BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #232447 przez Malina86
Czesc Dziewczynki!
U mnie dzisiaj proba przyspieszenia porodu czyli ciepla kapiel, seksik i olejek rycynowy- czekam na efekty :) Jak to nie pomoze to ja sie juz poddaje :(
sarna pokoik piekny! Synus napewno bedzie sie w nim super czul :)
Ja mam jakas wysypke na brzuchu... jeszcze mi sie cos przypaletalo na koniec- dobrze, ze jutro bede sie z gin widziec po KTG to jej pokaze.
Ciekawe jak emka...
Udanego dzionka!
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #232502 przez iva 20
Witam dziewczyny :kiss: :kiss:
ja od wczoraj nie do zycia mam bol w kregoslupie i czop mi wypadl i sie saczy caly czas troche przypomina okres ... nie moge juz bo mam taki bol w miednicy czuje ze wszystko mi sie tam przesowa ale nie mam regularnych skurczy wiec czekam ..... chyba bede nastepna ..
Sarna pokoik super i swietne zdjecia mi takich tez nie ma kto zrobic ... jak cos napisze pozniej papa milej niedzieli
13 lata 2 miesiąc temu #232505 przez [email protected]
IVAAA trzymamy kciuki bo to chyba już! jak wydzielina "kolorowa" wow ale super!!!
informuj na bieżąco!!!
13 lata 2 miesiąc temu #232507 przez iva 20
to jest moj numer jak cos to ktoras niech napisze do mnie to jak bede po to odpisze bo ja nie mam zadnej z was numeru 0046765929931. no ja tez mysle ze to juz czekam na odejscie wod albo skurcze . Skurcze mam moze zaczne je liczyc wkoncu co ile one sa bo tak to nadaremno jechac do szpitala
13 lata 2 miesiąc temu #232509 przez madziaska
Iva trzymam kciuki :) Dobrze, ze nr tel dalas ;)
Malina ja taka wydzieline jak TY opisujesz mam od poczatku ciazy... A i krostki na brzuchu tez mam, ale o tym juz pisalam, nie znikaja, no moze troche jak przestaje sie drapac To z kolei nie jest latwe ;)
Ja chyba mam kryzys... Kurka miednica mi sie chyba rozchodzi, no ale wlasciwie to juz pora bo w biodrach przed ciaza bylam waska, nawet bardzo, wiec jakos to dziecko musze urodzic ;) Tak poawznie, to jest jakas masakra, najgorzej w nocy... I wogole mam dola okropnego... Mysle, ze nie zadzyzymy sie przeprowadzic, ciagle cos nowego wychodzi, a to rynna, a to komin i jedna wileka dupaaaa, a ja sie tylko stresuje. No nic nie poradze, ze chce pierwsze dni spedzic juz "na swoim" i tylko z nasza trojka... Wiem tez, ze mama pomoglaby mi bardzo, bo jest naprawde kochana, ale kurcze pozniej z malym dzieckiem pakowac sie, przenosic, ehhh ryczec mi sie chce... Dobra nie marudze juz WAM. Milej niedzieli zycze :)
13 lata 2 miesiąc temu #232511 przez [email protected]
Madziaska-za kazdym razem to pisze-po to tu jesteśmy żebys mogła się nam wygadać, wypłakać, wyżalić i wszystkie inne "wy". faktycznie fajnie by było z maluszkiem już isc na swoje, ale moze nic na siłę? dopiero byłby sters jakbyś przyjechała z Hanią na nowy domek, a to nagle siadło pgrzewanie, rynna zacieka na sciane i rosnie grzyb albo komin nieszczelny i się coś tli? lepiej na spokojnie wszystko skończyć i na pewnego się przeprowadzać-a skoro mama kochana i pomocna to ona byłaby z malutką a Tobie bez brzuszka przeprowadzać będzie się łatwiej:) ALBO Ty będziesz siedziała z Hanią a pomocna mamusia Cię spakuje i pomoze się przeprowadzić:) we wszystkim mozna znalesc jakieś plusy prawda!?!

Iva-wysłałam Ci smsa, żebyś miała moj numer. Mam nadzieje ze dobrze przepisałam numer i nie posłałam wieści jakiemuś szwedzikowi:) swoją droga gdzie w Szwecji mieszkasz? swego czasu bardzo często odwiedzałam Stockholm i pobliskie wyspy-nie byłam tam juz 7 lat i strasznie się już stęskniłam...
13 lata 2 miesiąc temu #232512 przez madziaska
Dzieki sarna, tak tez sobie to wszystko tlumacze :)
13 lata 2 miesiąc temu #232513 przez [email protected]
:) :*
13 lata 2 miesiąc temu #232525 przez Malina86
iva 20 trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo...
U mnie jakies skurcze, ale nieregularne i zapewne przejda bokiem :)
madziaska glowa do gory, co bedzie to bedzie, mysl pozytywnie, oby wszystko ulozylo sie po Twojej mysli :)
A gdzie reszta Was dziewczynki? Halo, spiace krolewny?! :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #232526 przez anyanka
Hejka!
Suari dzięki za podpowiedzi co do żółtaczki :) Pępka nie przemywam niczym i ładnie się wysusza. Wczoraj wieczorem małego kąpaliśmy "na sucho" :) Jak pępek odpadnie to wtedy go wykąpiemy już w wanience.
Tylko powiedzcie mi bo już nie wiem jaka temperatura powinna być wody?? Bo jedne położne w szpitalu mówiły ze woda powinna mieć 36,6-37 stopni a inne że 38...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sarna śliczny pokoik :)

Iva trzymam kciuki! :)
13 lata 2 miesiąc temu #232553 przez vestusia
Hallo.

Ja tylko na chwilkę dać znać, bo Empkapl napisała mi eska:

"Natalka jest piękna, waży 3300, dostała 10 pkt, od skurczy do porodu minęło 20 godz opowiem wszystko w pon".

Ja jeszcze cieszę się Bobem, pojedzie wieczorkiem to wtedy na spokojnie tu zajrzę, najdalej jutro rano.

No Sarna, super pokoik. Bardzo mi się podoba :)

Iva, wychodzi na to, że będziesz następna. To trzymam kciuki :)
13 lata 2 miesiąc temu #232574 przez Malina86
emkapl84 serdeczne gratulacje! W koncy sie kochana doczekalas! :kiss:
Ja przez godzine mialam skurcze dosc bolesne co 10 min, ale teraz sie uspokoily :dry:
13 lata 2 miesiąc temu #232577 przez Aleksandra
Hejka :)

Sarna pokoik super!! Ja już nie mogę się doczekac jak będę urządzała pokoik dla Naci. Jest zielono-żółty, więc mam nad czym główkowac :)

Iva trzymam kciukasy za ciebie, zaraz wyślę ci esa z moim numerem :)

Gratulacje dla Emki !!!! Nareszcie ma swoją córeczkę :kiss:

My dzis mieliśmy od południa gości. Przyjechał nasz kumpel z dziewczyną. Pogoda była super, więc i Nacia skorzystała. Nie dawno wróciliśmy do domku :)

Anyanka temperatura powinna byc między 32 a 37 stopni, ale najlepiej jest sprawdzac na łokiec. Jeśli dla ciebie nie będzie gorąca ani zimna to dla maluszka też :)
13 lata 2 miesiąc temu #232579 przez Aleksandra
Iva a te dwa zera też mam wpisac?? Bo ja to głupia jestem w tych sprawach :side:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232584 przez Suari

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia