.. dobrze ze Emkapl84 dała znac. Mam nadzieje że szybko urodzi, że juz ma za sobą. A teraz pewnie odpoczywa..

Ja już po śniadanku... ide wziąść sie za prasowanie

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #232087 przez Malina86
emkapl84 napisala na facebooku, ze nadal nic sie nie dzieje i ze bedzie miec dzidzie na Boze Narodzenie :)
A co do moich mokrych majtow to wiem, ze moze sie rozwarcie zrobic chwila moment, ale jak wczoraj poszlam do lekarza to juz mowilam lekarce o tym, bo od czwartku wieczor mi sie zaczelo, a dopiero potem bylo badanie i stwierzdenie ze szyjka zamknieta. Ta koncowka mnie wykonczy normalnie :dry:
Ide to ciasto piec :)
13 lata 2 miesiąc temu #232093 przez aniaa_
Cześć mamuski

Drukujecie i drukujecie, że ledwo nadążam z tym czytaniem, co wejdę to 2 strony do nadrobienia jak przeczytam to już nie mam czasu, żeby odpisać i tak bez przerwy :)

sarna fajna ta Twoja sesyjka, mnie sie podoba bardzo, chciałabym mieć chociaż taką, mój jak pstryka to nie patrzy gdzie i co, dobrze, że czasem uda mu sie mnie złapac na tych zdjęciach :laugh:

Co do wczorajszego wyjścia mojego męża, to wyobraźcie sobie, że nie było o tym w ogóle rozmowy, nie poszedł :) wieczorem tylko na 1,5 godzinki wyskoczył pograć w piłke i grzecznie wrócił do domku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Emka biedna jeszcze nie ma kruszynki przy sobie, ale to już kwesta czasu :) tylko to wyczekiwanie pewnie wydłuża jej sie w nieskonczoność, trzymam za nia kciuki żeby już jak najszybciej skończyło sie to jej oczekiwanie.

Malina a jakie robisz cioasto :silly: ?? :silly:

Pewnie cos bym Wam jeszcze odpisała, ale niestety za dużo tego i moja pamięć niestety zawodzi, zwłaszcza, że czytam Was od wczoraj

AAA co do ktg to ja jak ostatnio byłam, zresztą jak w szpitalu leżałam, to tez na plecach kazaly babki leżeć ;) jedna położna tylko pozwoliła mi o 5 rano!! położyc sie na lewym boku, ale młody tak świrował, że co chwile uciekał i tętna nie łapało, myślalam, że cala aparaturę tam zepsuje :laugh: :woohoo:

No nic musze leciec ogarnąć chłupe,
13 lata 2 miesiąc temu #232094 przez vestusia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232109 przez Dorciaition
Hello :)

A myślałam, że już będzie info, że Empka urodziła. Męczy się biedna, ale już nie długo :)

Malina, ale Twój mąż zaszalał z ta miniówką. :) Fajowa jest :)

Luśka też mam paciorkowca :( Ale będzie dobrze. Dadzą antybiotyk i wsio będzie ok. Pytałam Dziewczyn na wrześniówkach. Kilka z nich też miało i nic się nie działo.

Sarna ale laska z Ciebie. A sesja piękna. O tej godzinie mój to chyba nie byłby w stanie żanego zdjecia zrobić. Obiecał, że jutro zrobimy mini sesje, ale zdjec nie wrzucę, bo wstyd mi jak patrzę na Ciebie B) :silly: Wyglądasz cudnie!

Kredka myśl i działaj koniecznie :lol:

Malinka dasz radę. Już bliżej niż dalej. Wiem, wiem, żadne pocieszenie. Na pewno nie grozi Tobie poród w grudniu po południu jak co niektórym z nas :(

Daisy od wczoraj po południa nie ma jeża. Chwilę go szukała, ale nie było tak źle. Wrócił jej apetyt (od kilku dni nic nie jadła). No i teraz strasznie się do nas tuli. Chyba wraca do normy :)

Aniaa ale masz grzecznego męża ;) To ładnie ;)

Chciałabym dziś coś zrobić dobrego do jedzonka, ale nie wiem co. Jakąś sałatkę może. Ciasto to nie zaczynam nawet bo antytalent ze mnie ;)

Miłego dnia Kochane.

Buziaki

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #232111 przez Dorciaition
Kima:
Kubuś ma żółtaczkęi wygrzewa się pod lampkami. Będzie na pewno do wieczora, a jutro zdecydują co dalej. Wyniki mam bardzo dobre, a żółtaczka niby ma przejść.

13 lata 2 miesiąc temu #232120 przez aniaa_
Fajnie, że u Kimy sie polepsza ;), a żółtaczka szybko przejdzie, czesto zdarza sie u noworodków.
Ja dzisiaj na obiad robie mielone, cos mnie tak dziwnie naszło :) ale nie powiem grecka sałatkę tez bym zjadła, tylko ta feta której nie wolno a ja mam na nią takie ciśnienie od kilku miesięcy ;)
13 lata 2 miesiąc temu #232126 przez Dorciaition
Pewnie nie długo Kima z Kubusiem wrócą do domku.

Oj Aniaa ja też chętnie zjadałabym taką sałatkę z fetą. Bez to już nie jest to.
Ja na obiad gołąbki mam.

13 lata 2 miesiąc temu #232138 przez Malina86
aniaa_ moj Men tez wczoraj wieczorem w pilke gral 1,5 godzinki, moze razem graja :) A ciasto robie z budyniem i jablkami, a mialam robic typowy jablecznik, ale polowa jablek mi sie wywinela wiec nie starczylo na jablecznik.
Na obiad dzisiaj smaze lososia do tego frytki i surowka z kiszonej kapusty.
Grecka salatka tez za mna chodzi :)
Dorcia dobrze, ze Daisy sie polepszylo, oby sobie nowego "dziecka" nie znalazla zamiast jeza ;)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232141 przez Kredka
Kima zółtaczka to nic takiego..troszkę pod lampami posiedzi KUbuś i tyle.Wyniki bardzo dobre to najważniejsze. Czekamy na wiesci kiedy wyjdziecie ze szpitala. Buziaczki dla Kubunia :*

Dorcia gołąbki :silly: pycha
Dobrze że Deasy się uspokają bo już miałam obawy jak to bedzie jak Lenka się pojawi na świecie.. Te zdjecia z jeżem na tle torebki były naprawdę grożne ;) czyli mam rozumiec akcja jeż - zakończona :lol:

Aniaa_ mielone też uwielbiam a za sałatkami nie jestem..

A ja dzis planuje zrobic ziemniaczki z kotlecikami sojowymi + ewentualne jajko sadzone dla mojego męza, które on uwielbia. Ziemniaczki już obrane, pózniej wstawie a z kotlecikami sojowymi to szybciutko 15 min roboty, nawet nie. Tak więc dzis szybkie danie dnia ;)

A na jutro może wypróbuje przepis od Dorci... schab w morelach.. szczerze mówiąc to już wiekszosc mi sie przejadło a tego dania jeszcze nie robiłam... ponoć pyszne :blink:

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 2 miesiąc temu #232155 przez [email protected]
hello Mamusińskie!!!
dziekuje za miłę słowa:)
niepamiętam kto co pisała więc pisze teraz ogolnie.
Sarna- to moja ksywka od drugiego imienia-Sandra a ze zawsze wszedziebiegałam i skakała to nazwali mnie sarna:)
Dziewczyny to ze macie tu i uwdzieto pewnie duzo przesadzone wasze stwierdzenie-ja nie moge sama patrzec na moje dupsko teraz i rozlazłę uda.
Dziewczyny takie zdjęcia powinna sobie zrobic kadza-bo to ze teraz sie nie podoba, to z apare latbedzie wywolywalo mega wzruszenie. a jak sie na starosc cialo rozejdzie to to teraz i bedzie najpiekniejsze:)namowcie chłopów albo idzcie do fotografow koniecznie!!!
ja się uczę fotoszopa-cienka jeszcze mega jestem ale jakbyscie chcialy to niektore rzeczy moge Wam w zdjeciach wyrownac, poprawic albo pokolorowac:) moge was nawet na rajską plażę wkleić:D

Malina!!! ja całą ciążę miałąm mega upławy. ALE w niedziele czy w zeszłą sobotę ciekło mi dużo i rzadkie-pisałam Wam nawet o tym-w czwartek wyleciał mi ten czop i lekarz powiedział ze to były początki odczopowywania się:P najpierw tam sie rozluznia nasliżdża i cieknie-potem juz z gorki!! wiec wypatruj wygnałów:)
biedna Emka...oby szybko jej poszlo!
Ania i kubus-super ze juz wyniki dobre-zyczymy szybkiego powrotu do domu!!!
13 lata 2 miesiąc temu #232173 przez aniaa_
hahahha Malina może rzeczywiście razem grali :lol: :lol: :lol: ale robisz dzisiaj pyszny obiadek :) :silly:

no wszytko ogarnięte i gotowe o 13 jakos zaczne robić obiadek, bo już wszystko naszykowane,

Dorcia super, że Daisy dochodzi do siebie, bo mogłoby byc ciężko jak Lenka sie urodzi.

A przypomniało mi sie Luska, że sie martwisz, ze dzidzia sie mało rusza, ogladałam ostatnio ciąże z zaskoczenia i też tam było, że mało sie chłapiec ruszał w sumie to prawie wcale skoro to ciąza z zaskoczenie i babka nie wiedziała że jest w ciąży i co nadania teraz, nie maja spokoju :) jest tylko grzeczny jak śpi, a tak poza tym, jak Ty taka zalatana ciągle i zarobiona i mala ciągle ukołysana to pewnie spi :) , a w nocy nadrabia, a Ty pewnie nie czujesz bo śpisz smacznie, bo zmęczona jesteś :)
13 lata 2 miesiąc temu #232182 przez luska
Kurde tak czytam o tym ktg i co znowu jakieś zmiany bo mi właśnie zawsze na lewym boku kazali leżeć , ciekawe jak teraz będzie :)

Ni # mam kciuki za Kubusia , ale najważniejsze , że wyniki dobre i dobrze rokują i oby jak najszybcije wyszli ze szpitala.A wiecie co tam u Tyszanki :unsure:

Ja mam dzis od gotowania wolne , ale za to mysle co jutro upichcic dobrego przy niedzieli .Standardowo rosołek i co na drugie , bo ze smakołyków to zrobię cycki murzynki .No chyba , ze się znowu do teściów wbijemy :P

aniu pewnie maz całkowita racje , ale wiesz jak to jest :silly: Rusza sie za mało-złe , za duzo tez nie dobrze ;)

Sarna masz racje co do tych zdjec ale jakos tak mało sie o tym mysli a jak juz cos to ,że sie zdarzy.
13 lata 2 miesiąc temu #232197 przez Malina86
O Sarna widzisz to moze cos sie ruszy u mnie, co prawda jakies dwa tyg. temu juz myslalam ze czop mi odchodzi, bo wtedy z kolei bylo "na gesto", no, ale cos podejrzewam, ze to moze jeszcze nie byl czop. Mam kuzwa rozterki :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #232206 przez Dorciaition
Z Daisy faktycznie dużo lepiej. Wraca do normy ;)

Malinka ale obiadek pychotny :)

Sarna jeśli miałabym Tobie wysłać zdjecie do przerobienia to chyba z tydzień by Tobie zajęło ;)

Ja miałam robione ktg na plecach, a później kazała mi się położyć na prawy bok. Mała i tak spała.

Umyłam okienka, ale i tak są do poprawy bo słońce świeciło i nie wyglądają za ciekawie. Może jak będę myła je codziennie to coś ruszy i urodzę ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka