BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232585 przez Dorciaition
Hello! :)

Empka GRATULUJĘ :kiss: CUDOWNIE! Nie mogę się doczekać fotki Natalci. :) no i opowieści z porodu :)

Malinka, Iva teraz kolej na Was :) Ściskam mocno kciuki :)

Sarna zarąbisty pokój ;) Naprawdę bardzo mi się podoba. Zdolna z Ciebie bestia ;)
My dziś zakupiliśmy łóżko dla nas nowe do pokoju, tapetę. Krzysiu bedzie jeszcze regał budował, zabudowę grzejnika. Chcę to zrobić wszystko przed porodem :)

Madziaska Kochana moja główka do góry. Dacie radę. Hanulka poczeka, a jak nie to też się ułoży :kiss:

Ola super, że teraz mozecie pospacerować. adna pogoda, super furka to trzeba korzystać.
Coś mi nie idzie z tymi zdjęciami. Sorrki :(

Sarna fotek Ci nie wyśle, bo się wstydzę ;P Nie chcę Tobie dawać tyle roboty ;) Krzysiek zrobił mi dziś mini sesję. Zdjęcia takie sobie, ale pokażę Wam, bo to pewnie juz ostatni raz ;)

Vestusia czekamy na relacje :silly:

O mamo! Suari, zakochałam się. ;) Igorek jest cudowny!!! Wyściskaj Go ode mnie i wycałuj pytki :) :kiss:

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #232587 przez Suari
Dorcia rób fotki żeby nie było za późno, ja miałam zrobić jak wróce od lekarza a wylądowałam na porodówce ;)
13 lata 2 miesiąc temu #232593 przez Aleksandra
Dorcia luzik, skoro się nie dają wkleic to trudno :) Pokazuj zdjęcia a nie, że się wstydzisz. Kochana jesteś w ciąży, więc jestes piękna :) Dawaj nie marudź :silly:

Suari Igorek jest cudny :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232618 przez Dorciaition
No dobra ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232629 przez aniaa_
Cześc mamusie

sarna śliczny pokoik, ale z Ciebie zdolniacha, my pokoik bedziemy szykowali jak mały skończy jakos 3 miesiące tak mamy w planach, a narazie do sypialni małego będziemy kłaść\, tak mamy w planach a jak wyjdzie to sie okaże.

Iva trzymam kciuki i powodzenia

Suari Igorek przecudowny :), zakochałam sie :)

Emka gartulacje !!!! :laugh: :lol: :lol: :lol:

Dorcia śliczne fotki :side:

A ja dzisiaj do Was tak poźno zajrzałam, bo miałam od rana takie skurcze, że myślałam, że nie wytrzymam tak mnie bolało i już wiem, że nie bedzie ciekawie :( , aż płakałam :( , ale skurcze nie były regularne i jakoś ok 15 przeszło i sie przspalam i narazie jest ok, boje sie, że w nocy coś może sie ruszyć, ale z drugiej strony bardzo sie ciesze, tylko ten ból :( oj będzie ciężko.

A sprawdzałam dzisiaj kiedy pełnia, bo coś takiego do siebie ma, że wtedy dużo kobiet rodzi i jest 10-tego wiec dziewczynki na pewno na którąś z nas trafi :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu #232630 przez Batmanik
przede wszystkim Empakl gratulacje!!!
i wspolczuje tyle czasu porod:( ja rodzilam 6 godz i to bylo ciezko dla mnie:( wiec podziwiam Cie kochana!!!
Sarna pokoik cudasny!!! juz nie moge sie doczeac kiedy my dzieciom bedziemy szykowac pokoiki :kiss:
Dorcia super fotki- i czy mnie oczy nie myla ze buty na obcasie nosisz?? :huh: rozwniez podziwiam- mi kregoslup daje tak popalic ze o takich butach moge pomarzyc bo ledwo siedze a juz nie mowie o tym jak spie to jest dopiero masakra:(
Suari ja tez sie zakochalam :kiss: :kiss: :kiss:
Vestusia - to jak sie cieszysz to znaczy ze idzie ku lepszemu :laugh: a jak wywolanie Zuzi na swiat?? odezwij sie jeszcze dzis bo jak Bob tyle siedzi to jeszcze zdazysz jedynie z porodowki napisac :silly:

a ja codzienny rytual jak Igor spi trzeba isc zmywac :dry: :dry:
jak nie zajrze tu juz dzis to milej nocki !!!
13 lata 2 miesiąc temu #232649 przez vestusia
Dżem dobry wieczór!!

Oto jestem :D

Byliśmy też sobie wczoraj w kinie na tym filmie "Baby są jakieś inne". Generalnie tak, jak opisywałyście - raczej kiepski, niezbyt mi się podobał, zachciało mi się spać no a najbardziej irytowało mnie to, że momentami mówili tak niewyraźnie, że ich nie słyszałam i nie śmiałam się (jak cała reszta sali). No ale. Przynajmniej wczorajszy wieczorek jakoś zleciał :)

Suari, no Igoruś to cudeńko. Taki kochaniutki Skarbuś. Ucałuj go i ode mnie :)

Dorcia, fotki fajowe, no i widzę inwencję twórczą w sesji z brzuszkiem :) Podoba mi się :)

Ja jutro postaram się wrzucić swoje fotki, bo dziś też kilka pstryknęliśmy korzystając z pięknej pogody :)

Madziaska, na pewno ułożycie sobie wszystko tak, jak ma być. Chociaż rozumiem, bo jednak zawsze dzieje się na przekór, że jak człowiek się spieszy, to po drodze różne rzeczy nie wychodzą a my się stresujemy. Wiem jednak, że jakkolwiek będzie, to będzie dobrze. Na pewno dasz radę opanować każdą sytuację :D

Batmanik, ja tak samo nie dałabym rady wcisnąć nogi w obcasy. Chociaż nie powiem, Dorcia wygląda bardzo ładnie, z klasą. Ja śmigam w adaśkach :)

Spakowałam dziś Piotrkowi moją torbę z butami zimowymi (takimi właśnie na obcasie), bo wierzę, że jak urodzę i zejdzie opuchlizna, to będę mogła wcisnąć w nie nogi :)

Aniaa_, nio to miałaś namiastkę tego, co czeka Cię na porodówce. Ale nie martw się, jest to ból do przeżycia. Podobno każda z nas przeżyje ten ból, bo jest on na nasze możliwości.

Kurka, ja jutro rano na badania znowu idę - tylko morfologia i mocz, a w środę wizyta. Mówicie, że 10 jest pełnia? To może 9 na wizycie usłyszę, że szyjka puszcza, rozwarcie się powiększa (nie omieszkam do tego czasu poskakać nadal na piłce) i że tego 10 urodzę :D Ale byłyby jaja :)

Na piłeczce wczoraj skakałam również, dziś jakoś nie było czasu.

Idę na Must Be The Music.

Jakby co, to kolorowych snów Wam życzę no i może którąś z Nas złapie coś w nocy :D
13 lata 2 miesiąc temu #232674 przez Aleksandra
Nacia wykąpana i śpi smacznie. Mam teraz czas do 22.30 :)

Dorcia zdjęcia świetne. Bardzo ładnie wyglądasz i ten brzusio.... :kiss:

Vestusia musi byc dobrze, wierzę w to i trzymam za to kciuki :)

Też słyszałam o tej pełni, ciekawe czy jak ja rodziłam to była... Ania może coś się ruszy, skoro już czułaś skurcze. Może ty będziesz nastepna ??? :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #232694 przez Malina86
Hello,
Ja dzisiaj tez pierwszy raz doswiadczylam bolesnych skurczy i powiem Wam, ze one pewnie byly malym pikusiem do calego porodu, a bolalo niezle... Teraz po tych skurczach mnie kregoslup napitala.
Jutro na 9:00 KTG, brzuch mnie nadal cholernie swedzi i wyglada jakbym w pokrzywy wpadla...
Dorcia sliczny brzusio! Nawet pepek Ci nie wyskoczyl :)
Suari Igorek przecudny, sama slodycz!

Dziewczynki, a tu Wam linka wklejam, moze wiecie gdzie sa takie rowerki? Oj szybko bysmy do formy po porodach wrocily :lol: vimeo.com/29416289
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232701 przez Dorciaition
Dziękuję Dziewczyny :kiss:
Ten siniak na brzuchu to mężuś mi zafundował zastrzykiem. Dobrze, że tylko jeden ;)

Do sklepu czy z piesem też noszę adidaski. Ale te buty choć są wysokie, to i wygodne.

Ojejuś Vestusia, oby Funię nie złapała ciąża urojona. Przychodzi 60-80 dni po cieczce :/ Pamiętaj, gdy będziesz się zastanawiałą co jej odwala ;)
Cieszyła się jak Pancie zobaczyła co? :)

Aniaa normalnie czytasz w moich myślach. Wczoraj w nocy myślałam właśnie o tej pełni. :) Zgłaszam się na ochotniczkę na 10. :lol:
No to pocierpiałaś. Ale przynajmniej wiesz, że już coś rusza. U mnie cisza.
Kochana, pewnie masz rację, że będzie ciężko, ale jaka nagroda :) :)

Vestusia ale masz sny. Na pewno to nie proroctwo. Mnie się śniło dziś, że pobił mnie taki chłopak od nas z osiedla, który jest niepełnosprawny umysłowo. Bił mnie po brzuchu :(
Chyba coraz cześciej będziemy miały takie senne schizy.

Ha ha Malina super te rowerki. Ale się uśmiałam. :) Chcę taki :lol:
Daj znać koniecznie po KTG.

Dziewczyny pokazujcie brzuszki. Mój to tutaj ukazywał się już wiele razy :silly: Dziś już pewnie po raz ostatni :)

Idę się położyć do mężusia ;)

Buziaki Kochane. :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #232737 przez Aleksandra
Podrukowałam trochę obrazków do kolorowania to powieszę na ścianie dla Naci. Bo jak ją karmię to ogląda gołą ścianę a tak to zawsze jakieś urozmaicenie. polecam strone www.drukowanka.pl i www.czasdzieci.pl (kolorowanki)

Idę spac.

Do jutra kochane :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #232744 przez [email protected]
GRATULACJE DLA EMILKII I NATALI!!!
IGOREK JEST BOSKI! I te magnetyczne oczka-przyciągają i puścić niechca:D
Malinka –no oby to było to! Mam nadzieje ze się rozkręci i jutro urodzisz bo przecież:
URODZONE W PONIEDZIAŁEK BĘDZIE DOSKONAŁE!!

-pokaz jakieś aktualne zdjęcia maleństwa:) Co do kąpieli, to powiem Ci ze ja kupiłam w jakiejś drogerii termometr(chyba w rosmanie) za okolo 9 zł i tam na podziałce jest napisane ale po niemiecku- zinma kąpiel/dziecięca kąpiel/ gorąca kąpiel. No ale wiadomo ze Kinderbad to ta odpowiednia.
Oluś—mam nadzieje ze urzadzanie pokoiku sprawi Wam tyle samo radości co i mnie. Ale robienie czegoś dla maleństwa cieszy każda matkę-koniecznie pochwal się nim jak już skończycie! Kolory fajniutkie-jasny i wesoły pokoik będzie. My ten pokoj pomalowalismy 7 lat temu jak skonczyla sie budowa, taki kolor dalismy i takk juz został, bo pokoj nieurzywany wiec sciany czyste byly. Co do numeru do Ivy to dwa zera są potrzebne, mozna jezamienić na + bo do kierunkowy do danego kraju tak jak polski to +48 to do Ivy do szwecji +46.

Dorcia foteczki są śliczne! Masz taki śliczny okrągły brzusio! I gładziutki bez zadnych rozstepow. No ja nie mam pojęcia o co Tobie chodziło, ślicznie wyglądasz i nic nie trzeba Ci poprawiać!
Ania-ty tez koniecznie pokaz pokoik jak juz skonczycie. Z maluszkiem w sypialni pewnie będziesz czuła się pewniej. \ja Domisia od razu polozylam w jego pokoju, ale mam nianie zkamerką i czułam jakby był przy mnie. Co dej zdolniachy do mnie to nieee, jasie za wszystko biore ale slomiany zapal mam:/ a szycie na maszynie to akurat pestka, wystarczy wybrac scieg, nacisnąć pedał i pchac material,a wszystko samo się szyje hehe
Batmianik-pokaz brzuszkowe fotki koniecznie i pokoik jak skonczycie. Bedziesz kładłą dzieci w jednym pokoju czy robisz 2 oddzielne? Ja zrobiłąm kazdemu własny pokoik ale wszyscy mnie jada ze tacy mali chlopcypowinni byc razem a ten drugi pokoj zrobić taki zabawowy. Ale ja mysle ze jak Daro obudzi Domisia w nocy to ten juz nie bedzie chcial spac i będzie jazda. A my i tak całe zycie spędzamy w salonie więc będa bawić się razem. aA jak Ty o tym myslisz?
Vestusia-ciesze sie ogromnie ze dochodzicie do porozumienia z Bobem. Nie zrozumiałam tylko czy po porodzie będziecie mieszkac razem? Bo wziął Twoje buty już ze sobą hehe. Vestusia olej sny, to tylko dlatego ze im blizej porodu tymsię bardziej kobieta boi i w snach to najbardziej wychodzi
Co do pełni to hehe tez sie na to piszę! Ale mam nadzieje ze skurcze złapią mnie 10. A urodze 11 będzie pamiętna data-11.11.11 :p
13 lata 2 miesiąc temu #232750 przez luska
hel alaseczki

Sarna Super pokoik :laugh:

Iva kocjan 3mam kciuki :laugh:

Madzia na pewno ze wszytkom zdążycie, a jeśli nawet nie ta jak pisze Sarna na spokojnie przy pomocy twojej mamy wszytko dopniesz i wtedy z Hania już się przeprowadzicie :)

Gratuluje Emilko w końcu się doczekałaś

Vestusia ciesz się ciesz :silly:

Olu to teraz spcerowiczka z twojej Naci a pogoda rzeczywiście jak na listopada to sliczna .U nas pięknie dziś cały dzień słoneczko świeciło :)

Suari jak on śliczny :kiss:

Docia fotki są prześliczne , nie wiem co ty chciała w nich retuszować B)

Ania to co następna będziesz :laugh: Kochana nie ma co ukrywać , że będzie bolała ale dasz na pewno rade a suma sumarum stwierdzisz po ,że wcale żle nie było :silly:
A z ta pełnia to prawda , wiec kto wie może już nie długo będzie wysyp dzieciaczków :blink:

Vestusia kurka ale sen , ale sny ponoć na odwrót się spełniają wiec na pewno będzie dobrze :kiss:

Malin konieczni daj znac po ktg i 3mam kciuki , zeby coś na zapisie wyszło :)
13 lata 2 miesiąc temu #232753 przez luska
Sarna powiem ci , ze ja sobie przy krmienu cycem nie wyobrażam latania do drugiego pokoju dlatego teraz maluszek będzie z nami, Olo tez do 14 miesięcy był z nami.A właśnie ja mam dylemat czy robić razem im pokoik czy osobno.Chciał bym razem ale mój jest tego przeciwnikiem ,a tym bardziej , ze ponoć ma być dziewczynka.Tylko co to za różnica??Ja tam z bratem do kiedy mieszkałam u rodziców to mieliśmy razem pokój , wydaje mi się , że to lepiej na relacje miedzy rodzeństwem wpływa.Ale każdy ma jakieś swoje racje .Na razie olaliśmy sprawę niech się całe i zdrowe urodzi :)
13 lata 2 miesiąc temu #232754 przez [email protected]
widzisz lusia-ja mialam pokoj z siostra i sie nie moglysmy dogac od dziecka, ale to byla roznica 4 lata, moi chlopcy będą mieli tylko 2. stwierdzilam ze jak beda starsi i beda chcieli razem to sie wtedy zmieni.Domisia jak sie w nocy obudzi to on juz do rana nie odzie spac. No i Domiś od urodzenia jadł tylko raz w nocy, wiec cycek mnie nie męczył-mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie:)
Ale faktycznie jesli Twoje malenswo najpierw bedzie z Wami w sypialni,to sie po czasie okaze jak na siebie reagują i czy robic pokoj razem czy osobno...
czekam na wiecej oponii :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka