BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #232230 przez luska
hej

Docia to zapraszam do mnie na okna ;) Musz tez umyc ale mam motywacje w koncu kupiłam zasłony :lol: Ciężko było chyba z godzinę siedziałyśmy z mamcia w sklepie ale się udało :P

Pozatym młody troszkę babcie ponaciągał.Ostatnie zakupy tez porobiłam , pampki i te sprawy:)Więc wszystko już mam , teraz tylko się przygotować.
Mój jeszcze dzwonił , ze żyrandol chce dziś kupić,ogólnie mam już upatrzony hehe tylko nie wiem czy on na dziś dysponuje tak dużą gotówką :silly:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #232233 przez [email protected]
MAlina-no moze uda nam się rozdwoić w niedługim czasie-obiawy mamy podobne hehe tylko ze mi jeszcze 2 tyg brakuje:( a Ty już już :)
Dorcia-super ze Daisy przechodzi, ale moze jednak idzciee do weta jak do poniedzialku jej nie przejdzie? co do zdjec. oj Ty pipko grochowa, nie narzekaj, jestem pewna ze nie jest zle! a fotoszopa znam mało wiec i tak długo robię:P
Lusia-ja tam nie mam nic przzeciwko jak moj mlody dziadkow naciąga:P z tym ze on jest na tyle mały ze jeszcze nie chce zabawek ze sklepu brac ze sobą, ciuchami tym bardziej sie nie interesuje-ale nazakupach babcie same nagle zaczynaja sie zachwycac i kupują jedynemu wnusiowi :P
co do KTG to z Domiśkiem zawsze lezałam na lewym boku, na plecach zakazka bo sie moze slabo zrobic a dziecko dostaje mniej tlenu. teraz jeszcze nie miałam-dam znac-ale mysle ze co szpital to zasady. Co do tego ze sie mało rusza dziecko, to unas jest zasada i zawsze każą liczyć-na 6 godzin dziecko musi się wuszyć 10 razy w tym jeden raz mocno. Jak się tyle nie ruszyło to każą jechać na KTG. oczywiscie im ruchow wiecej tym lepiej...ale jak wyrabia norme to nie panikowac

Fajnie ze Wam sie dzisiaj tak chcialo pichcić. Ja mam lenia totalnego więc Domiś dostał mielonego od mojej mamy a ja ugotowałam sobie makaron i na patelni go podgrzałam z serem zoltym, a tę ciapatę z keczupem zjadła-uuuuuwielbiam to raz na jakis czas:P
13 lata 2 miesiąc temu #232248 przez Aleksandra
Cześc dziewczynki :)

Ja już na reszcie w domu na tyłku siedzę :) Kupiliśmy wózek !!!!!! Firmy TAKO. Dorcia wysłałabym ci zdjęcia na fon to byś wkleiła ok? Ale ja cię wykorzystuję.....aż mi się głupio czasami robi. Ale wracając do tematu... Był już pierwszy spacer :) Jest superaśny. Lekki w prowadzeniu, ma skrętne i pompowane koła. Składa się też dobrze, bo zajmuje w sumie mało miejsca w bagażniku. Ma też spacerówkę w komplecie. Proponowali za dopłatą fotelik, ale my już mamy a poza tym zaraz Nacia z niego wyrośnie. Kupiłam też kilka śpioszków, zapas chusteczek nawilżanych i pościel do wózeczka (tzn rodzice to wszystko kupili :lol: ). Po powrocie moja mama zrobiła nam zupę pomidorową, więc mam na jakiś czas obiad no i przywieźli wędliny do jedzenia, naleśniki i pierogi ze szpinakiem :) Jak Z przyjdzie to muszę ogarnąc to jedzenie bo ledwo się mieszczę w lodówce :)

Dorcia fajnie, że Daisy przechodzi. Może faktycznie, tak jak pisze Sarna idźcie z nią do weta..

Szkoda mi Emki. Miała wczoraj rodzic i co....ech...może przez weekend Natalka pojawi się na świecie :)

Ja jak miałam robione ktg w szpitalu to leżałam albo na lewym/prawym boku albo na plecach. Jak się mała mało ruszała to kazały mi zmieniac pozycję. Na lewym boku zawsze mi lewa noga bardzo drętwiała (w sumie to przez cały czas pobytu w szpitalu tak miałam), na prawym miałam zgagę a na plecach rzadko kazały mi leżec...
13 lata 2 miesiąc temu #232254 przez [email protected]
Oluś super że zakupki udane! i nie mogedoczekac sie zdjecia wozka!!!
a co do fotelika to dlaczego uwazasz ze młoda zaraz z niego wyrośnie?
moj Domiś jezdził w tym foteliku/nosidełku równy rok-tzn w aucie, do wozka montowałam fotelik tylko w podrozy albo na zakupach w hipermarkecie
13 lata 2 miesiąc temu #232262 przez Aleksandra
My mamy fotelik od brata Zbyszka. On jest chyba do 6 miesięcy, więc później kupi sie większy. My i tak w sumie mało jeździmy samochodem a na zakupach Zbyszek wkłada ją z fotelikiem do wózka i jazda :)
13 lata 2 miesiąc temu #232263 przez [email protected]
aha, nasz to na kg był określony-chyba do 10-12 nie pamietam...
teraz drugi w nim beszie jezdzil:)
13 lata 2 miesiąc temu #232265 przez Aleksandra
Ten jest niby do 10 kg...zobaczymy, może z czasem kupi się nowy, taki który na dłużej starczy :) Moi rodzice i tak sie dzisiaj wykosztowali.
13 lata 2 miesiąc temu #232293 przez [email protected]
nie no oczywiście, po co kupować skoro jest. Zdziwiło mnie tylko jak napisałaś ze niedługo wyrośnie, a przecież ma dopiero miesiąc:)
13 lata 2 miesiąc temu #232294 przez anyanka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #232295 przez chłopek
no mnie też to zdziwiło co aleksandra napisala: moj jezdził w foteliku do 10 miesiaca ale sie w nim denerwowal wiec kupilismy inny, zreszta i tak niedlugo dzidzius bedzie z niego korzystał moja bratanica ma rok i jedzdi dalej w takim foteliku od 0-10kg

anyanka moja bratanica miała żółtaczke jak ją wypuścili, wygladała jak opalona no i sama zeszła nie wracały sie do szpitala, wydaje mi sie ze jak by byla w duzym stopniu żółtaczka to by nie wypuscili ze szpitala
13 lata 2 miesiąc temu #232300 przez Paletka
trzyma za Was kciuki Laseczki:)

dzis Leonek konczy MIESIAC!!!!!!! :lol:

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 2 miesiąc temu #232312 przez Aleksandra
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

nie no oczywiście, po co kupować skoro jest. Zdziwiło mnie tylko jak napisałaś ze niedługo wyrośnie, a przecież ma dopiero miesiąc:)

Napisałam to w takim sensie, że przecież dzieci tak szybko rosną, że zanim się obejrzę bedzie już chodzic :woohoo:

Anyanka twoja mam po prostu nie jest w stanie zrozumiec, że nie każda matka musi tak chowac dzieci jak ona. Może z czasem zrozumie, czego życzę ci z całego serca kochana :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #232318 przez Dorciaition
Olu mam te fotki, ale kuźwa coś mi nie chcą się wkleić tutaj :/ Wózek jest super.

No i Kima wysłała fotkę Kubusia jak się opala na solarium ;)

Oj Sarna w takim razie zajęłoby to Tobie tydzień :silly:

Ciekawe jak Empka.

Dzisiaj trochę ciszej, ale wiadomo jak to w weekend.

Paletka buziaczki dla Leonka! Sto latek! :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #232334 przez Suari
Anyanka- co do pępka to w szpitalu powiedzieli mi żebym niczym nie przemywała, a przy kąpieli uważała żeby nie zamoczyć i tak też robiłam i odpadł po 10 dniach :) i teraz bardzo łądnie już wygląda :)
a co do żółtaczki to się nie martw, bo na pewno przejdzie. Dziecko musi często jeść żeby ją "wypłukać" i wystawiaj małego do światła, tak mi poradziła połóżna, która do mnie przychodzi, bo mój też miał żółtaczkę.
13 lata 2 miesiąc temu #232337 przez Batmanik
witam- jak zwykle ostatnio z wieczora...
a wiec moj mnie wczoraj wnerwil ale juz w nnocy nakrywal mnie koldra az po same uszy bo kazdej nocy ostatnio marzne( chyba stygne juz;) )
a dzis mile mnie zaskoczyl ja tylko zrobilam igorowi sniadanie - na zakupy wyslalam mojego, po czym on robil obiad i zmywal a ja lezalam sobie pol dnia- wyszlam tylko na chwile na spacer z igorem:))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sarna ale z Ciebie laska jest i ciaza Ci sluzy!!!
a co do ktg to jak lezalam z igorem na wywolanie to tez lezalam na placach bo to chyba w zaleznosci jak komu wygodnie i jak dzidzia sie ulozy...wiadomo ze na placach gorzej bo moze slabo sie robic - ale mi akurat tak sie nie dzieje...
ach o dziwo mi opuchlizna z nog zmalala:) prawie mam jak swoje nogi:))
Kima trzymamy kciuki!!!i zyczymy szybkiego powrotu do domciu!!!
Empakl zyczymy szybkiego porodu!!!

uciekam lulki!!! do juterka!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka