- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 4 miesiąc temu #240508 przez Aleksandra
Możliwe, że macie rację. Muszę się przyzwyczaić do tego bo to dla mnie nowa sytuacja
Podejrzewam, że jak juz będziemy na swoim to będzie częściej przyjeżdżac a co gorsza będzie chciała zostawać np na weekend o zgrozo
To dopiero będzie dla nas wyzwanie (dla mnie i dla Z) - wytrzymac z mamusią dłużej niż jeden dzień 
Milla będzie wszystko w porządku zobaczysz
Każda z nas ma bądź miał takie obawy, to normalne 
Otworzyłam szafę i się przeraziłam...zamknęłam ją na razie ale w końcu muszę się za nią wziąć bo tam jest sodoma i gomora. Tam są buty, kurtki, bluzy itp...

Milla będzie wszystko w porządku zobaczysz

Otworzyłam szafę i się przeraziłam...zamknęłam ją na razie ale w końcu muszę się za nią wziąć bo tam jest sodoma i gomora. Tam są buty, kurtki, bluzy itp...
Temat został zablokowany.
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #240536 przez iva 20
Hejka dziewczyny ja was nadrobie poznniej
mam do was pytanko wasze maluchy spia z wami czy w lozeczkach osobno ???
ja teraz siedze z mala caly czas nie chce spac zasypia na 40 min i wstaje juz z nia nie moge ...
w nocy spala w miare wstala z 3 razy na karmienie .
Sarna wielkie gratki !!!! juz maluszka masz ze soba

ja teraz siedze z mala caly czas nie chce spac zasypia na 40 min i wstaje juz z nia nie moge ...
w nocy spala w miare wstala z 3 razy na karmienie .
Sarna wielkie gratki !!!! juz maluszka masz ze soba

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #240545 przez Aleksandra
Natalka śpi w swoim łóżeczku, chyba że w nocy albo nad ranem ma problem z zaśnięciem to bierzemy ją do nas, ale rzadko się to zdarza. Iva a Nadia śpi "luzem" czy owijasz ją w becik?
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #240582 przez Aleksandra
Iva spróbuj owinąc ją w becik w miarę ciasno. Niemowlaki czują się wtedy bezpiecznie, szybciej usypiają bo nie machają rączkami i nóżkami. Neurolog nam mówiła, że takie maleństwa boją się samych siebie. Nie wiedzą jeszcze, że to ich rączki latają przed buzią. To nie długo sie zmieni. Spróbuj...Natalka śpi w rożku i nie mam specjalnie problemów z zaśnięciem - chyba, że ma kiepski dzień

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Mniej Więcej
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #240608 przez iva 20
Dzieki Ola
ja niekiedy bezradna jestem kazdy cos mi powie to tak robie tak samo z tym mlekiem zeby odciagnac jak gdzies idziemy ... mam takki metlik w glowie czasami. 
Moja mala zasnela o 17 wiec troszke juz spi jak nigdy tak to spi po 40 min ...
naszykowalam wszystko na kapanko i bedzie sie moja mala niunia myla dzisiaj bo pepuszek jej odpadl to ja zaczne od dzisiaj myc codziennie w miare mozliwosci chyba ze codziennie to za czesto co ile kapiecie te swoje pociechy bo tego tez nie wiem jak same widzicie i co by bylo dobre

Moja mala zasnela o 17 wiec troszke juz spi jak nigdy tak to spi po 40 min ...
naszykowalam wszystko na kapanko i bedzie sie moja mala niunia myla dzisiaj bo pepuszek jej odpadl to ja zaczne od dzisiaj myc codziennie w miare mozliwosci chyba ze codziennie to za czesto co ile kapiecie te swoje pociechy bo tego tez nie wiem jak same widzicie i co by bylo dobre

- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Szymcio jest już z nami ;)))
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #240614 przez Róża
Ola, rozumiem Cię, ale tez myślę, że mamy po prostu tak mają, że się starają za wszelką cenę, tym bardziej jak zostają babciami, chciałyby zrobić wszystko co w ich mocy i wykazać jak największe zainteresowanie, i wierzę, że może Cie to irytować, w dodatku, że pewnie są momenty, ze zamiast wisieć na telefonie wolałabyś w wolnej chwili psychicznie sobie odetchnąć ... 
U mnie tak jest od zawsze, a myślę, że natężenie jest jeszcze sporo większe jeśli Cie to pocieszy, darmowy numer, a rozmowy z mamą minimum 5 razy dziennie, zazwyczaj więcej no i nie 5 minutowe, ale o wiele dłuższe, szczególnie odkąd jestem na L4 i mam czas, tylko dla mnie to już zupełnie normalne, sama dzwonię kilka razy tak po prostu, albo żeby zapytać nawet o jakieś bzdurne sprawy, chociaz chwilami zauważam, że się mega zapędziłam i za bardzo zaczynam szukać akceptacji dla większości swoich decyzji, niby samodzielnie, a jednak ....
Milla - na pewno będzie dobrze, już niedługo
ja też schizuje, szczególnie tak jak teraz jak 4 dni siedzę sama pod rząd w domu, a mąż wraca po 21, mam za dużo czasu na myślenie i tworzenie scenariuszy ...
Poczytałam Was o karmieniu i odciąganiu pokarmu, to zamówiłam sobie pojemniczki na pokarm do lodówki, nie wpadłabym na to, ze mogą się przydać, same cenne informacje można z Was wyłuskać

U mnie tak jest od zawsze, a myślę, że natężenie jest jeszcze sporo większe jeśli Cie to pocieszy, darmowy numer, a rozmowy z mamą minimum 5 razy dziennie, zazwyczaj więcej no i nie 5 minutowe, ale o wiele dłuższe, szczególnie odkąd jestem na L4 i mam czas, tylko dla mnie to już zupełnie normalne, sama dzwonię kilka razy tak po prostu, albo żeby zapytać nawet o jakieś bzdurne sprawy, chociaz chwilami zauważam, że się mega zapędziłam i za bardzo zaczynam szukać akceptacji dla większości swoich decyzji, niby samodzielnie, a jednak ....

Milla - na pewno będzie dobrze, już niedługo

Poczytałam Was o karmieniu i odciąganiu pokarmu, to zamówiłam sobie pojemniczki na pokarm do lodówki, nie wpadłabym na to, ze mogą się przydać, same cenne informacje można z Was wyłuskać

- anyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 4 miesiąc temu #240618 przez madziaska
Anyanka jaki slodki robaczek... moim zdaniem oczka ma spuchniete, moze sprawdz to u lekarza. Byla u Ciebie polozna???
Iva nie wiem jak dziewczyny, ktore maja juz maluszki, ale ja zamierzam kapac mala codziennie od razu jak wyjde ze szpitala.
Iva nie wiem jak dziewczyny, ktore maja juz maluszki, ale ja zamierzam kapac mala codziennie od razu jak wyjde ze szpitala.
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 4 miesiąc temu #240619 przez chłopek
anyanka mi położna powiedziała ze mozna maluszka co drugi dzien myc, bo to nie jest lato że trzeba codziennie. ja mojego maluszka nie myłam dosć długo sama mąż to za mnie robił, ja sie poprost bałam.
dzidziolek kochany a jakie ma czarne oczka
dzidziolek kochany a jakie ma czarne oczka
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #240621 przez Aleksandra
My kąpiemy Natalkę codziennie. Od małego chcemy ją przyzwyczaic do tego, że najpierw kąpiel później spanko 
Anyanka cudaśny jest twój szkrabeczek
Twoja matka jest niereformowalna (przepraszam,ale musiałam tak napisac). To TY jesteś matką i to TY wiesz najlepiej co jest dobre dla twojego dziecka i na pewno nie zrobiłabyś mu krzywdy. Wg mnie dobrze wygląda, dlaczego uważasz, że jest coś nie tak?? No może oczka ma podpuchnięte... Śpi dobrze?? A wychodziliście już na spacerek??
Róża zamów sobie też woreczki do zamrażania pokarmu. Ja używam BabyOno
Może ci się przydac jak będziesz miała nadmiar pokarmu

Anyanka cudaśny jest twój szkrabeczek

Róża zamów sobie też woreczki do zamrażania pokarmu. Ja używam BabyOno

Ostatnio zmieniany: 13 lata 4 miesiąc temu przez Aleksandra.
- anyanka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 4 miesiąc temu #240623 przez anyanka
no oczka to miał opuchniete za każdym razem ma jak długo walczy żeby zasnąć
Ale nie podobają mi się u niego podkrążone oczy i sińce pod oczami
tu na zdjeciu tak nie widać ale niestety ma
po za tym od porodu to straszna z niego chudzinka niby przybywa na wadze ale po nim tego w ogóle nie widać...

Moderatorzy: ilona