BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #240490 przez madziaska
Ola podzielam zdanie Milii. Mama chce pewnie teraz "nadrobic", moze ma wyrzuty sumienia...
Milla bedzie dobrze Kochana...
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #240508 przez Aleksandra
Możliwe, że macie rację. Muszę się przyzwyczaić do tego bo to dla mnie nowa sytuacja :) Podejrzewam, że jak juz będziemy na swoim to będzie częściej przyjeżdżac a co gorsza będzie chciała zostawać np na weekend o zgrozo :cheer: To dopiero będzie dla nas wyzwanie (dla mnie i dla Z) - wytrzymac z mamusią dłużej niż jeden dzień :side:

Milla będzie wszystko w porządku zobaczysz :) Każda z nas ma bądź miał takie obawy, to normalne :)

Otworzyłam szafę i się przeraziłam...zamknęłam ją na razie ale w końcu muszę się za nią wziąć bo tam jest sodoma i gomora. Tam są buty, kurtki, bluzy itp...
13 lata 4 miesiąc temu #240536 przez iva 20
Hejka dziewczyny ja was nadrobie poznniej :) mam do was pytanko wasze maluchy spia z wami czy w lozeczkach osobno ???
ja teraz siedze z mala caly czas nie chce spac zasypia na 40 min i wstaje juz z nia nie moge ...
w nocy spala w miare wstala z 3 razy na karmienie .
Sarna wielkie gratki !!!! juz maluszka masz ze soba :)
13 lata 4 miesiąc temu #240545 przez Aleksandra
Natalka śpi w swoim łóżeczku, chyba że w nocy albo nad ranem ma problem z zaśnięciem to bierzemy ją do nas, ale rzadko się to zdarza. Iva a Nadia śpi "luzem" czy owijasz ją w becik?
13 lata 4 miesiąc temu #240548 przez iva 20
Spi luzem nie owijam w becik . do tej pory tez spala z nami w lozku ..
13 lata 4 miesiąc temu #240550 przez iva 20
od dzisiaj bedzie spala w lozeczku bo pozniej nie bede mogla ja oduczyc spac w lozeczku i bedzie chciala caly czas z nami :)
13 lata 4 miesiąc temu #240582 przez Aleksandra
Iva spróbuj owinąc ją w becik w miarę ciasno. Niemowlaki czują się wtedy bezpiecznie, szybciej usypiają bo nie machają rączkami i nóżkami. Neurolog nam mówiła, że takie maleństwa boją się samych siebie. Nie wiedzą jeszcze, że to ich rączki latają przed buzią. To nie długo sie zmieni. Spróbuj...Natalka śpi w rożku i nie mam specjalnie problemów z zaśnięciem - chyba, że ma kiepski dzień :huh:
13 lata 4 miesiąc temu #240598 przez Agusiak
gratulacje dla wszystkim listopadowych mamuś :kiss: :kiss:
za oczekujące oczywiści mocno zaciskam kciuki aby poszło Wam tak szybko jak Sarnie :)
13 lata 4 miesiąc temu #240608 przez iva 20
Dzieki Ola :kiss: ja niekiedy bezradna jestem kazdy cos mi powie to tak robie tak samo z tym mlekiem zeby odciagnac jak gdzies idziemy ... mam takki metlik w glowie czasami. :(
Moja mala zasnela o 17 wiec troszke juz spi jak nigdy tak to spi po 40 min ...
naszykowalam wszystko na kapanko i bedzie sie moja mala niunia myla dzisiaj bo pepuszek jej odpadl to ja zaczne od dzisiaj myc codziennie w miare mozliwosci chyba ze codziennie to za czesto co ile kapiecie te swoje pociechy bo tego tez nie wiem jak same widzicie i co by bylo dobre :unsure:
13 lata 4 miesiąc temu #240614 przez Róża
Ola, rozumiem Cię, ale tez myślę, że mamy po prostu tak mają, że się starają za wszelką cenę, tym bardziej jak zostają babciami, chciałyby zrobić wszystko co w ich mocy i wykazać jak największe zainteresowanie, i wierzę, że może Cie to irytować, w dodatku, że pewnie są momenty, ze zamiast wisieć na telefonie wolałabyś w wolnej chwili psychicznie sobie odetchnąć ... :blink:
U mnie tak jest od zawsze, a myślę, że natężenie jest jeszcze sporo większe jeśli Cie to pocieszy, darmowy numer, a rozmowy z mamą minimum 5 razy dziennie, zazwyczaj więcej no i nie 5 minutowe, ale o wiele dłuższe, szczególnie odkąd jestem na L4 i mam czas, tylko dla mnie to już zupełnie normalne, sama dzwonię kilka razy tak po prostu, albo żeby zapytać nawet o jakieś bzdurne sprawy, chociaz chwilami zauważam, że się mega zapędziłam i za bardzo zaczynam szukać akceptacji dla większości swoich decyzji, niby samodzielnie, a jednak .... :blink:

Milla - na pewno będzie dobrze, już niedługo :) ja też schizuje, szczególnie tak jak teraz jak 4 dni siedzę sama pod rząd w domu, a mąż wraca po 21, mam za dużo czasu na myślenie i tworzenie scenariuszy ...

Poczytałam Was o karmieniu i odciąganiu pokarmu, to zamówiłam sobie pojemniczki na pokarm do lodówki, nie wpadłabym na to, ze mogą się przydać, same cenne informacje można z Was wyłuskać :):):)
13 lata 4 miesiąc temu #240615 przez anyanka
Hej!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Po za tym martwie sie o małego bo wg mnie źle wygląda :( :( :(
A to zrobione dzisiaj
Załączniki:
13 lata 4 miesiąc temu #240618 przez madziaska
Anyanka jaki slodki robaczek... moim zdaniem oczka ma spuchniete, moze sprawdz to u lekarza. Byla u Ciebie polozna???
Iva nie wiem jak dziewczyny, ktore maja juz maluszki, ale ja zamierzam kapac mala codziennie od razu jak wyjde ze szpitala.
13 lata 4 miesiąc temu #240619 przez chłopek
anyanka mi położna powiedziała ze mozna maluszka co drugi dzien myc, bo to nie jest lato że trzeba codziennie. ja mojego maluszka nie myłam dosć długo sama mąż to za mnie robił, ja sie poprost bałam.
dzidziolek kochany a jakie ma czarne oczka
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #240621 przez Aleksandra
My kąpiemy Natalkę codziennie. Od małego chcemy ją przyzwyczaic do tego, że najpierw kąpiel później spanko :)

Anyanka cudaśny jest twój szkrabeczek :kiss: Twoja matka jest niereformowalna (przepraszam,ale musiałam tak napisac). To TY jesteś matką i to TY wiesz najlepiej co jest dobre dla twojego dziecka i na pewno nie zrobiłabyś mu krzywdy. Wg mnie dobrze wygląda, dlaczego uważasz, że jest coś nie tak?? No może oczka ma podpuchnięte... Śpi dobrze?? A wychodziliście już na spacerek??

Róża zamów sobie też woreczki do zamrażania pokarmu. Ja używam BabyOno :) Może ci się przydac jak będziesz miała nadmiar pokarmu :)
13 lata 4 miesiąc temu #240623 przez anyanka
no oczka to miał opuchniete za każdym razem ma jak długo walczy żeby zasnąć :( Ale nie podobają mi się u niego podkrążone oczy i sińce pod oczami :( tu na zdjeciu tak nie widać ale niestety ma :( po za tym od porodu to straszna z niego chudzinka niby przybywa na wadze ale po nim tego w ogóle nie widać...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia