BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 1 miesiąc temu #234372 przez Kredka
emkapl84 napisał:

sprobuje dodac zdjecie Natki...moze sie uda

Emilka ale śliczniutka ta Twoja Natalka! Moje gratulacje :) Piękności z niej.

Iva gratuluję - NAdia takie oryginalne imię :) czekamy na zdjecia...:P

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #234388 przez Róża
Vestusia - nie przejmuj się, rozstępy miną, zobaczysz będzie mobilizacja, żeby się ich pozbyć i ona plus kremy starczy na pewno ! I obyś miała rację, bo jak tak czytam, że cokolwiek u siebie zauważacie, to ja nie dość, że termin na ostatniego, to jeszcze jak przenoszę, to pewnie na same święta urodzę :dry:

Ola - jak miło poczytać, że jesz normalnie, ja taka wyposzczona już dwa miesiące przez ta cukrzycę, że jak sobie poczytam, że nie jesteś na jakiejś drakońskiej diecie to tak mi się lżej robi, wiadomo, że jak trzeba będzie to dla Maluszka się będę poświęcać i będę jadła to co mogę, ale oby mój Synuś był trochę tolerancyjny dla mamy :):):)

Malina - oj biedna jesteś z tym krochmalem, że jak na złość jeszcze brak cieplej wody wyskoczył, to są sytuacje, w których nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :)

TyszAnka - Twój synuś jest cudowny, a to zdjęcie jak rączka obejmuje Twojego palca, właśnie rozplanowywałam sobie na swoim palcu, jaka to malutka i słodka raczynka ... cudo !!!

Luska - mój mąż i majsterkowanie to tez dwa przeciwne bieguny, bez teścia nie dałoby rady, teraz przynajmniej mój ma motywację, żeby się uczyć, przygląda się i próbuje coś robić sam, z czasem będzie może łatwiej :)
Matko, uważaj Ty na siebie, ja to chociaż nie mam schodów, bo wtedy to u mnie pewnie coś by się wydarzyło, dwa dni temu tez walnęłam z bańki w szafkę w ubikacji i siedziałam z lodami na głowie, bo by wyglądało jakby ktoś mnie pobił ;] a wczoraj weszłam w szklane drzwi od klatki jak szłam do skrzynki na listy, tak je mijałam :)

Ja na razie tez mam na piersiach tylko rozstępy, ale takie drobne, od spodu, mam nadzieje, że nie będzie ich potem widać :) Zresztą, ja mam jakieś małe i tak te moje piersi, niby skoczyły o jeden rozmiar,ale ja nie wiem jak będę karmić, niby siara była, ale ostatnio się zmyła gdzieś, podobno zwiększa swoja objętość po porodzie ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobrej nocki Wam życzę :)
13 lata 1 miesiąc temu #234401 przez [email protected]
Kurcze...tyle miałąm Wam odpiszac i oczywiście już nic nie pamietam
Ale Suepr ze Anakol sie odezwala-mam nadzieje ze te bakterie nie szkodzą jej małej za bardzo:/
Malina oczywiscie wyobrazilam sobie Ciebie z tym krochmalem na brzuchu i Twoja mine i krzyk z zimną woda hehehe-oby tylko tocos pomogło! I jutro biegnieszna poczte i wysylasz mi jablecznik!!!:P
Lusia ja tez padalam ze smiechu z Domisiaj jak odwalił te akcje-taki mały a tak kombinował. Co do seriali, to ja czasem na wspolnej wciągam:P ale nie codziennie.Dziaj tez nie wiedziałąm o co na FB wszystkim z ta haanką chodzi –żart nr 1 to
-puk!puk
-kto tam?
-na pewno nie Hanka!
No i kurna chata uwazaj na siebie łamago bo widze ze chcesz wszystko i szybko!!! A potem sie dzieje co sie dzieje!
Teraz jak juz wiem to padam ze smiechu hahahh
Tyszanka dziwna sprawa-no ojciec dziecka, to przecież ojciec i opieka sie nalezy. Dzwonilam wlasnie do mamy zeby zapytac bo ona w MOPSie pracuje, obudzilam ja i troche nie wiedzila o co mi chodzi:P ale mowi ze jesli konkubinat jest zalegalizowany to dostanie, ale w polsce cos tam cos i jesli widnieje w papierach jako ojciec dziecka to nalezy sie jemuopieka na dziecko....malo zrozumialam bo mama zaspana byla:/
a Olafek przecudny i taki uroczy:D
13 lata 1 miesiąc temu #234413 przez Kredka
Dziewczyny tak smarujecie stronki ze nadazyc ciezko. Teraz juz sama nie pamietam co komu i jak mam odpisać...

Troche juz zmeczona jestesm wiec tak po krótce.. Rozstepy niestety pojawiają sie najczesciej w ostatnich tyg :( Moja kumpela sie tak cieszyła ze całą ciaze ma gładkie ciało a tu bach na samym celowniku takich dostała rozstepów ze az jej sie płakać chciało. Ja nie cieszę sie na zapas. Póki co brzuch gładki, na bokach mini kreseczki, no i pod piersiami troszke ale prawie nie widać. Nie przejmuje sie tym. Trudno i tyle. Nie ciesze sie na zpas, by sie potem nie rozczarować. Najwazniejsze by mlody byl zdrowy i w odpowiednim momencie do nas zawitał.

Maluszki nasze forumowe ujmują za serce. Już niedługo kazda z nas bedzie takie fotki wstawiac. Nie moge sie doczekac. Choc nie bede wywoływac wilka z lasu, niech sie sam zdecyduje kiedy.

Anakol ogarniesz wszsytko, daj sobie tylko troche czasu. :) Nowy członek rodziny, wywrócone zycie do góry nogami, potrzeba czasu by poukładać od nowa porzadek dnia i nocy.

Sarna Domis aniołeczek, loczki zawsze mnie rozbrajają u dzieci.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Vertusia wybacz ale do grubasów to Ty sie nie zaliczasz!!!! Pięknie wygladasz w ciąży. Domek dzidzi śliczny!!! Nie słuchaj ludzi.. Mnie co druga osoba mowi ze jestem gruba a co druga mowi ze mam mały brzuch i malo przytyłam.. Idzie krecka dostac. Ale ja mam to w du... :P wczesniej pewne uwagi brałam do siebie a teraz to jak sie komus cos nie podoba to wale z grubej rury!! A niech mnie wszyscy pocałują głęboko w moją cieżarną du... :angry: :P :P :P

Tyszanka jak słodko wyglada Olafek w Twoich ramionach... :kiss:

Ide spac bo padam. Moze nie obudze sie za 2 godz wyspana, tylko bede chrapac do rana... Ostatnio mam takie schizy. Dobranoc

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 1 miesiąc temu #234414 przez Aleksandra
Po prysznicu...od razu lepiej człowiek się czuje :) Jutro może się zmobilizuję i te chaszcze wytnę, bo tak gadam o nich a jakos czasu nie moge znaleśc. Wizyta u gina sie zbliża, może nawet po tym jakieś przyjemności będą a ja co ?!?!?

Sarna ten dowcip jest dobry :) Moi rodzice oglądają M jak miłośc więc jestem na bierząco prawie. Ja go oglądałam jak z nimi mieszkałam, a teraz wolę swoje seriale (Dr. Hause, CSI, Chirurdzy, Ostry Dyżur, Anatomia prawdy itp. ogólnie okupuję AXN i Fox Life)

Idę spac. Nacia obudzi się koło 1, więc mam tę chwilkę na drzemkę. Po kąpieli zjadła 2 cyce, więc nie powinna się szybko obudzić... Do jutra kochane mamusie i brzuchalki :kiss:
13 lata 1 miesiąc temu #234417 przez [email protected]
hehhe ja malo tv oglądam wiec tych seriali tez nie znam-tylko z opowiesci
Kredka-ordynator mnie pozszywałl i ordynator robil pierwsza korekte, pozniej poszlam juz prywatnie, ale od razu bylo powiedziane ze minimum dwie beda potrzebne, no potrzebuje jeszcze ale stiwrdzialm ze poczekam az urodze drugie dziecko-wtedy pojde do konkretnego plastyka-nie wiadomo co mi teraz zostanie wiec wole isc do specjalisty!
Olcia-niezle z tym spaniem na zegarek:) ale fjnie ze młoda od początku ma stałe pory:)

dorzucam Wam dzisiejsza fotkę, bardzo mnie ona bawi:D
kredzia-tu Domiś bez loczków-tak mu jakoś dzisiaj włosy klapły...
13 lata 1 miesiąc temu #234418 przez [email protected]
aehh za duze-jak zwykle
Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu #234428 przez Batmanik
sarna twoj synek jest rozbrajajacy!!! :kiss: zakochalam sie :kiss:
Igor szalal do 23tej a ja z nim na rekch:(
czasami rece juz opadaja mi do tego wszystkiego:(
ja juz kawke popijam- zrobie przelewy i bede sie szykowac do gin poki maly spi bo pozniej to sie czort maluje ze mna :) zabiera pedzel do pudru i sie marze:) a jak mu zrobilam irokeza na lakier to teraz jak widzi lakier to mowi da da i trzeba udawac ze mu sie psika po wlosach:)
znajac zycie to ktg nic nie wykarze:( ale moze gin zrobi obiecane badanie i dowiem sie ze jakies rozwarcie jest i ile mala wazy( chyba juz nie taka mala- obstawiam na jakies 4kg :dry: )
zycze milego dnia!!!
13 lata 1 miesiąc temu #234434 przez vestusia
Dzień dobry Kochane :)

Dorcia, może więc Pierwsza Miłość tak na Was wpływa, że się nie pozabijaliście :D
Denerwuje mnie ta Majka, to fakt.
No a o eMCe nawet nie mówię. Śmierć Hanki to naprawdę jakieś jaja. Dobrze, że wczoraj powiedzieli, o co poszło, bo normalnie w pierwszym momencie śmiać mi się chciało :P

Anakol - trzymam kciuki i mam nadzieję, że do szpitala nie będziecie szły i wszystko się ustabilizuje :)

TyszAnia - Olafek cudeńko. Też mi się bardzo podoba to zdjęcie z tym paluszkiem. Taka mała rączka :)

Sarna, z Ciebie to laseczka :) Superowe fotki, nadajesz się do okładek jakichś gazet :) Poważnie, super.

A ja tylko na chwilę, bo czuję się koszmarnie.

Wczoraj cały dzień biegunka. Co bym nie zjadła (a zjadłam mało) to od razu do ubikacji. Rano już też zaliczyłam ubikację. No i jak poszłam to zobaczyłam, że mam całe majty mokre. Ale nie posiusiałam się, więc może to wody odchodzą??? Nie wiem, dobrze, że dziś lekarz. Zaraz idę się wykąpać, bo nie wiem co mnie dziś czeka, a czuję się dziwnie.
Czytałam wczoraj, że niby biegunka to właśnie taki objaw zbliżającego się porodu, że organizm "oczyszcza się"... nie chcę sobie wkręcać, ale dziwnie się dziś czuję.

Buziole i będę Was informować. Dobrze, że ten lekarz dziś jest, bo to mnie uspokaja :)
13 lata 1 miesiąc temu #234446 przez [email protected]
hehe Batmanik no ja domisia dosyć dobrze "wytresowałam" ale jak ma swoj humor to masakra-raz na pare dn oddałabym go do zimbabwe! ale jak mama mowi "spać" to domis idzie do lozka i o 20 mam spokoj:)

Vestusia-przed porodem zwykle ma sie biegunke bo organizm sie oczyszcza zeby podczas porodu za bardzo sienie zkasztanić!!!!! super
uciekam teraz i czekam na info o rozwinięciu sie akcji!!!
niestety spiesze sie okropnie i lece!!
13 lata 1 miesiąc temu #234449 przez chłopek
vestusia no to zuzolek sie pewnie jiuz szykuje na wyjscie.
13 lata 1 miesiąc temu #234455 przez Dorciaition
Wstawać szkoda dnia :lol:

Ja dziś w pracy, ale nie długo. Pewnie ostatni raz tu jestem bez małej (mam nadzieję).

Sarna nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie. Zgadzam się z Vestusią. Nadajesz się do jakiegoś Mamusiowego magazynu :)
I tak się zastanawiam- który brzuszek większy? :lol: U Synka na pewnie niżej hi hi :silly:

Vestusia chyba coś się u Ciebie zaczyna. Czytała też, że biegunka to objaw. Dobrze, że do gina akurat dzisiaj idziesz. Może wyśle Cię już do szpitala :)
Koniecznie daj znać, bo ja to się tak ekscytuje naszymi porodami, że nie mogę ;)

Alanek[*] :(
13 lata 1 miesiąc temu #234500 przez Dorciaition
KIMA
Dzisiaj wychodzimy z Kubusiem do domku:-) jak sie ogarne, to postaram sie zagladnac na forum i powrzucac jeszcze jakies foto:-) pozdrawiamy :-)

Załączniki:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #234502 przez Dorciaition
Ale słodki Pulpecik ;) Super, że wychodzą już do domku :)

Ciekawe jak Zaguś. Wczoraj miała termin.

13 lata 1 miesiąc temu #234584 przez aniaa_
Dzien dobry

Ja dopiero wstałam jesczze nawet śniadania nie jadłam, muszę przestać ogladac te amerykańskie seriale, bo chyba mi na psyche siadają :lol: nie pytjcie co mis ie śniło :side: :huh: :dry: :angry:

Vestusia tak o Tobie myślałam i pewnie Ty załapiesz sie na ta pełnie :), no chyba że szybciej poleci :laugh: mnie w niedziele tez od rana czyściło, ale dupa nie rozkręciło sie, jak przestało mnie boleć to sie najadłam pizzy bo przez ten cały czas nic nie włożyłam do ust, tak mnie bolało.
Trzymam kciuki za ciebie i już nie moge sie doczekac wieści od lekarza.

Super, że Kima dzisiaj wychodzi do domku, a Kubuś jaki sliczny, ciekawe czy będzie miał takie kręcone włoski po mamie ;)

Sarna super zdjątko, fajne brzuchacze z Was :)

Mnie dzisiaj też jakoś tak dziwnie zaczyna brzuch boleć, zobaczymy czy to chwilowe czy może coś sie rozkręci.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia